Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.07.2019., 16:01   #6001
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Da. S3 neo zašto?
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 17:25   #6002
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 529
Pitanje za znalce rootanja i svih tih kerefeka:


Ako kupim naprimjer K20 pro alixpressa (global ROM ne global version), osim sto ne podrzava jednu frekvu za 4G FDD (B20 - 800MHz) da li je moguće od istog tog mobitela dobiti global verziju sa flesanjem itd ? Odnosno, stavljanje Eu ROM-a i ostalih dodataka?

Ili je to uzaludna broba i rađe samo uzet MI 9t?
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 18:33   #6003
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Frend mi je nešto čačkao po mobu, pa mi sad "kocka" na startnom ekranu pali widgete, slike pozadina i postavke umjesto ono za čišćenje otvorenih aplikacija... Gdje se to vraća?
Dakle ovo me jebe:



Želim da mi kocka opet otvara otvorene aplikacije
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 18:47   #6004
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 529
si probao samo gore stisnusti dovršeno ? :P

Niš mislim da sam ipak krivo shvatio
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 18:50   #6005
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Jesam. To ti je kad označiš što želiš obrisat (zato mali krugovi iznad svake aplikacije)

Moram saznati gdje se remappira to što radi "kocka". Pročešljao sam sve settingse i nisam našao ništa
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 18:57   #6006
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 529
Si probao restartat mob? Čitam kod nekih je pomoglo

EDIT: možda riješenje ima tu

http://en.miui.com/thread-1933479-2-1.html
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 19:01   #6007
Dragonchaser
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 17
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Pitanje za znalce rootanja i svih tih kerefeka:


Ako kupim naprimjer K20 pro alixpressa (global ROM ne global version), osim sto ne podrzava jednu frekvu za 4G FDD (B20 - 800MHz) da li je moguće od istog tog mobitela dobiti global verziju sa flesanjem itd ? Odnosno, stavljanje Eu ROM-a i ostalih dodataka?

Ili je to uzaludna broba i rađe samo uzet MI 9t?
Možeš stavit Xiaomi.eu rom ali prvo moraš otključati bootloader a na odobrenje se čeka tjedan dana. Nakon što otključaš bootloader moraš stavit twrp i preko njega flešaš xiaomi.eu rom i magisk za root. I naravno da b20 frekvencija neće magično prirediti kad staviš xiaomi.eu rom jer ona ovisi o hardwareu a k20 pro ju nema.
Dragonchaser je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 19:06   #6008
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Restart ne pomaže. It's a feature, not a bug
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 19:08   #6009
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 529
Citiraj:
Autor Dragonchaser Pregled postova
Možeš stavit Xiaomi.eu rom ali prvo moraš otključati bootloader a na odobrenje se čeka tjedan dana. Nakon što otključaš bootloader moraš stavit twrp i preko njega flešaš xiaomi.eu rom i magisk za root. I naravno da b20 frekvencija neće magično prirediti kad staviš xiaomi.eu rom jer ona ovisi o hardwareu a k20 pro ju nema.
Sve jasno za procedure, samo se htio raspitati da li sa svim tim postupcima mogu dobiti "oriđiđi" EU varijantu sa OTA updejtovima i ostalim .)

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Restart ne pomaže. It's a feature, not a bug
Onda imas jos onu opciju sa enable/disable securtiy app....sto god im to znacilo.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 19:51   #6010
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Promjenio launcher no funkcija kocke je i dalje ista wtf...

Onda nije do muia nego na razini androida...
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 20:00   #6011
razjaren
Promatrač
 
razjaren's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 21
@Manuel Calavera
Možda ti ovo na slikama pomogne ( valjda je izbornik sličan kao na mom mi8 )
Slijedi slike kao korake … tebi je vjerojatno kao na slici 4, uključena ta opcija , isključi ju da bude kao na slici 3 … mislim da će to vratiti stanje kakvo je bilo i kakvo želiš.

Ako to ne riješi problem, slijedi označeno na slikama ( upali tu opciju kao na 4. slici ) , otvori izbornik koji je označen na 5.slici .. otvori izbornik "odaberite prečac" i otvoriti će ti se izbornik sa dosta opcija koje želiš dodijeliti tom gumbu .. ti dodjeli opciju kao na slici 5 ( početna ) i ponovo isključi da bude kao na slici 3 , dakle isključen .



Zadnje izmijenjeno od: razjaren. 09.07.2019. u 20:12.
razjaren je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 20:26   #6012
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Thnx, ali napravio sam hard reset 😁

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2019., 08:05   #6013
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,644
Ne krivim te

Settings odnosno Postavke u MIUI10 su IMO užasno posložene i bez ikakve logike.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2019., 08:08   #6014
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Žao mi je što prije nisam vidio post od razjaren pa da barem probam, no mislim da sam čačkao po tim menijima i ništa. Baš ga je fino lik sredio

Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2019., 08:15   #6015
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,000
Sad je ok, nakon hard reseta?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2019., 08:16   #6016
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Da, naravno, jer vrati na stock postavke, a to je bila promjenjena postavka
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2019., 23:43   #6017
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 529
Momci imam dilemu između dva prodavača

Alix - Garancija 1 god i to ako - 2,200kn

ili

Grosso - garancija 2 god. -2,700kn

Cjene uključene sa poštarinom
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 13:30   #6018
davidovski
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: aha
Postovi: 101
Sa grossom su ljudi prije znali imati problema, ne znam kako je sad, a i 500 kn je prevelika razlika. Definitivno bi išao na ali
davidovski je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 13:31   #6019
frulex
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 674
Pa teško će ti tu netko pomoći, samo o tebi ovisi jel ti vrijedi garancija 500 kn...

Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk
frulex je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 15:36   #6020
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 529
Jasno, samo tražim neka dodatna stajališta glede toga. Da se ne zaletim ko muha bez glave, možda savjet/mišljenje nekog drugog da je u toj situaciju a da ja nisam razmišljao oko toga pripomogne
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 22:23   #6021
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 2,511
Pocophone ti je bio cca te cijene kad sam uzimao.
Pogledaj cijene dijelova za Poco na Aliji, pa vidi jel se isplati tih 500kn za garanciju pljunut.
Ja nebi. 100-200kn razlike, no brainer, 500 nema šanse.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2019., 22:31   #6022
panasonic
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: EU
Postovi: 917
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Grosso - garancija 2 god
Aha, kako da ne, takvu garanciju kakvu ti oni daju ti mogu i ja dati.
Ispričana je priča o njima odavno, nema tu supporta ni garancije... zaobiđi ih.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 00:43   #6023
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Zašto na RN7 One hand mod ne radi? Pretpostavljam da mu smeta što krug otvara browser kad ga duže držim
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 15:48   #6024
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 529
Izgleda da će potrega ipak potrajati još.

Iako naginjem na jeftiniju opciju i zanemariti granaciju kao takvu, u dopisu sa sellerom se ispalo da oni nemaju arijantu prepakiranja u UK (sasvim slucajno vidio da i podosta ostalih sa alix odustaju sa time - brexit lol) tako da time onda imam igru sa carinom što ne zelim ni pod razno...idemo dalje, nesto ce se vec naci.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 16:13   #6025
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Da odgovorim sam na svoje pitanje - treba samo lagano i brzo gurnuti od kruga u stranu. Čim se malo zastane na tipci otvara browser...

BTW kako da stavim chrome kao defoult browser? Kad odem tamo gdje se mjenjaju app ne nudi mi ga pored stock browsera fakat ne kužim...

Također kad surfam s chromeom i hoću otvorit neki link - pita me s kojom app da otvorim link - stock browserom ili tapatalkom - WTF? Pa već jesam U browseru (chromeu), ne kužim... I kad me to pita chromea nema kao opcije...
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 20:05   #6026
razjaren
Promatrač
 
razjaren's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 21
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova

BTW kako da stavim chrome kao defoult browser? Kad odem tamo gdje se mjenjaju app ne nudi mi ga pored stock browsera fakat ne kužim...
Pa trebalo bi da ti ponudi pored stock browsera i Chrome
Zadane aplikacije se postavljaju na slijedeći način: postavke , Upravljanje aplikacijama … kad se otvori taj izbornik s aplikacijama , gore desno imaš tri točkice .. klikneš na njih i pojavi se izbornik … tu odabereš ( klikneš ) Zadane aplik.
Opet se otvara novi izbornik i tu odabereš , ( u tvom slučaju ), Preglednik … stiskom na to otvori se opcija da izabereš koji želiš ( trebalo bi ti ponuditi stock browser i ostale koje imaš instalirane) odabereš Chrome i izađeš. Tad ti je to zadana aplikacija ( tu možeš i za sve druge aplikacije odrediti koje želiš da su zadane aplikacije ).
razjaren je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2019., 21:00   #6027
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,406
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2019., 12:16   #6028
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 11,430
Citiraj:
Autor razjaren Pregled postova
Pa trebalo bi da ti ponudi pored stock browsera i Chrome

Zadane aplikacije se postavljaju na slijedeći način: postavke , Upravljanje aplikacijama … kad se otvori taj izbornik s aplikacijama , gore desno imaš tri točkice .. klikneš na njih i pojavi se izbornik … tu odabereš ( klikneš ) Zadane aplik.

Opet se otvara novi izbornik i tu odabereš , ( u tvom slučaju ), Preglednik … stiskom na to otvori se opcija da izabereš koji želiš ( trebalo bi ti ponuditi stock browser i ostale koje imaš instalirane) odabereš Chrome i izađeš. Tad ti je to zadana aplikacija ( tu možeš i za sve druge aplikacije odrediti koje želiš da su zadane aplikacije ).
E tu hoće. Hvala
A u postavkama app sustava - preglednik - kad ugasiš postavi kao zadani preglednik ne nudi chrome. Baš blesav OS, čemu to dupliranje menija...

Također upravo skužio da S3 neo sa izgrebanom kamerom šije RN7 u skeniranju barkoda (aplikacija hrvatske lutrije). Kod na ovom listiću je malo problematičan pa im iz nekog razloga treba duže da očita, no samsung ga na kraju ipak očita dok RN7 sa boljom kamerom možeš držat vječno i nista (neispravan kod javi). Utvrdio na više pokušaja...

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 14.07.2019. u 12:34.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2019., 14:32   #6029
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,362
mali OT.... narucio Xiaomi mi band 4 s goldwaya (hong kong) ali mi na trackingu pise da ide iz singapura... to je ok ili?
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2019., 14:42   #6030
renc
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 281
Pitanje za vlasnike Mi9. Koliki je problem ova "grbica" od kamere. Ovak dok sam ga probavao mi izgleda kao da bi se staklo na kameri moglo dobro izgrepsti nakon nekog vremena osim ako se ne bi furala neka debela maska. Lagani dizajnerski fail?
renc je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na