Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.03.2011., 22:41   #91
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,264
Puno sa starom pločom neide, pogotovo ako nemožete ( ) napon iz BIOS-a mijenjati.

Znači čisto dizanje FSB-a do granica kada je nestabilan, a ako postoji opcija za dizanje voltaze onda to mijenja stvari, mada sumnjam da ploča ima tu opciju, neke soltekice imaju...
Halos je online   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 12:50   #92
kaor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 12
Clockanje amd athlon xp 2500+ bartona

Evo prvi put sam se upustil u tak nekaj. Imam doma staru komfu sa amd athlon xp 2500+ barton socket A na maticnoj Asrock K7S8xe+. E sad ovak, cital sam dosta tutoriala kak taj doticni prc clockat da bude 3200+. Uglavnom pise, fsb 200 mhz, mutiplier na x11, memoriju na agresive, volt. na 1.70.
kaor je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 18.03.2011., 12:51   #93
kaor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 12
Sve ok, fsb sam dignuo, multi nemam gdje mijenjat (po defoltu x11) e sad me brine momerija. Moja maticna podrzava samo 1 gb rama na 400 hz, 2 g na 333 ili 3gb na 266. Ja unutra imam dva modula po 1 gb na 400 mhz, znaci 2 giga koji po defoltnim postavkama rade na 333. Da li da to manualno dignem na 400 mhz iako je 2 gb a ne 1 gb podrzanih na toj frekvenciji?
kaor je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2011., 14:35   #94
Dr@Zen
Premium
Moj komp
 
Dr@Zen's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 78
Mozes probati, ali ako ti ploca ne podrzava nece se ni pokrenuti. Ukoliko proradi super a ako ne, morat ces obrisati CMOS. Mozda te pusti u bios da to vratis na default vrijednost. Nemoras se zamarati s tim, ostavi na 333, neces puno osjetiti na brzini. Vise ces osjetiti proc, ovo sto si vec napravio.
Moj barton je radio na 220x10, znaci smanjio sam mnozitelj na 10 a jos digao FSB. Memorija je bila podesena na 333 i podizanjem FSB prema 220 priblizio sam se na DDR 400...
Ali za pocetak ostavi na mem na 333 napravi testove, jel sve radi, pa probaj mem dici da vidis.
__________________
Dr@Zen je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2011., 13:40   #95
qlc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Evo, nakon što sam probao sve osim flashanja BIOS-a, problem je i dalje bio isti pa sam flashao gore noviji bios, umjesto D26 Black Mantaray stavio sam D27 3dFire i problem je nestao....

pozdrav!
qlc je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 13:33   #96
lkw_pkw
Premium
Moj komp
 
lkw_pkw's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 529
zašto PIII od 667 nemože raditi na 667Mhz nego n radi na 500Mhz

pozz
Zanima me jedna stavra???izvukao sam iz tavana svoju staru plocu Asus P3V 4X stavio sam proc PIII 500Mhz /512/100/2.0V i on uredno radi na na 500Mhz i kad mu dignem množitelj namjestim na manula na ploči i on uredno radi na 600Mhz.Posle sam nabavio od prijatelja drugi proc PIII od 667 /256/133/1,65V ,kod njega u biosu piše da po deafultu može ici 333,500 i 667 bez Manual opcije dizanja frekvencije kad ga stvim na 667Mhz procesor ne radi a cim ga stavim na nižu frekvenciju 500Mhz procesor radi.Sad moje je pitanjea li je zbog toga jer je slabija ploča koja ima FSB 100Mhz a taj procesor od 667Mhz je 133Mhz ili bi trebalo skinuti noviju verziju biosa ili je po srijedi nekaj drugo?
__________________
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block
K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata
IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM.
K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje
lkw_pkw je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 15:16   #97
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,810
Nemoj gledat samo proc, pitanje je jel i ostalo na FSB - u može radit na 133 pa ti zato spušta na 100, ako ima noviji BIOS vidi u Change Log - u šta su dodavali / mijenjali.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 17:28   #98
lkw_pkw
Premium
Moj komp
 
lkw_pkw's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 529
lspravak

Sad sam skuzio da je memorija na pc100.Pitanje jedno dali su se proizvodili PIII slot sa fsb-eom 166mhz
__________________
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block
K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata
IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM.
K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje

Zadnje izmijenjeno od: lkw_pkw. 18.04.2011. u 20:11.
lkw_pkw je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 18:48   #99
Thorax
Doomster
Moj komp
 
Thorax's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Kraj Donji
Postovi: 394
Citiraj:
Autor lkw_pkw Pregled postova
Sad sam skuzio da je memorija na pc100.Pitanje jedno dali su se proizvodili PIII slot sa fsb-eom 1166mhz?
Misliš 166? 1166 je ipak too much za PIII

Kolko ja znam, ne.
__________________


CPU: AMD Athlon 640 under TX3
MBO: Asrock 870 Extreme3
RAM: 8 GB DDR3 Mushkin @ 1333, CL8
VGA: XFX HD4830
HDD: WD 6400AAKS
Monitor: Samsung 2470H
PSU: Fortron PNF 400W
OS: Win 7 Enterprise x64 SP1
Net: 12 Mbit/1,25 Mbit
Sound: Logitech X-530




CPU: Intel Celeron T3100
MBO: HP 1526
RAM: 2 GB DDR3
VGA: GMA 4500MHD
HDD: WD3200BEVT
Monitor: 15,6“ LCD
PSU: HP 65 W
OS: Win 7 Enterprise x86 SP1
Sound: Arctic Sound P281




CPU: AMD Athlon M320 undervolt @ 0.975 V
MBO: AMD 785
RAM: 2 GB DDR2 800
VGA: Integrated HD4200
HDD: Hitachi 250 GB
Monitor: LCD 15,6“
PSU: Delta Electronics 65 W
OS: Win 7 Ultimate x86
Net: 8 Mbit/768 kbit
Sound: integrated




CPU: Dual core 1.2 GHz @ 1.7 GHz
MBO: Qualcomm MSM8660
RAM: 1 GB
VGA: Adreno 220
HDD: 1 GB + 16 GB mSD class10
Monitor: LCD 4,3“
PSU: Li-Ion 1730 mAh battery
OS: CM 11, Android 4.4.4
Sound: integrated
Thorax je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2011., 20:14   #100
lkw_pkw
Premium
Moj komp
 
lkw_pkw's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 529
Ups malo mi jedinica pobegla to je kad se surfa prek moba
__________________
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block
K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata
IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM.
K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje
lkw_pkw je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.04.2011., 10:30   #101
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
overclock

pozdrav imam ovaj procesor http://www.njuskalo.hr/procesori/int...-oglas-2341254 dali moze da se overclockuje molim vas za pomoc jer nemogu ni jednu igricu da pokrenem.na can you run it stranici sve mi je u redu samo me procesor zeza.pise mi da je 3.0 a u stvari je 1.5 ghz
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 10:39   #102
BojanZD
Premium
Moj komp
 
BojanZD's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 1,380
Prvo pročitaj pravila foruma!
Da si to napravio znao bi da treba ispunit u profilu koje komponente imaš, pa onda fino pročešljat forum i sve postove koji su nekako vezani za tvoju i sl. teme, pa tek onda postati novu temu, ako baš ništa ne nađeš?!
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 10:56   #103
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (2 CPUs), ~1.5GHz
__________________

Zadnje izmijenjeno od: s_dejan. 26.04.2011. u 11:07.
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 11:41   #104
skydec
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 116
skini cpu-z i pošalji sliku da vidimo koji točno proc imaš i zakaj ti radi na duplo manjoj frekvenciji.
__________________
skydec je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 11:43   #105
BojanZD
Premium
Moj komp
 
BojanZD's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 1,380
Ispuni u postavkama profila koje komponente imaš-znači matična, napajanje, kakav CPU cooler imaš, RAM pa tek onda možeš očekivati odgovore.
Nisam ti bezveze napisao šta i kako trebaš pristupit forumu-nemoj spamat nego se malo potrudi oko guglanja i pregledaj na forumu ako ima starijih postova?
Tvoj proc se može clockati, al to ovisi kakav je ostatak konfe-MBO,napajanje,RAM,hlađenje?
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 12:24   #106
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
evo postavio sam potpis a sada cu ti slike staviti
__________________
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 12:28   #107
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
jel ti ovo dovoljno
__________________
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 12:35   #108
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
a ovo mi daje iz dxdiag-a System Information
------------------
Time of this report: 4/26/2011, 11:06:22
Machine name: DRAGAN-PC
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850)
Language: Croatian (Regional Setting: Croatian)
System Manufacturer: IBM
System Model: 8113WFV
BIOS: Phoenix FirstBios(tm) Desktop Pro Version 2.0 for ThinkCentre.
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (2 CPUs), ~1.5GHz
Memory: 3072MB RAM
Available OS Memory: 3068MB RAM
Page File: 1285MB used, 4850MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
__________________
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 12:54   #109
skydec
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 116
Kolko vidim iz ovoga ti nemaš dvojezgreni proc nego jednojezgreni s HT.
CPU-z pokazuje da ti je množitelj smanjen za jedan, trebal bi biti 15 a ne 14. Tak da ti proc radi na 2800MHz a ne na 1500 kak ti dxdiag veli ni na 3000 kak bi trebal.
Taj proc se da ljepo naklokati ako imaš dobru ploču i hlađenje ali ti imaš IBM ploču a te brandirane ploče obično nemaju nikakve mogučnosti za OC. Ako nemaš opcija za OC u biosu preostajeti jedino da probaš pomoću nekog programa iz windowsa podići fsb ali za to moraš znati koji PLL ti ploča koristi i imati sreće da bude otključan i da ga neki od programa može mijenjati.
__________________
skydec je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 13:00   #110
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
kako mogu da vidim dali imam opciju u biosu za oc i jos mi jedno nije jasno zasto mi je ovo 1.5 ghz ako je procesor 3.0
__________________
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 13:10   #111
skydec
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 116
dxdiag ti vjerojatno krivo pokazuje, za očitavanje brzine proca je cpu-z najpouzdaniji program. Al opet ti nije na 3.0 nego ti radi na 2.8
U biosu bi trebal vidjeti opcije jedna na kojoj piše 200 MHz i zove se nešt tipa FSB ili front side bus frequency, i cpu multiplier ratio koji je tebi trenutno na 14 a trebal bi biti na 15
Al to je mala šansa da nađeš u biosu brandirane ploče pošto su na njima najčešće zaključane opcije za OC.
__________________
skydec je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 13:11   #112
Thorax
Doomster
Moj komp
 
Thorax's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Kraj Donji
Postovi: 394
Skini CPU-Z i onda pogledaj kolika je stvarna brzina procesora. Nema šanse da je 1.5 GHz jer čak ni u power save modu ne može tako nisko mislim. Ja imam P4 640 (3.2 GHz) i brzina mu padne na 2.8 GHz tj. množitelj se spusti na 14 kad je u power save modu. CPU-Z ti to sve lijepo pokaže.

Što se tiče OC-a, pri bootanju kompa pristupiš BIOS-u (F1, F2, Del ili tak nešto) i pogledaš dal ima opcije za OC, al šanse da ima su skoro nikakve.
Druga opcija je da pogledaš koji točno model ploče imaš i da skineš manual.
__________________


CPU: AMD Athlon 640 under TX3
MBO: Asrock 870 Extreme3
RAM: 8 GB DDR3 Mushkin @ 1333, CL8
VGA: XFX HD4830
HDD: WD 6400AAKS
Monitor: Samsung 2470H
PSU: Fortron PNF 400W
OS: Win 7 Enterprise x64 SP1
Net: 12 Mbit/1,25 Mbit
Sound: Logitech X-530




CPU: Intel Celeron T3100
MBO: HP 1526
RAM: 2 GB DDR3
VGA: GMA 4500MHD
HDD: WD3200BEVT
Monitor: 15,6“ LCD
PSU: HP 65 W
OS: Win 7 Enterprise x86 SP1
Sound: Arctic Sound P281




CPU: AMD Athlon M320 undervolt @ 0.975 V
MBO: AMD 785
RAM: 2 GB DDR2 800
VGA: Integrated HD4200
HDD: Hitachi 250 GB
Monitor: LCD 15,6“
PSU: Delta Electronics 65 W
OS: Win 7 Ultimate x86
Net: 8 Mbit/768 kbit
Sound: integrated




CPU: Dual core 1.2 GHz @ 1.7 GHz
MBO: Qualcomm MSM8660
RAM: 1 GB
VGA: Adreno 220
HDD: 1 GB + 16 GB mSD class10
Monitor: LCD 4,3“
PSU: Li-Ion 1730 mAh battery
OS: CM 11, Android 4.4.4
Sound: integrated
Thorax je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 13:15   #113
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
CPU Speed
Minimum: 3.4 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor
You Have: 1.5 GHz

CPU Speed
Minimum: 3.4 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor
You Have: 1.5 GHz

CPU Speed
Minimum: 3.4 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor
You Have: 1.5 GHz

3.4 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor
You Have: 1.5 GHz
ovako mi pise na can you run it stranici za provjeru igrica
__________________
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 14:01   #114
BojanZD
Premium
Moj komp
 
BojanZD's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 1,380
Ma pusti te stranice, CPU-z daje točne podatke i prema tome se ravnaj.

Kolega "skydec" ti je sve rekao-OC mogućnosti te ploče su vjerovatno nikakve pa će takav i rezultat biti.
Ako imaš šta love, prodaj tu konfu za neku siću i kupi nešto novije.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 14:31   #115
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
dali je moguce promijeniti procesor za neki drugi jer mi je i ram i grafika ok
__________________
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 14:43   #116
BojanZD
Premium
Moj komp
 
BojanZD's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 1,380
Evo popis procesora koje ploča podržava http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=8764

Traži na popisu Core2Duo procesore, pa jedan od tih koje nađeš polovne?
Core2Duo E6700 je najače što tvoja ploča prima.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 16:09   #117
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
dali mozete pogledati ovaj komp sada u potpisu dali se ovo moze overclocovati i dali ima potrebe
__________________
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 16:17   #118
skydec
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 116
Taj se može OCati ali ak misliš igrati starije igre ili novije na medium rezi taj ti je čisto dovoljan tak kak je.
__________________
skydec je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 16:18   #119
s_dejan
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: bdpsio
Postovi: 39
igraqm sve trenutno na high dali moze biti poslijedica da ga oc
__________________
s_dejan je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2011., 18:18   #120
domis
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Hrvatistan
Postovi: 4,082
zasto se svako malo javi neka budala koja nezna potraziti vec otvorene teme u kojima se pisalo nekoliko desetaka stranica?

i jos bolje pitanje zasto se takvim osobama uopce odgovara na ta pitanja?
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na