|
![]() |
#1471 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Tnx za info, memoriram! @Vuco, ovo sto pitam je bas urbanizirano, sve po ps-u. Znam o cemu pricas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1472 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Javim se idući puta!
![]() |
![]() |
#1475 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2022
|
Bok ekipa. Mislite li da će cijene za kvadrata za kupnju stana padati? Ja više ne znam tko kupuje novogradnju cifre su od 3000 eura na dalje po kvadratu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
da, i jos padaju. procijenjeno je da su cijene za cca 20-30% prenapuhane a u vecim gradovima i do 35%. Uz to je i predvideni pad od 6% dosegnut a cijene nastavljaju padati. ... ummm , pricamo o cijenama u njemackoj, je'l da? https://www.faz.net/aktuell/finanzen...-19143745.html za nase trziste ofc nema spasa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1481 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Stanogradnja je u punom zamahu. Sve što se zadnjih godina gradi, se proda prije nego se izgradi. I zato cijene samo rastu. Ako se nekim nevjerojatnim čudom dogodi da će ostati viška neprodanih stanova, tada će cijene padati
![]() |
#1484 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Jedina utjeha je sto stranci trenutno kupuju lumsuzne nekretnine, vile, penthouse i slicno, sto je i imucnijem drzavljanu RH nedostizno. Ali trendovi su vrlo jasni. Imat cemo potpunu stambenu i demografsku inverziju. Trenhtno je 180000 Nepalaca u RH (sluzbeno), a ocekuje se jos 200000 u naredne dvije godine. Dio tih ljudi ce ostati trajno i povuci za sobom (brojne) obitelji. A i oni moraju negdje stanovati. S druge strane, zapadna Europa nam kupuje obalu i nekretnine u urbanim sredinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
@inovator kupuju i to,al kupuju i ordnary stanove u gradovima uz more. Necu davat primjere sad tu, al odite na katastar i gledajte vlasnistva novogradnji starosti do 10-15 godina, kojima je cijena vise-manje normalna, nista lux. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Kakvi su trenutni uvjeti za dobivanje stambenog kredita? Uzeo bih prvu nekretninu, starinu koju bih polako uređivao kroz 3-5 godina Vidim da se reklamiraju kamate ispod 4% a cim otvorim nešto mi izbaci 4-5% kamatu.. Takoder, koji prosjek placa se trenutno gleda? 3 ili 12 mjeseci? Treba li osim 10% ucesca imati jos nesto? hipoteku/jamca..ili je to individualno od banke do banke
![]() |
#1487 |
Sandy!!!
|
Sve ti ovisi od banke do banke. 6-12 mjeseci uglavnom za plaće. Obrtnici i firme 2 godine. kamata takodjer, ispod 4% ovih dana teško... Hipoteka ide sigurno na nekretninu koju kupuješ,a ako se ne može zbog papira ili ti ne želiš,onda ide na zamjensku nekretninu, ako imaš Jamci uglavnom ne trebaju, al opet ovisi, dosta je individualno |
![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
49%winner
|
Hvala za info decki. Ma gledam kako bi uglavio auto i stambeni, a da mi daju za stambeni cim vecu ratu. A ne mogu si opravdati kredit za auto pa onda to vracati 5+ godina, pa kamate datebogsacuva...
![]() |
![]() |
#1493 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1495 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Sandy!!!
|
Il digni hipotekarni na neku nekretninu, dobra kamata skoro kao stambeni, i kupis stan koji si naumia a visak kesha sta os. Na hipotekarni obicno daju 50-70% od procjene nekretnine pa tu triba racunat da ta nekretnina na lkju stavljas hipoteku triba bit duplo skuplja od one koju kupujes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1498 | ||
Fresh Juice
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Sandy!!!
|
Ne gledaj mene, ja nista dalje od 20km od mora ne kupujem ![]() Al inace ovo za hipotekarni skroz ok način. Em imaš keš, em prodavač stana ako ne želi zavrzlame kredita/nema uredne papire di je banka jako striktna, platiš kešom i GG. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |