Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.03.2021., 21:36   #11611
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,664
To si sklopio prije ovih Mozaik paketa?

Volio bi znati tko je i po kojoj cijeni od ovih novih Mozaik (Filmski, Sportski) uspio dobiti najjeftinije.
Do sada znamo da je netko uspio 189kn dobiti taj trio.

Btw nitko me nije zvao, niti se riješio problem da nema opcije snimanja HBO i Cinestar kanala. Mogu snimate sve kanale, osim novih koji su se aktivirali u filmskom paketu.
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2021., 21:44   #11612
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,664
Danas su mi mijenjali softver od stb-a, tj nakon paljenja mi je bila bijela slika A1 logo i Ažuiranje softvera, molimo pričekajte.

Sučelje mi se malo promijenilo, sada mi nudi kupovinu obiteljskog ili sportskog paketa (imam filmski). Prije nije nudilo, tj nudio je kupovinu Planet sport paketa koji više ni ne postoji.

Nego nisu riješili, i dalje nema crvene točkice na HBO i Cinestar programima (tj onim koji su se otključali u filmskom). Ne mogu ih snimati ni gledati unatrag. Nudi mi samo sadržaj.


Nego sada, ako prebacim na SK HD (ili neki koji nemam pravo) nudi mi npr da kupim Sportski tematski paket.
Ako kliknem u tom koraku odustani, sljedećih 10 sekundi gledam SK HD džabe pa se zacrni i opet mi se otvori mogućnost kupovine. Kliknem odustani, opet 10 sekundi gledam sliku džabe, zacrni se i pita da li da kupim.
Je li to bug ili feature?




Je i vaše sučelje ovakvo?

Neki su ovdje potvrdili da imaju snimalicu na HBO i Cinestar kanalima (i ja bi trebao imati). Znači vi imate i crvene točkice na ovim sličicama kada kliknete OK na kanalu ili mijenjate kanal dolje?
Ja nemam točkicu niti opciju Pogledaj otpočetka na "Filmskim" kanalima, imam recimo na Pickboxu koji je isto dio filmskog pa je dosta čudno.
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 00:32   #11613
Exomaniac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 624
Zar nisi pisao prije par stranica da ti je pri mijenjanju ugovora ostao taj stari Kaon, a da su svi drugi dobivali novi STB? Meni to zvuči kao najvjerojatniji uzrok problema, neke stvari za nove pakete su prilagodili novoj opremi i sad stara koja nije 100% kompatibilna s time ima nekakve greške i stvari se ne učitavaju dobro.

Najjednostavnije napiši mail da imaš stariju opremu i traži zamjenu STB-a za onaj koji je sad aktualan, 4020 ili koji već. 99% će se ti problemi s kanalima i snimanjem riješiti.
Exomaniac je online   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 00:33   #11614
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 286
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kliknem odustani, opet 10 sekundi gledam sliku džabe, zacrni se i pita da li da kupim.
Je li to bug ili feature?
Bug u sučelju, budući da je STB taj koji odlučuje hoće li pustiti sliku ili ne na temelju konfiguracije koju dobije sa servera.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 01:44   #11615
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 6,252
Sogor u foln. naselju u Zgu ima bnet tehnicolor na koji se spaja coax kabel onaj antenski. Preko njega dobija 7mbit/ 1 mbit. Sta je to pobogu toga ni u Rovinju nema. Kaze da je zvao ali ne kuzi se previse, rekli su mu to je to. Max. Stvarno je to max na tome? Pa svaka 4g opcija je bolja od ovog osim A1? Na mobu preko 4ga u toj zgradi imam 3.5mbit / 0.6mbit . A1
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock AB350M-HDV
Cpu: AMD Ryzen 1300X
Ram: 1x8gb Cricial DDR4
Gpu: Gigybate GTX 1060 3gb
Hdd1: 1X Samsung NVME 240GB
Hdd2: 1X WD Black 1TB/7200/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Benq 24" FullHD
OS: WIN 10 PRO
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-miš Logitech MX500
-TV Hisense H55A7100F



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 02:20   #11616
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,664
Žično ili wifi ima tu brzinu?
Neka mijenja kanal ako je wifi.
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 10:52   #11617
¸Mid
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
BGP rute

Ovih dana dosta testiram GeForce Now uslugu. I primjetio sam kako A1 dosta zakida ljude čudnim rutama.

Primjer rute prema nvidijinom serveru putem HT-a:

Očekivanih 20-25 ms

Isto putem A1:

Na granici igrivog.

Postavlja se pitanje zašto je HT toliko bolji u ovome. I ovo je samo jedan primjer. Našao sam malo more IP adresa koje kod A1 sa 212.162.29.117 budu rutane na edge1.budapest i onda tamo nastane kaos.
¸Mid je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 13:41   #11618
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 286
Citiraj:
Autor ¸Mid Pregled postova
Postavlja se pitanje zašto je HT toliko bolji u ovome. I ovo je samo jedan primjer. Našao sam malo more IP adresa koje kod A1 sa 212.162.29.117 budu rutane na edge1.budapest i onda tamo nastane kaos.

Svaki ISP vlastitim odlukama slaže povezivost s ostatkom interneta. Te odluke o peeranju su nažalost uglavnom financijske prirode i ne moraju predstavljati najlogičniji i najkraći put do svakog kutka interneta. U tvom slučaju A1 je zaključio da im je jeftinije uzeti Level3 u Budimpešti za upstream umjesto Telie pa ideš okolo preko Budimpešte u Frankfurt.
S druge strane, nekome ne paše HT jer ima užasnu povezivost na domaćem terenu i dobar dio lokalnog prometa šalje preko Telie i čvorova u Njemačkoj, pa se lako dogodi da komunikacija unutar Zagreba putuje preko Frankfurta.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 14:38   #11619
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 6,252
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Žično ili wifi ima tu brzinu?
Neka mijenja kanal ako je wifi.
Probao od kanala 1 do 13. Max sam dobio 8mbit na kanalu 7. Ludilo
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock AB350M-HDV
Cpu: AMD Ryzen 1300X
Ram: 1x8gb Cricial DDR4
Gpu: Gigybate GTX 1060 3gb
Hdd1: 1X Samsung NVME 240GB
Hdd2: 1X WD Black 1TB/7200/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Benq 24" FullHD
OS: WIN 10 PRO
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-miš Logitech MX500
-TV Hisense H55A7100F



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 14:44   #11620
¸Mid
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Jasno je sve to meni. Ali opet ispada da kod nas je svaka usluga koja bi koketirala s necim sto se zove “ moderni zapad”, kod nas nemoguca misija. Placamo skupo, a usluga me do Frankfurta vodi preko Rusije maltene. Putinov san. Ajmo cijeli internet rutat tako.

Ukratko, brz internet 200 Mbps, a ne bez pravog potencijala kako bi ga se koristilo.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.03.2021. u 15:31.
¸Mid je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 15:26   #11621
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,664
Slično i meni:
Code:
Tracing route to 80.84.164.235 over a maximum of 30 hops

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.0.1
  2     7 ms     6 ms     6 ms  88.207.120.1
  3    11 ms     9 ms     8 ms  dh70-62.xnet.hr [83.139.70.62]
  4    11 ms     9 ms    13 ms  dh70-61.xnet.hr [83.139.70.61]
  5    10 ms     9 ms     9 ms  dh120-42.xnet.hr [83.139.120.42]
  6    15 ms    23 ms    13 ms  212.162.29.117
  7    41 ms    43 ms    41 ms  ae-1-3103.edge1.Budapest1.Level3.net [4.69.143.118]
  8    35 ms    36 ms    46 ms  4.68.62.150
  9    45 ms    50 ms    59 ms  win-bb4-link.ip.twelve99.net [62.115.124.110]
 10    46 ms    44 ms    45 ms  ffm-bb2-link.ip.twelve99.net [62.115.138.22]
 11    46 ms    48 ms    45 ms  ffm-b1-link.ip.twelve99.net [62.115.121.11]
 12    45 ms    46 ms    44 ms  nvidia-svc070699-ic356826.ip.twelve99-cust.net [213.248.86.159]
 13     *        *     ^C
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 16:31   #11622
¸Mid
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Slično i meni:
Code:
Tracing route to 80.84.164.235 over a maximum of 30 hops

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.0.1
  2     7 ms     6 ms     6 ms  88.207.120.1
  3    11 ms     9 ms     8 ms  dh70-62.xnet.hr [83.139.70.62]
  4    11 ms     9 ms    13 ms  dh70-61.xnet.hr [83.139.70.61]
  5    10 ms     9 ms     9 ms  dh120-42.xnet.hr [83.139.120.42]
  6    15 ms    23 ms    13 ms  212.162.29.117
  7    41 ms    43 ms    41 ms  ae-1-3103.edge1.Budapest1.Level3.net [4.69.143.118]
  8    35 ms    36 ms    46 ms  4.68.62.150
  9    45 ms    50 ms    59 ms  win-bb4-link.ip.twelve99.net [62.115.124.110]
 10    46 ms    44 ms    45 ms  ffm-bb2-link.ip.twelve99.net [62.115.138.22]
 11    46 ms    48 ms    45 ms  ffm-b1-link.ip.twelve99.net [62.115.121.11]
 12    45 ms    46 ms    44 ms  nvidia-svc070699-ic356826.ip.twelve99-cust.net [213.248.86.159]
 13     *        *     ^C
Da...
Provjerio sam i na A1 optici (buraz je na njihovoj optici u drugom kvartu). Ista stvar.
Mislim, cisto testa radi. Znao sam da nece imati veze.
Otvorio sam case u A1 cisto da vidim hoce li i mogu li izaci u susret.
¸Mid je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 16:50   #11623
Exomaniac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 624
Citiraj:
Autor ¸Mid Pregled postova
Postavlja se pitanje zašto je HT toliko bolji u ovome. I ovo je samo jedan primjer. Našao sam malo more IP adresa koje kod A1 sa 212.162.29.117 budu rutane na edge1.budapest i onda tamo nastane kaos.
Zato jer je HT skuplji. Plaćaš više od drugih telekoma ali zato kad ti nešto rikne tehničar generalno dolazi unutar 24 sata (evenutalno duže ako je nedjelja), ima skuplji routing koji daje direktniju i bolju povezivost na europsku širu mrežu i tako ima još tih sitnih faktora. Koliko para toliko muzike.

Prije su i Amis, a i B.net ako se ne varam imali bolji i kvalitetniji routing prema europi, no kad je A1 preuzeo, tj. Vip onda se to srozalo kad se infrastruktura prebacila na Vip ugovore za low level routing.
Exomaniac je online   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 16:56   #11624
float
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: St
Postovi: 45
Citiraj:
Autor ¸Mid Pregled postova
Postavlja se pitanje zašto je HT toliko bolji u ovome. I ovo je samo jedan primjer.

Mislin da je ova slika self explanatory:



Realno ako ti je bitna stabilnost veze leanat ćeš prema HT-u... s razlogom su najskuplji.

Ka šta je odgovor poviše navea, fizički kvar na liniji je meni uklonjen (Magenta) unutar 2 sata... mislin da dolazi doza premiuma sa HT-om.
float je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 19:42   #11625
¸Mid
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Ma uzeo bih HT optiku bez razmišljanja - kada bi mi bila dostupna. Ovako imam ili brz net sa routingom za socijalu ili DSL iz početka 2000-tih sa HT-om.
¸Mid je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2021., 01:09   #11626
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,566
Zna li netko, je li A1 mijenjao frekvenciju u kojoj se nalazi popis kabelskih programa? Do sad je bila 714 000 khz i staviti pretraživanje preko mreže. Na novom LG-u ne prolazi, a na dva prije bez problema, pa sam mislio da nisu promijenili frekvenciju.
Hvala
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2021., 20:31   #11627
djontra
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Post Ciganjenj oko produljenja ugovora + upute za uparivanje daljinskog

Citiraj:
Autor djontra Pregled postova
Update:
A1 nije obradio prigovor u roku od 15 dana, danas je poslan na Povjerenstvo (rok odgovora je 30 dana ?).
Nakon toga stiže poziv i sa 224 kn/mj. spuštaju na 209 kn/mj => popust od 70 kn/mj u odnosu na punu cijenu od 279 kn/mj. (službena cijena na webu).

Ciljam na puni popust od 100 kn/mj => 179 kn/mj, što mi je dodatna ušteda od 30 kn x 24 mj = 720 kn u 2 god. - pa mi se isplati gurati dalje još 1-2 mj.:

1. Čekam odgovor Povjerenstva - ako bude negativan,
2. Šaljem žalbu HAKOMu
A1 Povjerenstvo za pritužbe nije ponudilo nižu cijenu, dakle ostalo je na 209 kn/mj. Trebala su im 2.5 tjedna da odrade ugovaranje i zamjenu opreme.

HAKOM se još čeka na odgovor.

A evo i mog obola forumašima - upute za uparivanje KAON 4200 prijemnika da se ne moraju koristiti 2 daljinska -> https://www.dropbox.com/s/dc5qlesdz0...n4020.jpg?dl=0

Naravno da tehničari koji instaliraju nemaju pojma i naravno da nisu javno dostupne...
djontra je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2021., 20:45   #11628
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,348
Citiraj:
Autor djontra Pregled postova
A1 Povjerenstvo za pritužbe nije ponudilo nižu cijenu, dakle ostalo je na 209 kn/mj. Trebala su im 2.5 tjedna da odrade ugovaranje i zamjenu opreme.

HAKOM se još čeka na odgovor.

A evo i mog obola forumašima - upute za uparivanje KAON 4200 prijemnika da se ne moraju koristiti 2 daljinska -> https://www.dropbox.com/s/dc5qlesdz0...n4020.jpg?dl=0

Naravno da tehničari koji instaliraju nemaju pojma i naravno da nisu javno dostupne...
Kako nije javno dostupno, pa imas uputu za novi prijemnik Kaon KSTB4020 na njihovim A1 stranicama:


https://ssc.a1.hr/documents/10307706...vaTvUsluga.pdf

Na ovom linku skroz na dnu stranice:


https://www.a1.hr/privatni/televizija


Korisnički priručnik za A1 TV uslugu, kliknes na "Otvori prirucnik"





- pogledaj na strani 38 tog uputstva.

Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 08.03.2021. u 21:10.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2021., 23:14   #11629
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,566
18.3 se ukidaju analogni CMC,sportska tv,mini tv i national geographic.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2021., 23:47   #11630
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,348
Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
18.3 se ukidaju analogni CMC,sportska tv,mini tv i national geographic.
Ostaje 10 analognih TV programa, sve dolje na doljnjem bandu VHF-u, posljednji najvisi je N1 na 217,25 MHz - C11
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 00:27   #11631
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,443
Da sad ne prepisujem, ranije smo govorili o pameti u CAM modulu i kako napraviti update,
nakon par dana korištenja sa novijom verzijom (završava na .04.04.09) radi bitno bolje,
nije ni jednom zaštucao ili odbio otvoriti kanal.
Ako već niste, napravite update, potražite detalje u temi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 12:07   #11632
data202
Premium
 
data202's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb, HR
Postovi: 113
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Da sad ne prepisujem, ranije smo govorili o pameti u CAM modulu i kako napraviti update,
nakon par dana korištenja sa novijom verzijom (završava na .04.04.09) radi bitno bolje,
nije ni jednom zaštucao ili odbio otvoriti kanal.
Ako već niste, napravite update, potražite detalje u temi.
Ja sam pokušao prije tjedan-dva na Samsungu prema uputama koje su stavili kolege međutim nije bilo nikakvog updatea pa sam odustao. Međutim ovaj tjedan je samo od sebe došlo i pojavio se prompt za update, neovisno o kanalu na kojem sam; napravio update i zasad ne vidim nikakvih problema.
data202 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 12:26   #11633
VooDooZG
Neprilagođen
Moj komp
 
VooDooZG's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 119
Pozdrav,

u ponedjeljak su mi mijenjali stb i rooter i dobio sam dotični Kaon KSTB4020 uspio sam si isprorgramirati daljinski itd ali imam problem sa slikom..

e sad.. Imam Sasmung Q9FN koji je sam po sebi top i meni ima fenomenalnu sliku preko netflix-a ili preko usb-a kad se gleda a imao je i sa 3 generacije starim Bneovim STB-om kojeg sam imao do sad ( pogotovo na Cinestar kanalima Nova TV i još nekim ) i sad mi daju ovaj novi kakti odličan Kaon koji po def ima prebačeno na 4k itd.. ali slika je katastrofa i to na svim kanalima

Probao sam i sa tim da ga namjestim na fullHD pa da TV radi upscaleing jer sigurno ima drastično boji proc i sistem za to ali ništa - slika kao da je neki upscale umjetni ne znam 576 ili ajde 720i signala, ono kak je RTL2 prije imao i to tak i na HBO HD i na Cinemax i Cinestar i sve

Da li je ko od vas imao sličnih problema, ne znam rooter mi radi na 196mbps pa nebi rekao da je do kabla u stan, a i ne znam kak da im sad objasnim taj problem jer i kak pišete - tehničaru je bitno da dobije sliku i kitu on zna kaj mene hebe ,, ne znam da li da probam opciju za 15kn da uzmem dodatni onaj modul kaj se gurne direkt u TV ( u mom slučaju u oneconnect od TV-a ) ali opet ne gubi mi se opcije koje ima receiver i snimanje i epg i gledanje od početka itd..

Kakva je slika s tog modula vs STB-a ak je ko isprobavao ??

Već sam pomalo lud tak da sorry kaj pišem s-brda s-dola ..
VooDooZG je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 12:56   #11634
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,348
Preko koaksijalca koji ti ide iz razdjela dolazeceg B.net (A1) kabela u TV jos mozes primati 12 free digitalnih TV programa pa probaj usporedjivati tu sliku sa slikom novog STB-a preko HDMI-a.


Kod mene na Samsungu H7000 koji je FHD, zeru je bolja - ljepsa slika preko tog koasijalca prikljucenog na TV i tih 12 free TV programa u odnosu na TV programe koje primam preko novog STB i HDMI prikljucka.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 13:06   #11635
VooDooZG
Neprilagođen
Moj komp
 
VooDooZG's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 119
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Preko koaksijalca koji ti ide iz razdjela dolazeceg B.net (A1) kabela u TV jos mozes primati 12 free digitalnih TV programa pa probaj usporedjivati tu sliku sa slikom novog STB-a preko HDMI-a.


Kod mene na Samsungu H7000 koji je FHD, zeru je bolja - ljepsa slika preko tog koasijalca prikljucenog na TV i tih 12 free TV programa u odnosu na TV programe koje primam preko novog STB i HDMI prikljucka.
Ajd budem baš probao, a i to je razlika jer u stari STB mi je išao antenski direkt iz razdjela u STB a sad je morao raditi kabel ( antenski u onaj kakav ide u rooter onaj sa centralnom žicom kaj viti pa se to sve skupa šerafi ) pa ne znam jel i tu došlo do kakvog gubitka ( inače koliko vidim stb ima i antenski i brijem coax ulaz pa ne znam zašto jednostavno nije spojio antenski koji sam već imao)
VooDooZG je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 13:37   #11636
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,348
Citiraj:
Autor VooDooZG Pregled postova
Ajd budem baš probao, a i to je razlika jer u stari STB mi je išao antenski direkt iz razdjela u STB a sad je morao raditi kabel ( antenski u onaj kakav ide u rooter onaj sa centralnom žicom kaj viti pa se to sve skupa šerafi ) pa ne znam jel i tu došlo do kakvog gubitka ( inače koliko vidim stb ima i antenski i brijem coax ulaz pa ne znam zašto jednostavno nije spojio antenski koji sam već imao)
Taj sta se sarafi "F konektor" bi trebao biti bolji prikljucak a i taj prikljucak je predvidjen za kabelsku DVB-C, dok je ovaj klasicni utikac predvidjen za DVB-T2 zemaljski signal.


Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 13:46   #11637
VooDooZG
Neprilagođen
Moj komp
 
VooDooZG's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 119
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Taj sta se sarafi "F konektor" bi trebao biti bolji prikljucak a i taj prikljucak je predvidjen za kabelsku DVB-C, dok je ovaj klasicni utikac predvidjen za DVB-T2 zemaljski signal.


Da vidiš zanimljivo možda bi trebao povući direkt kabel sa splitera - ovak je sad sa splitera taj F do kutije pa je na kutiji antenski pa je rađen antenski na F,, a mogao bi možda kupiti gotov kabel ako ima taj F ili kak se već točno zove pa ga probat direkt na spliter našerafiti i u STB !??
VooDooZG je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 13:55   #11638
VooDooZG
Neprilagođen
Moj komp
 
VooDooZG's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 119
VooDooZG je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 13:56   #11639
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,348
Citiraj:
Autor VooDooZG Pregled postova
Da vidiš zanimljivo možda bi trebao povući direkt kabel sa splitera - ovak je sad sa splitera taj F do kutije pa je na kutiji antenski pa je rađen antenski na F,, a mogao bi možda kupiti gotov kabel ako ima taj F ili kak se već točno zove pa ga probat direkt na spliter našerafiti i u STB !??
Ma najbolje da zoves SZK i zali se da ti je slika losa pa neka oni posalju tehnicara neka on pogleda, mozda je problem u tom novom STB-u, a onda ga usput zagnjavi da ti to malo sa kabelima preslozi - prespoji.


Citiraj:
Autor VooDooZG Pregled postova

Ne to je BNC kabel.


Kupis par F konektor i sam napravis kabel nije komplicirano.


https://www.chipoteka.hr/artikl/1310...bay-8070600203
https://www.chipoteka.hr/artikl/1468...1me-9150040223

Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 11.03.2021. u 14:09.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2021., 14:19   #11640
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,443
@VooDooZG
U međuvremenu pogledaj koje rezolucije prima TV preko HDMI ulaza,
nekad ni svi ulazi nisu isti (koji pod standard HDMI - ja).

Stari STB je slao 720 ili 1080p60 a ovaj novi po defaultu 4k rezoluciju,
u postavkama STB - a nađi pod teh. postavke i smanji rezoluciju.

Trebaš se igrati i pogoditi koja kombinacija daje najbolju sliku,
svakako pogledaj na AD i HD kanalima.
Nikky je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na