|
![]() |
#91 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ali me hebe što ne prikazuje dobro slike u whatsappu kada uploadam. Sad jel trebam kaj uključiti ili nemam pojma. Ne da mi se sada to istraživati pa se vratio na FF.
![]() |
#92 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Whatsapp web aplikacija?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne vidim ništa posebno u LibreWolfu osim da troši 3x više RAM-a od Firefoxa i osjeti se da je sve sporije. Čisti profil, ništa nisam migrirao. ![]() Još se zezam oko smooth scrolla, ne želim ga nikako, a malo je isključen, malo uključen, ne kužim.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Pa nitko nije ni rekao da je Librewolf ista posebno. Firefox minus "Firefox bullshit". U biti ono za sto je Firefox nekad stajao a to je privatnost korisnika.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Premium
|
Želiš poručiti kako kod tebe FF nakon nešto sitno vremena upotrebe ne ode na 6+ GB RAMa? LibreWorlf kod mene sa 20 tabova, ukupni RAM usage 14.6GB. Zagasim LW, ukupni RAM usage ode na 8.55GB. Ponovno startam LW, 3 taba, 9.85GB. Kroz koji sat ode to opet na 5-6GB. Po meni je to najnormalniji standard za browsere danas (koliko god bilo nenormalno). Koliko ja znam, jedino rješenje za takve probleme je agresivno unloadanje tabova. https://support.mozilla.org/en-US/kb...memory-firefox Iako razumijem i onu logiku koja nalaže da ako RAMa ima da RAM treba i koristiti. Samo što mene muče korjeni koje sam pustio u assembleru u kojem je RAM svetinja ![]()
![]() |
#98 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() Logika da je free RAM useless RAM ne pije vode, nemoguće je raditi čim tako ode na 80% i više.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Premium
|
Ne znam zašto kod tebe to toliko usporava. Možda zbog page fajla? Ne vidim kako bi LW sam po sebi za to bio odgovoran. Moje iskustvo sa FF je da više manje pojede istu količinu RAMa. Iako ga nisam koristio već neko vrijeme. Naravno da kada RAM usage pređe granicu, da će poći sve u materinu. Sada je kod mene ukupni usage išao već na 11.7GB. Zatvorim dva taba pa ode na 10.7GB. Tako da nije klasičan memory leak u pitanju.
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 14.03.2025. u 13:05. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#102 |
EMP moderator
|
Tako i kod mene, mjesec dana ga ne gasim, restart napravim samo iza patch Tuesdaya.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#104 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Firefox + uBlock Orgin je stvarno super, od kada sam prešao s Chroma na njega apsolutno ništa mi ne nedostaje. Nema ništa reklama na Twitchu i Youtube-u. Eto jedino zna ponekad imati kakvu sitnu greškicu pri prikazu stranice jer je sve optimizirano za Chrome ali sve u svemu ja super zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Ne sjećam se gdje sam čitao, ali mislim da i sam ublock dev preporučuje FF, jer je jedini browser koji i dalje dozvoljava low level integraciju ad blockera. Odnosi se vjerojatno i na sve podverzije FF tipa Librewolf itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
https://github.com/gorhill/uBlock/wi...est-on-Firefox Kak se Brave nativni blocker nosi s YT reklamama? Te YT reklame su ultimativni benchmark adblockera trenutno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Nema potrebe za addonom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Buying Bitcoin
|
Upravo čitam: https://www.reddit.com/r/browsers/s/MBIbPdNJn4 Jel LW stvarno radi na 60Hz i kako je to uopće moguće da jedan program forca refresh rate na 60, a ostatak je na 144Hz npr. ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Premium
|
Ima li itko kakvih saznanja vezano za LibreWolf i temp cache? Svaki puta kada pogledam (na par raznih instalacija) u "clear data" dijalogu, prikazuje mi se 0 kao filesize za keširane fajlove. Ispada da LW ili ne koristi cache (što ne bih rekao da je slučaj pošto bih generalno očekivao sporije otvaranje stranica) ili možda koristi /tmp, što bi značilo da je to onda samo RAM.
![]() |
#111 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo je trenutna situacija kod mene: Code:
24M .cache/librewolf/ Code:
tmpfs /tmp tmpfs defaults 0 0 tmpfs /home/<user>/.cache tmpfs defaults 0 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Premium
|
Na dobrom dijelu distribucija koje sam koristio zadnjih par godina to je bio default. Koliko vidim to uključuje i LMDE ali ne i MX Linux. Potonji možda zato što sam ga intalirao na mašini s 8GB RAMa. Ali to nije tema. Našao sam "browser.cache.memory.enable" koji je uklj na LW, što vjerojatno objašnjava pojačanu upotrebu RAMa. Ne znam kaka je situacija na FF po tom pitanju, iako sumnjam de kešira 3-4 GB temp fajlova. "browser.cache.memory.capacity" je u mene -1 "browser.cache.memory"max_entry_size" je 5120. "browser.cache.disk.capacity" 256000 "browser.cache.disk.enable" je false "devtools.cache.disabled" je false. ---- Jeste, to je to (uz browser.cache.memory.enable = false & browser.cache.disk.enable = true) https://imgur.com/r0ZLUQ2 Moguće da se korištenje RAM može dovesti u normalu ako se browser.cache.memory.capacity postavi na neku razumnu vrijednost, npr. kao cache na disku na 256000. ---- Moja teorija ne bi trebala držati vodu. https://kb.mozillazine.org/Browser.c...emory.capacity ---- LW izgleda po defaultu, za razliku od FF, gasi keširanje na disku. Privacy na max. Nisam zadovoljan, trebali su pod minimalno implementirati enkripciju na RAM cache. https://kb.mozillazine.org/Browser.cache.disk.enable
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 18.03.2025. u 21:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
EDGE i jedini uz Chrome koji radi na 120 hz u dynamic modu na mobitelima bez LPTO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
RIP Chrome. Koji browser preporučate ?
Probajte waterfox ako vam ne pase librewolf. Mozda više paše. Cak bih htio floorp koristiti ali imam osjecaj da nema bas security updatea toliko cesto pa tko zna, plus napravljen je samo za winse. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 18.03.2025. u 21:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Nakon desetljeća Firefox-a prešao sam na Brave. Sve djeluje življe. Za sada vidim jedan problem, ponekad, kad otvaram nešto u novom tabu, vrti u nedogled i nikako da pokaže stranicu. Moram zatvoriti tab i probati ponovo jer refresh ne pomaže. Najćešće se to događa na Redditu. Ima li lijeka za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Prešao na Librewolf prošli tjedan, zadovoljan sam. Nisam primjetio neku razliku u performansama naspram Firefoxa kojeg sam koristio odavno ali ako je ovaj sigurniji onda i trajno ostaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|