Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.09.2024., 18:36   #14461
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor sNNooPY Pregled postova
Ekipa,

Uskoro bi trebao ici u produljenje ugovora za fiksni A1 net (via coax).
Trenutno (Turbo NET 1Gbps) sve radi bez problema s Technicolor CGA4236AON u bridge modeu iza koga je cjelokupni LAN/WAN/VPN/ i ostala cuda, sve preko mog routera.

Je li Fritz obavezan za 2Gbps ili moze ostati ovaj Technicolor?
Bridge mode mi je dealbreaker… mora biti. Mora raditi kak spada ili nista.

evo update danas... ehhhh... nikad gluplji "prijelaz na bolje". :/

Dosao danas tehnicar, uzeo mi divni, krasni Technicolor i stavio Friza 6660 (produljenje usluge s Turbo NET na Giga NET).

Zvao SZK tehnikaije, potvrdili mi da nisam na CGNAT-u (nisam ni bio dok sam bio na Turbo NET-u), a oni mi nakon par sati ukljucili bridge mode...barem tako kazu... samo sto ga nisu ukljucili, tj. ne vidim nacin da moj ASUS GT-AX6000 dobije normalni WAN IP umjesto 192.168.178.xx.

Probao s njima na liniji, oni mi kazu da je po njihovim svim paratmetrima moj Fritz u bridge modu.

Sto mogu uciniti? Imate prijedlog/savjet?

Sad je taj 2.5G FRITZ 6660 LAN port direktno povezan na 2.5G WAN port ASUS-a.

Ja u samim Fritz opcijama ama bas nigdje ne vidim ni rijec "bridge" kamoli nesto drugo.
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2024., 21:51   #14462
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Bridge ti nije na 2,5g portu. Spominjano tu u temi vec, pa prelistaj.
Staro 04.09.2024., 23:34   #14463
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Bridge ti nije na 2,5g portu. Spominjano tu u temi vec, pa prelistaj.
...ali nije nigdje.
pregledao sve teme (i tu i po netu...)

A1 se kune da su sa svoje strane sve odradili (i stvarno vidim na Fritzu da je WAN IP ok (94.xxx..). Imali smo danas nekoliko razgovora.

Probao uštekati moj ASUS u ostale LAN-ove, ništa.
WAN IP na ASUS-u i dalje Fritzov 192.168.x.x subnet.
Tamo gdje bi trebala biti bridge opcija na Fritzu nema ništa, niti ja mogu išta mijenjati/namjestiti vezano za to.

Screenshoti dolje:

Zadnje izmijenjeno od: sNNooPY. 05.09.2024. u 07:05.
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 20:17   #14464
Iceman11
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
imam problema oko portfw ako neko moze pomoc pls...

skinuli su me sa cgn-a nakon maila na szk (ip adresa na myip site-u je ista kao i na ruteru) i imam ove postavke u ruteru:

https://i.imgur.com/MBjdFEK.jpeg

ali bez obzira na njih ni jedan od tih portova mi nije otvoren... samo mi je port 80 otvoren kad idem provjerit sa https://canyouseeme.org ili https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

ddns mi je disable, dmz disable, upnp sam probao i ukljucit i iskljucit, nema promjene, router firewall mi je na low (allow all opcija)
Iceman11 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 20:28   #14465
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Imam isti problem, nije mi se dalo zamarati s tim.
Isti router, ista stvar, prije je uz istu postavku radilo, sada ne. Možda su promijenili firmware.
Znam ako budem gnjavio A1 da će samo dati Frtitza 6600 kojeg sam imao i koji je još gori uz 2x lošiji wifi.
Staro 17.10.2024., 17:10   #14466
Papandopulo
Registered User

Papandopulo's Avatar

Datum registracije: Feb 2016
Pozdrav svima, ima li itko nekog u A1 kome bih se mogao javiti za produljenje ugovorne obveze, ali s određenim beneficijama? Naime, uskoro mi ističe ugovorna obveza (24 mjeseca) te sam zadovoljan stabilnošću mreže (koristimo koaksijalni kabel jer nema druge infrastrukture).

Bio bih jako zahvalan

Hvala svima i pozdrav
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 17:15   #14467
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Korisnik s nickom G-Rage je prošle godine lurkao po forumu, kad je ljudima nudio sredit PS5 ili nešt tak. Probaj ga nać i javit mu se privatnom porukom.
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2024., 22:32   #14468
Papandopulo
Registered User

Papandopulo's Avatar

Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
Korisnik s nickom G-Rage je prošle godine lurkao po forumu, kad je ljudima nudio sredit PS5 ili nešt tak. Probaj ga nać i javit mu se privatnom porukom.
Hvala puno
Staro 18.10.2024., 21:09   #14469
Iceman11
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Iceman11 Pregled postova
imam problema oko portfw ako neko moze pomoc pls...

skinuli su me sa cgn-a nakon maila na szk (ip adresa na myip site-u je ista kao i na ruteru) i imam ove postavke u ruteru:

https://i.imgur.com/MBjdFEK.jpeg

ali bez obzira na njih ni jedan od tih portova mi nije otvoren... samo mi je port 80 otvoren kad idem provjerit sa https://canyouseeme.org ili https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

ddns mi je disable, dmz disable, upnp sam probao i ukljucit i iskljucit, nema promjene, router firewall mi je na low (allow all opcija)
bump
Iceman11 je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2024., 22:20   #14470
Papandopulo
Registered User

Papandopulo's Avatar

Ljudi, samo da vas pitam za savjet - uskoro mi ističe ugovorna obveza A1 fiksna usluga te sam zadovoljan infrastrukturom jer trenutno nema bolje u mom dijelu grada, ali mi ne nude pogodnosti jer sam već postojeći korisnik. Jel bi bilo onda logično da čekam istek ugovora, otkažem i ugovorim u ime supruge kao novi korisnik?
Staro 10.11.2024., 01:02   #14471
Zaggy111
Premium

Zaggy111's Avatar

Prebacivanje ugovora

Imam ugovor za fiksni net (300 mbps download, 30 eura mjesečno), još godinu dana. Selim iz Hrvatske i za raskid moram platiti ostatak mjesečnih rata (cca 360 eura). Vi preuzmete ugovor na sebe, ja vam dam u kešu cifru koju dogovorimo (recimo 240 eura), i vi plaćate ostatak ugovora.
Znači ispadne vas internet cca 10 eura mjesečno i imate ugovor samo godinu dana, a ne dvije. Na A1 je sad cijena takvog interenta 20eura/mj na 2 godine.

Ako je netko zainteresiran javite se.
Zaggy111 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2024., 23:36   #14472
Sonim
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Zaggy111 Pregled postova
Prebacivanje ugovora

Imam ugovor za fiksni net (300 mbps download, 30 eura mjesečno), još godinu dana. Selim iz Hrvatske i za raskid moram platiti ostatak mjesečnih rata (cca 360 eura). Vi preuzmete ugovor na sebe, ja vam dam u kešu cifru koju dogovorimo (recimo 240 eura), i vi plaćate ostatak ugovora.
Znači ispadne vas internet cca 10 eura mjesečno i imate ugovor samo godinu dana, a ne dvije. Na A1 je sad cijena takvog interenta 20eura/mj na 2 godine.

Ako je netko zainteresiran javite se.
Ma najbolje ti je da ti promijeniš uvijete ugovora i kažeš da njima da mogu raskinuti ugovor, ako im ne odgovara.😁
Sonim je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 13:30   #14473
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Stigao novi Fritz u A1. Dobio jednog za testiranje. . 6670.
Wifi 7. Popodne ide montaza pa iavim rezultate. Nadam se boljem Wifiju od 6660 (2Gbs coax paket)

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 16:45   #14474
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Trebao bih pomoć vezanu za Playstation 5 slim kojeg A1 nudi pošto sam PC igrač i konzole sam prestao pratiti. Vidim u ponudi Sony PlayStation 5 Slim i rođak mi je pokazao web ponudu koja mu je stila na mail gdje ako mu ja sve poklikam on uz svoju 3u1 uslugu dobije ovu konzolu za 7 eura i 8 eura mjesečno. Znači 200 eura kroz 2 godine. Je li to malo prejeftino? Doslovce mi tako piše kad poklikam sve. Je li to verzija s playerom za bluray igre ili bez njega? Fakat ne znam koliko to inače košta i da li mu se isplati pa bih molio pomoć. Alternativa je uzeti tablet. Svakako će produljiti ugovor jer će mu inače porasti mjesečna pretplata, a nije baš zainteresiran za tablet.
Staro 13.11.2024., 20:34   #14475
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Stigao novi Fritz u A1. Dobio jednog za testiranje. . 6670.
Wifi 7. Popodne ide montaza pa iavim rezultate. Nadam se boljem Wifiju od 6660 (2Gbs coax paket)

[/IMG]

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Za sad radi odlicno. PC sa Wifi 7 vuce max brzinu, cak iz susjedne sobe, debeli zid. Rezultat ispod.. Mislim da bi moglo jos dosta, da imam bolji uplink.
Wifi se preporodio, nakon onog ocaja od 6660, imam ga u svim sobama u stanu i stabilan je. Cak i na balkonu gdje sam na 6660 morao gasit Wifi, toliko je spor bio.
sad mi i tamo vuce 400Mbit.

Nema jos slozen provisioning za TV, bit ce kroz koji dan, pa se nadam da ce i to radit kako treba.

jucca je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 21:26   #14476
grablja
Registered User

Datum registracije: Jun 2022
Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Za sad radi odlicno. PC sa Wifi 7 vuce max brzinu, cak iz susjedne sobe, debeli zid. Rezultat ispod.. Mislim da bi moglo jos dosta, da imam bolji uplink.
Wifi se preporodio, nakon onog ocaja od 6660, imam ga u svim sobama u stanu i stabilan je. Cak i na balkonu gdje sam na 6660 morao gasit Wifi, toliko je spor bio.
sad mi i tamo vuce 400Mbit.

Nema jos slozen provisioning za TV, bit ce kroz koji dan, pa se nadam da ce i to radit kako treba
Ajde molim te napravi neki bufferbloat test. Zbog pucanja veze i velikog pinga u igrama (i wifi i kabel) sam trazio zamjenu te dobio tehnicolor s kojim sam prezadovoljan.
Vidim da i ovaj novi ima intelov Puma7 chip koji je poznat po tom “puma bug-u” pa me bas zanima.
grablja je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 17:12   #14477
Tomcat_T
Registered User

Datum registracije: Dec 2019
Na Speedtest screenshotu se vidi upload 166 Mbps. S obzirom da je trenutni produkcijski max 100 Mbit da li to znači da se planira/testira i povećanje UL za 2 Gbit paket ? ili i možda neki novi cable paketi ?
Tomcat_T je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2024., 13:35   #14478
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Prešao bi s loše BTNet optike na A1 kabel.

Jesam dobro skužio da ako uzmem Mega NET za 26,61 na to dobijem 1,33 popusta ako uvalim neki broj u Mozaik, onda na to uzmem Giga opciju i sve to plaćam prvih 12 mjeseci 0,10 a drugih 12 (26,61 - 1,33) = 25,28. Efektivno izađe 12,6 eura mjesečno na dvije godine za 2Gb/100Mb?

Ili nešto propuštam?
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2024., 14:08   #14479
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Propustas samo da treba biti i prodajni predstavnik koji zeli da to napravi jer svaki kojeg kontaktiras u A1 ce ti reci drugu pricu tako da trazi sve papirnato/na e-mail..

Mene pimplaju vec 12 dana i do sad 4 razlicite price/izmotavanja da sta moze a sta ne i svi su se pravili ludi za tu novu akciju i uvjeravali me da to nema. Kad sam im poslao link na njihov PDF onda su promjenili pricu ali opet nasli neki drugi razlog da mi ne ponude te uvjete.

Zadnji "lame excuse" jutros mi agent izjavi da moja lokacija nije u toj nekoj promo akciji a susjed dvije ulice dalje je pa meni nemogu nudit 2/1 Gbit a infrastrktura njihova nova od prije 2 godine i obojica smo na istoj mini centrali i istoj optici 1000/500...
Staro 25.11.2024., 14:46   #14480
Feyd

Feyd's Avatar

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Propustas samo da treba biti i prodajni predstavnik koji zeli da to napravi jer svaki kojeg kontaktiras u A1 ce ti reci drugu pricu tako da trazi sve papirnato/na e-mail..

Mene pimplaju vec 12 dana i do sad 4 razlicite price/izmotavanja da sta moze a sta ne i svi su se pravili ludi za tu novu akciju i uvjeravali me da to nema. Kad sam im poslao link na njihov PDF onda su promjenili pricu ali opet nasli neki drugi razlog da mi ne ponude te uvjete.

Zadnji "lame excuse" jutros mi agent izjavi da moja lokacija nije u toj nekoj promo akciji a susjed dvije ulice dalje je pa meni nemogu nudit 2/1 Gbit a infrastrktura njihova nova od prije 2 godine i obojica smo na istoj mini centrali i istoj optici 1000/500...
Ja bi im bio novi korisnik pa možda budu mekši, ali žešće kokošarenje, slažem se. Javim kako je prošlo.
Staro 26.11.2024., 13:21   #14481
Feyd

Feyd's Avatar

Da, nude 50% popusta na godinu dana ili prvih 6 mjeseci za džabe. Znači, meni kao novom korisniku ne žele dati niti 12 mjeseci na mjesečnu naknadu niti promotivnu Gigu za džabe.

Žešći ciganluk. Stavili su u cjenik nešto što ne žele dati. U Konzumu kad nađeš cijenu koja nije maknuta na vrijeme prodaju ti po toj cijeni, ovi imaju 3 proizvoda i nisu u stanju ispoštovati. Mislim da bi tu HAKOM imao posla, ali kome se da zezati s time.
Staro 28.11.2024., 20:25   #14482
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

WTF?

Na koaksijalcu, nedavno produljio ugovor za 0,10€ prvih 12mj i GIGAnet opciju, idem gledati IP adresu, više nemam xnet.hr već amis.hr podmrežu?

****.dynamic.amis.hr

Facebook mi se užasno sporo otvara i hrpa drugih stvari.
Staro 01.12.2024., 15:18   #14483
tinovator
Registered User

Datum registracije: Oct 2020
Bok,

imam SDMC NE6037. Htio bi cijelom mrežom upravljati sa Ubiquiti Gateway Max-om što znači da bi treboa zvati SZK da mi prebaci SDMC u bridge mod. Ono što me buni i ne znam kako će funkcionirati su STB-ovi. Imam dva komada i ne znam dal onda njih spajam na Ubiquiti ili natrag u SDMC. Otegotna okolnost je što je na lan kablu koji ide na STB swith jer su u njega spojeni STB, TV, konzola i ostalo. Ne znam jel trebam tagirati neki VLAN ili će to sve samo od sebe proraditi.
tinovator je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2024., 16:44   #14484
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
E pa neće "samo od sebe"
Prvo si skužio, tražiš da SDMC prebace u Bridge mode za Internet, usput neka oni ili ti ugasi mu WiFi.

STB - ovi trebaju biti spojeni na SDMC, e sad bilo kabelom, bilo preko PowerLine (ako je ista faza).
Mislim da kod A1 coax varijante ne igraju Vlan - ovi kao kod drugih tipova konekcije.
Ako šta pomaže (ovisno o rasporedu), može jedan Lan kabel iz SDMC u switch pa iz njega u 2 STB - a,
sa napomenom da tu nema Internet / Lan.

TV, konzola, ostalo (šta bi bilo to ostalo) spada u Internet / Lan grupu,
to sve ide na Lan stranu custom routera.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2024., 17:39   #14485
tinovator
Registered User

Ok, tako sam nekako i mislio.
Jedan STB može na taj način, drugi malo teže jer mi je to jedina žičana veza na tom dijelu stana.

Mogao bi jedino onda ili powerline pa njega samo za STB a switch neka ostane za custom router ili sve uređaje prebaciti na wifi pa lan ostane samo za STB.
Staro 01.12.2024., 17:49   #14486
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Probaj negdje posuditi PoweLine par pa probaj ...
Provući dodatni Lan kabel .... vjerojatno veća gnjavaža ...
Staro Jučer, 20:34   #14487
tinovator
Registered User

Ok prebacen je u bridge, ali…

Ukupcao sam Ubiquitija u port na SDMC, stavio da po DHCPv4 dobije adresu i nista.

Ako ukljucim u SDMC zicom laptop on dobije 188.252.xxx.xxx ip, gateway isto u tom rangu.

Admin sucelje kd SDMC-a je na 192.268.1.254.

Nikako da upogonim Ubiqitija ni sa dhcp ni sa custom ip kombinacijom koju god da stavim.
Staro Jučer, 22:18   #14488
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor tinovator Pregled postova
Ako uključim u SDMC žicom laptop on dobije 188.252.xxx.xxx ip, gateway isto u tom rangu..
Jeli tada laptop pristupa Internetu / otvara web stranice ?

Za svaki slučaj kada preštekavaš ono šta je spojeno na Lan od SDMC (jednom laptop drugi puta Ubiqiti), odradi reboot SDMC - a.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno