Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.01.2012., 14:46   #61
DiRT
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj komp
 
DiRT's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,019
Samo štedi ti za sve novo. Vjeruj mi, ovako bi se samo mučio i jedna komponenta bi vukla drugu. Uštedi i upikni neki s1155.
__________________


CPU: Intel Pentium G4560
COOLER: SCYTHE Mugen 3 rev. B
MBO: MSI B250 GAMING M3
GPU: Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6 GB
RAM: Kingston HyperX Fury (2x8GB) 2133MHz@2400MHz CL16 DDR4
SSD: Samsung 840 Pro (128GB)
HDD: WD1003FZEX (1TB), WD6400AAKS (640GB)
externi HDD: Transcend StoreJet 25D3 (500GB)
PSU: Corsair VX550W
MONITOR (TV): Dell U2414H, Samsung UE55NU8002TXXH
OS: Windows 10 Pro 64-bit
KUCISTE: Antec 300, 2xSCYTHE Slip Stream 120mm (500rpm, 7.5 dB)

TIPKOVNICA: Logitech G413 Silver
MIS: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB + SteelSeries Qck mini, Logitech M330 Silent Plus Wireless
ZVUCNICI: Logitech Z-5500 (S/PDIF)
SLUSALICE: AKG Y500 Wireless, AKG Samsung Galaxy Earbuds, Sennheiser CX 3.00, Pioneer SE-M390, Samsung HS130
OSTALO: HP Deskjet 1050A

MOB: Samsung Galaxy S10e Black, 128GB, 9.0 + Samsung microSDXC 64GB EVO+, Samsung Galaxy S7 Black, 32GB, 8.0
DiRT je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 14:50   #62
marko25
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 19
Našao sam preko frenda nešto. Grafa je XFX 5850 Black Edition....Naime opalio je grom u komp navodno ali je grafa preživjela Nema jamstva jer je jamstvo bilo na kompletno računalo ali mi je lik prodaje za 100 eura i ima sve original pakiranje,papire itd.
marko25 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.01.2012., 15:38   #63
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,351
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Da, 1000 kuna za rabljenu GTX460 SE (Shit Edition) bez ikakvog bundlea i sa samo pola jamstva stvarno zvuči "primamljivo".

To ne bi neprijatelju preporučio.
U svakom slucaju bolja je od 6790 koja je 150 kn skuplja... A bundle ti bas treba u zivotu? Btw na forumu ne vidim ni jednu gtx460 za prodati...
__________________
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 15:55   #64
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp
 
thunderbird's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: jastrebarsko
Postovi: 900
Citiraj:
Autor marko25 Pregled postova
Našao sam preko frenda nešto. Grafa je XFX 5850 Black Edition....Naime opalio je grom u komp navodno ali je grafa preživjela Nema jamstva jer je jamstvo bilo na kompletno računalo ali mi je lik prodaje za 100 eura i ima sve original pakiranje,papire itd.
Ako je grafa ispravna, onda se isplati to uzeti. Samo ju testiraj prije kupnje!
__________________
X
thunderbird je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 17:17   #65
Full Throttle
Premium
Moj komp
 
Full Throttle's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 699
Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
iste postavke moja konfa vrti 30 - 50 fps... bas me zanima kak to kod njega izgleda...
niš čudno da nema neke razlike iako je tvoj proc dosta jači. u BUG-u su uspoređivali 1100T, 2600K i i3-2100 baš za bf3 i razlike su gotovo nevidljive u vidu fps-a.
Full Throttle je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 21:47   #66
W.Digital
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: SB
Postovi: 173
Iskoristit ću ovaj topic pa pitat.

Kupio sam polovni PC ovih spec:



To mi treba samo za office rad ali me svejedno zanima da li bi se na navedenoj konfiguraciji mogle igrati neke starije 3D igre tipa San Andreas, Splinter Cell i sl.?
Vidim da je grafička integrirana ali ne znam šta to konkretno znači kad su igre u pitanju, odnosno što sve navedena može vrtjeti, znam da novije sigurno ne ali me one ni ne zanimaju.

Ovo mi kažu Windowsi (ako je bitno):



BTW: Do sada sam bio na XP-u, sad sam na ovu konfiguraciju instalirao Windows 7, nisam baš puno istražiovao taj OS ali vidim da je on instalirao sve drivere odnosno ne traži mi ništa u device manageru.
Trebam li svejedno instalirati neke drivere za matičnu, grafičku... ili?

Hvala unaprijed

Zadnje izmijenjeno od: W.Digital. 11.01.2012. u 22:12.
W.Digital je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 22:34   #67
Deathclaw13
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Osijek - ZG
Postovi: 305
tesko ce to vrtiti igre, jedini nacin je da probas s najmanje detalja i vidis radi li ili ne

a da kazem nesto i na original temu
samo nova grafa i mir
rang 4890, 5850, 6870 (posto su po performansama podjednake) je super
za jacom grafom nema neke potrebe (uz taj proc definitivno)
nebih predlozio slabije od 4850-4870, 5770 ili 6850
Deathclaw13 je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 12:07   #68
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Ak već predlažete GTX460, onda ste mogli staviti tu istu, koja je 100kn jeftinija.
na nabavi
drito u dućanu
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 12:34   #69
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp
 
thunderbird's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: jastrebarsko
Postovi: 900
Pa mislim da bi stariji 3d naslovi mogli raditi (doduše, vjerojatno sa smanjenim detaljima, ali bi moglo dobro ić) ... Uzmite u obzir da moderna integriruša je u razini mid range čipova iz tog doba.

Probaj pa vidi, pokrenuti će sigurno
__________________
X
thunderbird je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 09:07   #70
1142007
Registered User
Moj komp
 
1142007's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 23
Pitanje o konfi

Poštovani !

Zasad imam ovu konfu (ja sam zadovljan) 2 GB DDR1, AMD Athlon 3200 + 2.06 ghz...Win 7 ultimate. MP Gigabyte GA-K8nf-9

Zanima me da li bi mi to sve radilo kak treba sa 1 GB ? Da li bi bio puno sporiji ili bi se to samo očitovalo pri staru OS-a ?

Hvala !
1142007 je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 27.01.2012., 09:15   #71
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,592
Da, bio bi nešto sporiji u radu pogotovo kad bi se više aplikacija istovremeno vrtilo. Tada bi one zatrpale slobodan RAM i došlo bi do usporenja sistema. Po meni, na tu konfu bi bilo bolje staviti XP nego W7 zbog manjeg opterećenja resursa.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 09:17   #72
mrva_zg
Premium
Moj komp
 
mrva_zg's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 758
Imo sam sličnu konfiguraciju.
AMD 3000+ sa 1gb Ram-a i win7 i tek kad sam stavio još jednu pločicu komp je proradio kako spada.
1 gb je premalo za win7 jer računalo onda stalno "drnda" po disku tj po swap-u tako da ako hočeš da ti radi normalno ostavi jer u protivnom će ti komp bit spor za poludit.
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 09:20   #73
banjodido
Premium
Moj komp
 
banjodido's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Agram
Postovi: 96
Citiraj:
Autor 1142007 Pregled postova
Poštovani !

Zasad imam ovu konfu (ja sam zadovljan) 2 GB DDR1, AMD Athlon 3200 + 2.06 ghz...Win 7 ultimate. MP Gigabyte GA-K8nf-9

Zanima me da li bi mi to sve radilo kak treba sa 1 GB ? Da li bi bio puno sporiji ili bi se to samo očitovalo pri staru OS-a ?

Hvala !
Najlakse ti je sam isproabati, izvadi jedan keks i vidi...
__________________
"Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in one pretty and well preserved piece, but to skid across the line broadside, thoroughly used up, worn out, leaking oil, shouting GERONIMO!"
banjodido je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 09:43   #74
1142007
Registered User
Moj komp
 
1142007's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 23
A jer ima nacin da mi na C particiji ostane sve (programi) a da stavim w XP ? NE da mi se ponovo sve instalirat ?

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.01.2012. u 10:07.
1142007 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 09:45   #75
mrva_zg
Premium
Moj komp
 
mrva_zg's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 758
Ne, moraš radit novu instalaciju

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.01.2012. u 10:07.
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 11:58   #76
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp
 
thunderbird's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: jastrebarsko
Postovi: 900
A zašto uopće želiš maknuti 1 gb rama??
__________________
X
thunderbird je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 12:12   #77
1142007
Registered User
Moj komp
 
1142007's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 23
Ajmo redom, pa da zatvorim ovu temu. Prodao sam 1 GB za 140 kn. Win7 solidno radi na 1GB.Jednostavno kako nigdi ne radim potrebna mi je svaka kuna.....
1142007 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2012., 22:23   #78
KrunoSTc
Owner
 
KrunoSTc's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 198
Bok,trebam pomoc oko nadogradnje konfiguracije!
Radi se o ovom računalu tj.komponentama ASUS K8n matična,AMD Athlon 64procesor 2800+ 1,8ghz,GPU ATI radeon x1600,1.5gb rama,napajanje je isto ASUS samo ne znam koje.
Danas mi je crkao hard disk WD 250gb i sad sam u potražnji novog da osposobim računalo.
Treba mi barem 500gb sto brzeg i jako tihog serial ATA diska.
Ako ima te jos kakave preporuke za nadogradnju jer računalo samo služi za surfanje,filmove,torrent...
Hvala!
KrunoSTc je online   Reply With Quote
Staro 28.01.2012., 22:29   #79
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 13:32   #80
sir_rocky
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Pozdrav svima,

trebao bih pomoć oko nadogradnje kompa, moja trenutačna konfiguracija je:

Intel® Core™2 Duo Processor E8400, 3.00 GHz
Gigabyte EP41-UD3L
Gigabyte GeForce GTS 250 512MB
2 x 2 GB DDR2, 1066 MHz Kingston
FSP Blue Storm II 400W
Hitachi Deskstar P7K500, 500GB
LG Electronics W2243 - 22"
Windows 7 Ultimate Professional

Htio bih zamijeniti grafičku i možda dodati još RAM-a pa me zanima što bi bilo najbolje za nekih 1600-1800 kn. Cilj mi je igrat novije i zahtjevnije igre na što većim detaljima na rezoluciji 1920 x 1080.

Hvala
sir_rocky je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2012., 19:30   #81
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Na tvojem mjestu bi prodao: cpu, mbo, grafu, ramove, i napajanje za cca 1400 kn i dodao ovih 1800 kn i kupio:
cpu: INTEL G850
mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3
ram: 2X4 GB DDR3 G-SKILL 1333 MHZ
vga: GAINWARD GTX 560 1GB DDR5
psu: LC POWER SILENT GIANT 650W

ukupno: 3260 kn, i imaš matičnu i dosta jako napajanje za nadograditi si u budučnosti na neki proc iz K serije i dosta jaču grafu od ove. A zasad bi ti ova konfa trebala sve igrice na toj rezoluciji gurat na high i bez ikakvih problema i to duže vrijeme cca 2 godine.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 13:19   #82
kejkonar
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: varaždin
Postovi: 6
Koju grafu

Pozdrav...

Konfa:

Maticna - Gigabyte GA-P55-US3L (rev. 2.1)
DDR3 - ADATA XPG™, 2 x 2GB @ 2000MHz
CPU - Intel Core i3-550 @ 3.5GHz
GPU - Nvidia 8800GTS 640MB

Pitanje je da li trebam i ako da, koju grafu da uzmem?
Komp koristim za igranje.
Hvala unaprijed.
kejkonar je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 13:31   #83
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
navedi buđet, rezoluciju na kojoj igraš i napajanje kakvo imaš brand/model
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 13:51   #84
Svraka
nema me
Moj komp
 
Svraka's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 15
ovako!!!!!

pod moj komp vam pise sta imam od konfiguracije.... zanima me dali je isplativije ici na neki quad....ili da prodam i maticnu i proc dodam nesto para( cca 400-500 kn) i da pređem na npr. i5!!!!
Svraka je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 13:59   #85
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Najjeftiniji i5 uzmeš i H61 sata3/usb3 ploču uzmeš, puno bolja opcija nego nadogradnja na uskoro pregaženi 775 socket.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 14:20   #86
Svraka
nema me
Moj komp
 
Svraka's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 15
to sam i ja mislio...samo vidim da svi jos uvijek pate za quadom i extremom!!!!! zato pitam!!!! jer za te cijene bolje kupiti novo nego ostajati na starom!!!!!
Svraka je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 14:35   #87
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
I nebi ti bilo loše da prodaš tog cx-a i nabaviš si puno kvalitetniji XFX 450W
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 14:41   #88
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,463
Citiraj:
Autor lolofuxy Pregled postova
I nebi ti bilo loše da prodaš tog cx-a i nabaviš si puno kvalitetniji XFX 450W
Nema smisla.
Ne može se prodat za više od 250kn, a s tom lovom ništ bolje ne možeš kupit... A Corsair uopće nije loš.
Nybelung je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 14:47   #89
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Nitko nije rekao da je Corsair loš već je loša Cx serija, ja sam mu samo dao prijedlog nitko ga ne tjera, ali kad već kupuje i5 icu i novu ploču i vjerojatno ima garu za CX-a i može dobit sigurno 300 kn za njega ,100 kn nadoplate za bolje napajanje nebi trebao bit problem.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2012., 14:59   #90
Svraka
nema me
Moj komp
 
Svraka's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 15
ma ja ako bi prodavao prodao bi onda sve zajedno....pa kupio od tih para na forumu proc i maticnu... dosta su jeftiniji nego u trgovini novi... a ostalo sta bi mi trebalo.. zna se postoji kartica!!!!
Svraka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na