|
![]() |
#151 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Upravo tako imam ja složeno, jači komp vrti docker samo za to. Remote može odraditi samo Smart Search and Face Detection, nakon njega dolazi face recognition dio koji je isto dosta zahtjevan i taj nažalost baš mora u istom dockeru gdje je i ostatak. Samo mu u administraciji ubaciš dodatni URL do stroja koji vrti taj posbni mali docker. Ako je dostupan, ide preko njega, ako nije, ide na lokalnoj kanti. Dokumentacija, pročitaj prvi dio: https://immich.app/docs/guides/remote-machine-learning/ Edit: inicijalna obrada na jednom stroju i prebacivanje na drugom ide bez problema po recepturi kako je Night opisao, radio sam to. Gro fotki obradio na jačem stroju, rsyncao na drugi, tamo digao immich docker i posložio permissione i staze. Sve radi ok. Nakon toga složio remote learning i to je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
mogu i ja potvrditi, tako ja radim. Moja kanta za gaming odradi machine learning dio, a immich stoji na NAS-u koji samo nudi prikaz i dohvaćanje slika.
![]() |
#154 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Koje free applikacije za zipanje i pdf mogu bez problema koristit na kompu od obrta? Za winrar znam da je frend imao probleme kad su mu došli gledat software (nije besplatan za komercijalnu upotrebu). Kolko vidim po netu 7z je free za zipanje, a pdf-ova ima raznih. Inače koristim Foxit i nezamjenjiv mi je (isto niej free), ali koristim velike "plahte" za nacrte i pdf viewer bi morao biti sličan tome. Ako može savjet, hvala. P.S. Za Windowse ofc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Nema mi WinRAR smisla otkad postoji besplatni 7zip. Za PDF mi je najbolji SumatraPDF, ali to je viewer koji radi upravo to, bez nekog bloata i dodatnih nepotrebnih opcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Za pdf nacrte u A velicinama, i rijedje produzeni A2/A1, Sumatra mi je sasvim dovoljna i nisam naletio na probleme kod pregledavanja i printanja. Paralelno imamo Adobe reader kojeg gotovo pa i ne koristim. Svakako isprobaj. I meni je Foxit dobar privatno, samo ga eto nemamo dostupnog na poslovnim kompovima. Takodjer nas forsaju i na 7zip, a privatno sam iz ne znam kojeg razloga na Winraru... Mislim da nema neke razlike medju njima. Jedino sto ne moze pakirati u .rar, ali realno, to i nije neki problem. Bitno da otvara .rar.
![]() |
![]() |
#160 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
NanaZip je moderni fork 7Zipa koji uključuje integraciju s najnovijim windowsima, digitalno potpisani installer i izvršne datoteke koje 7Zip developer godinama odbija napraviti i još puno drugih poboljšanja. Meni je najkorisnija stvar "Extract Here (Smart)" kontekst meni na arhivama koji pametno kreira subfolder kada arhiva sama nema subfolder a ne kreira kada ima. Tako da se izbjegnu situacije kada desetke fajlova extractate u trenutni folder ili duple subfoldere. Jedna korisna stvar koja fali 7Zip formatu za razliku od RAR-a je podrška za recovery record. Super stvar za skladištenje podataka na duge vode za zaštitu od bitrota i općenito za prebacivanje preko usb stickova, weba itd. gdje ponekad par bitova zna biti flipano. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|