Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.10.2024., 20:33   #1051
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor alcro Pregled postova
Jesam, i speedtest, razne servere probao, pa i HTov speedtest i hakometar, upload stalno oko 2 Gbps, a download u prosjeku reko bih oko 1400Mbps kroz ovih 5h što probavam.
Zovi ih nešto ne štima, simetrična je brzina moraju i up i down bit približno isti.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2024., 21:58   #1052
xerox
Registered User

Datum registracije: Aug 2015
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Nema CGNAT-a, dobiješ javnu IP adresu koja je, barem meni otkako sam spojen prije pola godine, fiksna.
Zna li neko ako je fiksna ip i ako se spaja preko tcom optike na telemach?
xerox je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2024., 23:27   #1053
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Telemach - Optika

Jučer i ja prešao s HT optike na Telemach. Dobio sam Nokia g-1426g-a bijeli, ovako na prvu mi se sviđa.
Ugovorena brzina 1000/500, ali kaže tehničar da upload ni ne ograniče jer nije opterećen.

Evo preko wifi6 na ajfonetu, uopće nije loše

EDIT:
Gore izmjerena brzina je blizu routera, kasnije sam primijetio da je wifi osjetno lošiji od Arcadyana kojeg sam imao na HT, tipa u prostoriji u kojoj sam imao cca 400mbit sad imam 20-30.
Router je na istoj poziciji kao i prije.
Arcadyan ima interne, a Nokia externe antene.

Uz ovu Nokiu bi trebao raditi Beacon u meshu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 02.11.2024. u 09:40.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2024., 15:41   #1054
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Jel ima ikakvog pomaka na njihovoj optici oko komplet izbacivanja Telemach opreme i zamjene s vlastitom ili smo i dalje osuđeni na bridge i Nokia ciglu?
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2024., 20:57   #1055
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Telemach se koristi vlastitom platformom AKA kao HT u slučaju GPON Tehnicolora i RDK platforme.
Dakle preostaje ti samo Bridge mode.

Iako na vlastitoj opremi dobiješ O5 State i dalje nema aktivnog prometa tako da pojeo vuk magare.
Telemach na vlastitoj optici nema u ponudi ONT+Router combo kao HT.
Ako kojim slučajem imaš Telemach preko HTa onda uvijek dobiješ ONT+Router combo.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Staro 09.11.2024., 20:51   #1056
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
piše im na stranici u ponudama "+uključen Wi-Fi 6 router** " što bi trebalo značiti Nokiu G-2426G-B,koja je sasvim solidan router,Nokia G-2425G-A je wi-fi 5 i osjetno slabiji router, pa ako vam njega daju pozovite se na web ponudu i tražite zamjenu,zahtjev mora izgleda ići putem maila,izgleda telefonski je odkantitis,a i bitno je radi pismenog traga.

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2024., 16:05   #1057
JosephBullet
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Kakva su iskustva sa tim njihovim WiFi 6 ruterom? Na cahtu na webu su mi rekli da je to ONT: G-1426G-A.
Trenutno imam Nokia G-2425G-A i max brzina preko WiFia je oko 600Mbps kada si blizu rutera. Range mu je dobar ali imamo dosta deviceova 2 laptopa, desktop, par mobitela, tablet, plejka, telka i kad to sve spojim na WiFi nije dobro Sve je sporo. Pa me zanima dal se ovaj noviji Nokija G-1426G-A kojeg sad djele bolje nosi sa vise klijenata?

Ako ne moze li se za njega uzeti mesh nod i koliko kosta? Ja sam si uzeo Xiaomi Mesh za prvu ruku ali nisam bas zadovoljan sto se tice pokrivenosti i maks brzine koju postize i cini mi se da ne prebacuje na bolji signal sa jednog noda na drugi mobitel dok secem po stanu...
JosephBullet je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2024., 16:09   #1058
tascam
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Od ozbiljnije opreme jedino Asus....
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2024., 19:59   #1059
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Od ozbiljnije opreme jedino Asus....
UniFi nulla bodova? Fritz nulla bodova?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Staro 23.11.2024., 17:37   #1060
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Pozdrav, može mi par korisnika koji imate 2Gbps okačit speedtestove i ping recimo google, youtube... da vidim. Telemach nema foru ono od do brzina kao a1 i t-com ili ?

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 23.11.2024. u 19:26.
Staro 24.11.2024., 19:15   #1061
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Pozdrav, može mi par korisnika koji imate 2Gbps okačit speedtestove i ping recimo google, youtube... da vidim. Telemach nema foru ono od do brzina kao a1 i t-com ili ?
Na početku nisu imali zicer, čini mi se da su se baš i hvalili time da oni puštaju full, ali koliko vidim na stranici piše brzine do xx Mbit
Staro 24.11.2024., 19:58   #1062
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Na početku nisu imali zicer, čini mi se da su se baš i hvalili time da oni puštaju full, ali koliko vidim na stranici piše brzine do xx Mbit
a1 i t-com kolko vidim imaju baš napisano, dok oni ništa nemaju, možda u ugovorima nešto piše, ja na stranici nisam uspio pronaći.
Staro 25.11.2024., 01:35   #1063
alcro
Registered User

Datum registracije: Apr 2016
Citiraj:

Nemam screenahot ali dosta sam isprobao, speedtestcom izbacuje 2020/1998 skoro uvijek, ping je oko 1ms. Što se wifija tiče, ide do 1700 ali morao sam u ruteru odabrati širinu pojasa 160MHz.

Što se opreme tiče morate imati relativno moderan stroj i dobru mrežnu. Ako imate plavo usb 3.0 ne znači sa ce vam ici full brzina. Isto tako mrezna sa Alija moze ali i nemora ici full. Brzina 2 gige je vrlo osjetljiva na manje dobru (ne lošu) opremu.
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2024., 10:52   #1064
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
a1 i t-com kolko vidim imaju baš napisano, dok oni ništa nemaju, možda u ugovorima nešto piše, ja na stranici nisam uspio pronaći.
Išao sad provjeriti LINK
Tu piše DO, a na stranicama di je samo net ne piše ništa pa sad si ti misli jel do ili kako
Staro 25.11.2024., 11:01   #1065
LeskiRM
Premium
Moj komp

LeskiRM's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
To od do nije A1 ili HT fora već dozvoljeno odstupanje koje HAKOM tolerira i ako si u tim granicama možeš se fućkat. Tako i Telemach apsolutno nitko neće siliti na reakciju ako ti isporućuju više od 70 posto ugovorene brzine.
Ovo je njihova interna politika ali to nema nikakvu regulatornu osnovu i tek treba vidjeti ako su išli u ispravke brzine ako je recimo isporučivost bila 90+ posto.
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2024., 17:29   #1066
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor alcro Pregled postova
Nemam screenahot ali dosta sam isprobao, speedtestcom izbacuje 2020/1998 skoro uvijek, ping je oko 1ms. Što se wifija tiče, ide do 1700 ali morao sam u ruteru odabrati širinu pojasa 160MHz.

Što se opreme tiče morate imati relativno moderan stroj i dobru mrežnu. Ako imate plavo usb 3.0 ne znači sa ce vam ici full brzina. Isto tako mrezna sa Alija moze ali i nemora ici full. Brzina 2 gige je vrlo osjetljiva na manje dobru (ne lošu) opremu.
Ajde pliz ako ti nije problem par speedtestova kod nas i prema van negdje EU recimo austrija i tako čisto da vidim možeš i na PM, hvala.
Staro 26.11.2024., 13:39   #1067
Diazz72
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Ekipa, uskoro prelazim na Telemach optiku. Vidim da imaju 3-4 različita routera i STB uređaja u ponudi, pa ako netko može preporučiti koji je najbolji, bio bih zahvalan. Unaprijed hvala!
Diazz72 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno