Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.11.2010., 20:57   #1231
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,757
Točno to... a ako nećeš kemijat, ostaje ti jedino HR-05 obični ili SLI model (ne sjećam se više koji od ta dva odgovara) koji je adekvatno rješenje problema, sve ostalo je ili neadekvatno ili je dostatno, ali na knap...viruj mi, znan iz iskustva, imao istu. HR možeš nabavit za nekih 100-ak kuna polovnjak...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2010., 21:05   #1232
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Treba mu HR05-SLI tako da može stavit grafu u prvi PCIe x16 utor.
U biti nino je već sve linkao. I ''kovačija'' mod i elegantno out of the box rješenje
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.11.2010., 23:35   #1233
njuskalo
Premium
Moj komp
 
njuskalo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Remetinec
Postovi: 820
ak ti moze graficka sjest od hladnjaka najjeftinije ti je uzet taj zalman al moras stavit i neki vent na njega...meni na MSI nforce4 ploci graficka nije stala pa sam morao rezat tog zalmana i stavio sam 80mm vent taman ispod grafe da puse prema naprijed...
EDIT: nisam iso trazit slike bas te DFI ploce, znam da na vecini ne stane al ima nekih mislim abitica na kojima je na drugom mjestu northbridge pa se moze stavit bilo koji kuler...

Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 30.11.2010. u 00:07.
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2010., 23:55   #1234
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ne može stat ništa pogledaj kako stoji čip a kako utori.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2011., 14:42   #1235
Mort
Registered User
 
Mort's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: St
Postovi: 17
DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D

pregleda sam forum i ne vidim rjesenje
cpu Athlon 64 x2 i Athlon 64 3200 Venice core
4x1Gb kingmax i 3x Geil (znam da idu samo 2)
grafe: Ati Radeon HD 3650 i Geforce GT 220
isprobane sve kobinacije i jednostavno nece ni bios da se upali, napajanja rade, sve 4 diode gore, nema bipova
manual sam izgubia a nigdje ga ne mogu nac za skinit
pomoc plzz
Mort je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2011., 15:00   #1236
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,757
Ištekaj napajanje, izvadi bateriju...ostavi neko vrijeme pa probaj upalit onda, ako već nisi, a vjerovatno jesi...

Ako je baš sve isprobano, nešto je vjerovatno neispravno, jesi proba drugi cpu, ram, grafiku?
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2011., 19:56   #1237
Mort
Registered User
 
Mort's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: St
Postovi: 17
pa kao sta vidis u gornjem postu sve kombinacije su isprobane
da mi je bar znat u cemu je problem :S
Mort je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2011., 20:12   #1238
John Creasy
For Whom The Bell Tolls
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,017
Citiraj:
Autor Mort Pregled postova
pa kao sta vidis u gornjem postu sve kombinacije su isprobane
da mi je bar znat u cemu je problem :S

Dal ti je mijenjan hladnjak na Northbridegu (stavljan neki drugi, npr. HR-05 SLI)? Oni su često znali "pucat" pa su te ploče bile česte na reklamacijama.
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2011., 23:11   #1239
Mort
Registered User
 
Mort's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: St
Postovi: 17
huh?
pricas sa noobom
ima dodatni haladnjak na kucistu i zalmana, i na kraju slotova za grafe ima mali orginal DFI hladnjak
Mort je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2011., 23:36   #1240
John Creasy
For Whom The Bell Tolls
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,017
Citiraj:
Autor Mort Pregled postova
huh?
pricas sa noobom
ima dodatni haladnjak na kucistu i zalmana, i na kraju slotova za grafe ima mali orginal DFI hladnjak

E taj mali DFi hladnjak, koji se vrti na ~6000 okretaja. Ispod ti je chipset. On je znao rikavat prilikom promjene tog malog ventilatora (novi hladnjak ga previše stisne, bla bla, uglavnom ploča crkne). Pomislio sam da je taj hladnjak mijenjan, pa da bi problem mogao bit u chipsetu.
John Creasy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.04.2011., 12:35   #1241
Mort
Registered User
 
Mort's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: St
Postovi: 17
hmm ako je ploca crkla dali bi onda radili ventilatori na procesoru i grafi?
Mort je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2011., 12:37   #1242
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ovisi što je crklo. Nekad da nekad ne.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2011., 18:34   #1243
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Bit će da ti je jednostavno ploča crkla,umrla..otišla u vječna lovišta.
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2012., 19:59   #1244
smw
dev
 
smw's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: ZG - VG
Postovi: 227
driveri

Može li mi netko reći di mogu skinut drivere za dfi lp ut nf4 sli-d za windows 7 ili windows xp. Hvala
smw je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2012., 20:18   #1245
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,518
Koji ti driveri trebaju?
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2012., 20:33   #1246
smw
dev
 
smw's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: ZG - VG
Postovi: 227
svi po mogućnosti, ali trenutno samo za zvuk, i imam još unknown device što nemam pojma šta je
smw je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2012., 21:09   #1247
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,518
Probaj instalirat ove: LINK
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2012., 21:10   #1248
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2012., 14:45   #1249
smw
dev
 
smw's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: ZG - VG
Postovi: 227
hvala! nisam mogo nikak naći to. I pretpostavljam da mi je pametnije winXP instalirat?
smw je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2012., 14:50   #1250
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Autor smw Pregled postova
hvala! nisam mogo nikak naći to. I pretpostavljam da mi je pametnije winXP instalirat?

Pa, za XP postoje svi driveri pa ti je zgodnije, za sedmicu probaj vistine pa vidi
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na