Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.03.2021., 14:51   #241
locks
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 2,021
Au, dobra cijena....
locks je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2021., 08:55   #242
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 31,103
Šteta što nema bežično punjenje
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2021., 09:38   #243
Igi385
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Šta mislite, jel bolji Poco X3 ili Realme 7 Pro po pitanju kamere i videokamere?
Igi385 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2021., 11:36   #244
locks
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 2,021
Citiraj:
Autor Igi385 Pregled postova
Šta mislite, jel bolji Poco X3 ili Realme 7 Pro po pitanju kamere i videokamere?
Oba imaju isti glavni senzor, Sony IMX682. I za oba na gsmareni kažu da imaju dobre dnevne fotografije. Za sve ostalo gcam 😁
locks je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2021., 12:16   #245
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 2,029
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Šteta što nema bežično punjenje

Da, šteta, ali ipak je to niži cjenovni razred i ne može se tako puno očekivati
S druge strane, igraju na kartu 65W punjača i punjenja za <40 min.
Ima žena R6S i dosta se brzo puni za tih 30W. Punjač je impresivnih dimenzija, a i kabel je vrlo debeo i krut. Sad me baš zanima kakva će cigla doći s ovim
Mene osobno malo strah tih brzih punjača i trajnosti baterije jer doma ne mijenjamo često mobitele. S ovim VOOC dosad nemam iskustva (samo Qualcomm QC) pa niti ne znam kako se to ponaša na dulje staze. Za ovih 3mj. koliko sam pratio ženin Realme, čini mi se da se mobač malo manje zagrijava kod punjenja nego stari QC 3 ili 4.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2021., 12:38   #246
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 3,052
Zanimljivo skroz samo nisam fan tog OSa tj UIa.

Ugl sto se tice punjenja, OP5T sa dash punjačom puni se svaki dan odkad ga imam znaci 2+ godine, nikakva posebna degradacija baterije Izgubio sam cca pola sata onscreen timea u 2 god.
I da VOOC iliti dash vise opterećuje punjac nego bateriju Dok QC je obrnuto. Nezz kakva je situacija sa tim 65W ali sumnjam da ce ostaviti ikakve negativne posljedice za bateriju.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2021., 12:41   #247
locks
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 2,021
Nema s tim problema. Nekoliko Realmea promijenjeno i još uvijek ih imam. Koristio 30W, 50W i 65W. Najviše se grijao 50W na X2 Pro, ali je najbrže i punio. U šest mjeseci korištenja nikakve probleme s baterijom nisam primjetio. 65W je još veći, ali se manje grije i mrvicu sporije puni.
Ti punjači su strašno napredovali. Jedva čekam isprobat 120W 🤭

Kad smo kod OS-a. Nedavno koristio OP8 Pro i Oxygen OS 11 mi ne paše kao starije verzije, posebno geste koje ne rade dobro.
Realme UI 2.0 mi je trenutno najbolji Android skin...

Zadnje izmijenjeno od: locks. 06.03.2021. u 12:47.
locks je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2021., 19:00   #248
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 2,029
Meni je na xiaomiju QC3 njihov punjač baterija degradirala na cca 70% nakon dvije godine što se jako osjetilo, gasio se naprasno ponekad i na 30% kad bi neka aplikacija ppvukla malo više struje odjednom, npr. Gcam +HDR bi ga baš ubio. Bio je pažen mobitel i čak je jako malo punjen na qc jer se grijao pritom dosta.
Ajde vidjeti ćemo kako će izdržati ova dva realmeja.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 06:40   #249
locks
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 2,021
Ne znam baš za 2-3 godine korištenja, jer nijedan Realme nisam imao tako dugo. Jasno je i da baterije više vole spori 5V/1A punjač, i sigurno će brzo punjenje prije uništit bateriju, na duže vrijeme.

Zato i ja svaki puta kad nije sila punim 18W QC punjačem.
Ovi brzi su dobri ujutro u žurbi kad za 15 min napuni od 20-80%...

Neka njih 😁
locks je online   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 10:50   #250
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 6,247
Zašti mislite da brzo punjenje uništava bateriju?
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock AB350M-HDV
Cpu: AMD Ryzen 1300X
Ram: 1x8gb Cricial DDR4
Gpu: Gigybate GTX 1060 3gb
Hdd1: 1X Samsung NVME 240GB
Hdd2: 1X WD Black 1TB/7200/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Benq 24" FullHD
OS: WIN 10 PRO
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-miš Logitech MX500
-TV Hisense H55A7100F



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 11:16   #251
AndroiOs
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: KA
Postovi: 213
to je kao ono ne treba punit mob do 100 posto,ili ne ga stavit na punjac ako je skroz prazan i slicne teorije koje nemaju veze s vezom

Bog da puni brzo,sad to ne valja?ja ne vjerujem da steti,a i da steti svejedno mjenjate mob svake 2-3 godine..

kupis mob i koristis ga,nemojte bit robovi mobitela
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 11:20   #252
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 3,052
2.5 godine znaci cca 1000 ciklusa dash/warp/VOOC punjenja svakodnevnog nije imalo nikakvog utjecaja na kapacitet baterije. 6.5 sati sam ima batrery lifea, sad imam 5.30 i to sa puno vise aplikacija i isključenim battery saving featurima.


QC mozda drugacije utječe, jer više zagrijava bateriju, ali sigurno ima ljudi sa QC mobitelima da mogu iznjeti svoja iskustva.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 11:52   #253
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 2,029
Kad vidiš da ti na lockscreenu prikazuje temp baterije kod QC punjenja od 45-50 °C, a mobitel u ruci dosta topao to vjerojatno utječe utječe na vijek trajanja A možda ima i nešto oko punjenja do <100%, inače ne bi gugl stavio tu opciju u android? Više mi se sviđa shema punjenja koju VOOC koristi - 5V napon cijelo vrijeme nego dodatna skalamerija za regulaciju napona u mobitelu kod QC koja se isto grije. Još je rano za reći, ali vidjeti ćemo kako će se pokazati ovi mobači koje smo sad nabavili, ako ne bude nikakvih problema, vjerojatno će biti kod nas min 2g.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 16:00   #254
locks
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 2,021
Citiraj:
Autor AndroiOs Pregled postova
to je kao ono ne treba punit mob do 100 posto,ili ne ga stavit na punjac ako je skroz prazan i slicne teorije koje nemaju veze s vezom

Bog da puni brzo,sad to ne valja?ja ne vjerujem da steti,a i da steti svejedno mjenjate mob svake 2-3 godine..

kupis mob i koristis ga,nemojte bit robovi mobitela
Nisam rob mobitela ili baterije, inače bi ga stalno punio nekim prastarim sporim punjačem.
Milina je kad mob napuniš za pola sata do 100%. Eto, sad imamo punjače koji pune ispod 15 minuta, a uskoro vjerojatno i za svega par minuta.

Tehnologija napreduje, i nigdje nisam pronašao da je nekom kod punjenja takav brzi punjač eksplodirao. Znači, sigurni su...

Imao sam kratko OP8 Pro i taj Warp 30W punjač mi je zapravo bio spor u usporedbi s 65W
locks je online   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 21:50   #255
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 2,029
Ima netko da je stavljao kaljeno staklo na realme?
Iskustva, gdje kod nas nabaviti?

Naručio sams aliexpressa za R6S i R7pro, ali dok to stigne proći će mjeseci, možda bi uzeo još koje tu kod nas makar više košta samo da prije dođe. Nabava izbacuje samo AloAlo po 45 kn
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2021., 13:44   #256
partwish
Creeper
Moj komp
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: USS Enterprise (NCC-1701-B)
Postovi: 2,022
@c-shadow Pogledaj si OVDJE ima li šta zanimljivo. Shop je iz Njemačke ako se ne varam, od njih redovito uzimam i stigne sve kroz par radnih dana.
__________________
If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 17:58   #257
BoTiA
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 110
Čitao sam da realme mobiteli nemaju oleofobni premaz na ekranu te da ostaju otisci prstiju ako se mobitel koristi bez folije ili kaljenog stakla, da li je to istina, konkretno 7 pro?

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
BoTiA je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2021., 16:02   #258
barca4ever
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Karlovac
Postovi: 12
Pozdrav, moze neko misljenje o Realme x3 superzoom 12/256gb mobitelu. Neke prednost i mane. U biti me najvise zainteresirao jer je trenutno u linksu spusten na 2000 kn sto je superr cjena prema specifikacijama, ali pitam se u cemu je kvaka.
barca4ever je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2021., 17:18   #259
locks
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 2,021
Citiraj:
Autor barca4ever Pregled postova
Pozdrav, moze neko misljenje o Realme x3 superzoom 12/256gb mobitelu. Neke prednost i mane. U biti me najvise zainteresirao jer je trenutno u linksu spusten na 2000 kn sto je superr cjena prema specifikacijama, ali pitam se u cemu je kvaka.
Nema kvake. Jedina "mana" je što nema Amoled ekran, a bilo bi dobro da ima stereo zvučnike kao 7 Pro.

Ali 12 giga RAM, 256 GB memorija, SD855+, kamera s 5x zoomom, brzo punjenje, 120Hz...Kupuj
locks je online   Reply With Quote
Staro 12.03.2021., 17:59   #260
barca4ever
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Karlovac
Postovi: 12
Citiraj:
Autor locks Pregled postova
Nema kvake. Jedina "mana" je što nema Amoled ekran, a bilo bi dobro da ima stereo zvučnike kao 7 Pro.

Ali 12 giga RAM, 256 GB memorija, SD855+, kamera s 5x zoomom, brzo punjenje, 120Hz...Kupuj

Hvala na odgovoru brzom, i ja sam si tako nesto mislio, ima mana, ali za tu cijenu tesko se moze dobiti bolji mobitel.
barca4ever je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2021., 19:16   #261
toshiro
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: rijeka
Postovi: 137
Citiraj:
Autor BoTiA Pregled postova
Čitao sam da realme mobiteli nemaju oleofobni premaz na ekranu te da ostaju otisci prstiju ako se mobitel koristi bez folije ili kaljenog stakla, da li je to istina, konkretno 7 pro?

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
Ima

https://www.youtube.com/watch?v=sVc2EDMSDfk
toshiro je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2021., 20:31   #262
BoTiA
Registered User
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 110
Ok, znaci 7 nema premaz a 7pro ima, hvala na videu!

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk
BoTiA je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 12:55   #263
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 2,029
Realme 7 Pro.
Doma imam AP (Mikrotik) i 2 SSIDa, jedan za 2.4GHz klijente, drugi za 5GHz.
Svi drugi mobiteli i tableti, npr. stari Xiaomi kojega sam zamijenio s Realme se u 90% vremena spajaju na 5GHz. Ako sam baš jako predaleko, onda na 2.4, ali to je rijetko.
Jedino glupi Realme 7 Pro se većinom spoji na 2GHz pa ga svako malo moram ručno prebacivati. A na dnevnoj bazi ide mi sync novog sadržaja s moba na lokalni server pa bi stvarno htio da ide što brže.

Ima nešto na mobitelu da se može podesiti po pitanju prioritiziranja APova?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 15:16   #264
locks
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 2,021
I meni je Android 11 sjebo X50 Pro. Baterija sad jedva 5h sot, a uredno sam imao 6-6,30h (AOD,90hz,4g,BT).

Konstantno mi prekida BT vezu sa satom, a wallpapere mi rastegne po ekranu. Isprobao sam nekoliko galerija.

Snimam video, nakon 10s zatamni ekran. To se događa samo vani...

Kud nisam ostavio A10, sve je radilo perfektno 😕
locks je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 15:17   #265
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 6,247
Jesi napravi factory reset?
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock AB350M-HDV
Cpu: AMD Ryzen 1300X
Ram: 1x8gb Cricial DDR4
Gpu: Gigybate GTX 1060 3gb
Hdd1: 1X Samsung NVME 240GB
Hdd2: 1X WD Black 1TB/7200/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Benq 24" FullHD
OS: WIN 10 PRO
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-miš Logitech MX500
-TV Hisense H55A7100F



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 16:12   #266
marko_st
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Split
Postovi: 78
Kako gledaš na r7pro mreže? Imam mikrotik sa 2.4 i 5,mogu probat

Sent from my RMX2170 using Tapatalk
marko_st je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 16:28   #267
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 2,029
@marko_st
Imam 2 različita SSIDa, po nazivu se vidi koji je 2.4, a koji 5. Pogledaš na mobu kamo je spojen. Evo sad sam ga ostavio 2m od APa, wifi analyzer na mobu prikazuje čak malo jači signal na 5 GHz, ali mob je ostao na 2.4.

Inače sam imao problem i s ženinim R6S, taj se pak spajao uredno na 2.4, ali na 5 GHz ja javljao grešku u 90% slučajeva. Našao info na mikrotik forumu da radi ako se upali bluetooth na mobu i tako je i bilo
Nakon toga je R6S imao i neki update, a žena počela koristiti smart narukvicu, bluetooth je stalno upaljen i nema više problema. Al ono glupost na kvadrat, kakve veze ima BT s 5 Ghz wlanom - bug u softveru moba 100%
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 16:45   #268
locks
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Vukovar
Postovi: 2,021
@Bruno_Rv

Ma jesam, to uvijek napravim...
locks je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 18:14   #269
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 6,247
Nije valjda da idu putevima xiaomija
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock AB350M-HDV
Cpu: AMD Ryzen 1300X
Ram: 1x8gb Cricial DDR4
Gpu: Gigybate GTX 1060 3gb
Hdd1: 1X Samsung NVME 240GB
Hdd2: 1X WD Black 1TB/7200/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Benq 24" FullHD
OS: WIN 10 PRO
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-miš Logitech MX500
-TV Hisense H55A7100F



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 18:41   #270
marko_st
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Split
Postovi: 78
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
@marko_st
Imam 2 različita SSIDa, po nazivu se vidi koji je 2.4, a koji 5. Pogledaš na mobu kamo je spojen. Evo sad sam ga ostavio 2m od APa, wifi analyzer na mobu prikazuje čak malo jači signal na 5 GHz, ali mob je ostao na 2.4.
Ista su mi imena na 2.4 i 5.
Prominit ću pa ću vidit.

Koja ti je brzina na 2.4 a koja na 5,koji operater. Koji mikrotik?

Sent from my RMX2170 using Tapatalk
marko_st je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na