Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.02.2021., 10:26   #4501
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Ramura
Postovi: 1,322
Koliko dugo traje uvođenje optike kada nisi u zgradi, nego u privatnoj kući?
Dostupna mi je, ali sam još pod ugovorom. Koliko prije isteka ugovora bi bilo dobro poslati zahtjev HT-u?
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 15:09   #4502
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,871
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Toga me i je strah, da mi kažu nema optike ali potpisali ste zahtjev pa vam nudimo adsl
Dobar dan, kupujem auto?
Nemamo, evo vam bicikl.
Nema prstića, nema čokolade.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 18:49   #4503
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 276
Pazite što potpisujete. Ako obećavaju optiku, slobodno sklopite ugovor, ali prihvatite ga samo ako je u njemu navedena optika, nikakve trgovačke priče "sad ćemo uključiti/produžiti DSL pa vas prebacimo na optiku kad bude". Isključivo ugovor u kojem je navedena optika, da počne teći rok 30 dana za uključenje.
Blagus je online   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 20:32   #4504
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 456
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Koliko dugo traje uvođenje optike kada nisi u zgradi, nego u privatnoj kući?
Dostupna mi je, ali sam još pod ugovorom. Koliko prije isteka ugovora bi bilo dobro poslati zahtjev HT-u?
Jesu ti dovukli optičke kablove do kuće i stavili kutiju na stup (switch)?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 22:13   #4505
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,326
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Toga me i je strah, da mi kažu nema optike ali potpisali ste zahtjev pa vam nudimo adsl
To su napravili svim mojim susjedima koji su sklopili ugovor za optiku cim se pocelo pricat o njoj i HT uredno nudio optiku kao opciju. Dok optika nije godinu dana kasnije uvedena svima su dali ADSL...
__________________
P: WiFi Extender/AP Tp-Link RE450 AC1750 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2021., 23:13   #4506
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Ramura
Postovi: 1,322
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Jesu ti dovukli optičke kablove do kuće i stavili kutiju na stup (switch)?
Nemam pojma. Znam da je optika prošla kroz ulicu prije nekoliko godina, i da susjed 30m od mene preko ceste ima uvedeno. Ja sam bio pod ugovorom pa se nisam niti interesirao. Ne znam niti koji je postupak u tom uvođenju. Pretpostavljam da ide po banderama pa da će s bandere na tavan i do routera, ili griješim?

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2021., 12:28   #4507
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 456
Stave na strujnu banderu i povuku po ulici.Kod mene je trebalo cca mjesec dana od kako su kablirali kvart do instalacije.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 16:51   #4508
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 338
Jedno brzinsko pitanje - uskoro se useljavam u novu zgradu, imam dostupnu optiku HT/Iskon.
Kod kojeg operatera je lakše izbaciti router i staviti svoj (ONT bio ostavio njihov)?
Znači bez bridga i ovoga i onoga, samo ONT -> LAN kabel -> moj router
Od usluga bi uzeo samo net, fix. telefon ne koristim, a EVOtv imam za ženu

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 08.02.2021. u 17:02.
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 17:08   #4509
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,241
U kombinaciji samo Internet gotovo da je svejedno,
Iskon je nešto jeftiniji ali stalno pametuje / gnjavi, čak i zna praviti probleme kada "ne vidi" svoj šroteks router,
HT je skuplji ali manje gnjavi.

Ako ćeš uzimati veću brzinu (preko 100 DL), trebaš i pristojan (svoj) router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 21:38   #4510
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,326
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Jedno brzinsko pitanje - uskoro se useljavam u novu zgradu, imam dostupnu optiku HT/Iskon.
Kod kojeg operatera je lakše izbaciti router i staviti svoj (ONT bio ostavio njihov)?
Znači bez bridga i ovoga i onoga, samo ONT -> LAN kabel -> moj router
Od usluga bi uzeo samo net, fix. telefon ne koristim, a EVOtv imam za ženu
Jel ti neka posebna potreba nalaze instaliranje svog boljeg routera?

Mozda imas srece pa dobijes posteni Speedport Plus kao ja. Radi mi godinu dana samo sa redovitim 24h prekidom, bez ikakvih drugih problema, na brzini 200/100. Kako imam povoljnu konfiguraciju prostora koristim i njegove WiFi mreze za koje isto nemam nikakvog prigovora ili poteskoca; na router su spojena 3 uredjaja žicom i obicno 5-10 uredjaja preko 2,4Gb i 5Gb WiFi-a...
Preko routera ide streaming skoro cijeli dan (od 10h do 03h) uglavnom Netflix(UHD), HBO_Go(HD), YouTube te MaxTv_Go na 3 TV-a, uz redovno torentiranje i browse-anje razlicitim uredjajima. Nije nesto, ali meni zadovoljavajuce i neocekivano bezgresno za famu koja prati taj router.
__________________
P: WiFi Extender/AP Tp-Link RE450 AC1750 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 22:02   #4511
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,039
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Iskon je nešto jeftiniji ali stalno pametuje / gnjavi, čak i zna praviti probleme kada "ne vidi" svoj šroteks router,

ma zapravo i ne. ja nisam niti jednom imao problem šta koristim svoj router na iskonu u preko 3 godine šta imam tako riješeno.
zna biti problem kod prijave kvara, navedem da koristim svoju terminalnu opremu , oni to navedu u prijavi, i to je to.
dapače, kod zadnjeg ozbiljnog kvara, sam im čak dao mac adresu svojeg routera pa su ga zaveli u sustav.

iskon je u basic paketu mrvu jeftiniji za veću brzinu, malo tko ovdje ima iskon optiku, ali pričalo se da ide 80/80mbita u osnovnom paketu, umjesto 100/20 koliko daje HT u osnovnom paketu.
zamjena routera da, stavi bilokojeg iza ont-a, ako ti treba samo net.
PS - iskon ima svoju optiku i ftth naked optiku. prva je njihova, druga je leased. vjerojatno prvu ne nude nigdje, ili gotovo nigdje, dok bi druga trebala biti dostupna tamo gdje je i ht optika dostupna.
ispravite me ako griješim.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 22:07   #4512
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,940
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
U kombinaciji samo Internet gotovo da je svejedno,
Iskon je nešto jeftiniji ali stalno pametuje / gnjavi, čak i zna praviti probleme kada "ne vidi" svoj šroteks router,
HT je skuplji ali manje gnjavi.

Ako ćeš uzimati veću brzinu (preko 100 DL), trebaš i pristojan (svoj) router.
Iskon na tri lokacije, nikakvih problem s micanjem njihove opreme. Samo power cycle ont-a lupio nakon konfiguriranja i radi ko pjesma s ugdje vev preko 3 godine.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
__________________

i7 4710MQ / 24GB / 1TB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / GTX 980M 8GB / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K280e
+ Logitech G603
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2021., 23:14   #4513
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 338
U trenutnom stanu imam Iskon optiku i Innobox.
Nisu mi problem moji kućni uređaji jer mi to sve super hendla Unifi AP (što se tiče Wifi-ja), nego mi je problem taj router na kojem si npr., banalna stvar, otvorim određene portove, i nakon nekog vremena se zblesira i ne pomaže ni soft reset nego mi ga ekipa resetira na tvorničke postavke i ode sve u "rodni kraj". Računaj jednom mjesečno mi se to događa minimalno.

Fora je što je od usluga na njemu trenutno 2 TV-a, telefon i Net (200/100), a jedan Unifi AP mi pokriva dva stana sa gro uređaja i pretpostavljam da je router najslabija karika, a selidbom u novi stan bit će prikopčano i par komada Synology NAS uređaja (trenutno su samo dva kom preko LAN-a povezani) kojima će se pristupati izvana i ne želim si dozvoliti da ne mogu korisnici pristupiti njima. :/
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2021., 00:08   #4514
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,241
A pitanje je ?

Nabavi svoj pošteni router i na njega prebaci da hendla Internet.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2021., 01:00   #4515
alengrosevic
brz na okidaču...
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,655
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Jel ti neka posebna potreba nalaze instaliranje svog boljeg routera?

Mozda imas srece pa dobijes posteni Speedport Plus kao ja. Radi mi godinu dana samo sa redovitim 24h prekidom, bez ikakvih drugih problema, na brzini 200/100. Kako imam povoljnu konfiguraciju prostora koristim i njegove WiFi mreze za koje isto nemam nikakvog prigovora ili poteskoca; na router su spojena 3 uredjaja žicom i obicno 5-10 uredjaja preko 2,4Gb i 5Gb WiFi-a...
Preko routera ide streaming skoro cijeli dan (od 10h do 03h) uglavnom Netflix(UHD), HBO_Go(HD), YouTube te MaxTv_Go na 3 TV-a, uz redovno torentiranje i browse-anje razlicitim uredjajima. Nije nesto, ali meni zadovoljavajuce i neocekivano bezgresno za famu koja prati taj router.
iskon nudi innbox routere. Speedport je i meni bio odličan router, ali dok sam bio na HT-u. Sad sam na iskonu i na optiku sam stavio mikrotik i unifi. Ta kombinacija radi bez greške, već skoro 3 godine. Za neki budget setup, preporučio bih HAP AC2 ili AC3 router sa wirelessom. ide direkt u ONT, malih dimenzija i odlično radi.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2021., 16:18   #4516
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 338
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A pitanje je ?

Nabavi svoj pošteni router i na njega prebaci da hendla Internet.
Pitanje je malo poviše gore, a odmah ispod si mi dao odgovor i hvala na tome

Kolege su imali dodatna pitanja pa sam im pokušao pojasniti zašto imam "posebnu potrebu instaliranja svog boljeg routera?"
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2021., 12:20   #4517
mstaglicic
Premium
Moj komp
 
mstaglicic's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Zadar
Postovi: 164
Ako ima netko ovdje optiku brzine 100/20 , moze aktivirati besplatno na 3mj. brzinu 200/100 .
Tko zeli, nek se javi u PM
__________________
mstaglicic je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2021., 00:36   #4518
tinovator
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2020
Lokacija: zg
Postovi: 5
Ima li tko iskustva sa niskim upload brzinama ako je stavljen vlastiti router iza ONT-a. Imam paket 200/100 i na ONT sam zakačio Edgerouter X. Osnovna je konfiguracija bez ikakvih podešavanja i na početku su brzine stvarno bile oko 200/100. Danas probam brzina je 200/20-30. Stavio sam nazad Tcom router i brzine su kakve i trebaju biti.
Što mogu probati provjeriti da uklonim tu smetnju?
tinovator je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2021., 12:01   #4519
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 320
Ja sam imao slicnih iskustava dok sam koristio mikrotik za router iza ONT-a.
Problem je bio u firewall rulesima ali nisam siguran sto sam tocno promjenio da bi se brzina podigla.
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 10:13   #4520
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 221
Mikrotik iza ONT-a zadnjih par dana katastrofa od uploada. 500/200 mbit. Upload ne ide preko 20mbita.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 18:02   #4521
G.ost
Premium
Moj komp
 
G.ost's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb / Malešnica
Postovi: 152
pa sad nemam pojma jer je to baš problem mikrotika jer i meni zadnjih dana upload ne ide preko 20 , isto na 500/200. Možda je problem kod T-coma nekakav?
G.ost je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 18:21   #4522
schetz
Premium
 
schetz's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,511
Meni pak uz Mikrotik hap ac2 često upload jači. Sad izmjereno 174/212 .
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 18:25   #4523
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,241
Može biti i jedno i drugo. Netko je bio opisivao da imaju problema sa tim 500/200 paketom, oscilacije Dn/Up brzina i sl. Mislim da se čoek vratio stepenicu niže na 200/100 koji radi ok.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 20:51   #4524
daki
amigo
Moj komp
 
daki's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: VG
Postovi: 165
Kod mene je takoder upload oko 20 a koristim njihov Speedport. Samo su javili da imaju problema, bez nekog infa kad ce bit rijeseno.
daki je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 21:39   #4525
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 221
Zvo sam helpdesk i prijavio njesra od uploada. Resetirali sto je trebalo i proradilo. Povratno javili telefonom da je sad sve okej. upload sad ide preko 200 mbit. Nisam bas imo vremena za postavljat pitanja usred posla sam bio.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2021., 21:49   #4526
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,241
I sad će to raditi x dana dok se opet ne blesira 😀
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2021., 11:00   #4527
Exomaniac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 610
Zakleo bih se da sam o tome problemu s routerima u bridgeu i malim uploadu čitao baš tu na forumu prije nekoliko mjeseci. Čak mislim da je u pitanju bio Ubiquiti.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2021., 12:21   #4528
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,241
Čak ne mora biti "bridge", par postova poviše čoek prijavio isto na std. speedšrotu u router modu ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na