|
![]() |
#121 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Fedora Workstation | Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Garant neki od add-on -o (uBlock ili sl.) ubije layout, na prvoj strani meni su samo 3 "stvari" blokirane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja se vratio na Firefox, ionako godinama koristim arkenfox config koji pobije svu tu telemetriju i ostale gluposti. Jednom kad se on prestane updateati, razmislit ću o promjeni browsera.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Titištajn, kako je i tomek napisao, na stocku je chrome brži od FF. Nego, kažem, meni se dogodilo par puta da sam pomislio kako je jedan browser značajno brži od drugoga samo zato što sam zanemario mogućnost problema s profilom. Tu pričamo o nekoj porable verziji gdje sam isti profil koristio godinama, samo prenosio između svježih reinstalacija OSa, 7 u ono vrijeme, Situacija se pomalo pogoršava pa čovjek teško primijeti i navikne se pa ga onda neka promjena trgne natrag u stavrnost ![]()
![]() |
![]() |
#129 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Ja kad sam prije god dana probao Librewolf pola weba nije dobro radilo. Zar ti ne fale npr komentari po raznim web stranicama koje Librewolf detektira kao tracking pa ih i ne prikazuje, ili što ebay radi kao da je pijan itd itd |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Bili ste u pravu, riječ je o addonu. Nikad do sad nije radio probleme, ali ako je metamask aktivan, pcekspert forum izgleda kao iz screenshota. Na kraju sam napravio clean install i čini mi se da sve bolje radi, prije je CPU znao skakat i hladnjak se čuo kad sam otvorio par siteova, pazim što skidam i nemam puno addonova ali očito se tu nakupilo smeća. Prešao bi na edge odavno da mogu staviti bookmarke lijevo na sidebar, ovako sam osuđen na firefox. Hvala obojici ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Ebay, forumi, discord, reddit, sve u redu. Jedino sam jučer skužio da Gogle Maps neće prikazati lokaciju ni u kojem slučaju. Blokirano koju god postavku složiš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Web stranice koje koriste Disqus, a takvih je večina na netu ( npr Videocardz,Gematsu, Wccftech...) nemi smjele prikazivati komentare jer ih Librewolf, isto kao i FireFox kad je postavljen na Strict protection prepoznaje kao tracking. Forumi naravno rade normalno. Mene je to toliko živciralo da sam postavio zaštitu na Standard kod Firefoxa. Dobro, sve ovisi o tome kako tko koristi web preglednik ali ja osobno volim čitati komentare korisnika jer se nađe korisnog info-a. Ja osobno koristim arkanfox userjs profil ali sam prilagodio svojim potrebama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Padobracan sam i neda mi se citati cijelu temu, ali preporucio bih Vivaldi... Radi ga ekipa koje je davno radila Operu... Nekidan su napravili update koji je fakat donio ogromno ubrzanje u ucitavanju web stranica... Ne znam sta su napravili, ali na svoje oci vidim da se sve stranice brze ucitavaju... Od ostalih interesantnih featurea Vivaldija u odnosu na konkurenciju: - Speed dial umjesto bookmarka - Mouse gestures - Mogucnost prebacivanja tab-bara gdje god hoces - gore, dole, lijevo, desno - Integroramo ad-blocker Ima Vivaldi jos omanje brdo naprednih stvari koje ne koristim... https://vivaldi.com
![]() |
#138 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, uBlock Origin Lite radi i dalje na Chromeu...
![]() |
![]() |
#140 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
U tome je caka - ono sto je najbolje (Ublock Origin) - ne radi ni na jednom Chrome/Chromium based browseru (ono kaj radi ide u ropotarnicu povijesti i mice se s vremenom sa chrome store-a). Lite propusta dosta toga.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Fedora Workstation | Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Meni na Edgeu adb plus super radi. Samo moraš u postavkama isključit "Show acceptable ads". |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Premium
|
Ja (više) nemam sa chrome baš iskustva, ali očisto su napravili jedno kvalitetno planiranje oko blokiranja tih pojedinih ekstenzija. Vidio sam negdje da se ekstenzija samo deaktivira, pa ju možeš samo aktiivirati. Drugdje je trebalo instalirati u lite verziju. A nisam dovoljno koristio da sam mogao vidjeti ovo što govori Tomek.
![]() |
#143 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Intresting. Koji je smisao onda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
McG
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Premium
|
Lik vjerojatno nije odradio LW testiranje s default postavkama :/ Ja sam ponešto ugasio sa svoje strane, a za fingerprint je pretpostavljam bitno blokirati canvas, što opet uzrokuje razne druge probleme, ali me to ne sekira pretjerano. https://i.imgur.com/KhzmfZX.png
![]() |
#146 |
McG
|
Provjeril sam kod sebe LibreWolf, Pale Moon, Waterfox, Firefox, Vivaldi, Chrome i Edge - svi preglednici imaju isti rezultat kao ovaj sa screenshota. Kaj se fingerprintinga tiče, jebiga, izdali nas fontovi. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Premium
|
Ima naravno i ovaj sistem: https://amiunique.org/fingerprint Šansa da ne budeš originalan uz desetke parametara je gotovo pa ravna nuli. I time što je canvas blokiran upadam u debelu manjinu ![]()
![]() |
#149 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
kod nas je složen algoritam koji čak i sa browserom koji ima riješen fingerprinting možemo prepoznati točno kome pripada klijent koji pristupa stranici, tako da se nemojte previše zamarati.
![]() |
Uređivanje | |
|
|