Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.10.2017., 20:34   #2131
maki040
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 20
Vidio sam da si file-u otvorio s Notepad++. Puno je preglednije nego s Editorom :-)

Nemam mogucnosti doci do drugog rutera, pa moram ovako uspjeti izvuc podatke. Nisam to nikada prije radio. Zato jos jedno glupo pitanje, sta cu...

Nasao sam username i password, samo ne znam da li je to za net ili voip?

"xxxxxx22@ims.t-com.hr" i "xXXXxxXX"

Nisam nasao nista slicno pa zato pitam.
maki040 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2017., 20:55   #2132
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,428
xxxxyyy@ims.t-com.hr je username za VoIP, pa je onda i pripadajuci pass za njega
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2017., 20:56   #2133
maki040
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 20
Hvala ti puno. Onda imam to za Voip.

A user i pass za net, kako se to sastavlja? Da znam sto da trazim.
maki040 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2017., 21:03   #2134
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,382
Traži pass u textu ili htnet-dsl. Nije moj serijski, vidiš da završava na 123.
__________________
The truth is out there https://www.youtube.com/watch?v=IRdrt8nPyy8
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 03.10.2017., 21:05   #2135
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 657
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Radi kako spada, međutim početak i kraj je malo zbunjujući, nije format najbolji (kada bi bio moguć opet crypt)
To je neki header na početku kojeg se može ručno maknuti, a na kraju crc32 pa zato tako baca.

Citiraj:
Autor maki040 Pregled postova
A user i pass za net, kako se to sastavlja? Da znam sto da trazim.
@htnet-dsl nastavak.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2017., 21:08   #2136
maki040
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 20
Citiraj:
@htnet-dsl nastavak.
To mi je trebalo. Hvala. Vidjet cu da li ce i uspjeti.
maki040 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 21:13   #2137
tommyman1507
Premium
Moj komp
 
tommyman1507's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 329
Jel zna netko zašto ja ne mogu vidjeti najveći mogući UP/DOWN? Ima netko isto ovakvu situaciju?

tommyman1507 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 22:05   #2138
beroland
to te ja pitam
Moj komp
 
beroland's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 572
Ne znam zašto, ali i meni je isto Attainable data rate = 0 na speedportu koji je na ADSL-u, dok Actual data rate je po prilicu blizu onoga što realno i postiže na toj lokaciji.
__________________

Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy


Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W


beroland je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 20:14   #2139
toncij
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Split
Postovi: 26
Jesu li što mijenjali u posljednje vrijeme? Od prije par dana, tu negdje, Asus AC-87U na Merlinu mi ima gubitak od 30% za downstream.
Danas sam prijavio probleme, tražili su svoj Speedport i na njemu je situacija nešto bolja, nekih 95% deklariranog, ali na Asusu pada na 65-70%...

Postavke su iste, ne vidim problem...

Zadnje izmijenjeno od: toncij. 10.10.2017. u 22:44.
toncij je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 22:34   #2140
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 614
sa Merlin-om moraš oprezno ponekad je bolji orginal firmware imam neki osječaj da se merlin ponekad bavi ispravkama grešaka za pojedine modele, pa na neko drugom dolazi do problema stoga i relativno često mjenjanje onog _1,_2... verzija istog firmwarea.
evo kod mene na rt-ac88u tek ovaj zadnji 380.68_4 nadmašuje orginal firmware, na 380.68_1 nakon nekog vremena zblesirao se router toliko da sam već mislio o servisu cijeli dan mi je trebalo da ga vratim na orginal firmware 380.68_2 je imao padove brzine i povremena pucanja 380.68_4 sad već 10-tak dana radi sasvim u redu.
drugo su dns serveri ponekad bolje radi na t-comovim dns serverima, ali je večinom bolji na googleovim ali i na googleovim zna zapeti, ono kaj ja radim kad osjetim da zapinje promjenim dns servere rebootam i miran sam 10-15 dana, ponekad ne često moraš factory reset i otraga reset gumb nakon naogradnje firmwarea i ponovno konfigurirati router ili upotrijebiti ASUS Firmware Restoration tool tako da ti se slučajno ne pomješaju postavke starog firmwarea i novog.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.10.2017. u 10:27.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 22:43   #2141
toncij
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Split
Postovi: 26
ja sam ga danas na _4 dizao baš zato jer sam mislio da je problem tu.... ali ne - 70% downstreama

što je naravno nemoguće da je do Asusa... oni nešto brljaju, garant.
toncij je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 08:55   #2142
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 614
Probaj :

ugasi ONT i asusa, pričekaj jedno 10-tak sekundi, zatim upali prvo ONT pričekaj da se prvo ONT spoji zatim upali asusa.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.10.2017. u 10:28.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 10:30   #2143
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,867
Kod masu routera je poželjno / potrebno odraditi factory reset (ili kako se kod pojedinog zove) nakon mijenjanja (nadograđivanja) fw - a.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 13:47   #2144
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 614
kod asusa ti je još pozitiva taj ASUS Firmware Restoration tool odnosno možeš samo "čisti firmware" instalirati na router a ne prepisati stari sa novime,po mom iskustvu bilo bi poželjno nakon svakih 4-5 nadogradnja to učiniti.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 20:40   #2145
Sinda
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Krk
Postovi: 6
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
i vodi računa o driverima pogotovo ako si na win 10 prije same kupnje
evo nabavio sam Wi-Fi adapter TP-Link TL-WN822N. Dobio sam i disketu s driverom. Spojio,instaliro driver i radi ko urica na win 10. Brzina bi mi po ugovoru trebala biti do 50 mbps(bakar) a ja s ovim adapterom imam 52 mbps. Peporucujem ga svima!
Sinda je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2017., 07:07   #2146
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 75
Je li netko na novom speedportu koji podržava ac ima uključen i 2.4 i 5ghz signal?Meni 5ghz je uključen ali ga niti jedan uređaj koji to podržava ne vidi...a koliko znam morao bi u isto vrijeme vidjeti i jednu i drugu vrstu,tim više što je 2.4 zove jednim imenom a 5ghz sam stavio pod drugačiji naziv mreže....

Radilo je kratko vrijeme i prestalo,možda je crknuo speedport,jer ostalo sve radi pa me to čudi
__________________
HyperX je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2017., 09:34   #2147
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 614
probaj ga rebotat na gumb da ponovno učita firmware ,ako i poslje toga se nevidi prijavi kvar i traži zamjenu routera
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2017., 12:28   #2148
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,635
Citiraj:
Autor HyperX Pregled postova
Je li netko na novom speedportu koji podržava ac ima uključen i 2.4 i 5ghz signal?Meni 5ghz je uključen ali ga niti jedan uređaj koji to podržava ne vidi...a koliko znam morao bi u isto vrijeme vidjeti i jednu i drugu vrstu,tim više što je 2.4 zove jednim imenom a 5ghz sam stavio pod drugačiji naziv mreže....

Radilo je kratko vrijeme i prestalo,možda je crknuo speedport,jer ostalo sve radi pa me to čudi
Iman ja, 2,4 GHz radi sestrine krame koja ne podržava 5, te 5 GHz za sve ostale u kući Radi uredno, neman prigovora, dapače odvojio sam se od pustih smetnji svih ostalih susjeda koji redom svi emitiraju na 2,4GBh spektru...

Samo pazi koju cirkus sam imao, da nije u tebe isto, taj meni speedporta ima 2-3 SAVE tipke pri postavljanju WLAN konfiguracije. Ja sam sve postavio i kliknuo zadnji SAVE i to je to kao, ali nije bilo ok, jer sam naravno propustio kliknut onaj koji enable samu mrežu. Pa baci oko na konfiguraciju prije eventulane reklamacije uređaja...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je online   Reply With Quote
Staro 15.10.2017., 18:13   #2149
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 614
stvar je u tome da na 5 GHz je "ac",na 2,4 GHz samo "n" odnosno razlika u brzini wi-fi-a je drastična(više puta),
a osim toga gotovo svi oko tebe su na 2,4 pa su i mogučnosti za smetnje veće broj kanala je veći,pa s toga ,
ako ima pravo tražit router sa ispravnim "ac" treba to i tražiti.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2017., 20:29   #2150
alengrosevic
hmmm... Ne!
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: North
Postovi: 3,199
5GHz mod može raditi u AC ili N modu. AC je 1300 dok je N na 300 Mbps. Može i sa N-om raditi bez problema.

Meni je AC na speedportu isto u početku bio "nevidljiv", ali sam ga pustio da radi tako par dana i komp ga je konačno prepoznao. Spaja se na njega sa 866 mbps i speedtest mi radi 130/27 bez problema. Tako da je AC na njemu čisto zadovoljavajući.
Uz AC mod, nekoliko uređaja se spaja i na 2.4 GHz mrežu i svi rade bez problema zajedno.
Tak da, kaj se tiče wirelessa, i nije tak loš. Za razliku od Asusa, ne grije se toliko
__________________
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 15:05   #2151
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 75
Riješeno je,stavljen je novi router, a i problem je bio što u njihovom acs-u ili kako se to već zove ghz mreža uopćen ije bila omogućena, tako da smo u taj sustav upisali sve parametre i za 2.4 i 5ghz, tako da sada radi, na 5ghz brzina je 110mbit,na 2.4 je oko 45 što je ok, i nakon restartanja routera povuče sve podatke iz baze pa sve radi...za sada....
__________________
HyperX je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na