Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.03.2025., 18:17   #1111
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Popravili mi jučer iptv. Znači bila je fora da se trebao factory resetat box i ispočetka ga postavit, nešto je očito povuko krivo tokom prvog setupiranja.
Da sam bar znao bio bi gotov za 5min, ovako sam bio bez telke 3 dana.

Evo da podijelim ako nekom zašteka isto slučajno nekad box sa greškom network error.
Treba pritisnut gumb za gašenje na boxu i držat ga 3-4 sekunde prije nego se izvuće žica od struje i nastavit držat gumb kad se nazad žica ušteka 3-4 sekunde.
Kada se pusti gumb stb ulazi u recovery mode i tamo se napravi wipe/factory reset i reboota stb, princip je isti kao i na mobitelu jer je android sustav. Nakon toga ide ono početno postavljanje i trebao bi proradit.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2025., 10:13   #1112
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Jedan info za ekipu koja ima bridge konekciju a potreban im je i fix telefon: telefon radi normalno ukoliko se ušteka u Nokiu, ne u svoj router.

Bilo je u par navrata govora jel radi ili ne, jučer uštekao i najnormalnije pozivi rade.
Optika na njihovoj infrastrukturi, da ne bude zabune
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2025., 14:01   #1113
votkavisnja
Registered User

Datum registracije: Oct 2017
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Meni kinez preko ibo playera radi normalno.
Ja sam isto nabavio neku kinesku IPTV listu i čini mi se da Telemach blokira oba servera (likovi su dali dva linka kao neki backup odnosno kao za Samsung i LG TV ak se preko njih gleda).
Nemam pojma što je fora probao sam razne aplikacije na raznim uređajima i kad sam preko Telemach optike ne radi IPTV a kad se prebacim na mob i mobilne podatke sve radi.
Ima li još netko tko je na Telemachu i da uredno koristi IPTV.
votkavisnja je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2025., 19:35   #1114
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor votkavisnja Pregled postova
Ja sam isto nabavio neku kinesku IPTV listu i čini mi se da Telemach blokira oba servera (likovi su dali dva linka kao neki backup odnosno kao za Samsung i LG TV ak se preko njih gleda).
Nemam pojma što je fora probao sam razne aplikacije na raznim uređajima i kad sam preko Telemach optike ne radi IPTV a kad se prebacim na mob i mobilne podatke sve radi.
Ima li još netko tko je na Telemachu i da uredno koristi IPTV.
Da blokiraju na optici, nebi meni radilo.

Malo je jadno ovo za EON da tek svaki idući mjesec možeš obrisat sa liste jedan uređaj i dodat novi. Na A1 si mogao brisat i stavljat kad god, ne kužim koja im je to fora.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 18.03.2025. u 21:59.
Staro 19.03.2025., 09:29   #1115
RiSbO
Premium
Moj komp

RiSbO's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Zovem neki dan da pitam da li je optika kod nas u zgradi dostupna jer su postavili vertikalni razvod zajedno s kutijama prije cca 9 mjeseci.
Da dobijem odgovor da ne jer su neke cijevi zabetonirante i ne isplati im se štemati jer se boje da ne oštete druge kablove... A1 ima svoj koaksijalan već 10 godina tamo.
RiSbO je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2025., 17:40   #1116
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Čudan je ovaj router XS od Nokie. Znači premještao sam sobu i morao sam ga isključit i ista stvar mi se desila ako i neki dan kada sam ga uključio kao STB mi je ostao bez konekcije. I opet napravim factory reset i kaže mi da nema konekcije na LANu. I reko idem opet ugasit i upalit router i nakon tog drugog puta dobim konekciju na STBu plus šta sam ih morao zvat jer mi je iz nekog razloga opet trebalo aktivirat STB sa SN-om, ali sad nemam net, a piše da je sve spojeno uredno i internet lampica svijetli. Idem treći put ugasit i upalit router i reko ovaj put neću gasit STB i nakon tek trećeg puta proradio mi sve normalno. Baš čudno...
Staro 19.03.2025., 17:44   #1117
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Slično imao na jednoj kući gdje sam neki posao odradio.

4 lana, 1 lan radi, ostala 3 ne. Spojim na lan 3 nista, nema lampica mrtvo. Palim gasim, proradi 3, lan 1 neradi.

Na kraju natjerao nazad lan1 i stavio switch na njega i sve preko switcha. Pa nek rijesava sa telemachom.dalje.

Nokia, optika, neznam tocno model, al povelik router

Zadnje izmijenjeno od: Kruno M. 19.03.2025. u 20:26.
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2025., 20:25   #1118
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Kruno M Pregled postova
Slično imao na jednoj kući gdje sam neki posao odradio.

4 lana, 1 lan radi, ostala 3 ne. Spojim na lan 3 nista, nema lampica mrtvo. Palim gasim, proradi 3, lan 1 neradi.

Na kraju natjerao nazad lan1 i stavio switch na njega i sve preko switcha. Pa nek rijesava sa telemachom.dalje.

Nokia, optika, neznam tocno model, al povelim router
Na poslu imam isto Nokiu no onaj model sa 1Gbps portovima jer imamo samo 1Gbps brzinu i njega ugasim upalim miljon puta i uvijek radi, doduše samo net imamo. Doma tu imam Trio paket i taj XS model od Nokie sa jednim 2.5Gbps portom.
Staro 20.03.2025., 22:04   #1119
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Evo i nove stvari koju sam otkrio sa EON-om ne znam kako kod vas koji ga imate, ali meni na STBu kasni slika za t-comom, a1 i ostalim provajderima po 30ak sekundi, direktno na aplikaciji preko TV-a mi manje kasni, ali je to isto oko 20ak sekundi naspram ostalih ISP-a. Pripazite si na to ako planirate uzimat EON vi koji recimo volite gledat nogomet. Probat ću sutra nazvat pa pitat šta se to dešava sa streamom s ozbirom na svu modernu tehnologiju koju imaju.

Odgovor od Telemacha:

Poštovani,

hvala na javljanju u Telemach.

EON TV je OTT usluga koja reproducira sadržaj putem live streama preko interneta. Kašnjenja kod gledanja live sadržaja na ovoj vrsti usluge su normalna te ona se kreću oko 30 sekundi. Želimo također napomenuti kako kašnjenje na određenim programima može se razlikovati što ovisi o davatelju sadržaja u kojem intervalima isto šalje prema serverima. Zbog navedenog postoji mogućnost i manje razlike ovisno o platformi preko koje se gleda EON TV. Na navedenu situaciju nažalost nemamo mogućnost utjecaja.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 21.03.2025. u 22:53.
Staro 23.03.2025., 00:20   #1120
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Evo i nove stvari koju sam otkrio sa EON-om ne znam kako kod vas koji ga imate, ali meni na STBu kasni slika za t-comom, a1 i ostalim provajderima po 30ak sekundi, direktno na aplikaciji preko TV-a mi manje kasni, ali je to isto oko 20ak sekundi naspram ostalih ISP-a. Pripazite si na to ako planirate uzimat EON vi koji recimo volite gledat nogomet. Probat ću sutra nazvat pa pitat šta se to dešava sa streamom s ozbirom na svu modernu tehnologiju koju imaju.

Odgovor od Telemacha:

Poštovani,

hvala na javljanju u Telemach.

EON TV je OTT usluga koja reproducira sadržaj putem live streama preko interneta. Kašnjenja kod gledanja live sadržaja na ovoj vrsti usluge su normalna te ona se kreću oko 30 sekundi. Želimo također napomenuti kako kašnjenje na određenim programima može se razlikovati što ovisi o davatelju sadržaja u kojem intervalima isto šalje prema serverima. Zbog navedenog postoji mogućnost i manje razlike ovisno o platformi preko koje se gleda EON TV. Na navedenu situaciju nažalost nemamo mogućnost utjecaja.
Pa to je logično, ne? Taj EON nije punokrvni IPTV kao što je MAXtv gdje ti imaš poseban STB koji dohvaća kanale preko drugog protokola baš namijenjenog za IPTV.

EON je obična streaming usluga; možeš ga usporediti s MAXtv To Go, A1 Xplore TV, HRTi, Voyo i sličnim aplikacijama. Za prijenos se koristi ili klasični HLS ili DASH stream. Zato kašnjenja i ima.

Realno, kome je stalo do toga da ima televiziju s najmanje kašnjenja, uzet će uslugu satelitske televizije što Telemach također ima u ponudi.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2025., 10:00   #1121
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Realno, kome je stalo do toga da ima televiziju s najmanje kašnjenja, uzet će uslugu satelitske televizije što Telemach također ima u ponudi.
Realno penzionerima i onima koji prate nogomet

Ujutro mi se stiltala ova XS nokijica, nije neta bilo uopće. Baš mi i nije neka stabilna, ovo je već neki 2-3x da se neš zblesirala od kako ju imam ovih par tjedana.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 23.03.2025. u 11:11.
Staro 26.03.2025., 01:33   #1122
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Jeste i dalje zadovoljni sa telemachom?
U ponoc mi je Iskon iskljucio Internet jer su pomjesali moj stan sa stanom koji rentam, zovem tehnicku kaze ne mozemo ukljuciti, zovite u 8 ujutro prodaju.
Usluga je inace jako slicna, u stanu za rentu je vdsl, a kod mene optika. Koji amateri.

Preko ht optike, mogu na telemachu koristiti svoj router?
Svako koliko se router ponovno spoji? Na Iskonu je 72 sata.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Staro 26.03.2025., 11:54   #1123
definho
Premium

definho's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
ja sam se prebacio s A1 coax na telemach prije mjesec/dva. zasad sve savrseno, Gigabit up/down stabilno kad god sam probao, zasad nijedno pucanje veze ili slicno
Staro 26.03.2025., 16:12   #1124
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Nije bitno, cuo sam se sa prodajnom predstavnicom i moja ulica nije podrzana. Mogu imati a1, ht i iskon, ali ne i telemach.

Staro 26.03.2025., 19:03   #1125
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Dakle moj osvrt na Telemach kao privatni korisnik na poslu kojeg imam i doma.

Na poslu već jedno 2 mjeseca imam 1Gbps brzinu i router od Nokie G-1426G-A koji radi kao samostalni router i radi super, iza njega nemamo nikakav svoj kao šta ja recimo doma imam. Služi nam za mass download što drivera, updejtova itd. i svi smo spojeni sa mobitelima na njega. Zasad je super stabilan nije bilo baš nikakvih problema imao tipa da se stiltao zbrejkao i slično. Na speedtestu preko kabla brzina bude 950/950 na 2.5Gb portu na PCu šta je normalno jer ima gigabitne portove i ne može više isporučit preko njih makar su oni pustili više od 1Gbps, a to sam uspio skužiti jer na wifi 5 160Mhz potegne i 1500Mbps down i 900 up sa mojim S23 Ultra mobom.

Doma imam sad već nekih 2 i pol tjedna Telemacha Nokiu XS-2426G-B sa 2/2Gbps brzinom. Dakle router je užasno nestabilan barem kod mene. Iza njega imam svoj Asus router i kad god prčkam po svom routeru nešto tipa DNSove promijenim ili nedavno sam kanal od wifi-a mijenjao Nokia se zbrejkala tj. net-a mi je nestalo. Probao sam se direktno na nju spojit preko LAN-a no i dalje neta nije bilo, ali stream na telki preko STBa mi je uredno radio, šta je baš čudno.
Dakle od kako je imam već mi se jedno barem 7-8 puta stiltala. Evo baš jučer sam napravio dvije izmijene na svom routeru i ode net. Čak ni gašenje i paljenje koje sam odradio 3x nije pomoglo nego sam doslovno morao adapter iz struje izvadit pričekat malo i ponovo uključit da bi došla sebi.

Ne znam kako kod vas drugih ako netko ima taj router i iza njega u wireless mode-u svoj, da li vam se stilta kad Nokia ?

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 27.03.2025. u 06:46.
Staro 26.03.2025., 22:39   #1126
Registered User

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Nije bitno, cuo sam se sa prodajnom predstavnicom i moja ulica nije podrzana. Mogu imati a1, ht i iskon, ali ne i telemach.

Ako ti je dostupna HT optika, dostupna ti je i Telemach optika jer na mjestima gdje nemaju vlastitu infrastrukturu, nude uslugu preko njihove. Pošalji im mail, pa će ti točno reći da li ti je usluga dostupna ili ne.
Staro 27.03.2025., 17:27   #1127
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Upravo mi je sms stigao da od 1.5 i telemach diže cijene usluga za 3%
Staro 27.03.2025., 17:31   #1128
Registered User

Citiraj:
Ako se ne varam, dižu cijenu isključivo mobilne usluge, ne i fiksne. Telemach je jedini koji, otkad su uveli ta poskupljenja, istima nije obuhvaćao fiksne usluge.

Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 27.03.2025. u 17:37.
Staro 27.03.2025., 19:48   #1129
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
I dalje su najpovoljniji sa onime što nude.
I jedini su snizili cijene kada su ih svi ostali podigli u prvom valu, ali zato je konkurencija super stvar.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 20:58   #1130
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Ako ti je dostupna HT optika, dostupna ti je i Telemach optika jer na mjestima gdje nemaju vlastitu infrastrukturu, nude uslugu preko njihove. Pošalji im mail, pa će ti točno reći da li ti je usluga dostupna ili ne.
Ispravila se prodajna predstsvnica, kaze da svi uzimaju optiku preko njihove infrastrukture.
Kaze da je ponosno da za fiksne usluge nisu dizali cijene, pa nece ni ove.
Iskon 2 dan sam bez Interneta, jos 3 dana i slobodan sam, ugovor se ponistava.

Staro 27.03.2025., 21:04   #1131
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Ako se ne varam, dižu cijenu isključivo mobilne usluge, ne i fiksne. Telemach je jedini koji, otkad su uveli ta poskupljenja, istima nije obuhvaćao fiksne usluge.
Da baš čitam za mobilne samo dižu. No da i dalje su mi najpovoljniji.

Što se same stabilnosti tiče bar na 2Gbps i sa ovom Nokiom nije baš neka sreća, možda imam neku neispravnu nemam pojma probat ću ih kontaktirat pa pitat.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 27.03.2025. u 21:41.
Staro 31.03.2025., 14:34   #1132
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Dizu i za fiksnu, 3%.

Staro 31.03.2025., 20:40   #1133
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Da li netko od vas koji imate 2Gbps brzinu i ako imate iza Nokie neki svoj router kada prčkate po svom routeru da li Vam se desi da Nokia izgubi internet pa ju morate restartat da bi se sve opet vratilo.

EDIT:
Novi problemi sa XS routerom, danas mi prebacili u Bridge mode kao to ce rijesit problem ovaj koji imam, sad vise nema ni neta ni telefona ni telke lol. PON svjetli al internet ne, dobro je krenulo sa Telemachom, sami problemi...

EDIT2:
Našo žnjoru u telemacu srećom! Pa mi je uspio to riješiti, inače bi bio bez svega još bar 2 dana kak je krenulo...ova Nokia u bridge stavit je pain in the ass i dalje nisu uspjeli, ali sad bar imam net no nesmijem ništa prčkat po svom ruteru jel ode mi internet, probat ću sa drugim routerom za vikend vidit da li se isto dešava, ako je isto onda sam eliminirao svoj router da ima neki problem, a ako se ne dešava e onda ću morat istražit zašto se na AXE16000 dešava taj problem.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 01.04.2025. u 20:25.
Staro 02.04.2025., 07:53   #1134
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Da li netko od vas koji imate 2Gbps brzinu i ako imate iza Nokie neki svoj router kada prčkate po svom routeru da li Vam se desi da Nokia izgubi internet pa ju morate restartat da bi se sve opet vratilo.

EDIT:

EDIT2:
Ja sam samo imao problem samo kada su mi prebacivali u brdge da su mi rekli da je prebačeno, a nije bilo, tj. na svojoj opremi nisam dobivao vanjsku adresu.
Nakon malo dopisivanja i poziva prošlo par sati i sve mi se zblesiralo, napravio reset routera i od tada radi bez greške u bridgeu.

Router koji koristim je FritzBox 4060, ali brzina mi je 1Gbit, ne 2Gbit ko tebi, tak da imamo izgledom iste ali funkcijama različite Nokie
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2025., 17:30   #1135
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Izgleda da mi Asus ovaj AXE1600 radi problem.
Probao sam sad sa AX88U routerom i nikakvih problema nisam imao, prčkam po njemu mijenjam opcije niti jednom dok sam prčkao i restartao nije internet dropnuo na Nokiji. Na AXE-16000 čim ga rebootam više net-a nema, a telka radi normalno. Probao sam spojiti direktno LAN u Nokiu kad se to desi i ništa od net-a čak ni direktno na njega, baš ga moram ugasit i upalit ponovo i to ne na gumb jer ko da se ne resetira tad nego iskopčat mu adapter i ukopčat ponovo.
Staro 05.04.2025., 11:58   #1136
Registered User

Za one koji ne znaju od 2.4. na Telemachu dostupne sve Arene bez dodatne naknade doo 30.9.2025.
Staro 05.04.2025., 12:52   #1137
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Za one koji ne znaju od 2.4. na Telemachu dostupne sve Arene bez dodatne naknade doo 30.9.2025.
Bas me zanima hoce ostat kasnije ili ce ga nudit kao opcionalni neki paket.
Staro 05.04.2025., 14:56   #1138
RedSky
Premium

Datum registracije: Apr 2017
Neće biti u start paketu sigurno, još se ne zna hoće li biti i u full paketu ili samo u premium.
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2025., 15:06   #1139
acmevagabundo
Premium

Datum registracije: Jul 2015
Ako bi se igrao vidovitog Milana, rekao bi samo u premiumu.
Zanima me kako će se postaviti u periodu do isteka ugovora. Recimo meni ugovor ističe u 5/2026, a na full sam paketu. Što ako arene ne budu u full paketu, hoće li biti u nekom samostalnom paketu tako da ih mogu uzeti do isteka ugovora.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2025., 15:30   #1140
RedSky
Premium

Datum registracije: Apr 2017
Ovi kanali i paketi što nisu u fullu, a jesu u premiumu, mogu se uzeti dodatno, ali je znatno skuplje...

https://telemach.hr/internet/eon-trio-paketi
RedSky je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno