Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.12.2013., 13:53   #31
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,138
Citiraj:
Autor miki_st Pregled postova
Problem je socketa, jer trenutacna maticna ploca mi je blago receno zastarjela (KLIKNI), 775, ona moze max povuci 4 GB, cisto sumnjam da moze vise, u planu mi je uzet novu s novijim socketom gdje ce bit 8-16 GB RAM.
E miki, miki stingeru naš
Klikni na vlastiti link, i otvori oči
4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory

Ali, imho, ako planiraš upgrejd na noviji proc i mbo, bolje ne uzimaj ništa, jer kupovati i ulagati u ddr2 sada, je suludo, guraj tako dok ide, tj dok ne skupiš lovu za upgrejd, prodaš svoje, quadovi sa s775 su traženi i solidno plaćeni i lagano doplatiš za neki noviji i5, eventualno i7 ak uleti i to je to.
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 13:55   #32
miki_st
Registered User
Moj komp
 
miki_st's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 38
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Upgrade .Net Frameworka na 4.5.1. verziju (te restart nakon toga) je pomogao nekim nVidia userima sa sličnim simptomima.
Napravio, nije pomoglo
miki_st je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.12.2013., 14:03   #33
miki_st
Registered User
Moj komp
 
miki_st's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 38
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
E miki, miki stingeru naš
Klikni na vlastiti link, i otvori oči
4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
Bravo ja
Uzet cu ukupno 8GB DDR2, mislim da je to dovoljno, sto cu s MHz?

npr (KLIKNI)

P.S. treniraj jopis izbjegavanje stingera, samo kupim Service starove na BF3, nebo je cisto kad sam na mapi :P
miki_st je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 14:05   #34
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,138
Citiraj:
Autor miki_st Pregled postova
Bravo ja
Uzet cu ukupno 8GB DDR2, mislim da je to dovoljno, sto cu s MHz?

npr (KLIKNI)

P.S. treniraj jopis izbjegavanje stingera, samo kupim Service starove na BF3, nebo je cisto kad sam na mapi :P
Mhz će se prilagodit sporijoj memoriji, znači ak sad imaš 2x2 na 1066, i kupiš 2x2 na 800, radit će sva 4 keksa na 800mhz. A i ak to ploča ne odradi, riješiš to u biosu sam za minut.

P.S. Slabi su stingeri na bf4, treba ti jedan više
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 14:31   #35
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp
 
dh41400's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zabreg
Postovi: 3,277
Citiraj:
Autor miki_st Pregled postova
Napravio, nije pomoglo
Da, BF je poprilično svojeglav ... ali ovo mi nije jasno, ako se ništa nije mijenjalo u konfi u međuvremenu ...

Citiraj:
Autor miki_st Pregled postova
...
U pocetku je sve bilo idilicno, vecinom igram BF3 na prosjek 70-80 fps na HIGH postavke, driveri su downloadirani dva puta gdje mi je trenutna verzija 331.93.

Nakon downloada doticnog drivera pocinju problemi, jer mi fps mizerno padnu na prosjek 15 (HIGH postavke s 4xAA) do super velikih 30 (LOW postavke).
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 16:18   #36
miki_st
Registered User
Moj komp
 
miki_st's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 38
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Da, BF je poprilično svojeglav ... ali ovo mi nije jasno, ako se ništa nije mijenjalo u konfi u međuvremenu ...
Nista se nije mijenjalo, prvih mjesec dana FPS u prosjeku od 80-100, nakon instalacije novih drivera sve padne na mizernih 15.

Npr. danas opet reinstalirao driver, igra se popela na prosjek 60, napravio restart, padne na prosjek 15, najvise sto sam vidio je 20. Kada idem na LOW postavke, onda ide do max 30.

Neznam sto da napravim.

Sad sam pregledao kuciste, RAM na mjestu, nigdje se nije odvojio
miki_st je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 11:15   #37
Michel
Premium
Moj komp
 
Michel's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 1,228
Ovo je glupo i vjerojatno si probao ako nisi probaj.

Pri instalaciji drivera , izaberi clean install da izbriše sve stare postavke i onda instaliraj samo driver, a makni sve one druge gluposti i ostavi physx.

Probaj novi netframework, i directx web setup.

Ovo što kolege spominju ram nema veze s tvojim slučajem u tebe se očito zeznulo sa instalacijom drivera nešto....
Michel je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 13:34   #38
miki_st
Registered User
Moj komp
 
miki_st's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 38
Citiraj:
Autor Michel Pregled postova
Ovo je glupo i vjerojatno si probao ako nisi probaj.

Pri instalaciji drivera , izaberi clean install da izbriše sve stare postavke i onda instaliraj samo driver, a makni sve one druge gluposti i ostavi physx.

Probaj novi netframework, i directx web setup.

Ovo što kolege spominju ram nema veze s tvojim slučajem u tebe se očito zeznulo sa instalacijom drivera nešto....

Budem

Jos jedan info.

Pokrenio sam windows experience index, da usporedim pad FPS s ocjenama kad je bila idila, dakle "stare" ocjene graficke su 7.9, za "graphics" i "gaming graphics", SSD 7.7, dok najniza pripada RAM-u (7,3).

Pri padu FPS ocjene padnu na 5.1 i 6.3 dok SSD-u pada ocjena i to za 0.6 poena (prije je 7.7), sad je 7.1. RAM netaknut.

Sad radim clean SSD preko AV, mozda nesto nadje
miki_st je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2013., 00:45   #39
miki_st
Registered User
Moj komp
 
miki_st's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 38
Nakon nekoliko dana "istrazivanja" ipak imam neku poveznicu, izgleda da mi je comp (bio) zahvacen malwareom koji je "dirao" audio drivere (tako kaze opis od AVG) koje mogu povezati s GPU.

WinAmp finalna verzija je uzrok tome, na dan kad sam je instalirao, instalirao sam i nove drivere od GPU.

Skinio sam starije drivere od Nvidie iz 11 mjeseca radi usporedbe s novim R331, FPS ide visoko, HD ne trza u playu ali nakon restarta ide sve na "staro" kao i kod R331, trza HD, FPS ide na 20.

Kad sam maknuo WinAmp, "ocistio" ostatke od malware-a, nakon nekoliko restarta FPS se drze stabilno, HD ide punom parom.

Nije jos sigurno, dat cu jos nekoliko dana da vidim ima li jos kakvih problema s GPU.

Zadnje izmijenjeno od: miki_st. 19.12.2013. u 00:53.
miki_st je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2013., 19:31   #40
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,013
Exclamation Rušenje drivera

Poznata greška "Display driver NVIDIA windows kernel mode driver version xxx.xx stopped responding and has successfully recovered." gnjavila me zadnjih cca 3 tjedna i to više od 30 puta dnevno. Rušenje svako malo, najčešće unutar Internet Explorera na stranicama gdje ima dosta animacija u Flashu, rušio se i Firefox, BFBC2 često dropao na desktop ili sam zaglavio u nekom smrznutom ili bijelom ekranu. Isprobao 4 zadnje verzije drajvera, isprobao i zadnju betu i ništa nije pomoglo. Onda sam se sjetio da je Intel napravio update za svoju HD grafiku koji se taman instalirao u tom periodu. Otišao sam u BIOS i iGPU stavio na DISABLED. Od tada, nekih 3-4 dana niti jednog rušenja i sve radi savršeno.
Problem je u power savingu, izgleda da Intelovi drajveri za integriranu grafiku nešto poprčkaju po postavkama grafičkih drajvera i Nvidia se ruši kad iz low power (9-11%) prelazi u full power postavke (> 30%). Barem je to moj zaključak jer sam pratio što se dešava na grafovima MSI Afterburnera.
Molio bih samo nekog tko ima Intelovu grafiku a koristi Nvidiu i često mu se ruše drajveri, da pogleda u BIOS da li ima mogućnost isključiti iGPU i da li mu se drajveri dalje ruše, time bih samo potvrdio ovu teoriju.
Sinac je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglas Oglasni prostor

Staro 18.03.2014., 13:51   #41
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
Pitanje vezano za nVidia SLI

Pozdrav,

u fazi sam nabavke polovne s939 ploče i vjerojatno će to biti ASUS A8N-SLI Premium. E sad, ploča ima dva PCIe x16 slota naravno zbog SLIja. Ne mislim koristiti SLI nego je pitanje slijedeće:

Da li se u PCIe x16 slot koji se ne koristi mora "uštekati" nekakav adapter, ili to ploča sama određuje/detektira? To pitam jer sam tragajući za pločom vidio da neke ploče zahtjevaju da se sa nekakvim adapterom odredi koji se slot koristi. Tip od kojeg kupujem ploču nije ništa spominjao, nema ništa od bundlea.

I još nešto, kako ću koristiti samo jednu grafulju, da li je mogu koristiti u bilo kojem PCIe x16 slotu kako meni više odgovara zbog ostalih PCI kartica koje ću koristiti. Jedan je utor plavi a jedan crni.

Uostalom evo ploče
Moja buduća ASUS MBO
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 14:38   #42
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,960
Ma kakvi adapteri momak, di si to čuo?

Stavi u bilo koji x16 i radit će, nemaš brige
__________________
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 14:58   #43
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,709
meni isto prvi glas, skoro se zapitao
syss je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2014., 15:05   #44
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
probati ću naći taj link. Točno sam vidio sliku dok sam guglao s939 ploče. Između dva PCIe x16 slotova je bio nekakav priključak u kojeg se na dva načina mogao ubosti nekakav komad sa pinovima.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2014., 19:43   #45
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
PSU za 8800GS

Kakva napajanja ste imali/imate sa nvidia 8800 ili slicnim karticama?

Nudi mi se jedna 8800 GS za koju proizvodjac kaze da potrosnja ide do 150W.

Do sada sam u kompu na Ćifteku 360W sa 3 diska i dvije tv kartice i dvdrwom vrtio nvidiju 6800 koja vuče do 60W. Bojim se da bi 90 dodatni W moglo biti previše za sadašnje napajanje.

Neki savjer/iskustvo?
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2014., 20:00   #46
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,147
Trebalo bi radit bez problema, sigurno neće ništa izgorit ili tako nešto....
Pa probaj uštekat, ako se PSU počme znojit u loadu tek ga onda gledaj zamjenit

Edit: zaboravih moglo je pitanje ladno u temu preporuke za napajanja nije tribala nova tema
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 07:46   #47
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
Huh... sad sam sve to vidio. I dobar PSU Calc.

Hebiga.

Moderatori , sorry
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 08:57   #48
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp
 
Drvoje's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: u threadu kojeg nitko ne čita
Postovi: 3,911
Ne znam koju točno 8800GS imaš, ali diljem neta sam vidija da je 105W max TDP. za nju.

Ti PSU calc. programi ti inače nisu baš mjerilo realnosti.

Ima sam Chieftec od 400W (GPS serija = Delta OEM) i prištekano:
HD4830 (95W)
E4400 (65W) blago OC-an
2x1GB DDR2
1 HDD
1 ODD
1 floppy
4 venta (2x8/2X12)

Na konfi je gejmanje bilo prioritet i bez problema bi se odvrtilo pokoji put Furčmark/OCCT.

Sve je radilo bez problema, pa ti savjetujem, ka i kolega gori, da prvo isprobaš.

Inače taj vent od PSU-a drži pod "nadzorom", jer sam ga minja u dva Chiefteca (moj od 400W i jedan drugi od 450W).
Ventilator u tim Deltama je Yate Loon sleevano smeće koje nakon cca 3/4 god. otkazuje.
Na netu je već bilo negativnih iskustava na tu temu, ali nije samo vent 100% kriv (pozicija/orijentacija venta odnosno napajanja, prašina i nepodmazivanje ležajeva također igraju ulogu)

3. Chieftecu nije bilo spasa, ventilator crka, ali napajanje nije radilo ni nakon promjene venta (srića dovoljno je kvalitetno pa nije povuklo ništa sa sobom - zaminjeno Seasonicom od 400W za 300kn iz Chipoteke).

BTW Ja samo pretpostavljam da je Delta OEM tog tvog Chiefteca, pošto nisi napisa model PSU-a
__________________


Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 11:59   #49
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Ne znam koju točno 8800GS imaš, ali diljem neta sam vidija da je 105W max TDP. za nju.

BTW Ja samo pretpostavljam da je Delta OEM tog tvog Chiefteca, pošto nisi napisa model PSU-a
Iskreno rečeno neznam, mislim da sam ga kupio u dućanu kalo tešku bulk, ono i nekakvoj prozirnoj vrećici, ako je to to.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 12:46   #50
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp
 
Drvoje's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: u threadu kojeg nitko ne čita
Postovi: 3,911
Vidim da ne znaš ni za grafu

Šta se tiče napajanja takvog sam ga (bulk - golo napajanje) i ja davno kupija u Vemulja.

Inače sa strane svako napajanje ima naljepnicu di se vidi proizvođač, model, karakteristike..
__________________


Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 13:17   #51
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Vidim da ne znaš ni za grafu

Šta se tiče napajanja takvog sam ga (bulk - golo napajanje) i ja davno kupija u Vemulja.

Inače sa strane svako napajanje ima naljepnicu di se vidi proizvođač, model, karakteristike..
Pa neznam kad sam u pregovorima sa petoricom-šestoricom prodavača.



U igri su GS/GT/GTS, 192-256-384bitna, 256-320-512Mb, eto nešto iz tog skupa.

A napajanje mi je u kompu ispod stola. Moš mislit da znam napamet karakteristike sa naljepnice.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 13:26   #52
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp
 
Drvoje's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: u threadu kojeg nitko ne čita
Postovi: 3,911
Misliš lin si rastavit komp. i pročitat konkretne informacije s naljepnice, umisto da ti gatamo ovdi
__________________


Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 13:28   #53
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Misliš lin si rastavit komp. i pročitat konkretne informacije s naljepnice, umisto da ti gatamo ovdi
Tek kad mi dođe nova matična.

Ali moglo bi biti točno ovo napajanje sa slike koju si postao.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 16:46   #54
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Ajd baš pogledaj koji je model, a pogledaj i kako izgleda unutra, jer znam da mi je davnih dana pod ruke došao Chieftec ATX-1136H 360W, za kojeg se kao proizvođač navodi Enhance, a bio je prepun kondenzatora u lošem stanju.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 19:27   #55
flyer1
Premium
Moj komp
 
flyer1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: home
Postovi: 418
meni je 380W siso bez greške gura 8800GT - 1x6pin PCIe konektor, 105W TDP. (+AM2 brisbane, optiku, 2 diska i 2 venta)
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 21:25   #56
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
meni je 380W siso bez greške gura 8800GT - 1x6pin PCIe konektor, 105W TDP. (+AM2 brisbane, optiku, 2 diska i 2 venta)
Dobra vijest za mene jer evo 8800GT 512Mb upravo drzim u ruci. Doduse ja imam jos jedan disk vise i jos dvije tv pci kartice... ali definitivno cu probati
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 21:37   #57
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp
 
Drvoje's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: u threadu kojeg nitko ne čita
Postovi: 3,911
Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Ajd baš pogledaj koji je model, a pogledaj i kako izgleda unutra, jer znam da mi je davnih dana pod ruke došao Chieftec ATX-1136H 360W, za kojeg se kao proizvođač navodi Enhance, a bio je prepun kondenzatora u lošem stanju.
A 50% su šanse da je HPC-360-202DF (ka ovaj sa gornje slike) odnosno Sirtec
http://www.tomshardware.com/reviews/...er,2913-5.html

Sad kad mu bude neko od 350W
__________________


Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 21:47   #58
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,147
350-tke su bile legendarne delte ta drži bez greške tu knofu xD
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2014., 21:57   #59
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp
 
Drvoje's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: u threadu kojeg nitko ne čita
Postovi: 3,911
Imali su oni (Chieftec) 350W modela i od Sirteca te CWT-a (link ispod)
http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page873.htm

Ne impliciram da su ta 2 navedena proizvođača shit u odnosu na
__________________


Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2014., 10:59   #60
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,293
Našao sam sliku (koju sam postao na "Ružna i neuredna kučišta )

On što zoomom mogu pročitati je CHIEFTEC GPS-350EB-101A i "Made in China"

Slika sa neta

Po linkovima iz threada pretpostavljam da je Delta?
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na