Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.01.2018., 19:32   #361
neverin
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 84
Citiraj:
Autor webstar_007 Pregled postova
ima netko za Gigabyte Gaming RX570 4GB, Samsung neki dobar bios?? Neka napise kolko mu daje i OC postavke
Ja sam bios tu skinuo:
https://anorak.tech/t/gigabyte-rx-57...emory/14788/64
Imam jednu, držim je na 1150/2050 iako može i više, Claymore solo reported 30,1 Mh/s
neverin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 21:00   #362
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 171
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Ima tko xfx rx580 4gb Black edition gts ove? Jebi me ali neće preko 27 hash a da se ne rusa. Probao. Ako jedna na bios modu radi ok druga padne sa 28.9 na 20 hash u roku par min. Promijenio riser i napajanje i opet isto. Čak i pcie utor sam mijenjao .

Na default OC biosu je 27 mhs i 1100/1850 .
Ja imam XFX 570 Black ed 4Gb OC, ovaj OC-ani BIOS, 1150/900 (neda mi mijenjat voltažu) i memorija 2050/850 daju oko 29-29,5 bez ikakve greške

U BIOSU samo napravio one click timings i to je to
BBminer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.01.2018., 21:59   #363
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 872
S kojim softverom se može editirati BIOS?
lit je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 23:07   #364
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,881
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
S kojim softverom se može editirati BIOS?
Polaris bios editor

Bbminer i ja sam isto. Jebem se dva dana da bi skužio da mi je povukao Windows 10 fall update 1709 i da me to jebe. Vratio na prijašnju verziju i sad radi super
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2018., 11:22   #365
ole_ege
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: ldb
Postovi: 29
powercolor rx580 8gb red dragon - micron

one click timing patch mi skopira 1500 strap na gore i dobijem cca 0,5 MH/s vise nego kad rucno dignem 1750 strap kak se preporuca na 8gb karticama

oc 1200 975 2200 daju 31,7 mh/s

osim jedne koja je na stock biosu i s tim oc postvakama daje 30,5 mh/s
uporno mi atiflash baca "can't read rom", probal druge risere, druge pci-e slotove, probal bez risera, probal samo tu karticu na maticnoj, probal atiflash iz win i iz cmd, graficka ima bios switch, neda na oba dve pozicije...al ajde daje solidnih 30,5 pa se ne sekiram prevec...
ole_ege je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 19:03   #366
Vladimir Lukic
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: O
Postovi: 25
Citiraj:
Autor ole_ege Pregled postova
powercolor rx580 8gb red dragon - micron

one click timing patch mi skopira 1500 strap na gore i dobijem cca 0,5 MH/s vise nego kad rucno dignem 1750 strap kak se preporuca na 8gb karticama

oc 1200 975 2200 daju 31,7 mh/s

o..
Iste kartice ali dobijem 30.6
s Polaris BIOS editorm 1.4 sam samo skopirao TIMING sa 1:1750 na 1:2000 i od 24.5 dobio 28.5 a do 30.6 podigao pomoću MSI Afterburnera
Core Voltage - 900
Core Clock 1340
Memory Clock 2200
i dobijem stabilnih 30,6 - gdje griješim kako do 31,7?
Vladimir Lukic je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 19:20   #367
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,738
Pa prvo
Strap 1500 je gore goristio
Ti 1750
Drugo
Mozes ti imat i 7 istih kartica i nece apsolutno sve isto radit
I isto mhs dobit
Jednoj mhz ram drugacije
Drugoj voltaza ne pase itd
A da im zajednicki mhs bude isti
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2018., 12:26   #368
Nitronius
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Pozdrav,

Skinuo sam mod za bios i krenuo flashati jednu po jednu grafičku. Prošlo je dobro sa prvom i sad me zanima da li kod svake sljedeće moram isto spremiti originalni bios ili je dovoljan samo ovaj koji sam spremio od prve u slučaju da zatreba kasnije?
Nitronius je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2018., 12:36   #369
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,881
Citiraj:
Autor Nitronius Pregled postova
Pozdrav,

Skinuo sam mod za bios i krenuo flashati jednu po jednu grafičku. Prošlo je dobro sa prvom i sad me zanima da li kod svake sljedeće moram isto spremiti originalni bios ili je dovoljan samo ovaj koji sam spremio od prve u slučaju da zatreba kasnije?
Pošto traje doslovno 2 sekunde ja spremim svaki . Iako ako su iste dovoljno je jedan
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2018., 12:36   #370
Nitronius
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Pošto traje doslovno 2 sekunde ja spremim svaki . Iako ako su iste dovoljno je jedan
Zahvaljujem.
Nitronius je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.01.2018., 00:54   #371
Ciki55
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Varazdin
Postovi: 11
Pozdrav,

imam xfx 480 8GB i pokazuje 17 Mh/s...Samsung memorija je...kopam etherium....
što je potrebno promijeniti da dignem tu brojku
Ciki55 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 01:02   #372
andrea998877
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Opatija
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Ciki55 Pregled postova
Pozdrav,

imam xfx 480 8GB i pokazuje 17 Mh/s...Samsung memorija je...kopam etherium....
što je potrebno promijeniti da dignem tu brojku
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=290332
probaj ovdje nac
andrea998877 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 08:51   #373
Ciki55
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Varazdin
Postovi: 11
hvala, večeras probam pa javim
Ciki55 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 23:35   #374
onedolar
Premium
Moj komp
 
onedolar's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Virovitica
Postovi: 76
Citiraj:
Autor I Don't Know Pregled postova
Sad vidjeh temu. Jel ima neko ovu grafiku? ASUS ROG Strix Radeon RX 570 O4G Gaming OC
Stizu mi uskoro. Jel ima neko bios za ovu grafu?
Pozdrav svima.

Stigle su mi grafike. Nisam ih još niti isprobao ali svakako ih planiram iskoristiti u punom potencijalu.
Nisam uspio pronaći da netko spominje da ima bios ROG STRIX RX570 4GB (hinix).
Pročitao sam prethodno napisano ali nisam shvatio sto je zapravo bolje raditi, traziti modan bios ili odraditi sam mod.

Tehnicki mi to nije problem odraditi kopiranje strapova, modifikaciju frekvencija, flashanje biosa.... ali nemam pojma što zapravo diram jer se toliko ne razumijem u problematiku.

Ako netko ima kakvih prijedloga s cim početi, da li se s tim igrati ili pak tražiti neko gotovo rješenje.

Kad/ako uspijem modat bios, onda još na to OCam grafiku? Nisam siguran jesam to dobro shvatio. Jer sam gledao da je lik kopirao strapove, dizao frekvenciju memorije te smanjivao core clock, dok su drugi samo kopirali strapove. Da li se u oba slucaja još kloka grafa ili ne?

Svaka je dobro došla jer sam nov u ovome.
__________________
Lako je tuđim kur... po koprivama mlatiti.
onedolar je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2018., 23:45   #375
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,572
Edit BIOS-a (strapovi)
OC memorije, spuštanje core clocka i voltaže za manju potrošnju
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 01:35   #376
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 171
Da li netko možda ima modani BIOS za Asus Rx 560 4G?
Čačkam po netu već 2h i ništa ne funkcionira, stock baca 11mhs.
Pokušao sam složiti strapove ali najveći je 1500 pa ne znam što da gdje kopiram (one click timing ne funkcionira)..
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 12:25   #377
mesiah
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Makedonija
Postovi: 18
Zdravo...nocas sam sklopio svoj prvi rig. 8 x Sapphire Rx 470 Nitro 8gb Mining edition, koje sam ustekao na Asus B250 minining expert. Dali mogu koristiti bilo koju verziju WIN10 il ima problema s nekih update. Koj stabilan MOD za ove kartice. Hvala
mesiah je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 12:46   #378
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,028
Citiraj:
Autor BBminer Pregled postova
Da li netko možda ima modani BIOS za Asus Rx 560 4G?
Čačkam po netu već 2h i ništa ne funkcionira, stock baca 11mhs.
Pokušao sam složiti strapove ali najveći je 1500 pa ne znam što da gdje kopiram (one click timing ne funkcionira)..
Kopiraš taj od 1500 na veće frekvencije. Ako bude nestabilno sa tim strapom kopiraj sljedeći veći. Onda clockaj memoriju i nađi kaj ti je max stabilno. Jako ovisi koju memoriju imaš gore.

Sa strapovima od 1500MHz i memorijom na 7600MHz očekuj 13MHs.
__________________


AMD Ryzen 5 3600
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
16GB (2x8GB) HyperX 3200MHz HX432C18FB2K2/16
MSI GeForce® GTX1070Ti Armor 8GB
500GB Crucial MX500
240GB HyperX Fury
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Logitech G930
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



HP Microserver N40L
AMD Turion II Neo Dual-Core 1.5GHz
4GB ECC DDR3 RAM
HP NC360T PCI Express Dual Port Gigabit Server Adapter
Seagate Barracuda LP 1.5 TB
Seagate Iron Wolf NAS 3 TB
WD Purple 2 TB
Seagate 2.5" 500GB
OS: Xpenology @ DSM 6.2.2-24922 Update 2

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 13:55   #379
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 171
Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Kopiraš taj od 1500 na veće frekvencije. Ako bude nestabilno sa tim strapom kopiraj sljedeći veći. Onda clockaj memoriju i nađi kaj ti je max stabilno. Jako ovisi koju memoriju imaš gore.

Sa strapovima od 1500MHz i memorijom na 7600MHz očekuj 13MHs.
Gore je Micron memorija i čačkao sam i našao da je navuku i do 15mhs.

Meni je trenutno sve stock sa clockom i 4kom su između 50-52mhs.

Kada otvorim .rom sa bilo kojim polarsbioseditorom (probao 3 verzije), najveći strap je 1500. Znači nema većega, samo manji..

radi se o ovoj grafi https://www.asus.com/Graphics-Cards/RX560-4G-EVO/
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 14:01   #380
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,028
Probaj SRBPolaris.

Grafa ti je oslabljena verzija sa 896 stream procesora umjesto 1024 pa je moguće da ne budeš mogao dosegnuti toliki hashrate.


edit:
Code:
6000 MHz
(1500 MHz GDDR5)
I prema specifikaciji ima gore sporiju memoriju tako da je onda valjda taj 1500 strap tebi max.
__________________


AMD Ryzen 5 3600
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
16GB (2x8GB) HyperX 3200MHz HX432C18FB2K2/16
MSI GeForce® GTX1070Ti Armor 8GB
500GB Crucial MX500
240GB HyperX Fury
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Logitech G930
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



HP Microserver N40L
AMD Turion II Neo Dual-Core 1.5GHz
4GB ECC DDR3 RAM
HP NC360T PCI Express Dual Port Gigabit Server Adapter
Seagate Barracuda LP 1.5 TB
Seagate Iron Wolf NAS 3 TB
WD Purple 2 TB
Seagate 2.5" 500GB
OS: Xpenology @ DSM 6.2.2-24922 Update 2

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 14:43   #381
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 872
Jel ima netko BIOS za sapphire rx 580 8gb, hynix memorija? pokušavam smanjit potoršnju struje a zadržati 30.5 mh/s.
lit je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 14:55   #382
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,738
stavi ovako
1260 mhz core
mem moja ide do 2250 .. ide i 2300, ali ne trza vise
core 950 mV
ram 950mV

slozi preko OverdriveNTool

moja radi na 31,9
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 15:49   #383
mesiah
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Makedonija
Postovi: 18
Jel ima neko BIOS Sapphire Rx 470 Nitro 8gb Mining edition, Micron memorija. Trenutno 24,5 Mh/s
mesiah je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 16:01   #384
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,738
skini polaris editor
https://github.com/jaschaknack/PolarisBiosEditor

one click .. stavit ce sam kako treba i sejvaj .
flashaj bios i vozi miki.. ram gore, core dole.. malo voltaža ako treba i to je to
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 20:59   #385
mesiah
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Makedonija
Postovi: 18
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
skini polaris editor
https://github.com/jaschaknack/PolarisBiosEditor

one click .. stavit ce sam kako treba i sejvaj .
flashaj bios i vozi miki.. ram gore, core dole.. malo voltaža ako treba i to je to
Uradio sam flash koristeci PolarisBiosEditor koristeci one clik i sa originalnom BIOSu imao sam 24.4 Mh/s a sada 24.7
mesiah je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 21:01   #386
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,738
ajd ti lijepo čitat sve iz početka
jer nemas pojima

nije samo bios klik i samo bude doslo na 100 mhs po kartici
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 21:34   #387
mesiah
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Makedonija
Postovi: 18
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
ajd ti lijepo čitat sve iz početka
jer nemas pojima

nije samo bios klik i samo bude doslo na 100 mhs po kartici
Pojma nemam...tacno 100%, zato pitam. Hteo sam da kazem sta sam dobio samo sa PolarisBiosEditor koristeci one clik. Onda ide drugi deo tvog savjeta. MSI Afterburner: Core clock 1200 MHz, Memory clock 2100 MHz dobijam 29.4 MH/s temperatura je 61 stupanj, FAN speed 48%.

Zato dozvoli mi javno da ti se zahvalim na datom savjetu

Da napomenem radi se o SAPPHIRE RX 470 Nitro 8 GB mining edition
Mozda nekom zatreba.

PS: Nisam te dobro razumeo sta sa voltazom i zasto se to koristi ?
...redukcija potrosnje ?!?!

Pokusacu to srediti sa OverdriveNtool...pa recicu sta se desava, mozda nekom zatreba

Zadnje izmijenjeno od: mesiah. 04.02.2018. u 21:57. Razlog: dopuna
mesiah je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 22:05   #388
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 872
Niža voltaža manja potrošnja struja, naravno unutar okvira da nije previše.
lit je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 22:37   #389
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,881
Jel netko imao slučaj da identične kartice a jedna ne dopušta nikakav overclock . Dakle čim se malo digne npr sa stock 1100/1850 dignem na 1900 i kartica padne sa 27 na 16 hashrate. Ako dignem na 1920 padne na nulu. Nije mi Rig blizu da probam zamijeniti riser ali isti bios na drugima radi super.
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 23:17   #390
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,738
Citiraj:
Autor mesiah Pregled postova
Pojma nemam...tacno 100%, zato pitam. Hteo sam da kazem sta sam dobio samo sa PolarisBiosEditor koristeci one clik. Onda ide drugi deo tvog savjeta. MSI Afterburner: Core clock 1200 MHz, Memory clock 2100 MHz dobijam 29.4 MH/s temperatura je 61 stupanj, FAN speed 48%.

Zato dozvoli mi javno da ti se zahvalim na datom savjetu

Da napomenem radi se o SAPPHIRE RX 470 Nitro 8 GB mining edition
Mozda nekom zatreba.

PS: Nisam te dobro razumeo sta sa voltazom i zasto se to koristi ?
...redukcija potrosnje ?!?!

Pokusacu to srediti sa OverdriveNtool...pa recicu sta se desava, mozda nekom zatreba


Fora je u tome da sve to vec pise
Al znam, nikome se neda sjedit i citat postove od samog pocetka
I ponavlja i ponavlja se
Al naravno, kako tupimo svaki o svom problemu, na kraju nitko nista nezna
Treba prvi post upotpunit
dadoremix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na