Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.04.2005., 21:48   #91
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp
 
Emissary's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Split
Postovi: 2,258
Naravno da ima.
Vjerovatno nešto tipa "PCI/AGP lock" ili "Fixed AGP frequency".
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2005., 21:54   #92
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by azg
Jel ima ova matična zaljučanu frekvenciju PCI slotova, ako nema di se mogu zaključati?
Brzinu PCI-E možeš namjestiti u BIOS-u, po defaultu je na 100.
Sa tim automatski "zaključaš" i frekvu SATA diskova.
Za Nvidia grafe 100, za ATI do 105, ne više.
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.04.2005., 22:29   #93
azg
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: hrvatska
Postovi: 79
Znam da se može namjestiti frekvencija PCI-E slotova, ali me zanimaju PCI slotovi jer ako dižem fsb matične mogo bi skuriti modem i tv karticu.
azg je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2005., 22:53   #94
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by azg
Znam da se može namjestiti frekvencija PCI-E slotova, ali me zanimaju PCI slotovi jer ako dižem fsb matične mogo bi skuriti modem i tv karticu.
Ma ne, nebuš ništa skuril. nije to kao na starim pločama
PCI će delati uredno na 33 i nekaj sitnoga...
Imam ja i dodatnu karticu sa dva serial priključka i Pinnacle, sve dela fino.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2005., 13:02   #95
skate to hell
Premium
 
skate to hell's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Varazdin
Postovi: 288
Gigi1aj probaj do kolko ti ide memorija na omjeru 1:1.
Trebala bi ici do barem 300fsb-a,nemoj se muciti s tim omjerima jer ta je memorija napravljenja za visoki fsb.Meni ta memorija ide do 290fsb-a ali na ploci Msi K8N neo2.
Daj molim te probaj do kolko ti najvise ide satvi latencije 2.5-4-4-8 i pici dokle ide.
Molim te javi cim prije.
A ak hoces niske latencije kupi OCZ VX memoriju koju su dobili u linksu jer ona ide na 2-2-2-8 do 250fsb-a uz veci napon
__________________
Msi neo2/wini 3200+/OCZ TCCD/6600gt
skate to hell je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2005., 17:11   #96
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Citiraj:
Gigi1aj probaj do kolko ti ide memorija na omjeru 1:1.
Probao sam i radi normalno na 300mhz(600) sa 2.5-4-3-7 postavkama, dalje nisam isao probavati nije mi se dalo vrtiti bencheve sve , uglavnom na anadntechu im je isla do nekih 640 brijem.

no ovih fsb 300 je bilo sa cpu mnoziteljem x8, a ne x9 jer mi proc jednostavno nezeli radit normalno na vise od 2610mhz-a.

trenutno mi kanta radi na 290x9, 2.5-4-3-7 pa kojih sat-dva stabilno.

Citiraj:
A ak hoces niske latencije kupi OCZ VX
pa necu si uzimat losiju memoriju nego kaj imam,inace kod ocz-a platinum serije su kvalitetnije od gold serija....
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 12.04.2005., 10:16   #97
skate to hell
Premium
 
skate to hell's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Varazdin
Postovi: 288
pa zakaj ne stavis mnozitelj na x8.5.
__________________
Msi neo2/wini 3200+/OCZ TCCD/6600gt
skate to hell je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2005., 10:40   #98
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Zato sto sam citao na dfi-evom street forumu pravila oko ocanja a64 gdje oni navode da se striktno ne oc-a sa mnoziteljima koji zavsavaju na .5(iliti 7.5 ,8.5 ,9.5 ,10.5 itd.....)
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 12.04.2005., 11:17   #99
skate to hell
Premium
 
skate to hell's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Varazdin
Postovi: 288
to sam i ja negde cital ali ali neznam zakaj je to tak!!!!
__________________
Msi neo2/wini 3200+/OCZ TCCD/6600gt
skate to hell je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2005., 21:09   #100
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Nova spoznaja

Da podijelim s vama, jucer sam stavio comp u stand by i nakon podizanja iz njega vise nije bio oc tj. pao je sa 250 x 10 na tvornickih 200 x 10. tek resetom se stvar vratila na 250 x 10. Mozda bi se prckanjem po biosu to dalo rijesiti.
LAcy je online   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 16.04.2005., 12:44   #101
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Re: Nova spoznaja

Citiraj:
Originally posted by LAcy
Da podijelim s vama, jucer sam stavio comp u stand by i nakon podizanja iz njega vise nije bio oc tj. pao je sa 250 x 10 na tvornickih 200 x 10. tek resetom se stvar vratila na 250 x 10. Mozda bi se prckanjem po biosu to dalo rijesiti.
Možda je neka greška sa stand bayem pa ti se zblesirao i vratio na zadnje bootabilne postavke
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2005., 12:51   #102
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Re: Re: Nova spoznaja

Napravi to svaki put, a iskreno ne da mi se sad istrazivati sto je. Da li je i kod tebe isto?

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Možda je neka greška sa stand bayem pa ti se zblesirao i vratio na zadnje bootabilne postavke
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je online   Reply With Quote
Staro 16.04.2005., 13:23   #103
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Re: Re: Re: Nova spoznaja

Citiraj:
Originally posted by LAcy
Napravi to svaki put, a iskreno ne da mi se sad istrazivati sto je. Da li je i kod tebe isto?
U nekim verzijama BIOS-a je znalo zezati kad je uključen S3...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2005., 16:21   #104
azg
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: hrvatska
Postovi: 79
Šta je LDT voltage, jel bi dobil šta kod overclocka ako podignem napon?
azg je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2005., 23:27   #105
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Evo da malo osvježimo
Trenutno je na listi čak 19 BIOS-a, šest zadnjih su oskar wu bete.

Za svakog ponešto.

http://www.techpowerup.com/articles/other/114
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2005., 00:41   #106
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Ja vec duze vrijeme vozim na wu-u 414-3, prije je iso na 253x10, sad je na 261x10
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2005., 11:23   #107
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
jel probao netko od vas nove biose, i kakva su vam iskustva?
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 10.05.2005., 11:52   #108
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Ja sam još na onoj prvoj beti
Imam SuperTaljent memu pa me nije nikaj zezalo, tak da mi je taj ostao.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2005., 00:11   #109
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
DFI NF4 BIOS Memory Guide

Dobra gujda, sa svim pojašnjenjima kaj znači koja postavka.

http://www.dfi-street.com/forum/show...305#post107305
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2005., 01:02   #110
E.T.
Moderator
Moj komp
 
E.T.'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,457
Ja sam jos na prvoj verziji BIOSA jednostavno nemam vremena za "upgrade".
OT:
Kako nas Jelc hrani podacima jedva stignem sve procitat.
Ubuduci kupujem samo iste komponente kao i on jer kud ces bolji support...
__________________
www.rabbits-clan.com
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2005., 00:52   #111
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Citiraj:
DFI NF4 BIOS Memory Guide
Dobra gujda, sa svim pojašnjenjima kaj znači koja postavka.

http://www.dfi-street.com/forum/sho...7305#post107305
Ona tablica prva di je racunana brzine meme ovisna o ldt/fsb-u, krivo je racunano na 333 tj. oni su tamo napisali da je to 4/5 omjer ,a ubiti je 5/6 tak da je taj stupac tablice kriv, no svejedno odlican materijal!!!

Vidio sam da ekipa na tom forumu po sigovima imaju san diega i venice jezgre!!!
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 16.05.2005., 21:05   #112
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
1. Dolaskom vrucih dana temperature komponenata se povecavaju pa se tako i meni pwmic bez opterecenja grije do 47 stupnjeva ,a sa opterecenjem i do 51!!!To me dosta zabrijava, kakve su vama temperature pwmic-a?
2. Imam doma komad starog pasivnog hladnjaka koji bi se modifikacijama mogao staviti na pwmic chip, e sad neznam kojim ljepilom ili necim drugim da ga stavim na taj chip i dali bi izgubio garanciju na plocu(pretpostavljam da bi)?
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 17.05.2005., 14:18   #113
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Nemoj ništa stavljati gore, to je chip koji po defaultu podnosi visoke temperature.(mislim kakvih 90-110c)

Eventualno poboljšaj ventilaciju u kućištu i to ti je to.
Ili ako te to baš toliko brine-stavi neki mali vent nek puše po njemu.

A to da ti ide do 51 pod opterećenjem je dobra temperatura, ništa zakaj bi se trebao brinuti.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2005., 15:12   #114
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
ventilacija u kucistu mi je odlicna koristim 3 enera uc9fab(92mm)(2 izbacuju 1 upuhuje) i dva 120mm(1 izbacuje 1 upuhuje) + hladnjak na grafi je slican silenceru(izbacuje zrak van)+ napajanje 2 ventilatora tak da mislim kaj se ventilacije tice nema problema.
Mislim da onda necu nis stavljat na taj pwmic, al me cisto zanima(da se znam ravnat) kolka je tebi temperatura pwmica, a kolka nforca4 zadnjh par vrucih i suncanih dana?

Skinuo sam si novi bios od oskar wu-a 510-3 i nisam bas zadovoljan, oc je slabiji nego sa prijasnjim 414-3 biosom tak da sam ostao na starijem, no zanima me ako neko bude stavljao neki od novih biosa neka napise kako mu stroj funkcionira!
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 17.05.2005., 15:23   #115
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Pa sa svakim BIOS-om se moraš malo više pomučiti, ne možeš ostaviti stare postavke meme sa novim

Ja više-manje pratim;
http://www.xtremesystems.org/forums/
i
http://www.dfi-street.com/forum/index.php

Uglavnom-kad izađe neki novi BIOS. za par dana ima dovoljno informacija sretnih/nesretnih korisnika da se možeš odlučiti probati ili ne

Kaj se tiče temperature od kad je malo zatoplilo-nisam ni gledao.
Sve dok komp radi stabilno nema potrebe malo-malo buljiti u Smartguardian.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2005., 16:13   #116
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Pa ni nisam ostavio stare postavke meme,mijenjao sam, kombinirao i nikako mi nece da radi stabilno iznad 2550mhz sa nekim prihvatljivijm postavkama.Bios je radjen za nove venice i san diego te za dual core procove pa je natrpano u njega dosta điđebaja tak da nije bas nesto dobar,barem se meni u takvom svijetlu pokazuje.
Nije da sam neki rookie u podrucju kompova, zanam da se sa svakim novim biosom , programom....softverom mora malo kombinirati.
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 19.05.2005., 16:27   #117
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Danas mi se dogodilo nesto cudno,prije ngo sam oc-ao komp(probavao novi bios). sam si u cmos reloaded pohranio normalne postavke, ocao sam komp i digao voltazu chipseta i ldt sabirnice za po 0.1volt ,znaci ldt na 1.30v i nb na 1.60v,(cpu 1.52,mema 2.88v) resetirao komp i paf vidm prijavljuje mi temperature od cpu,chipseta i pwmic da su sve tri -128 stupnjeva sto je naravno nemoguce i normalno da mi menagment utility nije vrtio ventilatore na cpu i nb-u.
Malo sam se zbedirao ali sam mislio da je to zbog novog biosa,i sta mi drugo preostaje nego flashat na stariji bios sto sam i napravio na brzinu posto mi ventilatori nehlade.Komp se resetirao ali u biosu ocitanja temperature su jos uvijek ista -128 stupnjeva , e ovo me vec lagano presjeklo, zagasim komp i vec sam ga naumio furat u servis posto sam brijao da mi je crko neki chip na maticnoj zaduzen za monitoring temperatura. Ali neda meni vrag mira i odem ja jos jednom upalit komp i ono sve radim, temperature nisu na -128 vec u krugovima prosjecnih s tim da mi je temperatura nb-a nekih 4-5 stupnjeva manja od uobicajene. sad vec sve radi nekih 2 sata normalno.
Dali se nekomu ovo dogodilo i dali netko zna sta se dogodilo?
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 19.05.2005., 22:13   #118
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
A valjda gremlini
Premda nije zajebancija ako ti ne popali ventove.

Pa ti sad ostavi komp nek radi i odi nekam ak se usudiš...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2005., 00:04   #119
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Citiraj:
Premda nije zajebancija ako ti ne popali ventove.
Drito to, nije mi sad vise svejedno!

Neznam sad od cega je to doslo valjda se nakaj bios zblesirao.
Nadam se da se nece ponovit!!!
__________________
Gigi1 je online   Reply With Quote
Staro 20.05.2005., 23:39   #120
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Za ljenčine- CPU VID Selection Table, tak da ne morate dumati

http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=63109
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na