|
![]() |
#211 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Danas i ja pokupio svoj primjerak, stvarno racunala u ok stanju vidi se da nisu puno radila, sve radi, tako da mislim da je dosta dobar deal za 160e. Prije nego krenem sa naručivanjem dijelova za njega, jel ima netko tu mozda viska stvari za G5? Konkretno trebao bi: 1. wifi bluetooth karticu sa antenama 2. HDMI expansion slot (trenutno imam VGA) 3. VESA pleh za montazu Unaprijed hvala i LP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
49%winner
|
Preporuka za wifi karticu (dodje sa svime sto trebas, kablici, matice, antene), ali je kabel malo kratak da dodje do druge antene kod procesora pa mozes napraviti mod kao sto sam postao prije neki dan. S dobrom kucnom mrezom i na 5GHz wifiju imam gigabit brzinu. Nemam 6GHz wifi, ali je u planu: https://amzn.eu/d/5ZOXnZX HDMI card sam uzeo na aliji: https://a.aliexpress.com/_EGRbURO
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
imam hp 800 mini g3 sa 3 DP-a, dva onboard i treći taj dodatni modul, tražio sam ali ne nalazim, postoji li opcija ethernet modula na tom expansion slotu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Po ovom nema > https://media.flixcar.com/f360cdn/HP...a6-9328eee.pdf Brže i jednostavnije, stavi USB 3 to Ethernet 2.5 / 1 Gb vani, spominjali smo ih u drugoj temi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Ajd drago mi je da sam pomogao. Meni ne treba wifi na njemu pa ne namjeravam ništa osim ubaciti drugi nvme i vjerojatno onaj mali kaj je nedavno bio u ponudi. Na jednom će ostati Win ali bu Linux i dalje vladar.
![]() |
![]() |
#216 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
https://www.servethehome.com/hp-elit...25-m74416-001/ Flex IO (1Gbps), Flex IO v2 (2.5) i Flex IO v3 NIC. Stariji od G6 izgleda ne podržavaju v2. 1Gbps je valja realtek, dok je ovaj od 2.5 Intel. Našao sam neke od tih modula ne ebay u SAD. Ovdje su testirali tu stariju verziju. https://www.servethehome.com/hp-prod...ith-a-catch/4/
![]() |
![]() |
#217 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Intel BE200 , Mediatek MT7927 i QC NCM865. Iako ima Realteka ali rijetko teško dostupano. Na intele može bez problema BE200.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Btw obavezno si na svom zamjeni pastu na CPU, ja sam jos malo posmirglao onaj alu bloc jer nije bas bio savrsen i osjeti se razlika tj u full loadu je dosta tisi (testirano prije /poslije) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
I tipa ovo je 150€ meni. Ni blizu cijene sa slike. Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 | |
Premium
|
Citiraj:
On je vani i za njega je drugačija cijena nego za nas u HR. Vjerojatno je zato i stavio sliku. Frend naručivao laser i cijena je bila povoljnija u Norveškoj nego kod nas ali zbog prevelikog paketa je ipak uzeo dostavu u HR i skuplju cijenu.
![]() |
![]() |
#222 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Stavim sliku jer možeš vidjeti o čemu se radi i sam upisati u Google Aliexpress Anniversary sale i vidjeti kakve su ti cijene. Nekad su iste, nekad nisu. Poštarina i carina su drugačije pa ne mogu reći eeeee ekipa, ovo košta £79 jer takva je meni bila početna cijena. Ovo je kompletna lista proizvoda koju su ljudi prijavili da je na popustima pa evo opet slike. Ima još jedan jači model u ponudi. ![]()
![]() |
![]() |
#223 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Nisam još stavio oglas na tržnicu jer sam lijen pa evo tu za sada, ali budem kada stignem. HP 600 G4 Mini, i5 8500T (6/6), 16gb RAM, 256 nvme, ima mjesta i za SATA. Izlazi za grafiku su 2xDP, nema ugrađen wifi. 140€ plus poštarina na kupčev račun. PM koga zanima. ![]() EDIT: Evo oglasa. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 19.03.2025. u 16:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Ja naručija s njihove stranice iz Njemačke i još platija prioritetnu dostavu da dođe prije ali nit šalju a ni ne odgovaraju. Na njihovom forumu se i drugi žale da ne odgovaraju na poruke i ne šalju naruđbe. Moraću do banke pitati kako da vratin lovu na karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
49%winner
|
I meni ce za nekoliko dana prakticki nov N100 mini pc postati visak, pa ako kome treba: https://amzn.eu/d/3pd6GW4
![]() |
![]() |
#226 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Vidjet ćemo kad stigne pa javim dojmove.
![]() |
![]() |
#228 | ||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ne. Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Je li se u taj model mogu staviti 2 komada m.2 SSDova i pored njih još 2.5" SATA SSD, odnosno da ima 3 SSDa odjednom? U nekim recenzijama se spominje da su opcije ili 2x m.2 ili 1x m2, 1x2.5" jer kao SATA cage smeta m.2 slotu, ali tim recenzijama nije uvijek za vjerovati pa me zanima iz prve ruke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Imam 3 komada takvih doma, SATA disk kavez smeta za 2280 m.2 koji je blize procesoru jer je uzdignut, a kavez ima neki medjuprostor izmedju 2 lima za "airflow" HDD-a. Taj problem su rijesili u G5 seriji, gdje su spustili taj m.2 utor na istu visinu kao i ostale. U jednom imam 2x 2280 m.2 SSD i SATA SSD na ovakvom 3D printanom nosacu (s time da ova 3. usica ide samo na 800 G4, tako da sam je odrezao za 600 G4) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
49%winner
|
Sata cage uvijek smeta za drugi nvme slot blizi procesoru jer je slot iz nekog razloga podignut, ali ako maknes cage onda ces bez beda ugurati 7mm ssd koji ce lezati na nvme diskovima. Stavi malo izolacije izmedju nvme i ssd diskova i prst u uho. Jedino sto NE stane je 15mm hdd kada koristis drugi nvme, to ti mogu potvrditi iz prve ruke ![]() I taj 15mm hdd ne stane u caddy, jel
![]() |
![]() |
#232 |
The mighty pirate
|
Stigao GMKTec G2 za 5 dana. Upakirali ga u običnu plastičnu vrećicu. Očekivao sam zdrobljenu kutiju, na kraju ni ćoškovi nisu oštećeni Išao sam ga staviti na vagu. Cijela ta kutijica ima 200g i imam osjećaj da sam dobio samo školjku ![]() Napajanje je preko USB-C. Evo i otpakiranog i spojenog. Podešavam Windowse upravo, pa ako nekog zanima nešto od benchmarka ili detalja, napišite kaj da odradim. Mogu ga usporediti s ovim Mac Pro iza (10 core, 64 GB RAM) ![]() Na njemu je W10 LTSC, a ovaj mali je došao s W11 23H2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 24.03.2025. u 19:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
49%winner
|
A to je ista platforma kao mnogi slicni N100 modeli, soldered ram i nesretni 2242 m.2 sata disk (nije nvme). Firebat, Acemagician, GMK... Dobra cijena u svakom slucaju, ja sam ih dugo gledao (ove s dual nic-ovima) i nema ih bas ispod 130ak eura sa ram-om i diskom. Ovaj moj je maltene isti vrag ko tvoj, lipo radi u winsima i vent je ful tih. Mislim da u idleu ne radi, ili ga ja ne cujem: https://amzn.eu/d/3pd6GW4
![]() |
![]() |
#234 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Zanimljivo mala gramaza ovog gmkteca. Za usporedbu, intel nuc 7i3BNK koji sam nedavno utrzio od kolege s foruma ima 630 grama s 1x8GB rama i 128 m2 ssd-om. Doduse i par cm je veci, 11x11.5cm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
https://www.aliexpress.com/item/1005...anage-home.0.0 136,86€ sa dostavom WIFI 6. https://www.aliexpress.com/item/1005...anage-home.0.0 136,20€ sa dostavom WIFI 5. Ako se naruci iz DE onda su 2-5€ manje ali nisam bio siguran oce do uskrsa to stic tamo kada mali dolazi sa posla na kratki GO. Dual NIC mi nije prioritet jer vrtiti ce kamere 1-3 komada... a kada sam usporedjivao sa GMK po pitanju garancije iz china to je isti klinac, plati i zaboravi hebiga. E sad ovo je verzija T9H ali identicni T9 je naspram GMK 2/2+, 3/3+ je prosao bolje u recenziji ovog lika koliko mu je za vjerovat. https://www.youtube.com/watch?v=os9L7L1_IWU Manje se grije tj. tisi je i hladniji naspram GMK modela. Svidja mi se USB C kod Chatreey-a i koliko sam primjetio svi ti gore spomenuti GMK modeli imaju ventilator dolje dok Chatreey ima ventilator gore a dolje je neki limeni poklopac koji ako se stave termo-padovi na ram/ssd/nvme moze posluziti kao skroman hladnjak. Nekako mi logika govori ako GMK uzima zrak odozdola a ispiruje samo skroz dolje na jednu stranu, mbo i sve na njoj sto je gore mora vise "patiti" naspram Chatreey dizajna hladjenja jer on uzima zrak bocno sa 2 strane pa mora taj zrak strujati i po mbo i prirodno ozlazi gore kao i toplina same mbo i svega na njoj mora gore na ventilator pa vanka. To bi objasnilo zasto je hladniji naspram GMK. Jesu mozda sitnice ali... kako god, WiFi se moze zamjenit, ima nvme jedan, memorija normalna a vrijeme ce pokazati kvalitetu, nema druge. Opet, tih ~136€ mi se cini razumno bar za ono sto je napisano "na papiru".
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
|
meni piše 158 €
![]() |
#237 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|