|
![]() |
#19891 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Posebno mi se sviđa što je snimljena 35mm kamerom pa ima "ono nešto" što bude izgubljeno kad je serija/film snimljena digitalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19892 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19895 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19898 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Mislim, Joel je rođen u Texasu, nema veze s nikakvoh hispano kulturom direktno, ali jebiga Pedro je legenda pa se ne smije ništa reći. Kroz samu igru nigdje ne dobivaš nikakav dojam da je on Tejanos, koji se kasnije kroz razna objašnjenja pojavio, ali u igri, pogotovo 1. dijelu, Joel je Amer, i to onaj zabiti, srednjoamerkički hillbilly. Meni je serija dobra, u moru gluposti koje su ispale iz Amazon/Netflix tvornice zadnjih godina, ovoj se ustvari veselim. Citiraj:
Sve ostalo 100% prati igru. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19899 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni je isto vrh serija, a pogotovo ta epizoda sa Frankom i Billom. Kako je dobro to zapravo preneseno, taj feeling beznada, kraj svega i taj instinkt za prezivljavanje, ali jebiga ovoj Dejan/Cjepinski ekipi svaki k smeta. Valjda se boje da ce zavoljet k ako slucajno vide 2 lika. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19901 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#19902 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19905 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Počeo gledati S02 Gangs of London. Lošije mi je od S01, glupo mi pisati što mi smeta jer nema spoiler taga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19906 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#19907 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19908 | |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19909 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni je 1. epizoda 10/10, rijetka serija za koju mogu to reći. Toliko tvrda, čista gluma da je mene strah na momente bilo. I nisam znao, cijela epizoda je snimana od jednom, jedna scena, nema brejkova. To još nisam vidio. Ako su ostale 3 epizode iste kao i ova, ovo je jedna od boljih serija koje sam gledao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19910 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Adolescent. Da je film, rekli bi filmčina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19911 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() https://m.imdb.com/title/tt11248266/ Ili 1917 (oke, ovdje su lukavo spojene scene, ali efekt je kao da nema prekida) https://m.imdb.com/title/tt8579674/
![]() |
![]() |
![]() |
#19913 |
49%winner
|
Collapse je isto sve jedna scena po epizodi osim epizode na brodu, tamo mi je zapravo potpuno jasno zasto su morali lukavo spajati scene. Zanimljiva serija, kratke epizode, pali klikere u glavi i ostavlja mjesta za razmisljanje. Btw netko je nekad pitao gdje pogledati Collapse, ali iz nekog razloga je tada bio nestao sa Stremia. Ima neko vrijeme da je opet dostupan kroz Stremio pa eto cisto info ako taj netko jos cita ![]()
![]() |
![]() |
#19914 |
The mighty pirate
|
Ma gle, one-shot filmova ima brdo, samo kaj su svi umjetnička izdrkavanja koja idu na opskurne film festivale pa nikad ne dođu do šire publike. Pogledaj behind the scenes. Ono što je ovdje impresivno je koliko je dobro cijela ekipa sinkronizirana. Sve je snimljeno u samo 5 dana, a focus puller zaslužuje kip na nekom trgu i ulicu ![]() Druga epizoda je osobito wow. Kameru s kamermana usred snimanja montiraju na dron i onda je u povratku skidaju s drona i vraćaju nazad kamermanu, a to sve izgleda besprijekorno glatko. Ultimate geek shit ![]() Birdman je recimo editiran da izgleda kao one-shot film.
![]() |
#19915 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Meni prvo uspješno susretanje s "one shot" filmovima je Hitchcockov Rope. Mislim da je on korisito ukupno 3 scene. Najviše mi se kod takvih filmova sviđa što radnja ostavlja dojam kao da se odvija u stvarnom vremenu. Spomenuti Collapse je dobar primjer nečeg sličnog, iako je to više priča spojeno u jedan narativ. Što se tiče tih obsoletanih metaoda snimanja, baš jučer su u mojem mjestu bili neki ljudi koji su kao nešto snimali. Došlo je nekoliko kamiona (od čega jedan kamion generator), hrpa kombija, digli su dva šatora... Prošao sam nekoliko puta i nije mi ostavilo dojam kako bilo tko od mora ljudi bilo što konkretno radi ![]() Moguće da jedini koji su odradili pošten posao taj dan su bili oni koji su podizali/spuštali te šatore i onaj koji je startao generator i kablove razvlačio. Mensečini da previše ljudi miješa pojmove "gužva" i "rad". Možemo ih usporediti s bumbarima; puno zuje a malo meda daju.
![]() |
#19919 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|