Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2024., 11:16   #4381
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ma nisu, vjerojatno neki od mnogih dostupnih FLUX Schnell generatora, ali mi je smijesno kako god, nije da nemaju kamare hardvera kojeg su mogli pretvoriti u fotosesiju.

Nitko se ne zamara nicime, samo IMNSHO nepotreban trash stiklec drustva koje si moze priustiti daleko bolje vizuale od nemusto AI generiranih...
Znaci taj AI je toliko usteda donio vs "lose je ispalo".
Mislim da je fer tradeoff. Zamisli cijeli dan organizirat fotosession radi jedne akcije ducana. Ja ne bi. A bavim se time i AI mi otima posao

Da ni ne ulazim u cijenu organizacije i slikanja cijeli dan vs mjesecna pretplata na mid/kreu/slicne AIe
Staro 11.12.2024., 14:13   #4382
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Rado se prisjetim kada sam radio na propagandnoj kampanji za jednu našu pivovaru. Došao je čovjek iz marketinga te pivovare i donio je gotove slajdove koji su se skenirali na rotacionom skeneru i još nešto materijala za ukomponirati na jumbo plakat i par reklama različitih formata. I pitamo ga kako su uspjeli dobiti tako dobru fotografiju pjene, a on ispričao cijelu priču: Postoji jedan čovjek u Europi, mislim da je Mađar, koji radi isključivo foto sesije s pivom, dolazi s crnom torbom (kao mafijaš ), čeka da fotograf podesi scenu i rasvjetu na probnoj krigli pive, što zna potrajati i po dva-tri sata. Tada uzima praznu kriglu, pita kakvu pjenu naručitelj želi - ravnu, zaobljenu, nakošenih rubova, da visi preko ruba krigle ili ne... Onda otvara crnu torbu, vadi male bočice s nekim kemikalijama i usipa u kriglu i preko toga toči pivo i dobije savršenu pjenu savršenog oblika koja opet savršeno odstoji idućih sat-dva dok se opet podesi rasvjeta za tu kriglu piva i snimi hrpa fotografija. Cijeli njegov angažman za tu pivovaru 1998. godine koštao je 20.000 DEM, čovjek je isključivo putovao Europom po takvim foto-shootinzima i to je jedino čime se bavio.
Ovo spominjem da imate orijentaciju kako se vrti lova za određene poslove, a onda možemo razmišljati je li nešto stvarno ušteda ili ne.

Ovo s AI fotkom, ne znam hoće li ubuduće biti takvih "ušteda", ali mislim da bi jedan Links, s obzirom na reputaciju, trebao i mogao i bolje.
Sinac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2024., 14:35   #4383
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova

Ovo s AI fotkom, ne znam hoće li ubuduće biti takvih "ušteda", ali mislim da bi jedan Links, s obzirom na reputaciju, trebao i mogao i bolje.

Koju to točno reputaciju?

Links se tek oporavlja od fijaska u Sloveniji, i svaka lipa im je bitna.
Staro 11.12.2024., 16:11   #4384
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Links se tek oporavlja od fijaska u Sloveniji, i svaka lipa im je bitna.
Daj malo mesa, nisam čuo to.
Staro 11.12.2024., 16:22   #4385
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Ništa specijalno,

otvorili trgovinu i uložili hrpu para -> prodaja nije išla -> zatvorili trgovinu

Sad vidim da je domena još živa, a 2025 je sljedeći mjesec

https://links.si/storeclosed

No čuo sam s više strana da su se presložili, dobili nove ljude koji ih vode, isto tako, riješili su se nekih ljudi, tako da je uzlazna putanja opet.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2024-12-11 15_19_56-Trgovina je zaprta - Links Slovenija — Mozilla Firefox.jpg‎
Views:	104
Size:	80.8 kB
ID:	27867  
Staro 11.12.2024., 21:06   #4386
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Znaci taj AI je toliko usteda donio vs "lose je ispalo".
Mislim da je fer tradeoff. Zamisli cijeli dan organizirat fotosession radi jedne akcije ducana. Ja ne bi. A bavim se time i AI mi otima posao
Mogli su staviti postojece, reprezentativne slike trgovine, i u Paintu napisati "posebna ponuda" ili koji vec kurac, da ne kazem nedajboze da su se Fotošopa latili.

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Koju to točno reputaciju?
Specijalizirana trgovina sa 150+ ljudi, 40M prihoda i skoro 25 godina na trzistu.

Kako rekoh, ovo mi je bas upalo u oko jer sam donekle relativno upleten u generativni AI, a ovaj gaf (zaboga, mogli su barem uzeti malo Fotošopa i u 5 minuta popraviti slike) je bas onako... luzerski. Jer onako, ta prica je prosla neki proces, netko je vidio te slike i rekao "jebote, kak je ovo kul kad je nepismeno i ocito (de)generativno, idemo s time na naslovnicu!".

Makar, s druge strane, kada se (pri)sjetim kakav su kadar pompozno najavljivali kao menadzerska pojacanja, eh...
Staro 11.12.2024., 22:26   #4387
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Jebo ja to otkad su poceli prodavat vesmasine.

Ono, u k.

Narucio sam prekjucer ebook reader, prosao cijeli dan, narudzba jos uvijek stoji "u obradi".

Sve mi se cini da nece doc do petka.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2024., 23:58   #4388
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
To je jos ok, mozda im se bas nasrao kamion glinenog posudja pa rade primku... Ne znam drze li jos glineno posudje, nadam se da ne
Staro 12.12.2024., 07:15   #4389
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Links je nekad stajao za specijaliziran ducan IT robe sa ekipom s kojom si mogao pricat, pa cak i sa direktorima koji su bili zakon i aktivnim forumom. Kad su poceli prodavat vesmasine nije bio problem jer iste nisu bile u prvom planu i nikad nisu bile na lageru u nijednom ducanu. Odlaskom originalnih ekipa u odredenim segmentima nije takoder nista nastetilo jer je core ekipa uvijek vukla konce i svi su zajedno suradivali (i management i ekipa po poslovnicama). Radisnost i ideje prodaje su se postivale, realizirale i nagradivale. Problem vidim od kad je novi management dosao na ideju da posluje kao - pa kao Vemil nekad davno. Nebih im zelio istu sudbinu ali ako tako nastave moglo bi isto zavrsiti.

tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2024., 08:30   #4390
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da, forum na Links web shopu. Nestao je nekim redizajnom prije 15-ak godina. Inače u Linksu sam obavio svoju prvu online kupnju prije 20+ godina, Radeon 9800Pro sa 128MB Rama.

Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 12.12.2024. u 09:32.
Piksa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.12.2024., 15:51   #4391
deevzg
informatički suradnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Da, forum na Links web shopu. Nestao je nekim redizajnom prije 15-ak godina. Inače u Linksu sam obavio svoju prvu online kupnju prije 20+ godina, Radeon 9800Pro sa 128MB Rama.
uf da sjecam se svoje 9500 raketa nakon gforce4
deevzg je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2024., 15:02   #4392
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Mogli su staviti postojece, reprezentativne slike trgovine, i u Paintu napisati "posebna ponuda" ili koji vec kurac, da ne kazem nedajboze da su se Fotošopa latili.

Specijalizirana trgovina sa 150+ ljudi, 40M prihoda i skoro 25 godina na trzistu.

Kako rekoh, ovo mi je bas upalo u oko jer sam donekle relativno upleten u generativni AI, a ovaj gaf (zaboga, mogli su barem uzeti malo Fotošopa i u 5 minuta popraviti slike) je bas onako... luzerski. Jer onako, ta prica je prosla neki proces, netko je vidio te slike i rekao "jebote, kak je ovo kul kad je nepismeno i ocito (de)generativno, idemo s time na naslovnicu!".

Makar, s druge strane, kada se (pri)sjetim kakav su kadar pompozno najavljivali kao menadzerska pojacanja, eh...
Stigla ipad narudzba u petak, dakle 3 dana ravno, sto je ok.

Al web im je u banani jer cijelo vrijeme stoji status "u obradi".

Daj napisi da si predao dostavnoj sluzbi (istina dosao je mail kasnije, al napisi to i na webu) 😤
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno