Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.10.2018., 15:55   #2581
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
pa imaš na stranicama moj t-com mogučnost isključivanja firewall-a

-pod internet
-sigurnosne postavke
-firewall zaštita označiš "bez zaštite"

Zahvaljujem nato sam potpuno zaboravio! Sada sam dobio ping i rutu izvana čak i preko NOIP-a domain namea. I dalje se ne mogu spojiti na router mislim da nešto krivo radim sa port forwardingom ako mi i u tome netko može pomoći ja sam pootvarao neke portove pod TCP ali nije mi radilo sada sam čitao da te iste portove moram pootvarati i pod UDP da bi radilo to ću probat čim dođem doma. Ako ima nešto netko za dodat na to neka slobodno javi
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 00:48   #2582
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Pristup routeru izWan-a

Pozdrav

I dalje ne pogu pristupiti routeru iz javne mreze, na stranicama moj.t-com iskopcao sam firewall i mogu do routera doc ping-om ali dalje ne ide. Koliko god otvaram portove na routeru i dalje nista. Ne vjerujem da sam nesto kod otvaranja portova zeznuo jer je prilicno jednostavno to napraviti. Pokusao sam s nmap preko nekih internet stranica uvijek mi javlja da su mi svi portovi zatvoreni (odnosno u free verziji testiraju samo 100 najkoristenijih). Pomalo sam razocaran jer mi uskoro istjece 30 free noip-a a da se nisam uspio još na router spojiti
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 01:08   #2583
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
Ima neki specifični razlog zašto se želiš spojiti baš na router ?
Ljudima obično treba PortForward za neku igru / remote desktop na konzolu / pc,
dakle ne na sami router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 21:02   #2584
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 412
Ja kod staraca isto nikak nisam mogao otvoriti portove, pisao sam i tu na temi. Dosli i modem promijeniti, nista.. dosao tehnicar sa stavom "ma krivo radis, sad cu ti pokazati.." nakon 15 minuta pokusavanja stavio novi modem, kad ni na njemu nije proradilo pokunjeno promrmljao kak oni ne pruzaju uslugu otvaranja portova..
Na kraju sam trazio prebacivanje natrag na adsl i port fw ponovo radi ko beba. Zao mi je samo jer su 300m od centrale i na vdslu su parametri bili stvarno odlicni
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 10:22   #2585
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ima neki specifični razlog zašto se želiš spojiti baš na router ?
Ljudima obično treba PortForward za neku igru / remote desktop na konzolu / pc,
dakle ne na sami router.
Imam spojen HDD na rotuer i najelegantniji pristup tom disku bi mi bio preko samog routera bez nekih PC-a itd. A i volio sam isprobati dali do se može napraviti, međutim taj port forwarding izgleda da ne štima neznam dali je zbog VDSL-a kako je napisao kolega ispoda.
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 12:36   #2586
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 712
Speedport ima neki bug sa port fw, i nekad ne bude ona zelena kvačica desno kod unosa pa onda ni ne radi port fw.

Rješenje je factory pa ponovo pokušati, ili kroz cmdline ručno enable, tko ima prostup.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 13:50   #2587
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,095
imam problemcic

ajfon, dok sam na WIFI, whatsapp poruke većinom stižu tek kad uđem u whatsapp

kad sam na 4G sve je ok

pretpostavljam nešto do rutera onda?

ajfon probao 7 i sad novi XS, znači u ajfonu nije stvar

https://imgur.com/a/Z3H6Xcc

ovakve su postavke, probao sam i 2.4, i 5ghz, što još da probam ako netko ima ideju?
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 18:28   #2588
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 194
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
imam problemcic

ajfon, dok sam na WIFI, whatsapp poruke većinom stižu tek kad uđem u whatsapp

kad sam na 4G sve je ok

pretpostavljam nešto do rutera onda?

ajfon probao 7 i sad novi XS, znači u ajfonu nije stvar

https://imgur.com/a/Z3H6Xcc

ovakve su postavke, probao sam i 2.4, i 5ghz, što još da probam ako netko ima ideju?
Ja imam isti problem na Samsungu, bio to WiFi bio to 4G, mislim da je problem do mobitela i postavki za štednju baterije koje na neki način stave u mirovanje konekciju s internetom dok ne počneš koristiti mobitel, pa samim time i ne dolaze notifikacije/poruke.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 19:17   #2589
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,095
Nemam stednju baterije, na 4G mi sve radi kak spada
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2018., 13:26   #2590
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
@pero77
Ako je za pristup tom hdd - u iz vani vidiš da je to (kao i x drugih stvari na toj škovaci) problem, sa Lan strane možda radi.

@okarm
Nisam siguran al mislim da ste napravili krivi korak, trebalo je ostati na VDSL- u i staviti ZTE,
jedino ako na tom DSLAM - u ZTE ne može raditi.

@mamutarka
Standardna priča kad je iIgrokaz u pitanju, to nije bug već feature.
Uglavnom, u iOS - u je namješteno da gasi WiFi nakon nekog vremena u sleep - u,
ako je uštekan na punjač onda je to neko vrijeme malo duže ali i tada ga ugasi.
Znači, nije kriv router i postavke u njemu.

Linkovi za pogledati, možda sa nekim navedenim savjetima uspiješ riješiti:
https://www.google.com/search?q=iphone+wifi+in+sleep
https://apple.stackexchange.com/ques...-goes-to-sleep
https://forums.imore.com/iphone-se/3...de-locked.html
https://www.imobie.com/support/wifi-...-is-locked.htm

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.10.2018. u 13:51.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2018., 11:24   #2591
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,166
ljudi, da li je na ovom speedportu po defaultu uključen upnp?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2018., 03:25   #2592
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 981
Citiraj:
Autor pero77 Pregled postova
Imam spojen HDD na rotuer i najelegantniji pristup tom disku bi mi bio preko samog routera bez nekih PC-a itd. A i volio sam isprobati dali do se može napraviti, međutim taj port forwarding izgleda da ne štima neznam dali je zbog VDSL-a kako je napisao kolega ispoda.
rešenje ti kupiti svoj router speedport u bridge i svi problemi riješeni ,ako uzmeš asusov recimo oni imaju svoj DDNS besplatno i to radi sasvim solidno,k tome još imaju torrent client
,naravno što je skuplji router to sve bolje radi,čisto radi snage routera,speedport bar ovih desetak(dva su stvarno riknula,ostale su mi mjenjali u početku jer ni tehničari nisu mogli
svatiti kako na 200/100 može internet štekat) koji su bili kod mene imaju problema sa portfordwardom,jedan dan radi drugi dan neradi pa opet treći dan proradi makar ništa ne diraš
i to naravno nije jedini problem speedporta.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 19.11.2018. u 03:30.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2018., 22:53   #2593
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,166
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ljudi, da li je na ovom speedportu po defaultu uključen upnp?
ponavljam pitanje. dajte ne budite lijeni, kvarat foruma ima taj router, logirajte se i bacite oko.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2018., 23:35   #2594
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
Ja ga na sreću nemam pa ti ne mogu reći,
nisi uspio kod sebe / nekog drugog zaviriti unutra ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2018., 02:08   #2595
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 981
kod mene je zabunkeriran u ormaru i čeka isporuku natrag jednog dana,zadnjeg nisam ni isprobavao-neda mi se više s tim natezat.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2018., 03:29   #2596
Max Rockatansky
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg/Zd
Postovi: 315
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ponavljam pitanje. dajte ne budite lijeni, kvarat foruma ima taj router, logirajte se i bacite oko.
Da.
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2018., 12:58   #2597
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,437
ne nađem link, gdje je decrypt configa, u kojem postu?

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2101
može i u prvi post sticky
__________________
22.1.2019. - prodajem: Samsung NX2000-1220kn

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 07.12.2018. u 13:12.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 07.12.2018., 14:01   #2598
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
Odrađeno
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2018., 16:45   #2599
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 246
Ubija me zadnjih dana dotični router. Problem je sa DHCP-om cini mi se jer neki uređaji ostanu bez neta - takva situacija mi se prije manifestirala pri prikljucivanju novog uređaja na mrezu.
Nije mi baš jednostavno stavit statičke adrese na sve uređaje jer ih ima poprilicno tako da radije bi zaobiša to ako je moguce?
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2018., 18:03   #2600
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
A vidiš i sam 87 str. o tom smetju ...
Nisi rekao jeli xDSL ili optika ?
Svi savjeti već pišu, stavi svoj router (makar bio neki jeftinjak), podesiš i zaboraviš na probleme.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2018., 18:13   #2601
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 246
Optika, problem mi je telefon jer ne glasi linija na mene tako da trenutno to nije moguce?
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2018., 22:10   #2602
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
Moguće je i to čak u 2 kombinacije, prevti temu da sad ne pišem ponovo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2018., 17:40   #2603
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 246
Ima li ko voljan pomoc s konfigom / teamviewerom za moj mikrotik kao solo uređaj?
Uspio sam podignut pppoe da radi al i dalje nemam maxtv-ove ni konekciju put lan/wlan clienta
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2018., 18:01   #2604
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
Ajde probaj po ovom primjeru > https://klseet.com/index.php?option=...d=50&Itemid=48
samo pazi da prilagodiš parametre kao Vlan - ove, user / pass za konekciju ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2018., 18:49   #2605
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 246
Thanks, TV-ovi rade ali nema neta na klijentima i dalje. IP-ovi dodijeljeni i NAT konfiguriran

Zadnje izmijenjeno od: extasy. 22.12.2018. u 19:08.
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2018., 13:57   #2606
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
A nešto si zeznio / preskočio u routing / NAT - u,
vjerojatno fale pravila u firewall - u (kod std. routera to je pod NAT i radi automatski a ovdje treba posebno definirati),
vidi > https://klseet.com/index.php?option=...d=43&Itemid=40
spusti se na basic firewall rules pa dalje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2018., 23:57   #2607
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,476
Kliko se sjecam za internet je trebalo napraviti masquerade.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2018., 01:25   #2608
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 246
U neko doba sam i dobio internet na klijente al je to bilo toliko sporo da sam morao vratiti speedport natrag u upotrebu...

Moze li preporuka nekog Asusovog ili drugog friendly uređaja za obicne smrtnike? Wifi na njemu nemora bit pretjeran (N je skroz ok).
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2018., 02:16   #2609
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,171
Ol' si odustao ?
Koji MikroTik ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2018., 13:20   #2610
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 246
rb2011uias-2hnd-in

Nemam izbora, 20 uređaja su na mrezi i ja sebi koristim p2p link do njega tako da si nemogu više dozvolit da gasim po cijeli dan... Iskreno i nebi ga sam namjestio opet vjerovatno
Eventualno ako neko zeli to postavit za $?
Spojim laptop na hotspot i kabelom na router pa preko TV odradimo.

Zadnje izmijenjeno od: extasy. 24.12.2018. u 13:29.
extasy je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na