Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.09.2023., 20:32   #2401
Rocky_Dennis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 30
Sad baš gledam na stranici Telemacha piše da je u tijeku nadogradnja mobilne mreže, te da su moguće poteškoće u korištenju usluga,.itd...
Da ne pripremaju kakvo iznenađenje u vidu onog pravog 5G-a ili opet samo nešto čaprkaju?
Rocky_Dennis je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2023., 21:00   #2402
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Citiraj:
Autor Rocky_Dennis Pregled postova
Sad baš gledam na stranici Telemacha piše da je u tijeku nadogradnja mobilne mreže, te da su moguće poteškoće u korištenju usluga,.itd...
Da ne pripremaju kakvo iznenađenje u vidu onog pravog 5G-a ili opet samo nešto čaprkaju?
To piše već par dana... tko zna što rade
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2023., 21:22   #2403
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 1,374
Citiraj:
Autor Rocky_Dennis Pregled postova
Sad baš gledam na stranici Telemacha piše da je u tijeku nadogradnja mobilne mreže, te da su moguće poteškoće u korištenju usluga,.itd...
Da ne pripremaju kakvo iznenađenje u vidu onog pravog 5G-a ili opet samo nešto čaprkaju?
mjenjaju cijene
axo je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2023., 21:55   #2404
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 7,336
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
eSIM u Telemachu...

https://telemach.hr/esim
Čudim se da znaš sve o Telemachu, ali više promašiš temu. Stalno predstavljaš ovdje o 5G, tarifama

Postoji tema koja vodi https://forum.pcekspert.com/showthre...=79622&page=60

Daj pretplati temu da manje pogubiš.
__________________


Lenovo ThinkPad T14 Gen 1


CPU: Intel Core i7-10510U
RAM: 16GB soldered + 16GB Samsung DDR4-2666
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel UHD Graphics
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Windows 11 Pro 23H2

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 1 Gbit



Lenovo ThinkPad T14s Gen 1

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 4750U
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1080
OS: Windows 11 Pro 23H2

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB



Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440
OS: Windows 11 Pro 23H2



Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2023., 04:46   #2405
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 652
Citiraj:
Autor data202 Pregled postova
Prebaci se na eSim, posjeti najbliže telemach prodajno mjesto... cijela poanta eSima je da se može prenositi elektronički 🤣🤣

I naravno, dostupno samo pretplatnicima.
Pa i moći ćeš to napravit bez odlaska na prodajno mjesto. No prije toga tu uslugu moraš ugovorit i od onda više nema odlazaka.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2023., 08:09   #2406
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 505
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Pa i moći ćeš to napravit bez odlaska na prodajno mjesto. No prije toga tu uslugu moraš ugovorit i od onda više nema odlazaka.
Znači, prijenos broja na fizičkoj kartici se može obaviti online, može se ugovoriti nova usluga na fizičkoj kartici online, ali prebacivanje s fizičke kartice na eSIM ne može online i to je OK?
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2023., 09:19   #2407
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 652
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
Znači, prijenos broja na fizičkoj kartici se može obaviti online, može se ugovoriti nova usluga na fizičkoj kartici online, ali prebacivanje s fizičke kartice na eSIM ne može online i to je OK?
To je vjerojatno samo za početak dok ne implementiraju mogućnost obavljanja toga online.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2023., 09:21   #2408
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 652
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Čudim se da znaš sve o Telemachu, ali više promašiš temu. Stalno predstavljaš ovdje o 5G, tarifama

Postoji tema koja vodi https://forum.pcekspert.com/showthre...=79622&page=60

Daj pretplati temu da manje pogubiš.
U ovom zastarjelom vBulletinu se teško snalazim.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2023., 12:49   #2409
vladjan1901
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 316
Imam 2 mobilne tarife na 2 routera.
Prvi je A1 na huawei b715 unlimited,
drugi je tele2 na zte routeru koji sam dobio od A1, kad sam uzimao preplatu. tele2 je ograničen na 100 giga prometa prije smanjivanja brzine.
Ovaj unlimited od A1 uglavnom koristim, zato mi je na boljem routeru i jer je unlimited promet.


E sad, kada mjerim brzine, uglavnom uvijek je na A1 brzina do max 30 mbps, nekad padne i na 2 mbps, užas.
Na tele2 uglavnom, non stop oko 80-100 mbps.


Koji je razlog? A1 preopterečen uvijek ili nešto drugo u pitanju. Na A1 sam jer su oni jedini davali unlimited promet, tele2 je to ukinuo prije godinu dvije.
vladjan1901 je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2023., 14:21   #2410
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 7,336
Ekipa, da li Vam radi Cellmapper aplikacija ? Navodno ne radi login , web login ispravno ulogirava.
__________________


Lenovo ThinkPad T14 Gen 1


CPU: Intel Core i7-10510U
RAM: 16GB soldered + 16GB Samsung DDR4-2666
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel UHD Graphics
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Windows 11 Pro 23H2

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 1 Gbit



Lenovo ThinkPad T14s Gen 1

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 4750U
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1080
OS: Windows 11 Pro 23H2

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB



Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440
OS: Windows 11 Pro 23H2



Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2023., 14:23   #2411
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Ekipa, da li Vam radi Cellmapper aplikacija ? Navodno ne radi login , web login ispravno ulogirava.
Meni već dugo vremena ne želi ulogirati u app dok na webu radi uredno login, pa mapiram anonimno skoro mjesec dana
__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2023., 14:36   #2412
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 7,336
Meni od danas ne radi.
__________________


Lenovo ThinkPad T14 Gen 1


CPU: Intel Core i7-10510U
RAM: 16GB soldered + 16GB Samsung DDR4-2666
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel UHD Graphics
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Windows 11 Pro 23H2

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 1 Gbit



Lenovo ThinkPad T14s Gen 1

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 4750U
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1080
OS: Windows 11 Pro 23H2

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB



Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440
OS: Windows 11 Pro 23H2



Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2023., 14:42   #2413
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Meni od danas ne radi.
Evo ja probao po tko zna koji put, stalno mi baca poruku Greška prilikom prijave... i tako već skoro mjesec dana...
__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 18:20   #2414
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,142
Jel ima ovdje interesenata za 4/5G routere?

Dobit cu kroz koji tjedan dva nova "Huawei 5G CPE Pro 2 / H122-373" routera, pa cu jedan prodavati ovdje ako ima interesenata. Cijena ce biti povoljna (cca 220€-230€), a ako nema zaintersiranih onda ce u "Trgovinu" ili na njušku, ali po malo nepovoljnijoj cijeni.
Takodjer cu prodavat svoj (rabljeni) Huawei B535-232 po uobicajenoj povoljnoj procijeni za upotrebljavani router...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 18:28   #2415
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 118
Dali taj router ima ulaze za vanjske antene?
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 18:45   #2416
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Citiraj:
Autor horihoro Pregled postova
Dali taj router ima ulaze za vanjske antene?
Na satshop.fi piše da taj 373 model nema TS-9 konektore za vanjske antene
https://www.satshop.fi/huawei-h122-373.html

__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 18:45   #2417
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,142
@horihoro
Nema; ima ih samo stariji model CPE Pro / H122-372. Makar taj stariji model ima "samo" jedan 4G i jedan 5G modem, a ovaj noviji ima dva 4G i dva 5G modema, pa bi mu trebalo 8 (osam) antenskih ulaza za 4 dual mimo antena. Postoji u Englesoj firma koja radi takav "ugrade" tj instalira 8 vanjskih konektora za antene. Mozes to na ytubu pogledat.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 18:52   #2418
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Najbolje mi je što nikako da stave bar jedan 2,5 Gbps LAN port

Ono, već sada možemo na boljim lokacijama na mobu dobiti 2 Gbps preko N78 a ovi proizvode routere sa gigabitnim LAN portovima

A bilo bi vrijeme da i pod normalno stave 4 SMA konektora za 4 vanjske antene kao Teltonika, da možemo iskoristiti 4x4 MIMO npr. na HT-u...
__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 19:57   #2419
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,142
Kaj ce mu 2,5Gbps Lan kad ima 4 puta brzi WiFi 6
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 20:09   #2420
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kaj ce mu 2,5Gbps Lan kad ima 4 puta brzi WiFi 6
A čuj, običnim korisnicima može i WiFi biti dosta, al ima nas koji smo napredniji i ne želimo spajati npr. home servere itd. na router preko WiFi-ja koji je podložan smetnjama

Žica je zakon
__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2023., 23:26   #2421
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 18,428
Ako je WiFi kao na 4G modelu, onda bolje da ga uopće nema, svakako treba AP za bilo što ozbiljnije jer 5 GHz ako uspije probiti dva zida, brzina je manja nego na 2,4 GHz.
__________________
"Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.




Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12
OS: Windows 11 Pro

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2023., 12:43   #2422
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Nakon moje prijave, Cellmapper je na A1 4G karti obrisao sve greškom mapirane HT-ove tornjeve koje je mapirao korisnik sipe (i još neki korisnici) prije par mjeseci cellmapper beta aplikacijom.

Jer je imala bug kod očitavanja MCC/MNC sa nulom pa su kod Dual SIM mobova sa A1 i HT karticom HT-ovi tornjevi greškom očitani kao A1 tornjevi i prikazani crveno na A1 karti pa smo imali veliki nered.

Čisto da se zna i ne paničari di je nestao velik dio crvenih tornjeva na A1 4G karti
__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2023., 18:24   #2423
vodokotlic
Premium
Moj komp
 
vodokotlic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: ZG - VŽ
Postovi: 375
Citiraj:
Autor Tirkiz Pregled postova
Nakon moje prijave, Cellmapper je na A1 4G karti obrisao sve greškom mapirane HT-ove tornjeve koje je mapirao korisnik sipe (i još neki korisnici) prije par mjeseci cellmapper beta aplikacijom.

Jer je imala bug kod očitavanja MCC/MNC sa nulom pa su kod Dual SIM mobova sa A1 i HT karticom HT-ovi tornjevi greškom očitani kao A1 tornjevi i prikazani crveno na A1 karti pa smo imali veliki nered.

Čisto da se zna i ne paničari di je nestao velik dio crvenih tornjeva na A1 4G karti
A znači bug je razlog za 350xxx tornjeve pod A1.
Jel to brisanje od strane cellmappera ima neke posebne moći ili možemo i mi normalno brisati da se stvar uredi? (npr. eno vidim 350389 pod A1 u Novom Čiču)

Usput, jel ima ko info jel bi cellmapper mogo vratit jednoznamenkaste eNB-ove? Na A1 nam fale svi 1-9.
vodokotlic je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2023., 18:43   #2424
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Citiraj:
Autor vodokotlic Pregled postova
A znači bug je razlog za 350xxx tornjeve pod A1.
Jel to brisanje od strane cellmappera ima neke posebne moći ili možemo i mi normalno brisati da se stvar uredi? (npr. eno vidim 350389 pod A1 u Novom Čiču)
Di ga nađe, taj 350389 mora da su promašili prilikom brisanja

Obrisao sam ga ja. Možemo i mi brisati, samo što kada brišemo toliko tornjeva može se dogoditi da Cellmapper vam blokira account. Tako da pažljivo s brisanjem


Citiraj:
Autor vodokotlic Pregled postova
Usput, jel ima ko info jel bi cellmapper mogo vratit jednoznamenkaste eNB-ove? Na A1 nam fale svi 1-9.
Pa piši im na support@cellmapper.net
Trebaš imat screenshot dokaz da si spojen na A1 eNB ID 1-9 (da se vidi da je aktivan taj eNB) i poslati im da oni sa svoje strane provjere i isprave.
__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2023., 19:21   #2425
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 7,336
Nema šanse, tjedan dana support ne odgovara. Samo će otvoriti ticket i opravdati da zbog gomilu ticketa potrajati odgovor. A odgovore nisu riješili od 2017.
__________________


Lenovo ThinkPad T14 Gen 1


CPU: Intel Core i7-10510U
RAM: 16GB soldered + 16GB Samsung DDR4-2666
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel UHD Graphics
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Windows 11 Pro 23H2

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 1 Gbit



Lenovo ThinkPad T14s Gen 1

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 4750U
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1080
OS: Windows 11 Pro 23H2

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB



Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440
OS: Windows 11 Pro 23H2



Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2023., 19:29   #2426
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Nema šanse, tjedan dana support ne odgovara. Samo će otvoriti ticket i opravdati da zbog gomilu ticketa potrajati odgovor. A odgovore nisu riješili od 2017.
Ne slažem, pa ja se cijeli ovaj tjedan pisao sa cellmapper supportom, odgovaraju u roku par sati do jednog dana
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2023., 19:34   #2427
vodokotlic
Premium
Moj komp
 
vodokotlic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: ZG - VŽ
Postovi: 375
Citiraj:
Autor Tirkiz Pregled postova
Pa piši im na support@cellmapper.net
Trebaš imat screenshot dokaz da si spojen na A1 eNB ID 1-9 (da se vidi da je aktivan taj eNB) i poslati im da oni sa svoje strane provjere i isprave.
Hvala za info, zapravo relativno jednostavna procedura. Pošaljem kad skupim one za koje točno znam di su.
vodokotlic je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2023., 13:00   #2428
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,069
Ma rješavaju i odgovaraju u razumnom roku. Znam jer sam ja prijavio da na Tele2 ne će mapirati i ne pojavi se na tornju B1 tj earfcn 325. Nije bio uveden kod njih da Tele2 posjeduje taj 325 u HR.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2023., 20:53   #2429
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp
 
Bono's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb Croatia
Postovi: 2,488
Da li se moze ovo dobiti samo sa sim karticom ili tehnicar mora instalirati opremu?
https://www.a1.hr/poslovni/internet/5g-internet-biz

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
__________________
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2023., 20:56   #2430
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 204
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Da li se moze ovo dobiti samo sa sim karticom ili tehnicar mora instalirati opremu?
https://www.a1.hr/poslovni/internet/5g-internet-biz

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Piše ti na tom linku odgovor:
"Ne brinite - tehničar dolazi i spaja sve."

Dobivaš cijelu opremu
__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na