Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 22.01.2021., 21:30   #841
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,036
kad nas počnu izbacivati, biti će ovog puno češće. ovo je prvi takav zapis u logu u mjesec dana, pa ajde ne isključujem da je *slučajnost*. jednom kad krenu s time, po onome šta telci pišu na fejsu, događa se konstantno, praktički ne možeš normalno koristiti internet.

promjena IMEI-a i gašenje cell / band locka bi trebala riješiti stvar.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 21:40   #842
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 6,154
Promjena IMEI-a je zakon zabranjeno. EU zakon ne dozvoljava promjenu IMEI-a i smatra se kaznenim djelom osim u slučaju vraćanja originalnog ako se nešto poremeti ili mijenja matična (nova) na kojoj je neki random tvornicki nesipravan imei ili sve 00000
Drugo,uz IMEI imas gro checksuma koji provjeravaju ispravnost, ako nije dobro napravljeno,može stekati.
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock AB350M-HDV
Cpu: AMD Ryzen 1300X
Ram: 1x8gb Cricial DDR4
Gpu: Gigybate GTX 1060 3gb
Hdd1: 1X Samsung NVME 240GB
Hdd2: 1X WD Black 1TB/7200/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Benq 24" FullHD
OS: WIN 10 PRO
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-miš Logitech MX500
-TV Hisense H55A7100F



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 21:42   #843
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 744
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Bit ce da se neki k desava, i to sam primjetio otkako imam flatbox zadnjih 2 mjeseca.

Zakacen sam cijelo vrijeme na 1800 mhz, signal vrlo dobar i samo odjednom ne ide ni 1 mbit ukupno u oba smjera. Promijenim frekvu na 2100, registriram se na drugi toranj, vratim nazad na 1800 i spojim se na toranj na kojem sam bio spojen i odjednom sve radi kako treba.

Ocito nesto s tim muljaju.

Prvo sam mislio da mi se router blesira al bit ce da nije to.
Samo si promijenio time IP adresu i kad si se ponovo vratio dodijeljena ti je druga koja nema toliko korisnika. Isto to postižeš prebacivanjem sa 4G na 3G pa natrag na 4G
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 21:44   #844
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 744
jp_rv Promjenom IMEI ne postižeš ništa isto kao da staviš sim u drugi mob koji ima drugačiji IMEI
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 21:54   #845
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,036
neznam, po meni ima smisla, ako je provider blacklistao određeni IMEI, njegovom promjenom opet imaš "novi uređaj" po kojemu ako ne prčkaš , možeš nastaviti dalje koristiti net kao da si i fizički upogonio novi uređaj.
ne vidim problem, osim sa zakonske strane, a i tada bi trebala tu biti nekakva vještačenja, prijave, kurci palci, ako je provideru stalo do toga da te skine, onda će vjerojatno samo raskinuti ugovor i gotovo.

(tako moji na krku imaju net sa public hotspota, nakon šta poskidaju par filmova sa torrenta, ovi blokiraju mac adresu mikrotika. bratić promijeni mac adresu i teraj opet internet dok opet ne blokiraju, i tako u krug, već godinu dana)

neću se s time zamarati dok taj flatbox ne postane noćna mora, a do onda se nadam optici pa će mi biti svejedno.
ako baš odu brzine i user experience u bananu, uvijek je tu 30mbit dsl.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 22:02   #846
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 744
Kuda si ti otišao u public hotspot pa kakve to veze ima sa gigaboxom, pokućnim , flatboxom i ostalim tarifama hr operatera.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2021., 22:07   #847
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,036
Ti si danas baš loše raspoložen?
Bilo je za povuć analogiju.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 10:27   #848
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 792
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Evo linkovi pa pročitaj sve piše

https://www.bonbon.hr/ponuda/cjenik/cjenik-pretplata

https://www.bonbon.hr/ponuda/cjenik/...etplata/ostalo

evo kopirano

Od 5.12.2020. godine mijenja se ponuda postojećeg paketa YOLO u bonbon ponudi za bonbon pretplatnike na način da se povećava uključeni podatkovni promet, te se postojećih 20 GB uključenog podatkovnog prometa povećava na 1 TB bez dodatne naknade, uključeno u cijenu paketa. Novi podatkovni promet u paketu je dostupan korisnicima koji aktiviraju paket u periodu od 5.12.2020. – 28.2.2021. Svi korisnici koji u promotivnom periodu aktiviraju paket YOLO imat će 1 TB uključenog podatkovnog prometa naredna 24 mjeseca od aktivacije paketa u svakom mjesecu u kojem aktiviraju navedenu opciju.
Ova u bon bonu kaze da to vrijedi samo dok je promo period od 1tb
Nek neko istrazi...
Dosta je zbunjen pa ne drzim je za rijec.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 14:50   #849
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 744
Nemaš tu kaj istraživati imaš linkove njihove službene i sve lijepo piše. A to što agent ne prati ponude koje nude(ili ih teško može razumjeti) tu nema pomoći osim da agentu pošalješ linkove pa neka se educira. Zovi ponovo ili preko chata i dobit ćeš drugi odgovor pošto će ti se javiti drugi agent....
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 16:25   #850
akoj
lijevo smetalo
 
akoj's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,068
Pitanje za kolege koji koriste Internet posvuda - kako ste uspjeli dodati uslugu u Moj Telekom aplikaciju? Kad idem preko weba SMS za verifikaciju mi ne stiže, a preko aplikacije javlja da broj nije u mreži HT-a i error code HAL-CUST-BONBON.
__________________
HP ProBook 470 G2 // BMAX Y11
akoj je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 16:46   #851
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,942
Pricekaj prvi racun, dobit ces korisnicki ID broj na njemu i preko toga dodas uslugu. Drukcije ne ide (been there...).
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 16:53   #852
akoj
lijevo smetalo
 
akoj's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,068
Platio sam prvi račun. Nigdje nema opcije za unos oznake korisnika - samo broj.
Možeš li ti primati SMS na taj broj?
__________________
HP ProBook 470 G2 // BMAX Y11
akoj je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 17:20   #853
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,568
Imaš na vrhu račun pdfa oznaku korisnika, to u Moj app ubaci
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 17:33   #854
akoj
lijevo smetalo
 
akoj's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,068
Dostupan je samo unos broja.
__________________
HP ProBook 470 G2 // BMAX Y11
akoj je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 17:40   #855
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,942
Ah, promjenili su nesto u appu, prije je bilo vise opcija. Sad samo uz unos broja tel -.-
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 17:44   #856
Pegula.00
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2021
Lokacija: Pula
Postovi: 7
Ako bi netko od kolega iz Pule bio dobar pa pojasnio na koji toranj se bolje spajati netkome tko živi neposredno uz Pula City Mall a okrenut je sjeveru. Toranj šijana ili monvidal? Ne znam koji je rasterećeniji?
Pegula.00 je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 18:00   #857
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,568
Klikni na dodavanje Mobilnog interneta. Ne mobilne usluge. Skini stariju verziju app
__________________
.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2021., 18:09   #858
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,942
@Pegula
A to je sve metoda pokusaja i pogreske. Moras probati jedan i drugi, ovako ces tesko dobiti neki konkretan info. Mogu nagadjati da opterecenost ne bi trebala biti neki problem jer 1) ti kvartovi imaju najnormalnije dostupan zicani internet, 2) nisu fokusirani na centar grada pa sigurno lakse disu ljeti s turistima.

Moje iskustvo s vodotornjem je pozitivno - u najvecoj spici je radilo jednako dobro kao i sad zimi. A govorim o 100+ Mbps u koje god doba dana. Ta bazna obuhvaca dosta povrsine, ali isti tako i kvartove gdje je normalan internet dostupniji velikoj vecini.

Doma se spajam na istarski stadion i rojc (prebacuje me izmedju njih dva) i nisam primjetio nikakve promjene bilo ljeto i guzva ili zima, ali i brzina mi je oko 30-60 Mbps (nepovoljno sam lociran).

Baci oko na cellmaper.net, dostupne bandove, smjer celija itd:
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 13:52   #859
Pegula.00
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2021
Lokacija: Pula
Postovi: 7
Pitanje još jedno prije odluke za ruter... Ima li ikakvog smisla da uzimam skuplji Huawei b535 u odnosu na b525? I kakvi su u usporedbi s Alcatelom HH70 kojeg imam, vidim da je Cat7...

Zadnje izmijenjeno od: Pegula.00. 24.01.2021. u 14:12.
Pegula.00 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 15:50   #860
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 744
Citiraj:
Autor Pegula.00 Pregled postova
Pitanje još jedno prije odluke za ruter... Ima li ikakvog smisla da uzimam skuplji Huawei b535 u odnosu na b525? I kakvi su u usporedbi s Alcatelom HH70 kojeg imam, vidim da je Cat7...
Sa ta dva routera nećeš ništa više dobiti u rangu su Alcatela B525 malo je slabiji.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 16:29   #861
LeskiRM
Premium
Moj komp
 
LeskiRM's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Samobor
Postovi: 250
Imam simpa karticu na kojoj imam aktiviranu opciju internet tjedan, mogu li nju ubaciti u router i preko njega onda spajati se na internet?
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 17:20   #862
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 3,171
bok,

ima jedan moj prijatelj pitanje, dali će tarifa Gigabox od HT-a
raditi normalno na routeru Huawei B315s-22 ?
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 17:31   #863
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 521
Citiraj:
Autor LeskiRM Pregled postova
Imam simpa karticu na kojoj imam aktiviranu opciju internet tjedan, mogu li nju ubaciti u router i preko njega onda spajati se na internet?
Naravno, ako je ruter otključan, a svi ruteri bi trebali biti otvoreni.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2021., 23:15   #864
akoj
lijevo smetalo
 
akoj's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,068
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Klikni na dodavanje Mobilnog interneta. Ne mobilne usluge. Skini stariju verziju app
Tnx - riješio sam ovo preko verzije 16.9.2.
__________________
HP ProBook 470 G2 // BMAX Y11
akoj je online   Reply With Quote
Staro 27.01.2021., 22:20   #865
Dragan M
Premium
 
Dragan M's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Pula
Postovi: 28
Pozdrav ekipi,

Imam jedno pitanje oko A1 agregacija.
Spajam se kinezom b525-23a - Otključane mrežne postavke, lokacija Pula, toranj eNB ID 2035-LTE
Zadana agrgacija je 1800-2600 Mhz i router je uredno spoji kao i što prilikom downloada oznaci LTEA CA 4G+ ali ne zbraja njihov download (Dali mora označiti 2CA?). Naravno, predhodno odradio sam pojedinačno testiranje frekvencija da odredim njihov zbroj. Neznam dali je problem u krivo unesenim postavkama kineza,ograničenju ili do same infrakstruture mreže?
Dragan M je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2021., 00:02   #866
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 5,942
Neki dan sam testirao A1 i vidio taj toranj, ali izgleda vrlo friško dodan na cellmapperu i nema puno podataka o njemu.
Oznaka 4G+ bi trebala značiti aktivnu agregaciju, a jesi li probao druge kombinacije koje ruter podržava? Pretpostavljam da si odabrao ta dva banda jer su ti dali najveće brzine u pojedinačnom testiranju (?)
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je online   Reply With Quote
Staro 28.01.2021., 00:50   #867
Dragan M
Premium
 
Dragan M's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Pula
Postovi: 28
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Neki dan sam testirao A1 i vidio taj toranj, ali izgleda vrlo friško dodan na cellmapperu i nema puno podataka o njemu.
Oznaka 4G+ bi trebala značiti aktivnu agregaciju, a jesi li probao druge kombinacije koje ruter podržava? Pretpostavljam da si odabrao ta dva banda jer su ti dali najveće brzine u pojedinačnom testiranju (?)
Da, B3+B7 pojedinačno su dale najbolje rezultate.
Probao sam i druge komb. podržane od 23-a verzije routera,ali lošiji rezultati.
Dragan M je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2021., 16:28   #868
arrow
Premium
Moj komp
 
arrow's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 605
Citiraj:
Autor Dragan M Pregled postova
Pozdrav ekipi,

Imam jedno pitanje oko A1 agregacija.
Spajam se kinezom b525-23a - Otključane mrežne postavke, lokacija Pula, toranj eNB ID 2035-LTE
Zadana agrgacija je 1800-2600 Mhz i router je uredno spoji kao i što prilikom downloada oznaci LTEA CA 4G+ ali ne zbraja njihov download (Dali mora označiti 2CA?). Naravno, predhodno odradio sam pojedinačno testiranje frekvencija da odredim njihov zbroj. Neznam dali je problem u krivo unesenim postavkama kineza,ograničenju ili do same infrakstruture mreže?
koja ti je lan brzina?

imao sam isti problem, lan mi je bio 100/100 zbog lošeg kabla, nakon spajanja novog brzina 1000/1000 te router proradio punim plućima, pa prvo to provjeri
arrow je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2021., 19:47   #869
Wally1337
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2021
Lokacija: ZG
Postovi: 1
Pozdrav svima.

U 5. mjesecu prošle godine sam za viksu nabavio b525s-23a ruter, 2x 10 metara LMR-240 kabla i vanjsku antenu.

Bazna stanica na koju me najčešće spaja je od antene udaljena nekih 3,2 km (uglavnom preko mora), čisti line of sight.

Net funkcionira super. Izvan sezone, kad stanice nisu preopterećene, imam u prosjeku 30/20 link (rekord je bio 50 download). U sezoni nije toliko dobro, ali je u najgorem slučaju 10+ megabita (otprilike koliko imam u širem centru ZG, na bakru, lol).

Kao što možete vidjeti SINR je prilično loš, a i RSRQ zna podivljati, ali je u principu OK.








Kako mogu malo popraviti taj šugavi signal to noise? Jedna od opcija koju imam je skratiti koaksijalac na cca. 1 metar pa router staviti na zid kroz koji kabel ulazi u kuću. Koliko bi to pomoglo?

Inaće, kod postavljanja kabla, vodio sam računa da ga ne svijam pod prevelikim kutovima (mislim da ntiti u jednom kutu nisam došao niti blizu limita iz specifikacije).


Hvala na odgovorima!
Wally1337 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2021., 11:19   #870
telefunken
Premium
Moj komp
 
telefunken's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 446
Jel tko uspoređivao Huawei B315S-22 između Zte mf286r?
Imam ovog Zte od A1 i smeće je a nudi mi se Huawei pa ne znam jel se isplati naspram Zte?
__________________
Pošten trgovac
Trgovine: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
telefunken je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na