Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2024., 15:22   #3661
Firecracker
Premium
Moj komp

Firecracker's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Naručio Keychron Q6 Max i Jupiter red... Mislio sam još uzet Cherry MX2 Red Silent ali sam na kraju odusta. Kad dođe ovo i kad vidim kako mi paše onda ću dalje...

Cherry profile like south facing shine-through key caps u UK ISO formatu niđe nać... Ima jedan vendor na etsy koji ima GER pa sam pitao pošto UK i ako može SLO layout ako je ista cijena. Nije Cherry nego OEM doduše.
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2024., 12:06   #3662
pdx
Premium
Moj komp

pdx's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Mogu samo preporuciti Jade pro switcheve i wooting

https://www.youtube.com/watch?v=PoJ76Rl1Zuo
pdx je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2024., 00:08   #3663
viper84
Premium
Moj komp

viper84's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Meni došla prije koji dan Aula F99 s Alija, 63€ s popustom a vidjet ćemo u budućnosti kako će se pokazati, mislim da je ok cijena za ono kaj se dobije. Tražio sam nešto za posao i na prvu vrlo zadovoljan, Kvalitetno napravljena tipkovnica, osjetiš težinu, Ne primjećujem nikakav lag preko BT-a. Linearni purple flame switchevi koji su mi legli samo tako da razmišljam da naručim jednu i za doma da zamjeni staru Logijevu kliktavu G512 s plavim switchevima. Samo se moram naviknuti na raspored tipki sad Jedino mi fali Printscreen tipka.

Zadnje izmijenjeno od: viper84. 01.10.2024. u 00:20.
viper84 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2024., 10:25   #3664
Hexx
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2018
Ekipa gdje nabavljate lube za switcheve? Ima li možda kod nas neki dućan s tim stvarima?
Hexx je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2024., 10:48   #3665
Firecracker
Premium
Moj komp

Firecracker's Avatar

PrimeKB Alpaca Silent 62g Linear Switch
PrimeKB Alpaca 62g Linear Switch
Holy Panda T2 55g tectile
Bobba U4t v2 tectile 62g
Gateron Oil King 2.0 linear 55g
TTC Frozen v2 linear 39g
TTC Silent Bluish White tectile 42g

Ima li još šta dobrog za probat?

Zadnje izmijenjeno od: Firecracker. 01.10.2024. u 11:11. Razlog: dodao jos switcheva
Staro 01.10.2024., 11:31   #3666
JuiceBox
BSD
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Hexx Pregled postova
Ekipa gdje nabavljate lube za switcheve? Ima li možda kod nas neki dućan s tim stvarima?
Keygem

Citiraj:
Autor Firecracker Pregled postova
PrimeKB Alpaca Silent 62g Linear Switch
PrimeKB Alpaca 62g Linear Switch
Holy Panda T2 55g tectile
Bobba U4t v2 tectile 62g
Gateron Oil King 2.0 linear 55g
TTC Frozen v2 linear 39g
TTC Silent Bluish White tectile 42g

Ima li još šta dobrog za probat?
Napisao sam ti gore u svom postu …
Što se linearnih tiče : Alpaca, Black Lotus, Piano POM/Banana Split, C3 tangerine, Zaku.Tim redosljedom
P.s. nije tectile nego tactile
Staro 07.10.2024., 17:56   #3667
savec0re
Premium
Moj komp

savec0re's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor JuiceBox Pregled postova
Keygem

Napisao sam ti gore u svom postu …
Što se linearnih tiče : Alpaca, Black Lotus, Piano POM/Banana Split, C3 tangerine, Zaku.Tim redosljedom
P.s. nije tectile nego tactile
Da li si mozda probao Wuque Studio Morandi ili KTT Strawberry?
Staro 08.10.2024., 17:24   #3668
JuiceBox
BSD
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nisam. Wuque mi se zamjerio nakon neisporučene studio ikki68 aurora r2. KTT nisam imao priliku probati . Naručio sam si par komada raznih HMX modela pa kad javim probam
Staro 09.10.2024., 00:52   #3669
MegaSkot
Modder
Moj komp

MegaSkot's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Stigla Montech Mkey TKL. Malo je reci da sam odusevljen tastaturom.

MegaSkot je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 09:55   #3670
Zeryx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
imam logi g413 tipku. i zadnjih dana mi neke tipke duplo tipkaju. to su n, v i space.

B koji se nalazi izmedu v i n jos nisam primjetio.

pocinje li to tipkovnica krepavat ili je nesto sitno u pitanju?

EDIT: zapravo nisam jedini s tim problemom. ocito te tipkovnice a i neke druge pate od toga.

nasao sam neki workaround https://www.reddit.com/r/HyperX/comm..._key_problems/

pa cemo vidjet. za sad u pisanju ovog teksta nisam imao taj problem a sve izgleda normalno.

Zadnje izmijenjeno od: Zeryx. 16.10.2024. u 10:51.
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 13:02   #3671
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
puno tipkusa ode tako, razlog zasto sam ja odustao od mehanickih jednostavno umire, to se zove "chattering" i mehanicke tipkovnice su posebno osjetljive na to ako ih ne odrzavas vrlo redovito.

I nije samo random brand, i ducky i das key i doslovno svi imaju taj problem, najvjerojatnije se tiče okoline u kojoj tipkovnica radi, i redovnog servisa.

Najbolje imat hotswapable tipkusu pa samo promjeniti tipke koje prave probleme i onda si miran.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2024., 15:36   #3672
Zeryx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
kako odrzavati tipkovnicu?

Svako toliko ju ispusem s komprimiranim zrakom u bocici

Trebam li i tipke vaditi?
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2024., 18:14   #3673
Firecracker
Premium
Moj komp

Firecracker's Avatar

Došao Keychron Q6 max sa Gateron red switchevima. Osobno mislim da se možda prelako registriraju tipke (45gf). Space i Enter mi stvaraju problem pa sam stavio Oil King koji je 55gf i to je sad skroz lijepo. Par dana sam testirao razne switcheve, od silent tactile, tactile, liner i silent linear.

Gazzew Boba BLACK U4t V2 mi je top, mozda malo preglasan i ne propušta svjetlo tako da mhh :/
Gateron Oil King mi je isto top, al isti problem, ne propušta svjetlo od RGB-a
TTC Bluish White je mi je isto dobar, možda presilent, ali može se lijepo i gejmat i tipkat na njemu.
TTC frozen v2 i Alpaca silent 62 , ništa posebno.
Alpaca 62 linear ništa posebno, reka bio čak da nije 62 nego 50tak.
Holy Panda i Faker panda, OK al mi je boba bolji.

Netko je rekao da ima viška switcheva, zanimao bi me Gateron Jupiter Banana i baby Kangaroo po 10kom. Ima tko za prodat?

Zadnje izmijenjeno od: Firecracker. 21.10.2024. u 20:36.
Staro 22.10.2024., 15:53   #3674
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Zeryx Pregled postova
kako odrzavati tipkovnicu?

Svako toliko ju ispusem s komprimiranim zrakom u bocici

Trebam li i tipke vaditi?
Dok registrira tipku, mislim da si dobar.
Staro 27.10.2024., 00:12   #3675
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Meni su boba u4t počeli smetati, ispočetka su mi bili zakon, a sad kao da bih ipak nešto mekše da ne moram lupati po tipkama. Dogodi mi se da ne pritisnem dovoljno dok brzo tipkam. Mislim da je vrijeme da probam neke dobre linearne.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2024., 22:01   #3676
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ja imam AKKO Fairy Silent Switcheve, zadovoljan sam s njima. Dosta su tiši od Cherry Silent Red switcheva i s obzirom da su jeftiniji mislim da su best buy linearni switchevi za one koji žele tihu tipkovnicu. Uzeo sam Montech Mkey tipkovnicu i switcheve preko Casekinga dok je bila akcija.

https://en.akkogear.com/product/akko...QGoWDz51KdtBse
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2024., 22:31   #3677
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ekipa, zanima me je li keychron.it "legit" stranica? Zapela mi za oko Keychron V6 Max tipkovnica koja me s popustom i dostavom izađe cca 120€..

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 05.11.2024. u 22:41.
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2024., 13:32   #3678
Ninja_Zg
Premium
Moj komp

Ninja_Zg's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
Ekipa, zanima me je li keychron.it "legit" stranica? Zapela mi za oko Keychron V6 Max tipkovnica koja me s popustom i dostavom izađe cca 120€..

Vjerojatno, vidim da je sve skoro isto kao na https://keychron.de koji je definitivno provjeren, tamo sam svoju narucio.

Tak da mozes sa .de sajta naruciti, da budes 100% siguran.
Ninja_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2024., 09:26   #3679
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Da, vidim da su i cijene iste ali onda ću ipak s .de naručiti, thx!
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2024., 00:55   #3680
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Pozdrav ekipa,

Imam tipkovnicu Keychron Q5 Max ISO.
Obzirom da je tipkovnica south-backlit a meni je pozadinsko osvjetljenje važno (radi rada u mraku), gledam gdje da uzmem custom south-backlit keycapse sa hrvatskim dijaktritičkim znakovima.

Trebao bih kecapse sa našim (dijaktritičkim) znakovima. Dio tipka bi trebao biti bijeli a dio crni. Svoju ideju sam stavio u Illustrator, i to bi trebalo izgledati ovako otprilike: https://drive.google.com/file/d/10UK...j14GcQPpd/view

Kontaktirao sam MaxKeyCap na Etsy ali oni imaju SAMO CRNE TIPKE.
Pogledao sam i 21kb.com ali oni imaju "samo" one plain bijelo/kremaste, ne ovo što bih ja htio.

Da li zna netko kako najjednostavnije dobiti ovo što želim?
Da li negdje kupiti blank tipke pa poslati na graviranje u "tampon zonu", ili pak nešto treće?

Unaprijed hvala i lijep pozdrav
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2024., 14:53   #3681
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor 0v3rl0rd Pregled postova
Pozdrav ekipa,

Imam tipkovnicu Keychron Q5 Max ISO.
Trebao bih kecapse sa našim (dijaktritičkim) znakovima.

Unaprijed hvala i lijep pozdrav
Kad pronađeš ovo, molim lijepo javi ovdje, to i mene zanima

RedGreenBlue
2 die 4 je online   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 11:48   #3682
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Ok, nešto sam u dogovoru sa ekipom iz tampon zone.
Prvi korak je da pronađem gdje kupitit set tipki: ISO, ABS, blank, za backlit... Ako netko ima info info gdje da nabavim blanks?
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 18:42   #3683
FerrZG
Premium

FerrZG's Avatar

Datum registracije: Oct 2016
Ako netko zeli grupno uzeti sto sa Keychronove stranice, javite se u inbox. Imaju do 25% za BF + 30 USD snizeno ako narudzba prede 300 USD.
FerrZG je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2024., 19:40   #3684
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Stigla mi napokon tipkuša Keychron K2 HE sa Kickstartera. Prvi dojam odličan, nema pinganja i čudnih zvukova, dobro je podmazana. Oku jako ugodna, drveni bokovi fino poboljšavaju izgled. Divota za tipkanje, thocky/marbly zvuk. Wireless dobro radi. Baš me zanima kakva će biti u gaymingu sa Hall effect pizdarijama.

Keychron K2 HE
Staro 10.12.2024., 19:39   #3685
AllBlacks
Registered User

Datum registracije: Nov 2024
Jeli tko isprobao mozda sa foruma tipkovnicu lofree flow?

https://www.lofree.co/products/lofree-flow100
AllBlacks je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2024., 07:41   #3686
isvaljek
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Koliko bi skupo bilo pretvaranje Keychrona K8 iz DE u HR raspored? Vidio sam da postoji laserska gravura, ali ne znam ni okvirno kako se kreću cijene.
Jesu li "keycapsi" kompatibilni između različitih marki ili se za Keychron moraju kupovati Keychron capsi? Je li to jedan od načina da se dođe do HR slova?
Ili ako znate neku drugu tenkeyless tipkovnicu do 100€ i da je dobavljiva do Božića(po mogućnosti bijela). Treba mi za nećaka, a taj voli špilat igrice, pa bi to bila primarna svrha, ali ima i sve više zadaće koje radi preko kompa.

Zadnje izmijenjeno od: isvaljek. 18.12.2024. u 09:44.
isvaljek je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2024., 09:37   #3687
tun3
Premium
Moj komp

tun3's Avatar

Datum registracije: Oct 2018
Mislim da K8 ima klasicne switcheve tako da bi teoretski keycapsi sa velike većine mehaničkih tipkovnica trebali pasati bez problema. Veći problem je naći tipkovnicu za žrtvu ili pak set capsa koji imaju hrv znakove. Jedini setovi koji su spremni za kupiti da imaju hrvatske znakove su na 21kb.com, a sa njih ćeš dosta čekati dostavu, plus su retro dizajn, ne znam koliko će se svidjeti mladom gameru za gravuru nemam pojma tko radi i koliko to brzo može biti gotovo.
tun3 je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2024., 10:47   #3688
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
https://zonatampona.hr/

Imaju i lasersko graviranje i tampon tisak.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2024., 23:32   #3689
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ajde kolege stručnjaci preporučite neke clicky switcheve. Do sada imam uskustvo s blue switchevima motospeed mehaničke tipkovnice nekada davno naručene s banggood (ili ebay, ne znam više) i s time sam bio dosta zadovoljan, dok nisu tipke počele kiksati.

Kasnije sam ducky nabavio s brown i ne znam jesu li ti default brown loši ili brown generalno meni nisu dobri, ali nekako bih rađe clicky switcheve opet. Neke koje propuštaju RGB osvjetljenje.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2024., 14:01   #3690
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
https://youtu.be/sy5jm8SJfgo?si=7p1YFgF47Nwh7e03

Kailh Box Jade
https://a.aliexpress.com/_EzBIu4o

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote