|
![]() |
#3002 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
A nije ni neka nizbrdica, ali generalno ako ide prema naprid u rikvercu je i obrnuto, nije nigdi odletio zasad... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3003 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Najbolje vam je onda ovo nositi sa sobom u prtljažniku. http://www.sportys.com/source/images/jQzoom/12806.jpg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3005 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
[QUOTE=Matth€w;2109182]Najbolje vam je onda ovo nositi sa sobom u prtljažniku. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3007 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da, najbolje okrenuti kotače ili klocna. ne znam točno koja je razlika u ručnoj kod doboša i diskova, ali mislim da ručna djeluje kao doboš i na diskove, tj. da ima svoj odvojeni sistem. velim nisam 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#3010 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Kad ručna kočnica djeluje na disk-kočnice (gdje su disk kočnice na svim kotačima) onda na disk kočnicama postoje dodatna kliješta. I ovdje pritisnu dvije kočne pločice na kočni disk, ali ne hidraulički nego mehanički, uz pomoć žičanih pletenica i kočnih poluga; tako sistem ručne djeluje neovisno o sistemu nožne kočnice. Ima i takvih kočnica u kojima su u diskovima stražnjih kotača ugrađene male bubanj-kočnice, na koje mehanički djeluje ručica ručne kočnice. Ovo je kopi paste s nekog linka, nisam ni ja bio siguran da postoje dva načina kod disk kočnica. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3011 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Bilo koji gradski auto/kompakt, pa i srednja klasa danas ima samo disk. Znam za starije bmw/mercedes/volvo da imaju pakne unutar diska. Da li danas su ostali na istom ne znam, ali čisto sumnjam. @begi Nisu dodatna kliješta u pitanju, nego "puž" na klipu. Zato se klip kod promjene pločica ne može samo stisnut, nego treba stisnut i uvrnut
Zadnje izmijenjeno od: domy1. 25.02.2012. u 09:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3013 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
http://www.carfani.com/wp-content/pi...430-design.jpg
![]() |
![]() |
#3014 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
neka stavi netko koju sliku puža kako ide na disk sad me bas zanima kako to stoji...mene da je netko pitao rekao bih svi imaju mali bubanj unutar diska(ne mislim na ove šklopocije što ni nemaju nazad diskove) a takozvani puž je rijedak ![]() što se tiče zamrzavanja ručne,to se dogodi kad u sistem sajle uđe voda.znači ako negdje ima nekakva rupica,kad je hladno to se stegne i ručna zaledi.ako je sve ispravano ručna neće nikada zaledit. na nizbrdici,barem ja tako radim,ler,ručna do kraja,otpustim nožnu kočnicu da sva sila spadne na ručnu,i tek onda stavim u brzinu da je sto manje opterećenje na motoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3016 |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
nema to nikakve veze, smrzne se sajla zato sto je bužir ostecen pa dodje malo vode
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3017 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3019 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Sad sumirajte, pa vidite šta je većina ![]()
![]() |
#3020 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
vezeno uz kocnice, kladim se da je malo tko od vas vidio ovaj sistem kocnica... http://www.sjmautotechnik.com/troubl...cupic/ufo2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#3021 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#3022 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3024 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Pa bolje da je mehanicka...jeftinija varijanta od one kad kihne elektromotor koji stiska...samo eto,tko je vidio jos rucicu povlaciti ![]()
![]() |
#3025 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Sad će brzo ljeto, ožujak sunce, temperature između 10 i 20C. Koju kišnu gumu uzeti u SLO? Uniroyal RainExpert? Iskustva netko? Inače kišnu gumu uzimam zato što se ionako vozim polako po suhom gdje sigurno neću nigdje izletjeti, ali kiša je kiša i želim biti siguran.
![]() |
#3026 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako hočeš dobru onda Continental, nemožeš fulat koju god uzmeš od njih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3028 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
Razlika je samo u POKRETANJU ručne, a ne u principu kočenja. Imaš dvije varijante; sa elektromotorom koji vuče sajlu, dakle sve isto kao i oldschool ručne, samo ne vučeš rukom nego je el.motor povuče kad ti stisneš handbrake button; a druga je da imaš el.upravljani motorić na kočionoj čeljusti koji direktno pritišće čeljust kad se pritisne h.brake button. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3029 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Mjenjao si pločice na passatu pa znaš kako se skidaju?? Hajde baš objasni kao si to uspjeo bez dijagnostike? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3030 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Rekoh ti da imam vag-com ![]() Znam da se kod tog smeća od auta mora u vag-comu otpustit koč.cilindar, i kad se pločice zamijene, opet u vag-comu zadat da se cilindar vrati. FYI baš nema dugo kak je buraz mijenjao frendu i prednje i zadnje disk pločice na 2006. passatu tdi-u. No ja sam tvoj post totalno drukčije skopčao ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|