Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 22.01.2021., 19:22   #151
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,356
Bilokoji Android box sa S905x3 SoC-om ce uredno odradit lokalni 4K HDR sadrzaj. Kod nabavke gledaj da ima 1Gbit ethernet port, jer su svima (osim FitreTV stickovima) wifiji ukurcu, a 100Mbit je cesto usko grlo za 4K UHD materijal sa velikim bitratom...

Trenutno najpovoljnija kupnja je X96 Air Smart Android 9.0 TV Box
__________________
P: WiFi Extender/AP Tp-Link RE450 AC1750 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 19:43   #152
davidovski
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: aha
Postovi: 120
Tnx na odgovoru. Ma svakako gledam da je na žicu spojeno, imam dobar net, ali ipak je stabilnija veza ma živi.
A preko cega gledat? Moram to malo istražiti. Upoznat sam sa kodijem, ali ga nisam dugo koristio. Vidim da se spominje corelec i real debrid.
davidovski je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 22:11   #153
alengrosevic
brz na okidaču...
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,664
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Bilokoji Android box sa S905x3 SoC-om ce uredno odradit lokalni 4K HDR sadrzaj. Kod nabavke gledaj da ima 1Gbit ethernet port, jer su svima (osim FitreTV stickovima) wifiji ukurcu, a 100Mbit je cesto usko grlo za 4K UHD materijal sa velikim bitratom...

Trenutno najpovoljnija kupnja je X96 Air Smart Android 9.0 TV Box
Ima li taj gigabit lan?
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 22:46   #154
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,356
Ima nekoliko verzija, pa treba pazit kod narucivanja. Za vise informacija o verzijama i instaliranju CoreElec-a vidi ovdje.
__________________
P: WiFi Extender/AP Tp-Link RE450 AC1750 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 20:41   #155
alengrosevic
brz na okidaču...
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,664
gleam i kažu 4/32 i 4/64 bi "trebali" imati gbit LAN. Ali na forumima lik kaže da je to lutrija i da nije garancija.

Inače gledam i ima ga u EU:
https://www.geekbuying.com/item/X96-...de-422561.html

Nekako naginjem na GT king jer je coreelec službeno podržan, pa nemam brige oko updateova, ima super wlan i gbit lan itd. jbg, damo nekoliko tisuća kn na TV i onda škrtarimo oko 40$. Evo idem dalje na surfanje i istraživanje koji box uzeti.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 20:50   #156
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 979
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Nekako naginjem na GT king jer je coreelec službeno podržan, pa nemam brige oko updateova.
"Službeno" nije važno, ako jednom možeš staviti CoreElec, moći ćeš ga updateati dok god netko radi CoreElec imageove za taj SoC. To ti ne treba biti odlučujući faktor, samo kvaliteta wifija, gigabitni lan i kvaliteta daljinca ako ćeš ga koristiti. RAM uopće ne moraš gledati i 2 GB su više nego što CoreElec treba.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 22:42   #157
James Dean
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 64
Koristim Mi Stick nekoliko dana i imam jedan problem. Od 3 telke na jednoj radi ok, na drugoj konstantno se resetira prilikom boota kod treće uvećini radi ok ali se nekad zna isto tako više puta resetirat prilikom paljenja. E sad ne znam jel do telke ili do sticka. Sve tri telke su iste marke.

Primjetio sam da mu je wireless slab, ako nije na 5Ghz onda više šteka iako je veza ok. Čim signal na 2.4 nije full tj. fali koja crtica onda zna štucat. Na 5Ghz sa 150 mbitnom vezom radi najbolje iako vuče samo 50-60 mbita. Tada tog štucanja i trzanje gotovo ni nema osim kod pozivanja asistenta. Ko ga kupuje za kodi nije najbolji izbor jer kod kodija je dosta spor kod učitavanja i sl. Ostalo pristojno radi.

Možda još za drugu telku uzmem Amazon pa baš da vidim kako on radi.
James Dean je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 23:07   #158
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,603
Pa na 2,4ghz ti je 60mbit realno plafon
I to idealni uvjeti
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 23:31   #159
James Dean
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Pa na 2,4ghz ti je 60mbit realno plafon
I to idealni uvjeti
Na 5Ghz ... to mora ić bar duplo više
Citiraj:
Autor James Dean Pregled postova
Na 5Ghz sa 150 mbitnom vezom radi najbolje iako vuče samo 50-60 mbita.
James Dean je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 00:33   #160
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,660
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
gleam i kažu 4/32 i 4/64 bi "trebali" imati gbit LAN. Ali na forumima lik kaže da je to lutrija i da nije garancija.



Inače gledam i ima ga u EU:

https://www.geekbuying.com/item/X96-...de-422561.html



Nekako naginjem na GT king jer je coreelec službeno podržan, pa nemam brige oko updateova, ima super wlan i gbit lan itd. jbg, damo nekoliko tisuća kn na TV i onda škrtarimo oko 40$. Evo idem dalje na surfanje i istraživanje koji box uzeti.
Pa normalno. Najjaci su mi ovi fantači koji generalno seru po svim kineskim boxevima, a kupuju redovito najvece i najjeftinije odrone i cude se ko govno dreku što ne šljaka.
Pa provodi sate i dane ne bi li kojim slucajem proradilo.
Smatram pod normalno da neki ku*ac ne valja čim box kosta 15-20$ jer nema QC-a.
Čast iznimkama poput legentarnog Nexboxa a95x. Dok recimo m8s koji je također bio popularan, visekanalni zvuk me je jeba*ao konstantno do trenutka kad sam ga zafijatio kroz prozor.
Davno sam prestao kupovati kinesko smece od dolar i po.
Iskreno lova mi nije problem i uvijek ću kupiti kvalitetan box koji ce sve odraditi bez problema poglavito višekanalni zvuk.
A ne da imam situaciju da 2 dana radi, pa 3. dan pocne za*evavati ničim izazvan.
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 00:55   #161
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,230
Citiraj:
Autor James Dean Pregled postova
Koristim Mi Stick nekoliko dana i imam jedan problem. Od 3 telke na jednoj radi ok, na drugoj konstantno se resetira prilikom boota kod treće uvećini radi ok ali se nekad zna isto tako više puta resetirat prilikom paljenja. E sad ne znam jel do telke ili do sticka. Sve tri telke su iste marke.

Primjetio sam da mu je wireless slab, ako nije na 5Ghz onda više šteka iako je veza ok. Čim signal na 2.4 nije full tj. fali koja crtica onda zna štucat. Na 5Ghz sa 150 mbitnom vezom radi najbolje iako vuče samo 50-60 mbita. Tada tog štucanja i trzanje gotovo ni nema osim kod pozivanja asistenta. Ko ga kupuje za kodi nije najbolji izbor jer kod kodija je dosta spor kod učitavanja i sl. Ostalo pristojno radi.

Možda još za drugu telku uzmem Amazon pa baš da vidim kako on radi.

Odakle ga napajas? Iz usba os telke ili s adaptera/punjaca? Da nije struja preslaba?
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 01:04   #162
James Dean
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 64
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Odakle ga napajas? Iz usba os telke ili s adaptera/punjaca? Da nije struja preslaba?
iz telke
e da vidiš, moguće. Probat ću sa punjačem.

edt; gledam sad adapter i specifikaciju TV-a piše: USB DC 5 V, Max. 500 mA [Hi-Speed USB(USB 2.0)] a na punjaču piše ouput 5.0 V 1.0A 5.0W. Očito je struja preslaba.

Zadnje izmijenjeno od: James Dean. 24.01.2021. u 01:40.
James Dean je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 09:08   #163
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 979
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Čast iznimkama poput legentarnog Nexboxa a95x. Dok recimo m8s koji je također bio popularan, visekanalni zvuk me je jeba*ao konstantno do trenutka kad sam ga zafijatio kroz prozor.
Davno sam prestao kupovati kinesko smece od dolar i po.
Nije da promoviram kupovinu kineskog smeća, ali pod CoreElecom višekanalni zvuk radi apsolutno isto na svim S9xxx SoC-ovima, ja nikada nisam imao problema ni na m8s ni na Nexboxu ni na Tronsmartu prije njega jer ni jedan nije imao Kodi kao aplikaciju na njegovoj brlji od Androida.
Čim se odljepiš od poludovršenih "tvorničkih" Android romova za te boxove i bootaš direktno CoreElec imaš puno manje problema.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2021., 21:55   #164
Visage
8-bit Gen.
Moj komp
 
Visage's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Giethoorn - ZG
Postovi: 2,814
...

Bump na postavljeno pitanje u nadi da cu privest potragu kraju.

Nasao sam niz, poput tableta, prenosnih A/V sviraca, IPS ekrani, podrzavaju sve zivo, ali svi preko 10" nebu pod oblake preveliko. Sto je god pipkavo, redovito nema IR senzor, te pipkanje ostaje jedino sredstvo.

Gledam neobicne modele Ruizu, nisu ovdje svi navedni, mali djepnjaci neki cak punokrvi mp5, ali nema IR-a, te ovo su pak premali ekrani.



...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2021., 00:22   #165
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,660
Jel ko probao ovo na kineskim boxevima?

https://www.atvxperience.com/
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2021., 09:29   #166
alengrosevic
brz na okidaču...
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,664
izgleda zanimljivo, čini mi se da projekt ima potencijala.

Inače nakon vikedna i razmišljanja o playeru ipak sam uzeo X96 AIR. Gledao sam si, što uzeti, novci nisu bili problem. Dam li 300 ili 750 za player koji ću koristiti par godina, tako mi je svejedno. GT King ima jak hardware, Core elec radi out of the box, super podrška i sve ali s druge strane netflix nažalost ne ide u 4k, dok je i 1080 neka kemija da proradi koliko sam skužio. Isto tako na par stranih foruma sam vidio da niti GT King nije imun na bugove, propuste u proizvodnji, koje proizvođač skriva kao zmija noge. U globalu je to super proizvod i od svih kineza je definitivno najbolji. Ali gledam što meni treba, gledanje jednog filma na 2-3 tjedna, za to mi je i x96 dostatan čak i overkill u nekim segmentima.

Ugl, naručio sam X96 i došao mi je iz češke za 3 dana hp exom. Uzeo sam model 4/64 i došao mi je model P3. Testirao sam box i zaista dolazi sa gigabit LAN-om. Imam doma optiku 200/100 i preko kabla mi skida sa 180 mbita
Preko 5GHz mreže i premo 2 zida, skida 140 Mbita što je za takav box i za tu cijenu vrhunski rezultat.
Mali problem sam imao sa Coreelecom, nije htio bootati ali sam skužio da je do SD kartice bilo. Imam Verbatimovu class 10 16GB i s nje nije htio bootati. Neka no name 2GB radi uredno. Ugl sve sam posložio, daljinski radi, pali se i gasi sve sa daljinskim, uredno sve zasad radi i nemam prigovora. Još samo moram podesiti prednji display da radi iz eleca, treba VFD podesiti, s time se moram igrati. Ima upute na netu ali sinoć nisam imao vremena.

Eh da, mali bonus, u kutiji sa boxom su došla 2 (dva!) identična daljinska Vjerojatno je ili zajeb prilikom pakiranja ili im se često kvare pa šalju odmah dva komada
Sad sam se sjetio, box dolazi sa punjačem za UK i samo ubace onaj travel adapter unutra. To mi je bio minus. Sva sreća da sam za stari nexbox naručio 3A 5V adapter koji je za EU i s njime odlično radi.

Sve u svemu jako sam zadovoljan kupnjom, box super radi, ima sve kaj mi treba i cijena je vrhunska. Istina ne izgleda cool kao GT king, ne može vrtiti igre kao king ali za igre imam Plejku tako da mi taj dio nije niti bitan. Važan mi je Elec i taj dio radi odlično.

Ako nekog zanimaju još neke sitnice, slobodno pita tu pa odgovorim kasnije.




EDIT: Coreelec radi 100% kompatibilno s ovim boxom. Daljinski radi, GBIT LAN radi, WIFI 2,4 i 5GHz radi, bluetooth radi, i danas sam (konačno ulovio malo vremena) upogonio i display naprijed (sat). Tako da je box 100% kompatibilan, dual boot radi, moja preporuka za kupnju ovog boxa. Jedini minus je kaj malo izgleda "jeftino", plastika i izvana. Ali mali radi za 5+

Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 08.02.2021. u 23:10.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 10:11   #167
ime_pu
Premium
Moj komp
 
ime_pu's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Pula
Postovi: 104
Pitanje isplati li se dat za Apple TV ili bolje kupiti Fire stick, iptv?
__________________

..:: UsKoRo ::..
ime_pu je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 15:08   #168
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,603
Fire i prst u uho
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2021., 08:27   #169
salinjo
Registered User
 
salinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: zagreb
Postovi: 24
X96 Air trenutno nije dostupan iz EU, našao sam ovaj: https://www.geekbuying.com/item/TANI...GB-421661.html , treba mi isključivo za gledanje filmova i serija sa HDD-a, i eventualno tu i tamo da klinci neku igru pokrenu, ništa spešl. Da li bi ovo bilo OK, ili ima razloga da ga zaobiđem?
salinjo je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2021., 09:32   #170
Titištajn
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: PGŽ
Postovi: 16
Citiraj:
Autor salinjo Pregled postova
X96 Air trenutno nije dostupan iz EU
Dostupan je: https://www.geekbuying.com/search?keyword=x96%20air
Titištajn je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2021., 09:47   #171
salinjo
Registered User
 
salinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: zagreb
Postovi: 24
Citiraj:
Autor Titištajn Pregled postova
Onda ja nešto fulam, ali meni na svakom sa ovog tvog linka, kad odaberem da je iz EU, a ne iz Kine piše "IN STOCK NOTICE" a ne "BUY NOW".
Vec sam prije kliknuo da me obavijeste, ali nažalost još je nedostupan.
Titištajn, da li vidiš neki koji se danas može naručiti iz EU? Tnx
salinjo je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2021., 18:40   #172
dasa69
Registered User
 
dasa69's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: KC
Postovi: 11
Preporuka za A95X F3. Imam ga cca godinu dana i radi bez problema.
Dostupan je iz EU:https://www.geekbuying.com/item/A95X...x--421000.html
dasa69 je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2021., 12:54   #173
Titištajn
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: PGŽ
Postovi: 16
Citiraj:
Autor salinjo Pregled postova
Onda ja nešto fulam
Ne fulaš, moja greška. Zadnji puta kad sam gledao za prijatelja moglo se naručiti pa sada nisam obratio pažnju.
Titištajn je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2021., 17:18   #174
tomo19
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 206
Citiraj:
Autor dasa69 Pregled postova
Preporuka za A95X F3. Imam ga cca godinu dana i radi bez problema.
Dostupan je iz EU:https://www.geekbuying.com/item/A95X...x--421000.html
Jel se može ovaj RGB isključiti, ne bih da mi to svijetli?

Za ostale pitanje, da li ima razloga čekati ovog iznad u EU ili mislite da je i ovaj ok ako mi nije toliko bitan gigabit lan jer ću spojiti HDD sa multimedijom a sa YouTubea mi je dovoljno FHD/HD?
tomo19 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 18:07   #175
dasa69
Registered User
 
dasa69's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: KC
Postovi: 11
Citiraj:
Autor tomo19 Pregled postova
Jel se može ovaj RGB isključiti, ne bih da mi to svijetli?
Može
dasa69 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2021., 21:38   #176
tomo19
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 206
Hvala,

Već je naručen, uskoro očekujem dostavu.
tomo19 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2021., 08:18   #177
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 3,234
Bok,

kupio sam box H96 MAX RK3318 - 4GB RAM - Android 10...

i uglavnom trebam savjet. Naime sve filmove i serije imam na prijenosnom disku koji je spojen na box putem usb kabela.

međutim kada recimo gledam nekaj sa programom XPlayer

reprodukcija videa radi normalno, ali katkad se zna desiti da ne može pronaći prijevod... iako postoji.

i onda pokrenem isti film sa bsplayerom, pronađe prijevod

ali film teško šteka....

pa me zanima što mogu ja napraviti ? dali su potrebna neka dodatna podešenja ili sl. ?

hvala
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2021., 08:41   #178
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 31,100
Probaj još neki player, npr. MX Player
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je online   Reply With Quote
Staro 21.03.2021., 08:58   #179
Mihael
Premium
Moj komp
 
Mihael's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Doma
Postovi: 1,866
VLC i Nova player imaju ugrađene za titlove.
__________________
P: AMD Ryzen 3600 komplet, MSI 1060 Aero OC 3G ITX

"I find your lack of faith disturbing."

Moje trgovine 1, 2, 3, 4, 5...
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2021., 13:12   #180
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 3,234
bum probao u drugom programu da vidim kak radi.

chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na