Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.05.2017., 11:36   #1921
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 327
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
ja vas fakat nekužim ako malo čitate temu ,za ono kaj bi vi htjeli 100 bežičnu brzinu mobitel, maxtv,voip + full brzina torrenta ,
speedport niti je predviđen niti je svojim karakteristikama blizu -ne modernim nego ni suvremenijim standardima ,uložite 400kn
u D-LINK DIR-842,najeftiniji ac router sa sasvim solidnim ocjenama na netu i riješite sve probleme,prednost optike je
i ta da postoji mogučnost dodatnog ulaganja da bude sve ok i da se više netrebaju normabelčići piti u razgovorima sa t-com studošima
Ja definitivno nabavljam onda bolji router, samo da potvrdim dvije stvari:

1) Ako uzmem takav router, mogu u potpunosti izbaciti Speedport i samo svoj router koristiti? Optički modem je u ormariću spojen i Speedport preko zidne utičnice u njega. Imam i MaxTV, a koliko shvaćam i za njega je potrebna posebna linija. To mi je puno bolja opcija, nego da imam još dodatan uređaj.

2) Dali bi ovakav router isto funkcionirao: D-Link DIR-809/E? Njega ima za 200 kn - LINK. Vidim da on nema gigabitni Ethernet, jeli to jedina razlika? (ako je offtopic, budem savjete za router potražio u drugoj temi).

Hvala unaprijed.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2017., 13:51   #1922
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
pod 1.) ako hočeš imat telefon onda speedport mora ostati ili u bridge modu pa router na speedport ili switch na ont i paralelno router(internet) i speedport(telefon,maxtv),druga solucija je bolja ali i 150kn(switch) skuplja.

pod 2.) ako nisu gigabitni portovi nečeš nikada dobiti 100/20 brzinu koja je trenutno po defulu na optici takoreći nego 95/97, plus ti najeftiniji vjerojatno nemaju ni tagganje odnosno postavljanje vlan id što je nužno za direktno spajanje na ont,moraš malo prošvrljat po netu vidjet dal ima podršku za custom firmware i vidjet kakvu,već neko vrijeme najavljuju da će brzine ići gore i to nesamo na optici pa bi po meni gb router ipak bio bolji izbor,
jer to jednom kupuješ i držat će ti godinama - ako imaš malo sreće.

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 05.05.2017. u 13:56.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2017., 14:10   #1923
Rijeka051
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1
Pozdrav svima, danas sam dobio navedeni ruter. Nadam se da ce bit i dostupan VDSL na mojoj adresi.

Zadnje izmijenjeno od: Rijeka051. 05.05.2017. u 14:32.
Rijeka051 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2017., 15:10   #1924
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,595
marke ako već ulažeš u kupovinu routera, šta ja osobno gledam kao dugoročnij investiciju, te ako imaš uredno okabliran stan, te optiku u kući, a još guraš i maxtv oliko sam shvatio, nemoj bogati uzet "najeftiniji" Ono čisto savjet te vrste, bez konkretne ideje šta da kupiš jer ne pratin to tržište toliko detaljno da ti dam najbolji savjet.
Jer su najeftiniji razina Speedporta kojeg već imaš, ako ne i lošiji...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2017., 22:16   #1925
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
naravno da se sa tim zaključkom ne kupovati najeftinije slažem u potpunosti,
čovjek pita za savjet zato sam i naglasio da je najeftiniji a o njemu ovisi kaj će i ako će kupiti,
naravno da je u tom biznisu kolko para tolko muzike, samo će se teško nešto naći kaj će nadmašiti speedport prema dolje,
moj savjet je samo prije nego što se nešto kupi treba se dobro provjeriti iz više izvora na netu,
prije nego što se uloži novac u bilo što.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.05.2017. u 10:39.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2017., 14:43   #1926
Poggiali
Rocker
Moj komp
 
Poggiali's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagorje
Postovi: 1,825
Imao sam problema sa starim thomsonom, i dobio sam Speedport neki dan...
Od onda kao da mi net stuca... otvorim neku stranicu pa moram pocekat momenat, pa dok otvori... slike na njuskalu 3 dana ucitava... nekad mi ucita samo tekst od stranice bez grafika itd... Ping mi bude uglavnom 40+ dok je sa thomsonom bio oko 10...

Jel trebam ja nekaj jos podesiti u tom ruteru? :/

TNX!
__________________
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2017., 14:57   #1927
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,628
Teško, nemoš od gofna napraviti pitu
Morat ćeš se gnjaviti sa SZK ... traži manje zlo u vidu onog ZTE - a i to da je onaj noviji (V4).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2017., 17:42   #1928
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 327
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
marke ako već ulažeš u kupovinu routera, šta ja osobno gledam kao dugoročnij investiciju, te ako imaš uredno okabliran stan, te optiku u kući, a još guraš i maxtv oliko sam shvatio, nemoj bogati uzet "najeftiniji" Ono čisto savjet te vrste, bez konkretne ideje šta da kupiš jer ne pratin to tržište toliko detaljno da ti dam najbolji savjet.
Jer su najeftiniji razina Speedporta kojeg već imaš, ako ne i lošiji...
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
naravno da se sa tim zaključkom ne kupovati najeftinije slažem u potpunosti,
čovjek pita za savjet zato sam i naglasio da je najeftiniji a o njemu ovisi kaj će i ako će kupiti,
naravno da je u tom biznisu kolko para tolko muzike, samo će se teško nešto naći kaj će nadmašiti speedport prema dolje,
moj savjet je samo prije nego što se nešto kupi treba se dobro provjeriti iz više izvora na netu,
prije nego što se uloži novac u bilo što.
Hvala svima na savjetima. Budem probao s tim D-Link DIR-842, pa javim kad sve upogonim. Nije to sad toliko hitno, pa možda to neće bit baš odmah sada (nije ni 50 Mbps malo), ali svakako javim kako funkcionira kad sve riješim.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2017., 20:11   #1929
Papandopulo
Registered User
 
Papandopulo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Kvatrić, Zagreb
Postovi: 94
Danas sam primijetio novu verziju firmwarea.

Firmware version 09091602.00.006

Zna li netko do kakvih je poboljšanja/pogoršanja došlo novom verzijom?
__________________
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 08:33   #1930
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
Mislim da ti je to priprema za novu platformu za maxtv uskoro bi nam svima trebali mjenjati, a čini se da priče o novim roterima će ostati samo priče.

EDIT:
Novo po pitanju novih routera dobit ćemo izgleda novi speedport koji će opet biti rađen za banana tržišta imat će "ac",
ali će koristiti isti firmware kao i ovaj sadašnji i neće biti ni blizu po karakteristikama njemačkom,
zamjene bi ko trebale počet kad službeno počne i zamjena maxtv platforme.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.05.2017. u 08:50.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2017., 19:20   #1931
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 327
skalar, hvala za info. ima li kakvih indicija kad otprilike bi to moglo biti? mislim da bi možda onda ja pričekao s nabavkom novog routera dok ne vidim hoće li biti šta bolje s tim novim routerom.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2017., 07:42   #1932
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
Kad završe sa testiranjem max tv platforme, rečeno mi je da je ovaj novi firmware u biti firmware za tog novog,
za sad sigurno znaju da će biti "ac", sad dali će pojačat procesor ili ram ili će samo zamjeniti "n" chip za "ac" chip,
a pitanje je i koji "ac" chip ako će biti 600 ništa se neće promijeniti ljudima koji imaju 2.4 uređaja dapaće,
nekima će biti i lošije, ako pak budu 1200 onda bi već bilo ok samo bojim se da to nemože izdržati sadašnji 200ghz procesor
pa stoga je dosta toga u još u zraku, jedino je sigurno da njemački nedolazi.

zahebano je to što routeri, čast frizboksu sa singel core procesorima imaju određenih problema ali fritzbox ima 600ghz
procesor u sebi, a sigurno neće avm-u dat da im napravi firmware, pa sam dosta skeptičan ako i stave ac1200 čip,
vjerojatno će kao i na ovom s vremenom past na ac600 ako ne i na ac450, puno je tu špekulacije puno toga ovisi i
o tome dali će ram biti povečan, a i benetov tehnicokor ima 2,4 i 5ghz wifi pa moraš trčat za signalom, tako da sam
99.99% siguran da će i dalje biti potreban dodatan router za urednu mrežu i uredan bežični signal.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.05.2017. u 22:14. Razlog: Bemu mob i TT, piši pregledno i sa razmacima !
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2017., 21:58   #1933
vedranzeman
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Kloštar Podravski
Postovi: 782
Ma mogu oni staviti i ACpethiljadaipecto s ovim govnom od integriranih "antena".
__________________
They've said modern computer displays don't need screensavers.
Then why did they put that "Getting Windows ready. Don't turn off your computer." screensaver in Windows 10?
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 18:44   #1934
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
vjerojatno će nešto biti drugačije unutra ali kad vele da je ovaj novi firmware ubiti firmware za novog govori da neće biti značajno drugačiji,na ovom nema dosta mjesta za solidan firmware za njega kamo li za dva routera,stavit će vjerojat ac chip možda drugačiji raspored antena i to će vjerojetno biti to prozesor vjerojatno ne jer za njega bi trebao sasvim drugačiji firmware,mogu malo rama dodat ,drugo baš da na oba radi isti firmware ni nemogu,ac može dobro raditi sa skrivenim antenama samo ih treba biti u dovoljnom broju ,ono kaj mene osobno smeta je što nas uporno svrstavaju u potrošaće 2 klase a plačamo vrlo slične cijene kao i njemci,kao da su naši uređaji drugačiji od njihovih koje moramo spojiti na te routere.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 19:58   #1935
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 643
Pa ako ide isti fw onda je i isti procesor, vjerojatno će staviti onaj model kao što grčki OTE ime, isti procesor samo je još ac chip dodan.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2017., 20:31   #1936
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,342
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
ono kaj mene osobno smeta je što nas uporno svrstavaju u potrošaće 2 klase a plačamo vrlo slične cijene kao i njemci,kao da su naši uređaji drugačiji od njihovih koje moramo spojiti na te routere.
Gle, nisu ti routeri nekaj ni u DE...morao sam tri puta godišnje (barem) srokat ga na factory default...pod zadnje je wifi prekidao svakih desetak sekundi...mah.

Krv mi je popio zadnjh mjeseci.

Na kraju isprintao povratnicu, strpo ga u kutiju i poslao nazad.
Kupio fritzbox i gle čuda problemi nestali
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2017., 07:01   #1937
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
to mi je isto poznato, zato je uvedena sloboda routera tamo, što se kod nas bar desetljeće, ako uopće ikada, desit neće,
jedno je kada i jednom mjesečno moram resetirat router pa da se vrati u normalno stanje pa da nemam briga opet mjesec dana, što je manje više normalno kod svih routera, a drugo je kad krene raspadanje firmwarea pa i restart malo znaći,
a i taj njemački ima neke korisna svojstva koji naši nemaju,
mislim osobno ču ionako i dalje koristiti za internet svoj router, a za maxtv i telefon speedport je kod mene ok,
u toj konfiguraciji mu baš i ne treba zamjena, samo će mi bit zaebancija raskapaj sklapaj da bi dobio isti k.... ,
recimo da njemački uvedu velika stvar bi mi bila mogučnost spajanja dekt telefona - 2 dugačka kabla manje svaki po 10m po stanu.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.05.2017. u 08:42. Razlog: Ama piši sa razmacima i pregledno !!
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2017., 12:40   #1938
great9
Premium
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 65
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
Kad završe sa testiranjem max tv platforme, rečeno mi je da je ovaj novi firmware u biti firmware za tog novog,
za sad sigurno znaju da će biti "ac", sad dali će pojačat procesor ili ram ili će samo zamjeniti "n" chip za "ac" chip,
a pitanje je i koji "ac" chip ako će biti 600 ništa se neće promijeniti ljudima koji imaju 2.4 uređaja dapaće,
nekima će biti i lošije, ako pak budu 1200 onda bi već bilo ok samo bojim se da to nemože izdržati sadašnji 200ghz procesor
pa stoga je dosta toga u još u zraku, jedino je sigurno da njemački nedolazi.

zahebano je to što routeri, čast frizboksu sa singel core procesorima imaju određenih problema ali fritzbox ima 600ghz
procesor u sebi, a sigurno neće avm-u dat da im napravi firmware, pa sam dosta skeptičan ako i stave ac1200 čip,
vjerojatno će kao i na ovom s vremenom past na ac600 ako ne i na ac450, puno je tu špekulacije puno toga ovisi i
o tome dali će ram biti povečan, a i benetov tehnicokor ima 2,4 i 5ghz wifi pa moraš trčat za signalom, tako da sam
99.99% siguran da će i dalje biti potreban dodatan router za urednu mrežu i uredan bežični signal.

1. promjena "n" čipa u "ac" čip nije samo lemljenje drugog čipa u tvornici na pcb. potrebno je promjeniti i dosta softvera, srediti antene, još malo hardvera itd.

2. kakav "200ghz procesor" i kakav "600ghz procesor", kaj ti briješ?

3. kod AC wifi-a najveće promjene u performansama su povećanje modulacije (QAM) i MIMO a sa novijim klijentima koji su spojene na takav AP je i band steering te beam forming.
great9 je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2017., 14:13   #1939
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
netko je u temi našao da ovaj naš ima 200GHz ,600 GHz su stariji fritzbox modeli novi su svi dual core,
niti radim u t-comu niti točno znam zato naznačujem "navodno",na pitanje kakva su poboljšanja u novom firmwareu-
rečeno mi je - nikakva da je to u biti i firmware za nadolazeći ac router ,na pitanje hoče li biti njemačka verzija rečeno je "ne"
da će biti posebna verzija za istočna tržišta sa "ac-om" ,na pitanje hoče li biti isti ovaj kaj imamo samo sa "ac-om" odgovor je da,
više ni oni neznaju dok ne stigne u hrvatsku,ono što je za predpostaviti da će to biti kao što kaže .Delboy- grčki OTE model ,koji eto neriješava
ni jedan jedini speedportov problem,bežični dio pogotovo dok se moglo 300 uključiti bar kod mene je radio zadovoljavajuće,vidiš t-com
nevidi probleme kao mi korisnici ,kad dođe tehničar priključi svoj lap i tih minutu i pol u pravilu sve dobro radi ako i ne nakon reseta opet minutu i pol
je sve ok kad on ode bidne opet sve po starom,a nama korisnicima se ništa nevjeruje,kad su mi uveli optiku makar je i kod njega sve štekalo na laptopu
i pojavljivalo se da nemože naći dns u očitavanjima linije je pokazivalo da je sve ok i samim time je tvrdio da nema kvara,zato ti eto bolji (čitaj skuplji) router
nikada neće biti ponuđen od t-coma jer ih na to nema tko stisnut, pitao sam ja njih zašto ne naprave poslovni potez pa uz nadoplatu neponude nešto tipa
fritzbox uz speedport za one kojima treba nešto bolje ,odgovor je bio uvjek isti "da oni nude najmoderniji router na tržištu"
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2017., 18:49   #1940
Spikeman
Premium
Moj komp
 
Spikeman's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Novi Zagreb
Postovi: 319
Prebacio se i ja danas na optiku i dobio ovaj ruter, na kompu prek žice ide cca 125mbits, nekad vise nekad manje...

a sto se tice brzina na wifi-u, tu ima svega i svacega

LG G2 - 44 mbits
iPad 4 - 33 mbits
iPad Mini Retina - 80 mbits
iPad Air 2 - 82 mbits
iPhone 7 - 85 mbits
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2017., 05:38   #1941
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
brzina nikad nije bila upitna jer su linije više nego solidne,wifi ti je otprilike to što dobijaš maximum za više treba dodatni uređaj AP ili router,
prije se moglo dobit više al su isključili "N"300 u firmwareu vremenom ćeš vidjeti kako se ponaša i dali ti je potreban dodatni router ili ne.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2017., 20:49   #1942
mas999
Premium
Moj komp
 
mas999's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: ZG
Postovi: 113
Koji je ono url za parametre linije ako dobijem ovaj rotuer?
mas999 je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2017., 15:07   #1943
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
sve ti piše u prvom postu teme ,ali mjenjati nemožeš gotovo ništa više
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2017., 21:31   #1944
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 415
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
ali mjenjati nemožeš gotovo ništa više
To je bilo sa 039, kakva je situacija sa ovim novim 006 ?
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2017., 21:39   #1945
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,628
Netko je bio već napisao, sve je isto. Ta nova je za test / pripremu nove MaxTv platforme.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2017., 23:29   #1946
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
To je bilo sa 039, kakva je situacija sa ovim novim 006 ?
logika bi ti trebala reći da su namjerno zatvorili rupu i da je sigurno neće ubuduće otvarati nije trebala biti ni dostupna i ni prije.

p.s. to što nam je bila dostupna jedno vrijeme + firmwarei, nakraju je čovjek koliko sam čuo platio radnim mjestom.

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 19.05.2017. u 10:12.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2017., 11:22   #1947
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,628
Krasno, baš su jadni
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2017., 11:59   #1948
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 512
brijem da je problem počeo sa prčkanjem po voip-u gledano sa njihove strane,
to im je uvjek osnovni argument,mada po njemačkom primjeru(sloboda izbora routera)
se vidi da je moguć i poželjan drugi smjer i da nimalo sistemu ne smeta različitost
krainih uređaja,ako operateri surađuju sa proizvođačima.

p.s. mada apsolutno nebi imao ništa protiv da t-com sljedi H1 primjer,djeli osnovni ruter ali za one
koji potrebuju nešto bolje i spremni su doplatiti da ponude frizbox,i nekako brijem da bi se u tom smjeru
i dalo nešto napraviti kad bi se našlo dovoljno aktivno zainteresiranih.

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 19.05.2017. u 12:19.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2017., 16:49   #1949
android-split
Premium
 
android-split's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Split
Postovi: 301
Netko strucniji (od mene), jel ovo valja sta?
android-split je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2017., 22:36   #1950
alengrosevic
Kaby inside...
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,123
Meni je došao taj ruter neki dan i zasad se čini ok. Koliko vidim ima noviji firmware gore:



Sad, prilikom instalacije opreme, pitao sam tehničara da li mi umjesto njega može ponuditi neki drugi router i rekao je da ima ZTE 931 i da mi ga može dati ali ako ću uzimati brži net (200/100 npr) onda mi ZTE neće to moći isporučiti jer ima samo 100 mbitne lan portove. OVaj 724 ima gigabitne i kaže da svima koji žele brži net stavljaju njih.

Imam paket 100/20 i preko žice ide nekih 120/27
Preko wirelessa (samo laptop spojen gore) ide 70/35(!!!), što mi je čudno jer preko WLAN-a ima brži upload nego preko žice . Ali solo lap ima dobre brzine za wireless.
Laptop ima Intel AC 7265 čip (2x2) i to kad sam mjerio bio sam na nekih 3 metra od rutera.
Kad je gore spojeno par smartphonea onda wireless pada i ide na laptopu 37/32 što mi je i dalje prihvatljivo.
U radu nisam primjetio nekih problema ovih par dana kako smo spojeni na optiku i nemam nekih većih primjedbi na njegov rad. Bilo bi svakako bolje da ima veću propusnost preko wirelessa ali ako ću trebati veću brzinu onda ću spojiti kabel.

Zasad ok uređaj, nadam se da će me dosta dugo služiti i da neću imati problema
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na