Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.08.2008., 12:28   #1
motiv
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Komp. mi se gasi pri dizanju sistema

Kada upalim komp. on se ugasi i prije nego što se Windowsi (xp sp2) dignu i upali se tek nakon nekoliko pokušaja. Jednom kada se Windowsi dignu više se ne gasi. Pomogne ako isključim napajanje i upalim ga za minutu ali samo privremeno jer već sljedeći puta kada ga palim opet se gasi. Napajanje sam mijenjao tjedan dana nakon što sam kupio komp. (koji je star godinu dana) a od tada sam ugradio samo još jedan hard tako da brijem da napajanje nije i radije bi isprobao još koju alternativu nego opet kupio novo napajanje. Probao sam dosta savjeta kao; kompleno čišćenje, ispuhavanje (kompresorom), sytem restore...ali ništa ne pomaže!
Pomagajte, čekam
motiv je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 12:34   #2
Mr.Black
Premium
 
Mr.Black's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: -
Postovi: 1,679
testiranje memorije?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.08.2008., 12:49   #3
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956


Ako neznaš kaj znači ova slika pročitaj ovo...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 13:21   #4
motiv
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
MemTest sam isto već pokušao i sve je u redu sa memorijom, izvadio sam i ramove vani, obrisao ih sa gumicom i niš od toga!

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova


Ako neznaš kaj znači ova slika pročitaj ovo...
Jbg. ako sam nešto pogriješio u postanju nije bilo namjerno, prvi puta sam na ovom forumu, upute za ponašanje sam pročitao letimice... sorry

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.08.2008. u 19:46.
motiv je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 13:49   #5
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,342
Ako nije napajanje, onda je maticna ploca.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 14:04   #6
motiv
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
I to mi je već netko rekao...a izgleda da mi nema druge nego ići redom mijenjati, prvo napajanje pa matičnu, samo kaj to zbilja ostavljam kao zadnju soluciju jer je kvar zbillja glup i bojim se da mi ni to neće pomoći!
Brijem da sam popio neki zaje.... virus ili tako nešto, nemam pojma
motiv je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 14:14   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Citiraj:
Autor motiv Pregled postova
Jbg. ako sam nešto pogriješio u postanju nije bilo namjerno, prvi puta sam na ovom forumu, upute za ponašanje sam pročitao letimice... sorry
Khm... Dakle popuni Moj Komp, upiši u sig ili napiši u postu KOJE FRICKN KOMPONENTE su u pitanju ili misliš da uzmemo kristalne kugle i pogađamo što ti je u kanti? Ovako letimično rekao bi da imaš veliki problem jer u kompu nemaš MOBOa, CPUa, rama, grafe, harda, DVDa, PSUa niti imaš case u koji to staviti a da kablove koji to sve spajaju niti ne spominjem...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 15:04   #8
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 31,100
Codegen 480W mora držati tu konfu. Za svaki slučaj, stavi neko drugo (samo radi probe), ali mislim da je problem u ploči.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 15:04   #9
motiv
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Evo dopunio sam i "Moj Komp" rubriku pa ako ima još koji savjet pucajte!
motiv je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 16:12   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Koju verziju BIOSa imaš na ploči? Neke starije verzije su imale velikih problema sa x1xxx karticama...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.08.2008., 17:11   #11
motiv
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Phoenix
motiv je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 17:25   #12
stuc
Banned
 
stuc's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Online
Postovi: 2,402
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Koju verziju BIOSa imaš na ploči?
Citiraj:
Autor motiv Pregled postova
Phoenix
Hehe...

@yedwy misli na neki određeni broj, npr: F12 ili v03 itd...
U Everestu vidiš koji ti je bios.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 17:54   #13
motiv
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Imao sam osjećaj da ću se zblamirati
Nisam ti ja baš neki kužer, tako da sam zgasio komp. otišao u bios i prepisao šta piše...
A što se Everesta tiče ako je to onaj program za mjerenje temp. onda ga nemam jer mi je nešto komp. štekao sa njim pa sam ga izbrisao.
Gdje još mogu pogledati koju verziju BIOS_a imam?
motiv je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 18:06   #14
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 31,100
Kad se komp diže (onaj prvi crni ekran) tzv. POST, stisni tipku Pause i u lijevom gornjem kutu će ti pisati koju ploču imaš, koja je revizija ploče i koji BIOS je na njoj.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 18:17   #15
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,003
Citiraj:
How to Find Phoenix ROM BIOS Versions

To check the true BIOS date on a machine equipped with Phoenix ROM BIOS, do the following:

1.Type the following command at the command prompt and press ENTER: debug
2.Type the following and press ENTER: d F000:FFDC
In most cases, the Debug command displays the following three lines for the Phoenix Technologies ROM BIOS (the example below assumes a date of 08/29/89):
Code:
F000:FFD0 <2-byte HEX numbers> 0088
F000:FFE0 <2-byte HEX numbers> //2299//8899
F000:FFF0 <2-byte HEX number> ...<date>
The double-date format is the actual true date for the system ROM BIOS. Bits two and three on line 1 and line 2 are taken from each four-bit number. In the above example, the date would be 08/29/89. The date on the third line is the original release or revision date.

To exit the Debug program, at the dash (-) type q and press ENTER. This returns you to an MS-DOS command prompt.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 18:27   #16
motiv
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kad se komp diže (onaj prvi crni ekran) tzv. POST, stisni tipku Pause i u lijevom gornjem kutu će ti pisati koju ploču imaš, koja je revizija ploče i koji BIOS je na njoj.
Award BIOS v6.00PG
motiv je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 18:43   #17
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Isuse...

Gle ajde daj si skini Everest odi u Motherboard tab, tamo označi BIOS sekciju i pročitaj koji datum ti piše pod System BIOS Date, (npr 03/27/06) onda odi na stranice Abita ovdje i pogledaj koja je verzija i napiši tu...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2008., 16:57   #18
FlowMaster
Premium
 
FlowMaster's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 230
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Isuse...

Gle ajde daj si skini Everest odi u Motherboard tab, tamo označi BIOS sekciju i pročitaj koji datum ti piše pod System BIOS Date, (npr 03/27/06) onda odi na stranice Abita ovdje i pogledaj koja je verzija i napiši tu...
ovakve pametnjakovice sam najvise volio... odkud potreba za popizditisom?
razumno ukoliko si covjeku objasnio sve 1. put pa te ne ferma ni 5%...

objasni jadniku kako gdje i sta, jerbo u zarkoj zelji da si slozi komp poslusat ce te taman da mu kazes da skoci na glavu.

nismo svi gifted znanjem kojom ti raspolazes...
ili pomogni normalnim tonom ili suti i citaj...

nhf
FlowMaster je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2008., 17:06   #19
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Ma znaš kaj imaš ti pravo - idete obojica na ignore i rješen problem...

A autoru threada savjet - ako je tolko nestručan bolje mu je da odnese komp nekome ko zna što radi prije nego ga upokoji, neznam kako bi takvome uopće objasnio kako se flesha bios...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2008., 19:16   #20
motiv
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ma znaš kaj imaš ti pravo - idete obojica na ignore i rješen problem...

A autoru threada savjet - ako je tolko nestručan bolje mu je da odnese komp nekome ko zna što radi prije nego ga upokoji, neznam kako bi takvome uopće objasnio kako se flesha bios...
Nakon ove silne zajebancije i odlučio sam da ću otfurati komp. na servis pa neka se sa tim bave ljudi koji su plaćeni za to jer iskreno; zaboli me patka kako se flasha BIOS!
A ljudima koji su mi ponudili konkretne odgovore i odvojili koju min. za moj problem
motiv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na