Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.01.2018., 16:51   #1
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,045
Wifi access pointovi za stan

Bok svima,

dakle, renoviram stan i treba mi pomoc oko odabira Wifi APova...

Nema armiranih zidova jer je zgrada izgradjena pocetkom 20. stoljeca, ali ima zidova od opeke debljine 70-80cm, ne vjerujem da je to neka smetnja...

Po stanu ce biti razvucena GbE mreza (Cat6 vjerojatno) i u ormaricu za struju ce biti smjesten GbE switch... Router ce isto biti smjesten u ormaricu...

Planiram staviti dva wifi access pointa pa trebam pomoc oko odabira... Bitno mi je da su 300Mbps ili brzi i da me ne ozrace tolko da svijetlim u mraku...

Jedan Wifi AP bi trebo imati malo jaci signal jer ce pokrivati prostor od oko 60-70m2 (4 prostorije)... A drugi nije tolko bitan po pitanju snage jer ce pokrivati jednu sobu i dve kupaone...

Ako imate kakvih pitanja, lupajte tu...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 16:59   #2
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,291
Ovako.
Mi za veće evente koristimo Ruckus (preskupi), ali po meni najbolji.
Za urede koristimo UniFi LR Ap-ove, jeftini, imaju jednostavan kontroler i interface, rade ok, ali se počnu čudno ponašati ako je spojeno više od 50 usera po AP-u, dok ruckus to odradi i s 300+ uređaja.

Možeš za ovu prostiju uzeti i neki UniFi PRO ili nešto slično, imaju dosta široki izbor oni. A nisu skupi.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.01.2018., 17:15   #3
vision19
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Vinkovci / Njemačka
Postovi: 485
Ruckus tata mata ako si za investiciju, mi samo s njima radimo i pokazali su se vrhunski.
__________________
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.E.
vision19 je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 18:33   #4
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,045
Sto znaci skupo? Koji bi to bio rang cijene?

Racunajte da je to stan u kojem ce zivjeti 2 odrasle osobe i dijete i tu i tamo ce dolaziti gosti...

Od uredjaja - 2 laptopa, 2 tableta, 2 mobitela + gosti... Realno, to izdrzi i sadasnji router od Amisa...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 18:38   #5
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,291
Pa onda složiš 2 mikrotika za 200kn i super.
Ja sam mislio da slažeš nešto ozbiljnije.

Ruckus R300 je oko 2000+ kn, a to je jedan od najslabijih modela.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 18:46   #6
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,045
A cuj, napomenuo sam da renoviram stan...

Jel ima kakav D-Link ili nesto tog tipa da je kolko-tolko plug'n'play?
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 18:54   #7
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,406
momistake - u kojem ti svemiru živiš da kućnom useru preporučuješ ruckus? pa ni fakulteti ne koriste ruckus zbog cijene. zapravo neznam nikoga da koristi ruckus.
nešto "ozbiljnije" je ubiquity, oni unifi su čisto simpatični, ako ih ima puno u mreži. ako će bit samo jedan, koga briga za jednostavnost konfiguracije kad - imaš samo jednog ionako.

jedino low budget a solidno rješenje je po meni mikrotik. za 120kn imaš kućni router sa poprilično moćnim procesorom koji će svojih 100mbita na wan strani uredno izgurat, i ima dual chain 2.4ghz N mrežu. (koja kod mene izgurava 80tak mbita).

tokom prošlog tjedna sam izmontiravao 20tak komada mikrotik wap-ova u firmi i pazeći na raspodjelu frekvencija, pokrio sam gotovo cijelu firmu odličnim signalom, sa brzinama od 50tak mbita po ap-u. nisam očekivao da će se to tako dobro ponašati.

razlog mikrotika vs ubnt je bila cijena. tražilo se strikno da se instaliraju po uredima, umjesto po hodnicima. i za cijenu jednog unifi-ja se kupilo 3 wap-a.

za OP - gledaj rb931 da ti bude router, a onda na kritično mjesto stavi još jednog.
u odnosu na nešto žnj-name sa velikim antenama je razlika osjetljivost čipa. ako su ti klijenti zakurac (mobiteli), rađe idi na žnj uređaj sa jakim antenama, ali nek je MIMO (300mbit). ja sam bio naprosto oduševljen zyxel ap-om od 100kn. pokrio je cijelu fakin kuću od 3 kata, on sam. drugi isti takav ima jedan kafić u gradu, ja ga lovim doma 600njak metara dalje.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 19:04   #8
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,291
Živim u svemiru gdje mogu kupiti Ruckus da pokrijem klincima sobu da mogu na tabletu biti na Fejsu...

Kao što sam rekao, nisam vidio da se radi o stanu za 2-3 usera, mislio sam da mora biti nešto ozbiljnije, kao što sam napisao gore.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 19:37   #9
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,045
Sve OK decki... Dakle, taj Zyxel - jel mi moze neko napisati neki model ili nesto pa da to kupim?

Router ce biti od Bneta, spojen na switch, onda ce se lokalna Gb mreza razvlaciti prema APovima... I onda APovi nek sibaju 300Mbps po tim sobama i ja zadovoljan... Ionako ce mi samo sluzit da malo Skypeam, surfam i to je to...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 19:48   #10
Cartmann
Premium
Moj komp
 
Cartmann's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split
Postovi: 473
Uzmes tp link wr841nd za 150kn i to je to, vjerujem da ce bit ok.
__________________

Cartmann je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.01.2018., 20:03   #11
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,406
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Živim u svemiru gdje mogu kupiti Ruckus da pokrijem klincima sobu da mogu na tabletu biti na Fejsu...
drago mi je da barem netko u ovoj državi živi u takvom svemiru pa da može pljunut 2k kn na router, jer većina nas ne može. (zapravo drago mi je da ima takvih koji će takvu lovu bacit na router, a ne na cugu u nekom cajkaškom klubu).

on topic, zyxel je: https://www.zyxel.com/products_servi...r-NBG-418N-v2/

ima i neki jači model, zapravo isti je samo sa još jačim antenama. uređaj kao takav je sranje, nikakve opcije nema pod milim bogom, ali za uštekat lan kabel u njega i zaboravit da postoji je dušu dao, niti se blokirao, niti bi se restartao, jednostavno je radio dok god je bilo struje. i fantastično pokrivao kuću. prije njega je na istoj poziciji bio tomson od t-coma, morali smo ga spustiti pol kata niže , stajao je u hodniku od kuće na škalama i signala je bilo u stanu u prizemlju samo kod vrata. kad smo stavili zyxel, signala je bilo svugdje, u svakoj točki kuće, u vrtu, a mob mi se spajao još s ceste na taj wifi.

ovaj od kafića mislim da je isti model , drže ga na terasi ispod tende, i na tih 600njak metara izgura oko 1-2mbita. šta je odlično. s obzirom da uređaj ne košta ništa i nađe ih se na njuškalu po 50kn, odličan deal je.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 20:03   #12
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,291
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Sve OK decki... Dakle, taj Zyxel - jel mi moze neko napisati neki model ili nesto pa da to kupim?

Router ce biti od Bneta, spojen na switch, onda ce se lokalna Gb mreza razvlaciti prema APovima... I onda APovi nek sibaju 300Mbps po tim sobama i ja zadovoljan... Ionako ce mi samo sluzit da malo Skypeam, surfam i to je to...
Zašto switch između?
Zašto ne direktno na interface na routeru?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 20:19   #13
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,406
koliko sam ja iz ovog skužio - nema routera, tj bnetov modem je router. OP traži samo ap-ove.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 20:28   #14
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,045
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Zašto switch između?
Zašto ne direktno na interface na routeru?
Bit ce konektor za mrezu u svakoj sobi za servisne potrebe i mozda media centar u boravku. Trebat ce ici switch gigabitni.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 21:20   #15
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 854
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Bok svima,
....Nema armiranih zidova jer je zgrada izgradjena pocetkom 20. stoljeca, ali ima zidova od opeke debljine 70-80cm, ne vjerujem da je to neka smetnja...
Nebitno jel' puna cigla ili beton gušenje je isto a kod te debljine preveliko. Sreća da wifi polje refleksijama i vratima ipak dospije do takvih prostorija.
Gušenje armiranog betona naprema običnom je samo par postotaka radi željeza...pa nije to mrežica sa okama od 1-2mm da bi predstavljalo veću razliku..naime takve mrežice jedino potpuno guše kao na vratima mikrovalne (2.4GHz).
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 21:49   #16
duggi
Premium
Moj komp
 
duggi's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 419
ja koristim ubiquity loco i nsm i više nego dobro kaj se tiče jačine signala,stabilnosti i brzine
duggi je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 23:41   #17
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,045
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Nebitno jel' puna cigla ili beton gušenje je isto a kod te debljine preveliko. Sreća da wifi polje refleksijama i vratima ipak dospije do takvih prostorija.
Gušenje armiranog betona naprema običnom je samo par postotaka radi željeza...pa nije to mrežica sa okama od 1-2mm da bi predstavljalo veću razliku..naime takve mrežice jedino potpuno guše kao na vratima mikrovalne (2.4GHz).
Armirani beton je jako zafrknuta stvar... Problem je sto je to cisti Faradayev kavez, dakle nikakav radio signal nece proci kroz to... Mogu ti iz prve ruke potvrditi jer imam armirani beton u stanu koji je toliko 'jak' da signal od Wifija nemam u prostorijama koje su 3m i 5m zracne udaljenosti od routera... A recimo, u prostoriji gdje je router imam puni signal posvuda, ako udjem u drugu sobu (dakle kroz armirani beton) gubim signal... Cak Wifi extender koji je u drugoj sobi (iza armiranog betona) ima jedva jednu crticu, a udaljen je od vrata sobe 20cm...

FERovac ovdje speaking... JFTR...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim

Zadnje izmijenjeno od: calypso. 24.01.2018. u 00:18.
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 09:07   #18
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,419
Moj prijedlog ti je bilo sto sto ima barem n ali OBAVEZNO u dual radio 2.4Ghz i 5Ghz. Nije to vise cjenovno neka razlika a ako vec stavljas onda stavi pa si miran na duzi rok. Ja sam se na 5GHz N preporodio.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 09:50   #19
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,291
Pa to je pod normalno već danas.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 10:45   #20
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 854
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Armirani beton je jako zafrknuta stvar... Problem je sto je to cisti Faradayev kavez, dakle nikakav radio signal nece proci kroz to... Mogu ti iz prve ruke potvrditi jer imam armirani beton u stanu koji je toliko 'jak' da signal od Wifija nemam u prostorijama koje su 3m i 5m zracne udaljenosti od routera... A recimo, u prostoriji gdje je router imam puni signal posvuda, ako udjem u drugu sobu (dakle kroz armirani beton) gubim signal... Cak Wifi extender koji je u drugoj sobi (iza armiranog betona) ima jedva jednu crticu, a udaljen je od vrata sobe 20cm...

FERovac ovdje speaking... JFTR...
Nemože biti Faradejev kavez betonski zid sa 2 armirne mreže sa okama cca 20x10cm. Pogledaj parabolične antene za 2,4GHz da vidiš koliko je gusta mreža da bi većinu (dio ipak prolazi) signala reflektirala na iluminator(mrežu stave samo radi otpora na vjetar). Sam betonski zid unosi cca 20dB gušenja a sa armaturom par dB više.
Po tebi i tvom Faradejevom kavezu bi se satelitska (10-12GHz) mogle napraviti sa betonskom armaturnom mrežom.
Oke se proračunavaju na osnovu valne dužine za koju je misliš koristiti....a to si na FER-u trebao naučiti.

mann - 5GHz još teže prolazi kroz zidove i sa preko 30dB gušenja ali imaš manje smetnji i refleksije su bolje pa može biti kao kod tebe dobro rješenje.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 16:39   #21
dak0001
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Novoselec
Postovi: 271
Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Moj prijedlog ti je bilo sto sto ima barem n ali OBAVEZNO u dual radio 2.4Ghz i 5Ghz. Nije to vise cjenovno neka razlika a ako vec stavljas onda stavi pa si miran na duzi rok. Ja sam se na 5GHz N preporodio.
I ja sam se preporodio od kad imam https://www.aliexpress.com/item/Tend...311.0.0.TuIugW
dak0001 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 20:37   #22
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,800
Jesi li ga uzeo širom
Bas me zanima, koliko antena je u funkciji
I usporedba sa jednim hap lajtom mikrotikom za 160kn
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 00:35   #23
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,045
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Nemože biti Faradejev kavez betonski zid sa 2 armirne mreže sa okama cca 20x10cm. Pogledaj parabolične antene za 2,4GHz da vidiš koliko je gusta mreža da bi većinu (dio ipak prolazi) signala reflektirala na iluminator(mrežu stave samo radi otpora na vjetar). Sam betonski zid unosi cca 20dB gušenja a sa armaturom par dB više.
Po tebi i tvom Faradejevom kavezu bi se satelitska (10-12GHz) mogle napraviti sa betonskom armaturnom mrežom.
Oke se proračunavaju na osnovu valne dužine za koju je misliš koristiti....a to si na FER-u trebao naučiti.

mann - 5GHz još teže prolazi kroz zidove i sa preko 30dB gušenja ali imaš manje smetnji i refleksije su bolje pa može biti kao kod tebe dobro rješenje.
Pusti ti silne brojeve i dB i gusenja, kazem ti iz iskustva... Dakle, ako sam u dnevnom boravku, na svim uredjajima imam super signal, 5/5... Cim odem u jednu od soba iza noseceg zida, nula bodova, signala vise nema (mobiteli i tableti nemaju signal, laptopi jedva love signal)... Noseci zid je debljine nekih 20-30cm i kroz njega ide armatura... Da je bolji router, mozda bi se i probio, ali router je takav kakav je tako da jedino u dnevnom boravku imam super signal...

Dakle, po tebi je beton taj koji ne pusta Wifi signal, a ne armaturna mreza? U tom slucaju, mogu samo mislit kakav cu signal dobiti kroz 70cm zid od opeke...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 04:54   #24
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 2,520
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Jesi li ga uzeo širom
Bas me zanima, koliko antena je u funkciji
I usporedba sa jednim hap lajtom mikrotikom za 160kn
Eeee, al mikrotik ne liči na klingonski ratni brod.
Opće je poznato da samo to pojača wajfaj za 300%.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 08:19   #25
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,291
Nemojte Tendu, smeće od uređaja.
Radio u 2-3 navrata s tim, nikad više. I restarta se i jednostavno ne radi koji puta, pa reboot, pa moli boga da radi kako treba jedno vrijeme. Nikad više.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 09:49   #26
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,914
Ja bi išao na ubiquiti, Ubiquiti AP AC LR (long range) a drugi AP AC lite.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 10:19   #27
RAUL
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Worldwide
Postovi: 2,506
__________________
Gremo na Havaje da fukamo papagaje

Koga jednom zmija ugvize taj se gustevova boji
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 10:30   #28
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,602
Armirani beton ne guši WiFi signale. Guše ga metalne mrežice slične komarnicima koje se stavljaju u zid da drže žbuku i sl.

Uzmi Mikrotikove samo da nisu najjeftiniji (>350kn) i spoji ih preko PoE switcha.
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 10:59   #29
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,406
bježite od svega šta nema dostupnu specifikaciju izlazne snage i osjetljivost prijema.
možda će radit, možda neće, a možda su u šumi. ta kineska sranja samo ometaju sve živo, iako za krajnjeg korisnika će djelovati da su fantastični, jer pokriju veći prostor. možda su neki stvarno i OK i zaista dobro pokriju prostor, ali ove tende, cerade i te gluposti vjerujem da nisu.

od kako sam sva sranja od ap-ova izbacio iz mreže i pustio samo mikrotike, iako se ponegdje tuku frekvencije jer se kanali preklapaju, overall se povećao efektivni domet i spustila se razina šuma, pa se uređaji koji su udaljeniji od ap-ova uspiju spojiti. vanjskih smetnji nema.

armirani beton vam ništa neće probiti, osim ako ne kanite staviti u prostor antenčugu od 20dBi i 30dBm izračene snage iz routera. ali tad ćete počet svjetlit u mraku.
kod takvih zayebanih scenarija, uzmite si powerline i na njega nakačite neki mali mikrotik ap. rješen problem.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 11:17   #30
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zd
Postovi: 3,481
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Imam takav model vec nekoliko mjeseci i nemam zamjerke. Jedino je zajebancija to sto dolazi sa čajniz firmwareom ali moze se rijesiti (upute postoje na netu)...
Sluzi mi da boosta signal sa donjeg kata kojeg odasilje Speedshrot od tcoma, koji se btw jedva dobaci kroz plocu. Sad imam pun signal na cijelom katu, bez obzira radilo se o mobitelu, laptopu ili tv-u...
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na