Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.05.2017., 11:00   #1
Stankolopata92
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 2
Problem kod intaliranja win 7

Kada odaberem particiju traži me neke drivere za hard drive i nemogu dalje nastavit instalaciju... a kad ih skinem nece mi ih prepoznati... dali neko zna kak da to riješim...

Zadnje izmijenjeno od: Stankolopata92. 19.05.2017. u 11:12.
Stankolopata92 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2017., 11:04   #2
Mommistake
Rise and Rise again!
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 5,035
Drivere za hard drive? Valjda drivere za CD/DVD rom?
__________________


CPU: Core i5 6600k @4.3 GHz (1.27V) under Cryorig H5
MBO: ASUS Z170-A
RAM: 4 x 4 GB Corsair Vengeance DDR4 LPX @2800 MHz
GPU: EVGA GTX 980 SC GAMING ACX 2.0
MONITOR: Dell P2414H
HDD: Samsung SSD 850 EVO 250GB + WD 750GB AALS + Extern HDD Verbatim HD 500GB
PSU: XFX Core Edition 650W
CASE: Coolermaster 690 II Lite (Plexi) /w 3x CoolerMaster Led 140mm fans
AUDIO: Scythe KRO Craft Speakers Rev.B + pojačalo Scythe Kama Bay AMP KRO Amplifier
HEADSET: Logitech G930 Wireless Headset
MOUSE: Logitech G700 @ Razer Goliathus Control Extended
KEYBOARD: Coolermaster Octane
GAMEPAD: Xbox360 controller for Win
OS: Win 10 X64




BRAND: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
CPU: Intel Core i5 2,7 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1867MHz
GPU: Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
HDD: SSD 250 GB
DISPLAY: 13,3 inch (2560 x 1600)
OS: macOS Sierra




Iphone 6s Plus - 64gb
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.05.2017., 11:16   #3
Stankolopata92
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Samobor
Postovi: 2
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Drivere za hard drive? Valjda drivere za CD/DVD rom?
Deset puta sam već instaliravao win, prvi put je ovo, evo ovak piše: To install the device driver needed to access your hard drive, insert the installation media containing the drive files, and click OK.

Note: The instalation media can be a flopppy, CD, DVD or USB...

I kao stisnem ok i on skenira neš kratko i ne nađe niti jedan device driver

Zadnje izmijenjeno od: Stankolopata92. 19.05.2017. u 11:22.
Stankolopata92 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2017., 11:23   #4
Mommistake
Rise and Rise again!
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 5,035
Mislim da je do tih windowsa iskreno.

Probaj napraviti bootabilni usb.
__________________


CPU: Core i5 6600k @4.3 GHz (1.27V) under Cryorig H5
MBO: ASUS Z170-A
RAM: 4 x 4 GB Corsair Vengeance DDR4 LPX @2800 MHz
GPU: EVGA GTX 980 SC GAMING ACX 2.0
MONITOR: Dell P2414H
HDD: Samsung SSD 850 EVO 250GB + WD 750GB AALS + Extern HDD Verbatim HD 500GB
PSU: XFX Core Edition 650W
CASE: Coolermaster 690 II Lite (Plexi) /w 3x CoolerMaster Led 140mm fans
AUDIO: Scythe KRO Craft Speakers Rev.B + pojačalo Scythe Kama Bay AMP KRO Amplifier
HEADSET: Logitech G930 Wireless Headset
MOUSE: Logitech G700 @ Razer Goliathus Control Extended
KEYBOARD: Coolermaster Octane
GAMEPAD: Xbox360 controller for Win
OS: Win 10 X64




BRAND: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
CPU: Intel Core i5 2,7 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1867MHz
GPU: Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
HDD: SSD 250 GB
DISPLAY: 13,3 inch (2560 x 1600)
OS: macOS Sierra




Iphone 6s Plus - 64gb
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2017., 11:44   #5
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,667
Ma stara priča, vjerojatno fali drajver za sata kontroler, ostali drajveri dolaze na red kasnije.
Navedi precizno:
- koje winse želiš instalirati, naveo si win7, x32 ili x64
- koja je mobo ili lap u pitanju
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2017., 18:47   #6
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 816
Opet,da napises kako instaliras (DVD,USB...) i na šta instaliraš,ne bi te ubilo. Ako je USB onda miriše na USB 3.0 port ili postavku u BIOS-u vezanu za navedeno...

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2017., 23:52   #7
Leonidass
Registered User
 
Leonidass's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 5
Ne razumijem, sta imas problem burnati image na CD? Premalo informacija je dao a pomogli bi i print screenevi errora.
Leonidass je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 15:27   #8
Dottore
Premium
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 4,161
Citiraj:
Autor Leonidass Pregled postova
Ne razumijem, sta imas problem burnati image na CD? Premalo informacija je dao a pomogli bi i print screenevi errora.
A kako će napraviti print screen errora??
__________________
Salus Nostra Extrema Thule

ThinkPad T41 2373-S19
Intel Pentium M (Banias) 705 (1.6GHz)
512MB RAM
60GB 5400rpm HDD Western Digital
14.1 XGA(1024x768) TFT LCD
32MB ATI Radeon 7500
24x-8x DVD, option, Modem, 1Gb Ether, Secure chip, UltraNav, 6 cell Li-Ion Batt
WinXP Pro 32 bit


ThinkPad T43p 2668-PFG
Intel Pentium M (Dothan) 770 (2.13GHz)
2GB RAM
120GB 5400rpm HDD Samsung
14.1in 1400x1050 LCD
128MB ATI Fire GL V3200
CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, UltraNav, 6 cell Li-Ion batt
Win 7 Professional 32bit



ThinkPad R61i 8918-DMG
Intel Core 2 Duo (Merom) T5750 (2GHz)
3 GB RAM
160GB 5400rpm HDD Hitachi
15.4in WSXGA+ 1680x1050
nVidia Quadro NVS 140M VGA 128MB
CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Fingerprint reader, 9c Li-Ion
Win7 Ultimate 32bit


ThinkPad SL500 2746-E5G
Intel Core 2 Duo (Merom) T5870 (2GHz)
2GB RAM
250GB 5400rpm HDD Hitachi
15.4in 1280x800 LCD
Intel 4500MHD
CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Camera, 6c Li-Ion
Win7 Professional 32bit


ThinkPad T430 2347-FF9
Intel® Core™ i5-3320M (Ivy Bridge) 2,60 GHz
16 GB RAM
Intel 520 240 GB SSD
750 GB 7200rpm HDD Seagate
14.0in 1600x900 LCD
Intel HD 4000
CDRW/DVDRW, Intel N 6205 wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, Camera, 6c Li-Ion
Win7 Professional 64bit




ThinkPad X240
Intel® Core™ i5-4300U (Haswell) 2,90 GHz
8 GB RAM
Intel 520 240 GB SSD
12.5in 1366x768 LCD
Intel HD 4400
Intel N 7260 wireless, Bluetooth, 1Gb Ethernet, Camera, 6c Li-Ion
Win10 Professional 64bit


AMD Athlon 64 3700+ San Diego 2.2GHz
2GB RAM
250GB 5400rpm HDD Hitachi
3x WD 2TB (WD20EARS)
ATI Radeon HD 3650 512Mb@Zalman VF900
Win XP Professional 32bit








Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 18:06   #9
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,286
Mobitelom
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2017., 21:09   #10
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 516
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ma stara priča, vjerojatno fali drajver za sata kontroler, ostali drajveri dolaze na red kasnije.
Navedi precizno:
- koje winse želiš instalirati, naveo si win7, x32 ili x64
- koja je mobo ili lap u pitanju
Mislim da je ovo u pitanju. Čudno je jedino što je to dosta ''stari'' problem.
Stipest je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.05.2017., 22:01   #11
driftwood
Premium
 
driftwood's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: .
Postovi: 421
To je meni bilo jučer sa HP pavilion 15-b110ew. Na support stranici su bili driveri samo za win8/8.1 pa sam na kraju taj os i instalirao.
Također, mislim da je Nikky dao pravi odgovor.
__________________
Dazed and confused
driftwood je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 22:15   #12
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,667
Ma stara priča oko sakrivanja i ne objavljivanja drajvera za "starije" os - eve, ima za nova špijun smetja ...
Ako imaš želje / volje, sad povadiš Device / Hardware ID za sav hw i potraži drajvere za W7, o sreći ovisi hoćeš li naći za sve.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 22:20   #13
driftwood
Premium
 
driftwood's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: .
Postovi: 421
Ma neću to više raditi. Tako sam se nahebao sa nekim Asusom i na kraju nije bilo svih drivera pa sam morao staviti W10. Prevelika tlaka je dok to sve nađeš pa ne radi, nema svih drivera...
__________________
Dazed and confused
driftwood je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2017., 22:29   #14
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,667
Zato sam spominjao sreću
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2017., 10:08   #15
Brzi Picek
Premium
Moj komp
 
Brzi Picek's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Ri,De,Čk,Zg itd
Postovi: 304
uefi pizdarije ako je na hardu več bio w10
__________________
Brzi Picek
Brzi Picek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na