Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.03.2005., 12:18   #61
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
1.
Citiraj:
Ufff...to je malo.
Škvadra inače OCZ stavi na 2.5CL i dere dokle ide.
Do koliko ti ide na 1:1?
Na ddr400(1:1)ldt x5, fsb 216,2-2-2-5, neznam kolko stabilno.

2.kolka vam je temperatura chipseta bez opterecenja,meni se cini prevelika(42-44 stupnja-brzina ventilatora chipseta 5450rpm u chieftecovom bravo big toweru???)

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 19.03.2005. u 23:11.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2005., 19:59   #62
atha
Moderator
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,916
djeluje ti dosta visoka ta temperatura.
__________________
___________
HTPC: Intel Core2Duo E8500 × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 × Samsung 160GB ×
Lenovo Key+Mouse
× Philips 49PFS5501 LED TV × Technics SA-EH780 5.1 × Windows 10
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 10
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.03.2005., 22:50   #63
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
I meni je tako povelika oko 43 5444rpm, izgleda da je to boljka nf4 ili dfi-a, kolika ti je na onom PWM IC?

Citiraj:
Originally posted by Gigi1


3.kolka vam je temperatura chipseta bez opterecenja,meni se cini prevelika(42-44 stupnja-brzina ventilatora chipseta 5450rpm u chieftecovom bravo big toweru???) [/B]
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2005., 09:40   #64
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
PWMIC 34-37 bez opterecenja, sa opterecenjem do 41.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2005., 20:51   #65
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Stvarno je onaj duguljasti chip taj PWC IC! Danas sam to otkrio "znavstvenom" metodom: sacekam da se ugrije pa usmjerim mali vent na prema njemu. Sad sam stavio vent bez veze na posudu s vodom i ne puse bas u njega al' svejedno je 39C is sve se zeleni na smartguradianu
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2005., 23:21   #66
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Ja namjeravam uskoro raskopati ploču, skinuti hladnjak sa čipseta, očistiti pastu i staviti AS5.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2005., 23:24   #67
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Mislis da ces nesto dobiti? Ajd probaj ponoviti jednake uvjete prije i poslije zamjene paste pa da vidimo.


Citiraj:
Originally posted by Jelc
Ja namjeravam uskoro raskopati ploču, skinuti hladnjak sa čipseta, očistiti pastu i staviti AS5.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2005., 23:33   #68
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Mislis da ces nesto dobiti? Ajd probaj ponoviti jednake uvjete prije i poslije zamjene paste pa da vidimo.
Stupanj-dva ću dobiti sigurno, a to dosta znači za stabilnost pri overclocku.
Ja računam na dva-tri...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2005., 21:17   #69
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Zna li netko za nekakav pametan monitor temperature koji se moze staviti u tray? Vidim da je razvoj MBO stao prije par godina.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2005., 21:39   #70
MentalHarikiri
Premium
Moj komp
 
MentalHarikiri's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 2,560
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Zna li netko za nekakav pametan monitor temperature koji se moze staviti u tray? Vidim da je razvoj MBO stao prije par godina.
hardware sensors monitor

meni bolji i od MBM5
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.03.2005., 21:47   #71
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Bas sam naletio na njega i instalirao ga. OK je, ali mi je vec dvaput srusio system jer sam mijenjao settingse u hardware setup. Htio sam da mi prvo pokazuje CPU, PWC pa Chipset kao Smartguardian, ali nakon promjene je temperatura skocila na CPU i naravno bios je ugasio. Interesantno je kako moze program utjecati na vrijednost koju mjeri bios i samim time na zastitu, hmm ne svidja mi se to, to znaci da i neki virus moze uciniti isto.

Inace jel se daju konfigurirati mjesta gdje ce sto prikazivati?


Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
hardware sensors monitor

meni bolji i od MBM5
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2005., 11:18   #72
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Evo malo sam se jos zezao sa ocanjem kompa i dosao do zanimljivih brojki,po prvi put sam probao ocat sa cl 2.5 htio sam vidjet do kuda ce memorija, te sam stavio postvke sljedece: fsb 260x10, mem 2.5-3-3-8 5/6(ddr 166 iliti 333)to znaci da je brzina memorije trebala biti 5/6 brzine fsb-a iliti 433mhz.No kad sam resetirao komp on nije zelio butat windowze,meni u tom trenutku nista nije bilo jasno, znao sam da mi memorija mora radit sa cl2.5 na 433mhz,no dobro kaj cu sad i onak zbediran puknem ja u biosu 1/1 omjer memorije i fsb-a, sve ostale postavke su iste(to znaci da bi mi memorija u ovom slucaju radila na 520mhz-a(2*260) sa cl 2.5-3-3-8) i vidi cuda windowzi se normalno zbutaju, uredno sam zavrtio 3dmark, sandru i nije se skrsio najnormalnije je radio.Uglavnom tada mi nije bilo zanimljivo dizat dalje fsb nego probat mijenjat odnose memorije i fsb-a(probao sa 9/10,3/4)i nije htio butat, iako je to znacilo da je brzina memorije manja od onih 520mhz-a, nakon ovoga skuzio sam da definitivno trebaju popravit bios i da me ne koche niti memorija niti cpu.
E i probao sam jos nesto, inace stroj sad furam na 2530mhz-a(253x10),mem 422@2.7volti(probao sam i vecu voltazu ali nema nikakvog utjecaja, na 2-2-2-5, 5/6 brzine fsb-a), ali ono sto je zanimljivo da mi je memorija radila na 440mhz-a(2.84volta) sa 2-2-2-5 postavkama 1/1 omjer sa fsbom(220x11)samo kaj to nije dobar oc procesora.Uglavnom na 1/1 ide do 440mhz dok sa 5/6 omjerom ide do 422mhz, sve na 2-2-2-5.Ljudi neznam kak je s ostalim memorijama ali ocz i dfi-jev bios nisu u najboljem odnosu stvarno se nadam da ce ubrzo to popraviti.
e i josh nesto dali je neko primjetio da smartguardian lazira temperaturu proca, tj umanjuje ju za nekih 4-5 stupnjeva naspram ocitavanja iz biosa???
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2005., 14:47   #73
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Bas sam naletio na njega i instalirao ga. OK je, ali mi je vec dvaput srusio system jer sam mijenjao settingse u hardware setup. Htio sam da mi prvo pokazuje CPU, PWC pa Chipset kao Smartguardian, ali nakon promjene je temperatura skocila na CPU i naravno bios je ugasio. Interesantno je kako moze program utjecati na vrijednost koju mjeri bios i samim time na zastitu, hmm ne svidja mi se to, to znaci da i neki virus moze uciniti isto.

Inace jel se daju konfigurirati mjesta gdje ce sto prikazivati?

Bljeeeeee....imaš vodeno, novi program je "skužio" da ti se ne vrti vent od proca i ugasio sve.
Ili ti je očitavao krivi senzor(ili je samo krivo očitavao) pa ga je ugasio, tak svejedno...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2005., 19:36   #74
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Bljeeee?! Vrti mi se ventilator od proca jer sam spojio vent od napajanja na to mjesto, bas u slucaju da se u biosu ukljuci ta opcija. Vjerojatno je ocitavao krivi sensor, jer sam imao i smartguradian dignut i na njemu je skocila temperatura. Svejedno je moguce, ako to moze program, moze i virus jer sto je virus nego program.

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Bljeeeeee....imaš vodeno, novi program je "skužio" da ti se ne vrti vent od proca i ugasio sve.
Ili ti je očitavao krivi senzor(ili je samo krivo očitavao) pa ga je ugasio, tak svejedno...
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2005., 22:05   #75
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Bljeeee?! Vrti mi se ventilator od proca jer sam spojio vent od napajanja na to mjesto, bas u slucaju da se u biosu ukljuci ta opcija. Vjerojatno je ocitavao krivi sensor, jer sam imao i smartguradian dignut i na njemu je skocila temperatura. Svejedno je moguce, ako to moze program, moze i virus jer sto je virus nego program.
Neki programi za monitoring ne prikaziju odmah kako treba nego moraš "ručno" odabrati i poštelati senzore.
Tak sam se ja zajebavao sa AN7.

Ma meni smartguardian dela fino.

bdw-vele da je sa zadnjim BIOS-om manja temperatura proca, da li je probao netko?
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2005., 22:42   #76
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Htio bih da mi stoji u trayu, sto ni smartguradina ni nvmonitor ne mogu. Dok se igram s clockanjem udjem u win, stratam neki burn i jos mogu recimo surfati po netu i laganim pogledom u tray sve znam.
Manja temp sa upgradeom biosa?! Jupi mogu staviti i minus 200 ako hoce pitanje je sto je tocno.

p.s.
Bas sam opet probao MBM i stvarno mi zbrka sve, tako da i smartguradina pokazuje nebulozne temperature pwm ic je bio oko 200C, cpu 71 itd.... nakon deinstalacije mbm je ostalo isto tek je reboot pomogao.

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Neki programi za monitoring ne prikaziju odmah kako treba nego moraš "ručno" odabrati i poštelati senzore.
Tak sam se ja zajebavao sa AN7.

Ma meni smartguardian dela fino.

bdw-vele da je sa zadnjim BIOS-om manja temperatura proca, da li je probao netko?
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2005., 23:05   #77
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Manja temp sa upgradeom biosa?! Jupi mogu staviti i minus 200 ako hoce pitanje je sto je tocno
A kaj se čudiš, kao da bi to bilo prvi put da ranije verzije ne pokazuju točno...sjeti se samo nekih serija Abitica koje su pokazivale čak 20-30c više.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2005., 23:07   #78
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Ma ne cudim se, samo kao sto rekoh pitanje je sto je tocno.

Citiraj:
Originally posted by Jelc
A kaj se čudiš, kao da bi to bilo prvi put da ranije verzije ne pokazuju točno...sjeti se samo nekih serija Abitica koje su pokazivale čak 20-30c više.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2005., 01:02   #79
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Koliko vidim-izašla su dva BIOS-a.
310 i 310p (performance BIOS)

http://www.techpowerup.com/articles/other/114
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2005., 01:38   #80
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Ja imam od 16.3 310 bios i nesto je bolji od 217, dal je ko probao 310p i kakve su razlike medju njima(310 i 310p)?
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2005., 20:01   #81
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
A po cemu si zakljucio da je nesto bolji? Pise da je 310p preformance bios ma sto to znacilo.

Bas gledam na dfi site-u imaju novi bios za pcb revision A, a gdje mogu vidjeti koju reviiju imam?

Citiraj:
Originally posted by Gigi1
Ja imam od 16.3 310 bios i nesto je bolji od 217, dal je ko probao 310p i kakve su razlike medju njima(310 i 310p)?
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2005., 21:03   #82
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Bolji je zato kaj mi se memorija moze vise ocat sa 5/6 brzine fsb-a.(ddr 166=200/6*5).
Uostalom to su i naveli da je sa 310 bolja memorijaska kompatibilnost,no ja jos uvijek nisam zadovoljan biosom posto je on taj koji me kochi pri ocanju-imas stranicu prije, malo sam opsirnije napisao kaj mi se dogadja i kaj me muci!
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2005., 21:12   #83
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Citiraj:
a gdje mogu vidjeti koju reviiju imam?
mislim da se nalazi negdje ispod 2 pcx slota,uglavnom na donjem dijelu maticne,al nisam 100% siguran.
E da danas mi se prvi put dogodilo da mi je temperatura pwmic bill veca od 45 stupnjeva, nisam tocno citao sve ali sam vidio da se to ovdje spominjalo, sta je tocna funkcija tog sranja, neki power managment,stali???
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2005., 21:48   #84
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Revizija piše na zadnjem PCI slotu.

Netko je jambrao da mu MBM ne radi, tu ima par stvari o tome kako poštelati:

NF4 - MBM 5 Setting
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=6798

Meni je PWM IC uglavnom oko 43-45, pod opterećenjem oko 50.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2005., 22:58   #85
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
I-kaj je na kraju...dela li sad MBM 5 ili ne???
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2005., 23:00   #86
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Nebi dobio pivu da ne radi

Citiraj:
Originally posted by Jelc
I-kaj je na kraju...dela li sad MBM 5 ili ne???
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2005., 23:26   #87
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Baš me zanima koje verzije BIOS-a tko koristi i koja mu se pokazala najboljom...

Ja sam još na prvoj beti.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2005., 08:40   #88
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Ja isto nisam nista mijenjao, drzim se one stare: ne popravljaj ako nije pokvareno.

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Baš me zanima koje verzije BIOS-a tko koristi i koja mu se pokazala najboljom...

Ja sam još na prvoj beti.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2005., 11:55   #89
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
ja sam na 310-tki,bolja od 125 i 217(zato kaj imam bolje oc-eve a i sad kad sam se malo zamislio mislim da mi se komp nije niti jednom srusio od kad sam na 310).
__________________
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2005., 21:08   #90
azg
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: hrvatska
Postovi: 79
Jel ima ova matična zaljučanu frekvenciju PCI slotova, ako nema di se mogu zaključati?
azg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na