Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.02.2018., 09:22   #391
Bezimeni777
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: ZG
Postovi: 129
Citiraj:
Autor Ciki55 Pregled postova
Pozdrav,

imam xfx 480 8GB i pokazuje 17 Mh/s...Samsung memorija je...kopam etherium....
što je potrebno promijeniti da dignem tu brojku
prvo probaj: u AMD settingsima gpu workload - compute
drugo: modati BIOS - timing patch
trece: afterburner - OC
Bezimeni777 je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2018., 21:15   #392
BaneBG
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Bok, Poz kako ko voli,
Nov sam na forumu kao i u mining-u ethereum-a.
Već par dana čitam forume i pokušavam da naštelujem GPU i nikako da shvatim šta nije dobro, ali sam napokon uspeo da napravim pomak.

Radi se o Gigabyte RX 560 Gaming OC 4G (hynix) po default-u radila ja nekih 9-10 Mh/s
kad sam uradio PolarisBiosEditor koristeci one click dobio sam 12.5 Mh/s
a čitao sam da pojedine idu i do 15.

Napokon kad sam presao sa win 7 na win 10 dobio sam bolje rezultate
Sada imam
14,7-14.95 Mh/s sa Core 1100Mhz 900 mV i mem 2100 Mhz 850 mV

Pitanje dali je neko upseo dobit 15 sa hynix mem?
BaneBG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.02.2018., 21:16   #393
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,745
pa to ti je to..
nitko ne vozi ravnih 15 sa tom karticom.. to je MAX
a to uvijek varira
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 18:03   #394
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 171
Evo ovako, pokušavam isprobati neki drugi BIOS za svoju rx 560 sa micron memorijom.
Non stop mi izbacuje grešku "SubsistemsIDs mismatch" u atiflashu kada idem zamijeniti bios. Ima netko savjet kako to riješiti?

Probao sa 6 različitih biosa, sve i jedan je micron memorija.
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 18:12   #395
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,028
Jesi probao sam modificirati orginal bios?
__________________


AMD Ryzen 5 3600
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
16GB (2x8GB) HyperX 3200MHz HX432C18FB2K2/16
MSI GeForce® GTX1070Ti Armor 8GB
500GB Crucial MX500
240GB HyperX Fury
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Logitech G930
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



HP Microserver N40L
AMD Turion II Neo Dual-Core 1.5GHz
4GB ECC DDR3 RAM
HP NC360T PCI Express Dual Port Gigabit Server Adapter
Seagate Barracuda LP 1.5 TB
Seagate Iron Wolf NAS 3 TB
WD Purple 2 TB
Seagate 2.5" 500GB
OS: Xpenology @ DSM 6.2.2-24922 Update 2

Facelessone je online   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 19:27   #396
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 171
Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Jesi probao sam modificirati orginal bios?
Probao sam, počnem rudariti i nakon recimo 5min ekran poludi, pojavi se nešto poput snijega i ne funkcionira.

Stvar je u tome da je grafa sa 896 shaders-a i moguće ju je otključati na 1024 kao što su i ostale, a treba flashati bios na nju.
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 20:08   #397
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,575
Force flash preko command prompta neide?
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 21:31   #398
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 171
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Force flash preko command prompta neide?
Uspio sam nekako preko command prompta iako me za 4 od 6 biosa traži da pokrenem aplikaciju kao administrator i neće ništa dalje.
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 21:35   #399
Dunnes
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: u kuci
Postovi: 5
Pozdrav, prvi post i odmah problemi...

Danas sam dobio karticu ASUS DUAL RX580 OC 4GB (Elpida memorija) i uz:

Claymore Dual 11.0: (EthDcrMiner64.exe -epool eth-eu.dwarfpool.com:8008 -ewal 0x5e9a694e8ccb414ae06f750217774f17e4a3c2f7 -epsw x)
Driver: 23.20.15002.11 (Adrenalin 17.12.1) / Win 10 64

bez ikakvih podesavanja imam svega 15 MH ?????

Procitao sam svih 15 stranica ovdje i vidim da svi pisu oko 25-30 MH, odakle krenuti....malo je reci da sam razocaran

Dunnes
Dunnes je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 21:39   #400
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 171
Strapovi u BIOSu
Blockchain driveri
Compute mode u Crimson Radeonu
Overclock/underclock

Prolistaj malo i druge teme na forumu pa ćeš naći večinu odgovora
BBminer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.02.2018., 21:52   #401
Dunnes
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: u kuci
Postovi: 5
Pa nije valjda da jedini imam ovu karticu, da li netko mozda ima gotov ROM?
Dunnes je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 21:55   #402
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 872
Citiraj:
Autor Dunnes Pregled postova
Pa nije valjda da jedini imam ovu karticu, da li netko mozda ima gotov ROM?
S nazivom tvoje kartice + "bios" riječ u google i dobiješ ovo:
https://anorak.tech/t/asus-dual-rx580-o4g-elpida/6594/6
lit je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 22:33   #403
Dunnes
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: u kuci
Postovi: 5
Da, fleshao sam sa ovim ROM-om i sada imam 18 MH, ocito negdje grijesim.
Dunnes je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2018., 08:23   #404
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 872
Samo jedan rom? jel moram opet reći da koristiš google sa tvojim ključnim riječima? pogledaj više topica na tom forumu, ti bi od prve odmah pogodio jackpot.
lit je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 22:01   #405
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
Citiraj:
Autor zagrebbb Pregled postova
Naravno ova brzina je na 2250 MHz, HWinfo ne pokazuje memory errore.
Na 2200 MHz je na 32 MH/s...
Kad dodem doma na racunalo postat cu vam strapove od 1500 do 2000
dugo ti putujes kuci.

ima netko dobar strap za nitro 580 8gb micron?
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 20:27   #406
danger
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: zagreb
Postovi: 19
Pozz
ovako nov sam u miningu pa da pitam
imam Gigabyte gaming 4gb s hynix memorijom i uspio sam dobiti oko 29 mh/s pa dali je to dobro i dali moze vise
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	gpuz.gif‎
Views:	76
Size:	15.3 kB
ID:	19220   Click image for larger version

Name:	min.png‎
Views:	74
Size:	60.2 kB
ID:	19221   Click image for larger version

Name:	msi.png‎
Views:	70
Size:	390.6 kB
ID:	19222  
danger je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 21:09   #407
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
brzina odlicna, potrosnja velika za single mine

koji strap si koristio?

ps. 29.8 nije bas oko 29
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 21:17   #408
danger
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: zagreb
Postovi: 19
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
brzina odlicna, potrosnja velika za single mine

koji strap si koristio?

ps. 29.8 nije bas oko 29
ako mislimo na isto iz originalnog biosa sam kopirao sa 1500 na 1626,1750 i 2000

ps. uspio sam potrosnju spustiti ispod 100W i dali je temperatura od oko 60 dobra, ventilatore drzim na 40% (nezz dali je to dobro ali kada stavim auto. temperatura ode na 70)
danger je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 21:36   #409
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
kako stojis s gpu errors?
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 10:29   #410
danger
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: zagreb
Postovi: 19
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
kako stojis s gpu errors?
dosada mi se nije pojavio niti jedan
danger je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 12:33   #411
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
ajde pusti par sati neka radi, pa, ako ti se da, u claymore stisni s da dobijes statistiku i vidi broj incorect shares. isto tako nakon par sati pogledaj u hwinfo gpu errors pa javi.
nekako mi to zvuci prelako preglatko, bas me zanima
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 12:58   #412
danger
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: zagreb
Postovi: 19
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
ajde pusti par sati neka radi, pa, ako ti se da, u claymore stisni s da dobijes statistiku i vidi broj incorect shares. isto tako nakon par sati pogledaj u hwinfo gpu errors pa javi.
nekako mi to zvuci prelako preglatko, bas me zanima
hm nov sam u ovome pa ako ti nije problem napisati kako napraviti tu statistiku i gdje pogledati te errorse
danger je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 14:40   #413
Šarmantni Jozo
Registered User
Moj komp
 
Šarmantni Jozo's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 11
Citiraj:
Autor danger Pregled postova
hm nov sam u ovome pa ako ti nije problem napisati kako napraviti tu statistiku i gdje pogledati te errorse
Za statistiku u claymoru stisni slovo "s", a HWinfo skini s neta. Program u kojem ,između ostalog, možeš vidjeti da li ti gpu baca greške. Traži "GPU Memory Errors"
Šarmantni Jozo je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 16:28   #414
danger
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: zagreb
Postovi: 19
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
ajde pusti par sati neka radi, pa, ako ti se da, u claymore stisni s da dobijes statistiku i vidi broj incorect shares. isto tako nakon par sati pogledaj u hwinfo gpu errors pa javi.
nekako mi to zvuci prelako preglatko, bas me zanima
evo nakon 1 sat ima 0 incorect shares i 993 GPU memory error
dali mi mozete pojasniti što znace ti errori i kako ih smanjiti
danger je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 19:14   #415
ole_ege
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: ldb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor danger Pregled postova
evo nakon 1 sat ima 0 incorect shares i 993 GPU memory error
dali mi mozete pojasniti što znace ti errori i kako ih smanjiti
lose si odradil OC...mem errora pozeljno 0 ili nekaj sitno...

https://mining.help/

ovo si procitaj, posebno dio o overclocku/undervoltu...on koristi overdriventool, koji je po meni jednostavniji, al ista stvar ko i afterburner
ole_ege je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 19:35   #416
danger
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: zagreb
Postovi: 19
Citiraj:
Autor ole_ege Pregled postova
lose si odradil OC...mem errora pozeljno 0 ili nekaj sitno...

https://mining.help/

ovo si procitaj, posebno dio o overclocku/undervoltu...on koristi overdriventool, koji je po meni jednostavniji, al ista stvar ko i afterburner
uspio sam napraviti da ne baca errore ali sada mi je brzina 28,7 mh/s
dali ce se povecati brzina ako instaliram najnovije drivere jer sada koristim blockchain beta drivere
danger je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 19:41   #417
ole_ege
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: ldb
Postovi: 29
ha moguce, to bus jednostavno moral sprobati hehe
ole_ege je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 22:21   #418
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
Citiraj:
Autor danger Pregled postova
uspio sam napraviti da ne baca errore ali sada mi je brzina 28,7 mh/s
dali ce se povecati brzina ako instaliram najnovije drivere jer sada koristim blockchain beta drivere
e to mi vec zvuci realnije. nekako mi se cini da hynix na 570 ne ide preko 29 bez errora. najvjerovatnije ti se nece povecati brzina s novim driverima. Cak ako zaboravis prebaciti na Compute ce ti i pasti

ako se netko ne slaze za hynix, slobodno neka podjeli strap ili bios
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2018., 10:16   #419
danger
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: zagreb
Postovi: 19
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
e to mi vec zvuci realnije. nekako mi se cini da hynix na 570 ne ide preko 29 bez errora. najvjerovatnije ti se nece povecati brzina s novim driverima. Cak ako zaboravis prebaciti na Compute ce ti i pasti

ako se netko ne slaze za hynix, slobodno neka podjeli strap ili bios
kod mene je 580-ica
danger je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2018., 09:54   #420
MfMax
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Citiraj:
Autor danger Pregled postova
kod mene je 580-ica
Svaka 470,570,480,580 ide preko 30Mhs bez problema
sa odgovarajućim custom strapom.
MfMax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na