|
11.12.2024., 11:16 | #4381 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Mislim da je fer tradeoff. Zamisli cijeli dan organizirat fotosession radi jedne akcije ducana. Ja ne bi. A bavim se time i AI mi otima posao Da ni ne ulazim u cijenu organizacije i slikanja cijeli dan vs mjesecna pretplata na mid/kreu/slicne AIe
11.12.2024., 14:13 | #4382 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Rado se prisjetim kada sam radio na propagandnoj kampanji za jednu našu pivovaru. Došao je čovjek iz marketinga te pivovare i donio je gotove slajdove koji su se skenirali na rotacionom skeneru i još nešto materijala za ukomponirati na jumbo plakat i par reklama različitih formata. I pitamo ga kako su uspjeli dobiti tako dobru fotografiju pjene, a on ispričao cijelu priču: Postoji jedan čovjek u Europi, mislim da je Mađar, koji radi isključivo foto sesije s pivom, dolazi s crnom torbom (kao mafijaš ), čeka da fotograf podesi scenu i rasvjetu na probnoj krigli pive, što zna potrajati i po dva-tri sata. Tada uzima praznu kriglu, pita kakvu pjenu naručitelj želi - ravnu, zaobljenu, nakošenih rubova, da visi preko ruba krigle ili ne... Onda otvara crnu torbu, vadi male bočice s nekim kemikalijama i usipa u kriglu i preko toga toči pivo i dobije savršenu pjenu savršenog oblika koja opet savršeno odstoji idućih sat-dva dok se opet podesi rasvjeta za tu kriglu piva i snimi hrpa fotografija. Cijeli njegov angažman za tu pivovaru 1998. godine koštao je 20.000 DEM, čovjek je isključivo putovao Europom po takvim foto-shootinzima i to je jedino čime se bavio. Ovo spominjem da imate orijentaciju kako se vrti lova za određene poslove, a onda možemo razmišljati je li nešto stvarno ušteda ili ne. Ovo s AI fotkom, ne znam hoće li ubuduće biti takvih "ušteda", ali mislim da bi jedan Links, s obzirom na reputaciju, trebao i mogao i bolje. |
|
|
Oglas
|
|
11.12.2024., 14:35 | #4383 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
11.12.2024., 16:22 | #4385 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ništa specijalno, otvorili trgovinu i uložili hrpu para -> prodaja nije išla -> zatvorili trgovinu Sad vidim da je domena još živa, a 2025 je sljedeći mjesec https://links.si/storeclosed No čuo sam s više strana da su se presložili, dobili nove ljude koji ih vode, isto tako, riješili su se nekih ljudi, tako da je uzlazna putanja opet.
11.12.2024., 21:06 | #4386 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Kako rekoh, ovo mi je bas upalo u oko jer sam donekle relativno upleten u generativni AI, a ovaj gaf (zaboga, mogli su barem uzeti malo Fotošopa i u 5 minuta popraviti slike) je bas onako... luzerski. Jer onako, ta prica je prosla neki proces, netko je vidio te slike i rekao "jebote, kak je ovo kul kad je nepismeno i ocito (de)generativno, idemo s time na naslovnicu!". Makar, s druge strane, kada se (pri)sjetim kakav su kadar pompozno najavljivali kao menadzerska pojacanja, eh...
11.12.2024., 22:26 | #4387 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Jebo ja to otkad su poceli prodavat vesmasine. Ono, u k. Narucio sam prekjucer ebook reader, prosao cijeli dan, narudzba jos uvijek stoji "u obradi". Sve mi se cini da nece doc do petka. |
12.12.2024., 07:15 | #4389 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Links je nekad stajao za specijaliziran ducan IT robe sa ekipom s kojom si mogao pricat, pa cak i sa direktorima koji su bili zakon i aktivnim forumom. Kad su poceli prodavat vesmasine nije bio problem jer iste nisu bile u prvom planu i nikad nisu bile na lageru u nijednom ducanu. Odlaskom originalnih ekipa u odredenim segmentima nije takoder nista nastetilo jer je core ekipa uvijek vukla konce i svi su zajedno suradivali (i management i ekipa po poslovnicama). Radisnost i ideje prodaje su se postivale, realizirale i nagradivale. Problem vidim od kad je novi management dosao na ideju da posluje kao - pa kao Vemil nekad davno. Nebih im zelio istu sudbinu ali ako tako nastave moglo bi isto zavrsiti.
12.12.2024., 08:30 | #4390 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Da, forum na Links web shopu. Nestao je nekim redizajnom prije 15-ak godina. Inače u Linksu sam obavio svoju prvu online kupnju prije 20+ godina, Radeon 9800Pro sa 128MB Rama. Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 12.12.2024. u 09:32. |
|
|
Oglas
|
|
13.12.2024., 15:51 | #4391 |
informatički suradnik
Datum registracije: Feb 2021
|
|
17.12.2024., 15:02 | #4392 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Al web im je u banani jer cijelo vrijeme stoji status "u obradi". Daj napisi da si predao dostavnoj sluzbi (istina dosao je mail kasnije, al napisi to i na webu) 😤 |
|
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|