|
![]() |
#121 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Xen sam mrzio i u originalu, a jos vise zamrzio u Black mesi 😀 Black mesa je ozbiljan i fenomenalan projekt. Jako mi se svidjelo sto je 95% igre identicno originalu a opet su ubacili onih 5% da se malo poigraju s fizikom i "zagonetkama" i time osvjeze igru. Xen su u potpunosti izmijenili i po meni zabrljali. Par postotaka slicnosti je vezano uz boss borbe, ali sve ostalo je totalni remake napravljen ispocetka. Predugo, nepotrebno i nevjerno originalu. Trebali su ga odraditi kao i prvi dio Black mese na zemlji i bili bi gotovi ranije, a usput ne bi ispao toliko dosadan.
![]() |
#122 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Meni je osim duljine Xen bio super. Više se vidi to njihovo rovarenje po border worldu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
dežurno smetalo
Datum registracije: Nov 2004
|
Nek idu kvragu sa svojim teaserima...Prije ću doživjet unuke, nek HL3. doduše, Valve uvijek lansira igru s nekim iskorakom. HL1 - prva interaktivna FPS priča. HL2 - prva igra s manipulacijom fizike HLA - prva prava igra s VR sutavom HLX - prva igra za njhove custom pc/konzole (o ovome se šuška)...al opet...nek idu kvragu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
U zadnje vrijeme ima vise nego inace glasina da se nesto kuha. Uvjeren sam da cemo u 2025 dobit najavu za igru u HL svijetu za PC! Oce li to bit broj tri ili nesto drugo sasvim je svejedno s obyirom da su sa Alyx dokazali da jos imaju "ono nesto" sto su mnogi velikani u razvoju igara izgubili, ili bolje receno prodali su su npr. EA-u itd. Bio bi zanimljiv i prequel... p.s....u ulozi mladog nadobudnog agenta Gman-a koji prati razvoj/izgradnju Black Mesa! Zadnje izmijenjeno od: vahha. 07.01.2025. u 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
https://www.bug.hr/igre/half-life-3-...i-izrade-47936 Mišljenja? Ako ovo izađe, kupit ću novu grafu i uzet godišnji dok se ne pređe. Tak je bilo i sa HL2. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
i da, očekuj da će ti trebat bar nvidija gtcy extreme 9090 ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#132 |
dežurno smetalo
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Kaj je moguće da HL 3 je sad već gori neg majka svih "vaporwarea", Duke Nukem Forever |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Registered User
|
Veliki hendikep je protok od dva desetljeća, tako da neznam što igra može prikazat sada što bi bilo revolucionarno dobro i da padneš na guzicu. Možda bi glavni motor bio nostalgični hype neki, što je ok, al nije to to, imo. Isti komentar za usporedbu mogu dat i na nastavak "28 tjedana poslije" - toliko zombie filmova i serija u međuvremenu, da neznam što taj film sada može izvuć pred publiku da je uberzanimljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
A i nije baš... izdešavalo se puno toga u 20 godina, ali.. Činjenica da možeš ovu igru usporediti sa bilo kojom današnjom SP igrom - bilo grafički, bilo po gameplayu ili storytellingu - tek onda vidiš da se u biti i nismo baš previše odmakli u nekim stvarima. Npr AI npc-eva... Danas imamo ogromne gradove, svijetove, planete i svemire a NPC muku muči sa zatvorenim vratima ili komadom grma na putu. Priča se o nekoj tehnologiji (ubacili AI u igru) koja svakom NPC daje "osobnost" i neke svoje đireve i s kojim bi mogao ingame pričati o svemu i svačemu. Isti taj AI bi utjecao i na njegovo viđenje svijeta (doslovno i figurativno), znao bi reagirati na svakakve terene i prepreke a isto tako bi i reagirao na političke promjene na mapi i tvoje akcije vezane za iste. E sad, koliko je od toga maštarija a koliko moguće da se sve to vrti lokalno - ne znam, ja volim samo čitati o tim stvarima. AI NPCeva je polje di je napredak zapravo nikakav... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Baš tak. Jedino kaj mogu napraviti je "živi" svijet sa dobrim AI ... to je jedino polje gdje još može se napraviti nešto neviđeno ... zvuk, grafika, došlo do te razine da nas se nema sa čime iznenaditi. HL2 i Crysis su imali BOOM efekt (I F.E.A.R koji do današnjeg dana nosi titulu najboljeg AI neprijatelja u gamingu), tako da je jedino neki spin na AI moguć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
A-life iz originalnog stalkera je i dalje benchmark za vecinu dansnjih igara po pitanju AI sistema. Dobar AI ne prodaje igru. Trailer i cyberfunk 2077 grafika prodaje. U cyberpunk 2077 Jackie uopste tebe ne vidi il iregistruje. Prodje kroz tebe i motor kada ide do auta. Isto vazi i za sve ostale popularne naslove. 90% popularnih igara u zadnjih 15 godina su nista drugo do mediokriteta. Mozda RDR2 ima najbolji AI sistem na trzistu ali je i on 7 godina star. Ali eto, nadje se Warhorse Studios koji objasni kako se to sve radi samo na zalost. Niko to od drugih nece vidjeti kao inspiracija. Prvi GSC kojem ce trebat mozda i dvije godine da dovedu stalker 2 AI na nivo prve igre. Paradoksalno idemo u nazad.
![]() |
#142 |
Premium
|
Gabe je jako lijepo objasnio u dokumentarcu da za tricu tada nije postojala tehnologija koja bi im omogucila da trica ponudi nesto „revolucionarno novo“. Kako god se zvala sljedeca HL igra bilo to „punokrvna“ trica ili bilo koji drugi polu broj/naziv imaju nesto novo, imaju asa u rukavu za Half life svijet da ponovo imamo „WAU efekt“ . Prica se o NPC AI-u što je velika stvar ali iskreno i fizika u igrama nije daleko odmakla. Mislim na stvarnu fiziku u bilo kojem pogledu! Jedan primjer...proslo je 24 god od Red Faction-a i njihovog terrain destructiona! |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
¯\_(ツ)_/¯
|
Citiraj:
Jedan od razloga, navodno, zašto ni nemamo još potpunu destrukciju ili bilo što drugo što drastično utječe na mapu je i AI NPCeva... Ne znaju se ponašat kad se odjednom promijeni layout mape... AI dosta toga "koči". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Registered User
|
Uvijek me čudilo da se nitko nije sjetio enemye napravit (djelomično) ko botove iz deathmatcha. Tj, možda i imamo primjer toga s onim jednim skaarj sjebancem iz Unreala, doduše nisam tak daleko prošao igru da naletim na njega, lool, al sam po ytubeu vidio reviewove kao notorni enemy. Za Red Faction sam davno rekao, kak nešt tak štosno nije doživjelo masu izdanja od 2001. nadalje. Čak je rf2 odustao od toga! letdown totalni |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Citiraj:
Ne vjerujem da je to. Dosta NPCeva zaobilaze stvari koje igrac postavi. Automobil, ljudi, loot itd. Destrukcija bi bila na istom principu. Samo treba dosta kodiranaj da destrukcija bude "ralisticna" i ako je skriptovana. Bivsi DICE develeperi su radili THE FINALS u custom verziji UE4 enginea. Nije jednostavno ali kada vidis koliko su uopste dans igre mrtve poput Avowed, destrukcija je zadnja danasnjim developerima. Isto kao i fizika i motion capture lice. Opet, idemo u nazad sa nekim tehnologijama ali eto, danas gledam ovaj video i respekt Japancima. Ovo je meni fenomenalno: Monster Hunter Wilds Motion Capture at Capcom's Studio https://www.youtube.com/watch?v=o2ZoThIkV8A
![]() |
![]() |
#146 | |
¯\_(ツ)_/¯
|
Citiraj:
Da, u 2D kad može ići lijevo ili desno, ali se stvari mijenjaju kad se tu nađe hrpa "šute" preko koje se NPC mora popest ili na neki drugi način savladat prepreku. U to savladavanje spada i backtracking do neke točke di se račvaju putevi a od kojih jedan vodi do NPCevog cilja, do toga da ovaj traži kuda se mora popenjati da bi došao do svog cilja itd itd. Nije to baš tako, jer da je ne bi dan danas imali problema sa pathfindingom. Dobar AI je gamechanger, jer bi taj koristio sve prednosti okoliša i iskorištavo isti a ne samo stao ko fol u zaklon i tu i tamo pucao po tebi. Tu sam nešto bio čitao da AI šteka tj ovakav je kakav je zbog igrača, većina igrača ne voli kad je NPC izazovan, jebiga... Bit će opet zbog konzola. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Fedora Workstation | Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
NVIDIA RTX Remix Officially Released with DLSS 4 and RTX Neural Shaders, Half-Life 2 RTX Playable Demo Available March 18th https://www.nvidia.com/en-us/geforce...hing-march-18/
![]() |
#150 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|