Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.01.2011., 07:45   #91
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,518
Ukoliko radiš sa manjim multijem od maksimalnog, očitavat će ti krivo tj očitavat će ti FSB x max. multi.
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 08:54   #92
Antiša
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Split
Postovi: 146
Jeli ovo OK?

AMD Phenom II X6 1055T Stock
2GB DDR3 GSkill 1333Mhz Single Chanel
nVIDIA GTX 470 1280MB Stock

Perfomance postavke
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg‎
Views:	171
Size:	219.8 kB
ID:	11363  
Antiša je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.01.2011., 10:17   #93
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Bas i nije. 4200 do 4300 stock 470 pa sve do preko 6200 vodeno hladene.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 10:19   #94
Antiša
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Split
Postovi: 146
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Bas i nije. 4200 do 4300 stock 470 pa sve do preko 6200 vodeno hladene.
Jeli me možda može zakočiti to što imam samo 2GB RAM-a (64bit windows) jer mi je jedna pločica krepala pa sam poslao na servis.
Antiša je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 10:22   #95
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Mozda i moze malo. Nije da je to ne znam kako slabo ali u svakom sl. bi trebao preko 4000 bodova imat.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 15:24   #96
Antiša
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Split
Postovi: 146
Citiraj:
Autor gustetic Pregled postova
P3325 3DMarks sve default, otkljucan Ahlon x3 u phenom x4, meni super.

http://3dmark.com/3dm11/331115
Nekih 25% sporij od mog sistema (X6 1055T GTX 470)

Znači da su 6870 I 470 tu negdje.
Antiša je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 15:32   #97
gustetic
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: VG
Postovi: 67
Citiraj:
Autor Antiša Pregled postova
Nekih 25% sporij od mog sistema (X6 1055T GTX 470)
Jes vala Antiša, moraš staviti na papir i da je tvoj proc od mog skuplji cca 200 % :-)
gustetic je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 15:37   #98
Antiša
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Split
Postovi: 146
Citiraj:
Autor gustetic Pregled postova
Jes vala Antiša, moraš staviti na papir i da je tvoj proc od mog skuplji cca 200 % :-)
Stoji, al mislim da 3DMark neprofitira baš mnogo sa 2 jezgre više u odnosu na Phenoma II X4.

Još nisam podesio mašinu kako treba, kad mi stigne RAM sa servisa (hebe me GSKill) i kad podesim BIOS odgovarajuce sa Dual Chanel memorijom, defragmentiram disk, procistim registry, pogasim dosadne programe i servise - Onda cu opet odvrtit i postat!
Antiša je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 15:51   #99
gustetic
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: VG
Postovi: 67
Eto ti uobicajenog rezultata sa mojom karticom i tvojim procesorom, sve default, ...i nije neki skor..

http://3dmark.com/3dm11/272698
gustetic je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 16:16   #100
Antiša
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Split
Postovi: 146
Citiraj:
Autor gustetic Pregled postova
Eto ti uobicajenog rezultata sa mojom karticom i tvojim procesorom, sve default, ...i nije neki skor..

http://3dmark.com/3dm11/272698
Score je i više nego dobar s obzirom na GPU

Jesu nove 68xx (zbog unaprjedenja u teselatoru) brže u 3DMarku 11 od "starih"
HD 5850 kartica ili su tu negdje (možda sporije)?
Antiša je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.01.2011., 17:08   #101
gustetic
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: VG
Postovi: 67
Mislim da su 6850 izmedju 5830 i 5850.
gustetic je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 23:09   #102
windfucker
Guest
 
Postovi: n/a
Evo nakon par dana patnje (sve se urotilo protiv mene, fizički mi kartica nije htjela u kućište, itd.) koja uključuje i reinstall od nule čitavoga sustava, uspio sam osposobiti SLI na x48 chipsetu, pa onda petljanje da proradi ovaj 3DM u SLI-ju...uglavnom sa single karticom na 800/2000 (q6600@3.6GHz) score je negdje oko 3300, a u SLI-ju: tričavih 3800-i-kusur
Ostavio sam GPU-Z u pozadini, jer prvenstveno me zanimalo stanje temperatura pošto je druga grafa iz Gainwarda (smeće obično, jeftino, cooler je odmah letio van,gore je Acc.S1rev2, moj stari prijatelj ), i ne može se po izradi niti usporediti sa Gigabyte-icom (OC serija); performanse Gainwarda još ne znam, sve je prefriško, nemam niti jednu igru "gore", samo 3DM (je, je...pacijent... )
Uglavnom, mislio sam da mi je CPU bottleneck teški, ali GPU load to opovrgava (obje grafe preko 90%).

ima bottleneck-a, ali ipak ne toliko drastično kako to 3DM score sugerira...uglavnom, fizika identična kao sa jednom grafom, itd...Mark je patchiran...



Moram vidjeti gdje sam u svijetu igara, odvrtim par testova pa javim još kako stvari stoje

UPDATE:

Malo "prćkanja" i novi rez za SLI (grafe na 921/2252)
P4903

Evo i sličica


Po ovome linku ispada da sam relativno blizu gtx580@stock po score-u, uz dosta sličan setup

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 08.01.2011. u 00:13.
  Reply With Quote
Staro 08.01.2011., 19:19   #103
blackened
Premium
Moj komp
 
blackened's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 1,090
Citiraj:
Autor blackened Pregled postova
3143

Phenom II X2 555 @ 3,68ghz
GTX 460 768MB @ 915/1830/2102

Minimalni napredak dvoglavog phenoma u odnosu na dvoglavog athlona .
3480

Athlon II X4 640 @ 3,78ghz
GTX 460 768MB @ 915/1830/2102
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2011., 19:54   #104
Antiša
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Split
Postovi: 146
Ovaj 3DMark 11 mi se baš svida - Jedna GTX 460, čak ni uz najveci maksimalno overclock i sva natezanja i hladenja nemoze prići GTX 470 stock kartici - konacno vidimo utjecaj arhitekture na djelu (jer gtx 470 ima 14 shader clustera i 14 polymorph jedinica koji su izmeud ostaloga zasluzni za tesselation, dok gtx 460 ima 7 shader clustera i 7 polymorph jedinica) a ne kao kod ultra glupog 3dmark06 kod kojeg i najmanji oc cpu-a donosi enorman boost o veci broj bodova.
Antiša je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2011., 20:24   #105
windfucker
Guest
 
Postovi: n/a
Brkaš Antiša ove naše "kljakave" grafe sa punokrvnima(256bit/1GB), koje OC'ane uredno stižu (i prestižu) 470@stock po pitanju 3DM11 score-a.


@blackened:
Majstore, zašto ti je mema tako nisko?
Meni šugavi Gainward uredno prati Gigabyte-icu, i po mem. i po gpu...
Jedino mi Gainward u full load-u javlja oko 4-5°C višu temp. pod Acc S1, no treba uzeti u obzir i da baza Accelera ne pokriva čitav onaj blok na GPU (premala je)...
Nikada do sada nisam susreo tako dobro tvornički riješeno hlađenje kao na ovoj Gogabyte-ici...vrijedi svaku kunu

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 08.01.2011. u 20:30.
  Reply With Quote
Staro 08.01.2011., 20:32   #106
blackened
Premium
Moj komp
 
blackened's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 1,090
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
@blackened:
Majstore, zašto ti je mema tako nisko?
Nikada do sada nisam susreo tako dobro tvornički riješeno hlađenje kao na ovoj Gogabyte-ici...vrijedi svaku kunu
Ma radi ona na 800, neam pojma zašto je ovdje očitao kao defaultnu 667.

I potpis, hlađenje je milina nad milinama...

edit; unutra je DDR3 memorija i Asrock M3A770DE ploča a ne ova u potpisu no svejedno bi trebalo stajati 800mhz iliti 1600...

@wind - iskreno nisam ni probao tjerat dalje memu, zanimalo me više max gpu koji puca otprilike na 925mhz...

Zadnje izmijenjeno od: blackened. 08.01.2011. u 23:29.
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2011., 23:08   #107
windfucker
Guest
 
Postovi: n/a
Ne, nisam mislio na DDR3, 3DM11 je bugovit unatoč patchevima i dalje ne očitava sve kako treba, mislio sam na memu grafe- ide to na 2250 uz gpu 900+ bez beda
S obzirom da je okljaštrena sabirnica i nemamo puni gigabajt na raspolaganju, svaki MHz dobro dođe

(edit): yep, 925 je i meni max za gpu pri 1.087V.
Btw. nabasao sam na otkljucan bios za Gigabyte sa voltazama do 1.2, ali ne stignem jos to isprobati (prvo moram prouciti kako su se ono nV flashale, nisam to radio jos od 7900GTO grafe )

(mali offtopic): Dugo sam bio na ATI-ju, i zbilja sam više očekivao po pitanju drivera i perf. u pogledu SLI-ja, ali ti profili koje gotovo za svaku igru teba "štelati" posebno...toga se ja ne sjećam na ATI-ju, ma kako driveri znali biti povremeno kriminalni...uglavnom trebam malu pomoć- ima netko link na 1.0 verziju SLIpatchera (na "služb. stranicama" je 0.9b zadnji ponuđen na skidanje, a čitao sam da su neki izjavili da je jedinica vani)?
I kako, pobogu, staviti novije drivere od ovih 260.99 na kojima sam zapeo? 263.xx i noviji jave da nema kompatibilnoga hardvera (a vidim da ih ljudi pogone na GTX 4xx grafama)...
Nadam se poboljšanjima za SLI, pogotovo za kriminalni profil u Mafia II, koju mi se ovako zasranu (s oproštenjem) niti ne da počinjati igrati...moram razbiti SLI i jednu grafu postaviti za samo za fiziku da bih na fullhd imao oko 33fps uz max. clock GPU-a...i to bez AA i AF, naravno...glupa igra dobar dio fizike "krca" na procesor, bez veze...

Jad i bijeda, trebao sam ubosti 570-tku, iskrcati još 500kn i amen...

Al' ajde, barem BFBC sada radi kako spada, COD4 na fullhd i osrednjim postavkama ide oko 200-250fps-a (bez posebnih optimizacija) što je i više nego dovoljno.
Samo dokaz da se može kada se hoće

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 09.01.2011. u 08:53.
  Reply With Quote
Staro 13.01.2011., 11:20   #108
elina08
Seven
Moj komp
 
elina08's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zadar
Postovi: 95
elina08 - 4853 | HD 6870 1020/1200MHz | i7 950@4.4GHz
__________________
elina08 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2011., 15:41   #109
HCS
Premium
Moj komp
 
HCS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,188
__________________
MEGAMASA

Neke od mojih trgovina: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
HCS je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2011., 10:04   #110
elina08
Seven
Moj komp
 
elina08's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zadar
Postovi: 95
Citiraj:
Autor elina08 Pregled postova
elina08 - 4853 | HD 6870 1020/1200MHz | i7 950@4.4GHz
Ovo je bilo na 10.12 driveru

A ovo je na 11.1a hotfix

elina08 - 5244 | HD 6870 1015/1200MHz | i7 950@4.0GHz

i naravno ići će to još bolje ovo su postavke za 24/7
__________________
elina08 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2011., 13:03   #111
HCS
Premium
Moj komp
 
HCS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,188
Evo i moj poboljsani rez

__________________
MEGAMASA

Neke od mojih trgovina: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
HCS je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2011., 11:56   #112
elina08
Seven
Moj komp
 
elina08's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zadar
Postovi: 95
uspio sam izvuči još malo iz kartice s ovim 11.1a
P5311
HD6870 1025/1200 , i7 4.4GHz
__________________
elina08 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2011., 21:02   #113
Antiša
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Split
Postovi: 146
Citiraj:
Autor Antiša Pregled postova
Jeli ovo OK?

AMD Phenom II X6 1055T Stock
2GB DDR3 GSkill 1333Mhz Single Chanel
nVIDIA GTX 470 1280MB Stock

Perfomance postavke
Evo mene par dana kasnije, sa 4 GB RAM-a, te sada sa namještenim Dual Chanell memorijom.

Dakle, veća količina RAM-a, te viša propusnost igraju gotovo nikakvu ulogu u 3DMarku11. 2VS4GB = svejedno.
LINK

Zadnje izmijenjeno od: Antiša. 27.01.2011. u 21:04. Razlog: Zaboravio
Antiša je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2011., 18:55   #114
HCS
Premium
Moj komp
 
HCS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,188
OCaj proc, bar to nekih 3.4-3.5, pa da vidis kak ce graficka prodisat, 2.8 je nizak takt za GTX470 koja je poznato vec gladna procesora
__________________
MEGAMASA

Neke od mojih trgovina: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
HCS je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2011., 19:59   #115
Minox
Premium
Moj komp
 
Minox's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 556
P5102 3DMarks

http://3dmark.com/3dm11/531665

i5 @ 3.6ghz
6970 sapphire @ stock

Zadnje izmijenjeno od: Minox. 01.02.2011. u 23:18.
Minox je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2011., 22:37   #116
Minox
Premium
Moj komp
 
Minox's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 556
novija reza sa 11.1a

Minox
http://3dmark.com/3dm11/563381

i5 @ 3.8 GHz
6970 sapphire @ 950/1450

i sa 960/1460
http://3dmark.com/3dm11/563705

jeli je ovo dobar oc i reza , za ocanje koristim trixx


Zadnje izmijenjeno od: Minox. 01.02.2011. u 23:21.
Minox je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2011., 01:29   #117
gumeni
Premium
Moj komp
 
gumeni's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 95
performance postavke



Intel q6600 @ 3.2 GHz

Gigabyte 6950 @ stock

skromno al jbg...
__________________

Zadnje izmijenjeno od: gumeni. 11.02.2011. u 15:22. Razlog: Update score-a
gumeni je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2011., 01:38   #118
Minox
Premium
Moj komp
 
Minox's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 556
kaje skromo ti si zabrio , imas super konfu
Minox je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2011., 01:39   #119
gumeni
Premium
Moj komp
 
gumeni's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 95
Citiraj:
Autor Minox Pregled postova
kaje skromo ti si zabrio , imas super konfu
tnx...
__________________
gumeni je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2011., 01:58   #120
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
GTX 580 - 6643

http://3dmark.com/3dm11/571076

Ovaj bench vise nije nikakvo mjerilo u usporedbi snage grafickih kartica. Mogu se usporedivat Nvidia posebno i AMD posebno.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na