Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.01.2018., 00:50   #331
Ciki55
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Varazdin
Postovi: 11
pozdrav,

novi sam u ovome, slazem svoj prvi rig...
imam 2 x rx580 i jednu rx 480.....ako je zastekana samo jedna graficka, komp se pali....cim zastekam jos jednu, nema slike.....graficke su spojene preko risera na maticnu....probao sam mijenjati risere, ista prica
Ciki55 je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2018., 01:08   #332
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,674
Citiraj:
Autor Ciki55 Pregled postova
pozdrav,

novi sam u ovome, slazem svoj prvi rig...
imam 2 x rx580 i jednu rx 480.....ako je zastekana samo jedna graficka, komp se pali....cim zastekam jos jednu, nema slike.....graficke su spojene preko risera na maticnu....probao sam mijenjati risere, ista prica
napajanje je dovoljne jacine? ustekao si naponski kabel na te dodatne kartice, 6 pinski ili 8 pinski na samu grafu?
buljaka je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.01.2018., 01:29   #333
Ciki55
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Varazdin
Postovi: 11
napajanje je corsair tx 850W.....skuzio sam da imam sliku samo kada je monitor ustekan u graficku koja je spojena u pci x16
Ciki55 je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2018., 01:55   #334
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
ako ti ploca ima integriranu grafiku stavi da je ona primarna
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2018., 08:58   #335
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 426
Ima li negdje uputstva i biosi za nvidije,konkretno 1060 kartice sa 3GB ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2018., 09:00   #336
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,318
Nema
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 00:43   #337
andrea998877
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Opatija
Postovi: 12
molim nekoga za pomoč brikao sam jednu 580 pulse 8gb.
flešao sam ih 3 prije nje i ova je usred flesanja bacila plavi screen i gotovo.
jel se moze nekako spasit
andrea998877 je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 01:04   #338
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,940
Ukoliko nema dual bios switch treba kratko spojiti 1. i 8. pin na biosu čipu kartice.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750 + mAGICFORCE 68 Gateron Brown
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD

Facelessone je online   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 21:12   #339
andrea998877
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Opatija
Postovi: 12
Uspio sam je vratit sa atiflashom hvala bogu!
andrea998877 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2018., 01:28   #340
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,856
Slobodno napises kako da zna netko ako se nadje u toj situaciji...
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.01.2018., 19:46   #341
johnnybravocota
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Maksimir
Postovi: 3
Citiraj:
Autor andrea998877 Pregled postova
Uspio sam je vratit sa atiflashom hvala bogu!
Kako si ju vratio? Bilo bi dobro znat, trebam flashat 4 rx580 4gb pulse oc sutra...
johnnybravocota je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2018., 20:20   #342
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,118
Kaj kak
Stisnul je opet na nju i flash
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2018., 09:32   #343
Ciki55
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Varazdin
Postovi: 11
pozdrav,

imam ustekanu rx480 i rx580, no u programu GPU Z vidim samo rx480...
instalirao sam zadnje drivere...rx580 radi, tj.vidim da joj se vrte ventilatori, ali ju nevidim ni u device manageru...sto radim krivo...
obje graficke su spojene preko risera na maticnu
Ciki55 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2018., 10:50   #344
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,940
Provjeri jesu uštekani svi naponski kablovi i USB u riser. Ako je sve to dobro probaj za početak zamjeniti mjesta grafičkim karticama.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750 + mAGICFORCE 68 Gateron Brown
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD

Facelessone je online   Reply With Quote
Staro 20.01.2018., 17:49   #345
Colop
Premium
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb/Split
Postovi: 589
Nakon sedam nvidia rigova sklapamo prvi amd rig.
Ima li itko za preporučiti step by step tutorial za flashanje amd kartica.
Hvala

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2018., 18:07   #346
Ciki55
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Varazdin
Postovi: 11
pomagajte, nikako ne uspjevam upogoniti sve 3 graficke....
1 x rx 480
2 x rx 580
ploca: gigabayte Z270-Gaming K3
napajanje: Corsair TX850

kad spojim jednu graficku, bilo koju, komp radi, kad dodam jos jednu ili ce uopce nece upaliti, ili ako se i upali, onda u GPUZ programu ipak stoji samo jedna graficka.
Ciki55 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2018., 20:20   #347
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 166
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Nakon sedam nvidia rigova sklapamo prvi amd rig.
Ima li itko za preporučiti step by step tutorial za flashanje amd kartica.
Hvala

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=JKM60VVIfRg
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2018., 21:28   #348
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 576
Daj da pitam!!
Kako sam novorođenče u miningu, pa "snalazim se kako stignem. Uglavnom ovdje na forumu! ;(

kontaktirao sam ovog lika sa bitcointalk foruma što radi romo.bio za gpu,

https://bitcointalk.org/index.php?ac...ofile;u=986862

I za nekoliko doge coina mi je poslao ovaj jedan bios! Ali samo jedan ROM fajl od 250kb.

I kaže da je to za Samsung i za micron.(to ja imam)
Pa SAD s kojim programom to naj bolje i naj jednostavnije flashat?

Ove moje sam flasha sa Atiflash i CMD naredbom, ali sam imao posebno BIOS za Samsung posebno za micron!
A ovaj tip mi posla samo jedan fajl! Pa sam malo zbunjen ?



Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.

Zadnje izmijenjeno od: gloginjaR. 21.01.2018. u 21:33.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2018., 21:45   #349
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
Evo moj step by step:
Imam HD win 7 sa polaris editorom i atiflash toolom.
Bootam sa 3 graficke, skinem bios backup za sve tri osim ako sam 100% siguran da su iste. Neke izgledaju isto ali nisu iste.
Onda prepravim te biose, 1500 na vise ili ako steka onda ponovim process i koristim drugi strap koji naknadno posurfam na netu. Mislim da su mi rx 570 asus radile na 1650 strap pa na vise.

Onda kad zavrsim gasim komp izvadim te 3 i stavim nove 3. Radim po 3, jer se u win7 ne vidi opcija za vise od tri, pa nemogu tu cetvrtu selektirat.

Ako zbrikas neku onda mislim da je process da bootnes s ispravnom a brikana da je ustekana isto, i samo hje ponovno flashas s original biosom ili nesto.

Ali ako koristis modifikaciju original biosa onda je nemoguce zbrikat osim ak nestane struja tokom procesa ili nesto. Problemi nastaju kada ljudi skidaju svakojake biose sa neta.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2018., 21:46   #350
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,856
Tip ti je poslao bios, a bios je ne bi vjerovao 1 (jedan) file.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2018., 21:53   #351
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,318
Da, 1 file za 2 kartice koje imaju različitu memoriju, who would say that

Skini Polaris Bios Editor 1.6.5, u njemu imaš dole u desnom čošku "One click timing patch"

Koliko vidim, za Hynix koristi identičan strap koji i ja koristim na svim karticama sa hynixom tako da vjerujem da su i za ostale memorije iskorišteni najbolji strapovi
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2018., 22:26   #352
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 576
Sa tim sam polarisem i namještao, ali negde čitam da su tu strapovi "dosta bitni",, pa sam mislio ovoako "kupiti gotove.
Otvorio sam taj rom u srbpolarisu, i zaista pokazuje samsung i micron, vremena, ali , kao što kazem nisam siguran kako da to flasham sa srbpolarisom, jer nisam radio s njim.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2018., 22:57   #353
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,940
Ne, flash radiš sa atitoolom. Srbpolaris ti je editor.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750 + mAGICFORCE 68 Gateron Brown
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD

Facelessone je online   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 00:36   #354
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 576
[QUOTE=dada-as;3154010]Evo moj step by step:.

Ali ako koristis modifikaciju original biosa onda je nemoguce zbrikat osim ak nestane struja tokom procesa ili nesto. Problemi nastaju kada ljudi skidaju svakojake biose sa neta.[/QUOTE

Probao sam tako. Ugasim komp uštekam jednu koja radi.. I ovu drugu , međutim neće Windowsi uopće da se dignu, comp ostane smrznut odmah u biosima???
Neznam šta cu s njom?


@facelessone
To sam samo otvorio bin fajl., da vidim što ima.


pps;Neznam jel ko pokušao ovako https://www.youtube.com/watch?v=ygePzROjrDU

di se u biosu nalazi integrirana grafička?
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.

Zadnje izmijenjeno od: gloginjaR. 22.01.2018. u 08:23.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 08:31   #355
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
Najbolje bi bilo da dignes preko graficke na maticnoj a ova zbrikana nek je u maticnoj u pravom utoru.

Ako nema maticna grafu onda moras pronaci ispravan utor. Neke maticne bas zahtjevaju da su graficke zastekane u odgovarajuci utor. Imao sam tako problema i nije mi bilo jasno zasto niej radilo kada su bile ustekane u druge utore... Ako me sjecanje ne vara da bi trebao ako koristis dvije zastekat u one dugacke utore. Ako ne radi onda zamjeni graficke, zbrikana nek ide u utor od nezbrikane i tako.

Uglavnom moras se igrati, ja sam se tako igrao 2 tjedna... Nisam ni spavao nocima kada su rigovi se gasili u sredini noci.

EDIT:
Moguce je da je grafa otisla na vjecna lovista, ali moras sve probat da to potvrdis jer ako ces slat na garanciju da budes sigurand a stvarno ne radi, da ne ispadne da kod njih proradi.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 09:23   #356
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 576
OK. Dado! Budem proba. Imam integriranu grafu u matičnoj.
Dali mogu preko risera? Ili treba direktno u ploču?

Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 09:25   #357
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
ide preko risera, samo mislim da mora biti ustekana u taj glavni utor, jedan od ona dva dugacka. Cini mi se da je glavni onaj od processora dugacak prvi. Neke maticne to ne zabrinjava, ova moja u kompu radi bez problema u bilo koji utor da je ustekam, ali imam 2 riga koja su me dosla zivaca.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 13:52   #358
neverin
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 72
Da podijelim svoje iskustvo sa XFX Radeon RX 580 4GB GTS XXX ED. Out of the box 22 MH/s u Claymore dualu dok mi druge (Sapphire rx580 nitro 4GB, Sapphire rx580 pulse 4GB i Gigabyte rx570 Gaming 4GB) u isto vrijeme daju oko 29,7 MH/s. Bez modanja biosa dižem mem clock do 2050 samo da vidim greške ali nema grešaka na HWinfo. U biosu mjenjam samo strap 1500 na više, flešam, restartam, sad daje oko 26 MH/s ali grešaka je dosta i sa manje od 2000. Onda činim grešku i skidam neki bios, flešam, restartam, i opet slično sa dosta grešaka. Nakon toga pokušam vratiti originalni bios ali to flešanje ne uspijeva i rom je nečitljiv, i neće ponovo flešati ni sa -f opcijom. Onda otkrivam da kartica ima hard switch koji uključujem. Tako radi nekoliko dana stabilno 27,8 MH/s, baca milijune grešaka ali radi i u cijelom danu ima tek poneki incorrect share, ništa više nego druge. Default clock sa tim switchem je 1100/1850. Ako stavim na 1150/1750 manje grešaka ali i malo manji hashrate 26,8. Nakon toga nađem na xfxforce.com za tu karticu:
XFX Dual BIOS Mining Equipped for gaming and mining
We know enthusiast like options, our RX 570 and 580 graphics cards are shipped with a Dual BIOS. If you want optimal gaming performance just install it and go. For cryptocurrency mining, simply shut the system down and flip the BIOS switch on the card. Our mining BIOS is already tuned to give increased mining hashrates without hassle.
neverin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 15:21   #359
webstar_007
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: zg
Postovi: 54
ima netko za Gigabyte Gaming RX570 4GB, Samsung neki dobar bios?? Neka napise kolko mu daje i OC postavke
webstar_007 je online   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 15:33   #360
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,674
Ima tko xfx rx580 4gb Black edition gts ove? Jebi me ali neće preko 27 hash a da se ne rusa. Probao. Ako jedna na bios modu radi ok druga padne sa 28.9 na 20 hash u roku par min. Promijenio riser i napajanje i opet isto. Čak i pcie utor sam mijenjao .

Na default OC biosu je 27 mhs i 1100/1850 .
buljaka je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na