Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.10.2018., 20:27   #31
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 139
XOR, pa nije ni Linksys bolji, oni "kriptiraju" config sa XOR maskom 0xFF
http://www.devttys0.com/2014/02/crac...inksys-crypto/
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2018., 21:58   #32
Tean
Premium
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 131
Imam isti modem na iskonu i želim otvorit portove za utorrent da mogu normalno seedat na privatnih trackerima. Da li se moze to postici ako dobijem pristup za admin?
Tean je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2018., 14:43   #33
ali_dzi
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: x
Postovi: 48
Izgleda da je na svim Iskonovim Innbox modemima (V45 i V51)

supervisor lozinka ista (probao na obje verzije i radi).

Da me ne bi gnjavili privatnim porukama, slijedi admin pristup
Innbox V45 i V51 ISKON-ovim modemima:

supervisor / b38NEjmYdJVjdB5r

Generalno, ako ne znate što radite, okanite se ćorava posla (ja znam nešto
ali ne čačkam previše - to mi je ruter u poslovnom, a ne u kućnom okruženju).
Supervisor pristup mi najviše treba zbog otvorenih opcija CONFIG LOAD/SAVE,
koje mi spašavaju pola sata rekonfiguriranja rutera za potrebe moje mreže.

Ako ne želite da vam Iskon daljinski prčka i mijenja postavke i/ili firmware,
osim promjene supervisor lozinke isključite servis TR-69.

Da li je ovo legalno ne znam, jer ruter je njihov, ali podaci u njemu nisu, oni su vaši!

Meni su više puta, bez ikakvog upozorenja resetirali ruter promjenom firmware-a,
uz objašnjenje: kupi si svoj ruter po kojem možeš raditi što god hoćeš, a mi ćemo ti
ovaj staviti u bridge mode (tj. "ko te jebe"). Otprilike kao da mi proizvođač auta kaže
da ne mogu nositi daske, cement i slično u svom autu, nego da kupim kamion.

Zadnje izmijenjeno od: ali_dzi. 26.11.2018. u 10:43.
ali_dzi je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2018., 14:44   #34
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 346
Pa to da ti operater prebaci router u bridge mode i da iza njega nakačiš kakav Mikrotik je najbolje što možeš napraviti za svoju mrežu.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2018., 20:44   #35
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,752
da li je optima promijenila root pass za v45?
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2019., 12:28   #36
milks
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Brussels
Postovi: 2
Lightbulb decrypt

Can someone pls with linux decrypt passwords for the same router
would like to use the same credentials on other router for the PPPoE conection


Zadnje izmijenjeno od: milks. 23.01.2019. u 23:51.
milks je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2019., 12:17   #37
aka47
Registered User
 
aka47's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zg
Postovi: 35
Citiraj:
Autor milks Pregled postova
Can someone pls with linux decrypt passwords for the same router
would like to use the same credentials on other router for the PPPoE conection

crypt3b28a46557951c71bf61


or maybe this one for P.user
crypt296aa235179113<



crypt3b28a46557951c71bf61 = c55132bf5e
crypt296aa235179113 = qw3as6m
aka47 je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2019., 23:50   #38
milks
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Brussels
Postovi: 2
THANKS

YOU ARE THE BEST AKA47
milks je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2019., 14:33   #39
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 122
Pozdrav ljudi,

Ostao sam očaran kad sam skuzio da je netko rootao iskonov v51 kojeg i sam imam. No mislim da najvažnije pitanje je i dalje otvoreno i molim pomoc oko toga

A pitanje je kako izbaciti iskonov router iz kucne mreze u potpunosti!

Napravio sam login s supervisor credentialsima i istrazio config em kroz sučelje em kroz backup config file ne međutim nisam bas pronašao sto treba postaviti na svom ruteru da bi stvar radila. Konkretno, znam da za tcom je bila prica da moras postaviti vlan tagove no na iskonu ni traga ni glasa o tagovima.

Probao sam replicirati konfu (u najboljoj vjeri) na Netgear r7000 na kojem je xvortexov asus merlin wrt te na Mikrotiku hap ac2 lite medutim bezuspjesno. Stavio sam pppoe konekciju sa svojim credentialsima, promijenio mac adresu na onu iskonovog rutera te promijenio MTU na 1492 no sve bezuspješno na oba rutera.

Ima li netko iskustva s ovime?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2019., 15:00   #40
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,532
Ako imaš Vdsl onda se 100% koriste Vlan - ovi a bez toga nema konekcije.
Poznato je da se Iskon pravi grbav i pametan = vjerojatno imaju kontrolu po MAC adresi WAN strane a moguće i serial no. uređaja.

Nastavi dalje istraživati / pokušavati, a ako ne uspiješ uvijek ti ostane polovično rješenje a to je njihovo gofance u Bridge mode za Internet konekciju a onda iza svoj router.
U toj kombinaciji odg. Vlan je podešen i na svom routeru treba samo klasična PPPoE konekcija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2019., 20:19   #41
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 139
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Poznato je da se Iskon pravi grbav i pametan = vjerojatno imaju kontrolu po MAC adresi WAN strane a moguće i serial no. uređaja.
Ne bih rekao, meni je na Iskonu radio Fritz. VLAN-ovi su (ako se dobro sjećam) kod Iskona dvoznamenkasti brojevi za ULL (mislim da je internet 82) a negdje između 3090 i 3100 na BS-u (preko HT-a), internet je 3094 ako se dobro sjećam.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2019., 23:46   #42
slavce
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Al
Postovi: 1
Citiraj:
Autor aka47 Pregled postova
crypt3b28a46557951c71bf61 = c55132bf5e
crypt296aa235179113 = qw3as6m
Pozdrav svima, interesuje me na koji nacin se dekriptuje ovaj pass i da li postoji neki dekoder za isti?
slavce je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2019., 21:48   #43
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,307
pitanjce za vlasnike v45 - onaj jedan jedini gigabitni port - ga se može podesiti da bude običan lan port? da li je po defaultu takav, ili treba podesiti u opcijama? imam default i trunk za izabrat. eth wan mi je ugašen, tj nema ničeg na listi.
nemam fizički pristup trenutno modemu, samo intefejsu. zato mi nije zgodno testirati kad budem na lokaciji.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2019., 14:51   #44
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,593
trebao bi i ja dekripciju
poweruser ne radi, ovo što se gori napisalo .. a da sad ne hebem po linuxu, jel moze netko odradit teži dio ?



admin
crypt0e7bdc0653e30741b8662a5505f5103d
poweruser
crypt2d6fc7072cd0467cbc62087568e16107
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2019., 20:36   #45
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,307
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
pitanjce za vlasnike v45 - onaj jedan jedini gigabitni port - ga se može podesiti da bude običan lan port?
da odgovorim samom sebi. WAN port na innboxu se ponaša kao običan lan port dok god se koristi dsl pristup.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 16:49   #46
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,307
dograbio se još jednog , od optime ovog puta.
gdje se gasi dhcp? prekopao sma cijeli router, nigdje nema te opcije. ako mu promijenim ip adresu sa default subneta (192.168.1.1), izgubim mu pristup i više se ne mogu spojit.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 17:07   #47
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,532
Mislim da je negdje "na glupom mjestu".
Ako se ne varam, trebaš administrator pristup da bi vidio opciju.
Probaj nači origigi (ne brendirani) manual da vidiš di je.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 18:37   #48
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,307
logiran sam kao admin, bez toga nema gotovo nikakvih opcija.
inače mora bit pod "LAN", ispod ip adrese. skužio da dobijem opciju samo dok su tvorničke postavke, čim krenem brisat one atm wan profile, izgubi se.

iako, mislim da je router kaput, ako stoji ugašen više od 5 minuta, resetira se na tvorničke postavke. volio bi nać originalni firmware ali čini se da je to nemoguć potez..
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 18:49   #49
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,532
Velika većina proizvođača ima sada tu praksu da ne daje / sakriva fw (barem osnovni / univerzalni) jer im odgovara deal sa ISP - ovima ...

Čim zaboravlja znači da nešto ne štima sa nvram - om pa dalje.
Jeli dobio kakav udar preko napajanja / xDSL linije ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 19:25   #50
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,307
nebi znao, uletio mi je gratis.
makar da mogu staviti bilo koji drugi fw, jer se onaj od h1 i optime dosta razlikuju , iako su isti uređaji u pitanju.
i recimo - fw od optime ima wifi skener sa grafičkim prikazom ala inssider, dok h1 to nema. na fw od optime ne radi wan port, dok na h1 radi. ima još sitnica.
ps - modem je ispravan, dsl sync prolazi. testirao kod staraca na parici koja je odjavljena pred 2 godine (čisto na blef sam išao spojit modem), i parica je još uvijek živa, synca se na vdsl i nevjerojatnih 9mbita.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na