Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.07.2019., 22:27   #481
Dambo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 296
Citiraj:
Autor Dompa12 Pregled postova
Lijep pozdrav ekipa PC eksperta.
Ako netko ima BIOSe za AMD PULSE RX580 8GB Micron memorije. Na defaultim mi je 11.6 a vidim da sa dobrim BIOSima ljudima ide lako do 30 Mhs.
Hvala
Probaj
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg‎
Views:	37
Size:	293.6 kB
ID:	21334  
Attached Files
File Type: rar RIG02-1-RadeonRX580-8G-Micron_MT51J256M32-113-1E3870U-O49.rar‎ (107.4 kB, 10 views)
Dambo je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2019., 00:17   #482
Dompa12
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
nije to samo do biosa
prebacit u compute mode, a današnji claymore 14.7 sve sam skoro odradi
na tebi je samo da clockaš i poigraš je voltažom

Stavio sam u compute mode i koristim Global Wattman settingse od kolege koji ima isto RX580 PULSE, ali Samsung memoriju pa ne mogu njegove BIOSe. No sa i bez tih promjena mi je Mhs jednak pa predpostavljam da je do BIOSa.
Dompa12 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.07.2019., 13:31   #483
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 670
A da jednostavno skineš polaris bios editor ...


Skineš svoj bios i tamo klikneš na auto patch (tak nekak) ...


I on sve sam odradi ...


Vratiš bios,i onda se malo poigraš clockovima ...


Naravno treba ti i ati flash ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2019., 20:32   #484
Dompa12
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor Dambo Pregled postova
Probaj

Javlja mi se problem "SubsystemIDs mismatch" na GUI verziji atiFlasha, a na CMD verziji "ERROR: 0FL01". Također jedan drugi BIOS koji sam našao daje isti error.
https://imgur.com/a/uTyI3Z8
Dompa12 je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2019., 20:42   #485
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,572
Poberi samo strapove iz BIOS-a i montiraj na svoj BIOS
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2019., 07:30   #486
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 670
Ne kužim,kaj je tak komplicirano skinuti svoj bios sa kartice ATI FLASHOM ....

Bios učitati u POLARIS BIOS EDITOR ...

Tamo kliknuti na ONE CLICK TIMING PATCH ...

Spremiti bios ...

Uplodati taj bios ATI FLASHOM nazad na karticu ...

I tako si najsigurniji da imaš bios koji je za tvoju karticu,a usput je i patchan/clockan ili kako već to hoćeš zvat ..
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2019., 19:41   #487
Dompa12
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Uspio sam flashati BIOSe koje mi je Dambo poslao pomoću starije verzije ATIflasha. NiceHash daje 29.6 MH/s kada počne mineat i onda svakih 20-40 sekundi se spusti hash rate na 0 i bude tako nekih isto 20-40 sekundi pa se vrati na 29.6. On koda prestane mineat na taj neki interval i onda opet nastavi što nebi trebalo biti normalno...
https://imgur.com/a/IUWYSaR
Dompa12 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2019., 19:44   #488
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 670
Tako je,clockovi su preveliki ...


Nisam siguran kako to sa nicehashom ide ...


Aha pretpostavka da clockaš sa afterburnerom ili nečim drugim ...


Smanji te clockove ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2019., 22:04   #489
Dompa12
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Ne kužim,kaj je tak komplicirano skinuti svoj bios sa kartice ATI FLASHOM ....

Bios učitati u POLARIS BIOS EDITOR ...

Tamo kliknuti na ONE CLICK TIMING PATCH ...

Spremiti bios ...

Uplodati taj bios ATI FLASHOM nazad na karticu ...

I tako si najsigurniji da imaš bios koji je za tvoju karticu,a usput je i patchan/clockan ili kako već to hoćeš zvat ..



Hvala za ovu informaciju. Nisam znao da se tak lako složi BIOS za mineanje.
Dobio sam druge informacije pa se nisam usudio sam to raditi...
Odkad sam stavio svoje BIOSe mislim da sve funka kak treba, ono što na neko vrijeme piše 0MH/s je vjv samo kriva informacija u prozoru programa jer mislim da on i dalje dela kak treba. Mem clock sam stavio na 2150 MHz i stabilnih 29.5 imam.
Hvala vam ljudi na pomoći
Dompa12 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2019., 22:57   #490
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,572
Ako baci 0 MH/s onda ne radi dobro, sigurno ne pokazuje krivo
Vidi koliko imaš rejected shareova
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.07.2019., 16:31   #491
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 670
Neće slušati ...


Na kojem poolu majnaš ...


Spoji se na nanopool,i tamo pregledaj kako ti izgeda graf, ako su te nule lažne,nećeš ih ni zamijetiti,ako nisu, imat ćeš velike oscilacije na grafu ...


Samo da se ne začudiš,treba oko 15 minuta da se tamo uopće nešto pokaže ...


Majnam već godinu i pol i nikad nisam imao 0 osim kad nešto nije bilo u redu ...


Između ostaloga rekao si da si memoriju stavio na 2150,a ostali klokovi ???


Čime klokaš ...


Jel ti se majner u winsima resetira/starta ispočetka ...


Nekaj nije u redu kako i maxonja veli ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2019., 20:06   #492
Dompa12
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Ako baci 0 MH/s onda ne radi dobro, sigurno ne pokazuje krivo
Vidi koliko imaš rejected shareova

0 MH/s pokazuje u programu ali sami CMD prozor gdje se vrši majnanje pokazuje uvijek dobru brzinu (29.5 MH/s). Rejected su mi uvijek 0. Iako da, nešto se čini čudno...

Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Neće slušati ...


Na kojem poolu majnaš ...


Spoji se na nanopool,i tamo pregledaj kako ti izgeda graf, ako su te nule lažne,nećeš ih ni zamijetiti,ako nisu, imat ćeš velike oscilacije na grafu ...


Samo da se ne začudiš,treba oko 15 minuta da se tamo uopće nešto pokaže ...


Majnam već godinu i pol i nikad nisam imao 0 osim kad nešto nije bilo u redu ...


Između ostaloga rekao si da si memoriju stavio na 2150,a ostali klokovi ???


Čime klokaš ...


Jel ti se majner u winsima resetira/starta ispočetka ...


Nekaj nije u redu kako i maxonja veli ...

Mineam sa DaggerHashimoto (ClaymoreDual14+), dakle ETH.


Ovako mi izgleda graf nakon skoro 2h majnanja na nanopoolu ETH:



A ovako sam program:




Core clock mi je 1100 MHz. Clockam preko defaultnog AMD Radeon Settingsa (najnovija Crimson verzija).
Dompa12 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2019., 22:29   #493
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 670
Ove nule nisu ok ... vidi se i na grafu ...

probaj memu smanjiti na 2000 pa polako (u koracima recimo 20) dizati ...

Gledaj kad ti je bez nula ...

moje meme su bile od 2050 do 2100 ...

cpu je bio 1200 ...

ali velim probaj sve polako dizati ...

Vidiš i da ti je hash u 6 sat na 6.6,trebao bi biti nakon 2 sata na 10 ...

A i piše ti trenutni hash 0,to mi se nikad nije desilo,osim ako nekaj nije bilo OK ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2019., 23:42   #494
Dompa12
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Ove nule nisu ok ... vidi se i na grafu ...

probaj memu smanjiti na 2000 pa polako (u koracima recimo 20) dizati ...

Gledaj kad ti je bez nula ...

moje meme su bile od 2050 do 2100 ...

cpu je bio 1200 ...

ali velim probaj sve polako dizati ...

Vidiš i da ti je hash u 6 sat na 6.6,trebao bi biti nakon 2 sata na 10 ...

A i piše ti trenutni hash 0,to mi se nikad nije desilo,osim ako nekaj nije bilo OK ...

Evo nekih testova na različitim mem clockovima:

2000 MHz





2050 MHz






2100 MHZ



Niti jedan se ne čini skroz stabilan (bez 0), ali 2050 MHz se čini najstabilniji... šta vi mislite da li je do nečega drugog?

Mogu još kad nađem vremena za dodatne testove napraviti nešto između tih vrijednosti.


Da li se isplati još majnat na NiceHashu ili je sada nešto drugo isplativije?
Dompa12 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2019., 23:44   #495
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,738
nicehash je uvijek 5-10% isplativiji


on je trenutno po kalkulaciji i jedini u plusu, imas dobit
ostalo je sve potonulo opet ispod 0
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2019., 09:21   #496
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 670
Ne kužim 2050 ti se čini najstabilniji,a imaš 2 potonuća od 0 ...

Na 2000 imaš jedno potonuće od 0 ...

Moj bi zaključak bio da kreneš na 1950,1900 ...

Za 1200 Core vele da je ok,ali možda i da nju smanjiš malo na 1150, moraš vidjeti gdje je stabilna (mislim na karticu) ...

Nesmiješ imati vrhove i dolove :-)

Trebala bi biti kolikotoliko konstantna krivulja,ovoa tvoje previše odskače ...


Nisam već dugo na ETH da ti pokažem svoj graf ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na