Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.03.2005., 21:44   #31
E.T.
Moderator
Moj komp
 
E.T.'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,457
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Jesi li siguran da si dobro proučio manual sa CD-a (postavke jumpera)???
Jesam. Evo pise:
19-Speaker power
17-Ground
15-N.C.
13- Speaker data
A ja imam mic in, mic bias, gnd, speaker L, speaker R, gnd. Sta i kako da spojim?
__________________
www.rabbits-clan.com
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2005., 22:19   #32
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by E.T.
Jesam. Evo pise:
19-Speaker power
17-Ground
15-N.C.
13- Speaker data
A ja imam mic in, mic bias, gnd, speaker L, speaker R, gnd. Sta i kako da spojim?
Ma krivo si me skužio, htio sam ti reći da pogledaš da li ima kakav jumper koji moraš prebaciti na ploči.
Znam da ima za SFDIF.
Provjerio si u NVmixeru da li ti nešto nije disejblano?

Vražja ploča je puna jumpera-mislio sam da nema slučajno i za to.
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.03.2005., 22:37   #33
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
E, da-to si pokušao spojiti na onaj Front Audio konektor na Karajan modulu?
Tamo gdje su oni plavi jumperi?
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2005., 23:01   #34
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Jel' ima netko problema s temperaturom PWM IC? To bi bila kao temperatura stabilizatora napona i meni je evo sad u idle 49 stupnjeva i crveno je u smartguardianu.
LAcy je online   Reply With Quote
Staro 13.03.2005., 00:20   #35
E.T.
Moderator
Moj komp
 
E.T.'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,457
Citiraj:
Originally posted by Jelc
E, da-to si pokušao spojiti na onaj Front Audio konektor na Karajan modulu?
Tamo gdje su oni plavi jumperi?
Jumperi su svi kako trebaju biti. Probat cu spojit i na Krajana ali onda su kablovi razvuceni preko procesora i nategnuti.
__________________
www.rabbits-clan.com
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2005., 18:24   #36
E.T.
Moderator
Moj komp
 
E.T.'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,457
Evo spojio sam na Krajana i sad sve radi ok. Hvala Jelc.
Danas sam instalirao interni (PCI) modem i otada mi ne zeli uci u Windowse ako mi je graficka u prvom PCI-E utoru. Tek kad je stavim u drugi ulazi. Izvadio sam modem i opet nezeli uci u Windows kad je Gainwardica u prvom PCI-E utoru. Produ ucitavanja i pojavi se ekran s ucitavanjem Windowsa XP i kad treba prikazat desktop monitor se ugasi a komp se ugasi nakon 2 minute. Nema prikaza slike na monitoru vec se samo pali i gasi power led-ica.
__________________
www.rabbits-clan.com
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2005., 12:20   #37
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Pogledaj u System Information da ti ne visi pet uređaja na jednom IRQ-u i da se ne kolju za resurse...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 00:24   #38
atha
Moderator
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,916
sta mislis na win/system32/systeminfo. sta se mogu tamo mijenjati i uopce vidjeti irq-ovi?
__________________
___________
HTPC: Intel Core2Duo E8500 × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 × Samsung 160GB ×
Lenovo Key+Mouse
× Philips 49PFS5501 LED TV × Technics SA-EH780 5.1 × Windows 10
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 10
atha je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 02:34   #39
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by atha
sta mislis na win/system32/systeminfo. sta se mogu tamo mijenjati i uopce vidjeti irq-ovi?
Start/All Programs/Accessories/System Tools/System Information
Ne možeš mjenjati ali možeš vidjeti koji uređaj ima koji IRQ, koji se uređaji kolju za resurse i slično.
IRQ mijenjaš samo u BIOS-u.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 10:18   #40
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Evo skinuo sam novi bios(10.3 je izasao) kojem je poboljsana mem.kompatibilnost,rezultat 250x10,ltd4x,mem, 2-2-2-5(5/6) no vise nezeli ,a mislim da je razlog sljedeci-u biosu namjestim napon za memu na 2.8v-u biosu ocitava vrijednost 2.84v ali smartguardian kaze 2.68v ???
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.03.2005., 11:01   #41
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by Gigi1
Evo skinuo sam novi bios(10.3 je izasao) kojem je poboljsana mem.kompatibilnost,rezultat 250x10,ltd4x,mem, 2-2-2-5(5/6) no vise nezeli ,a mislim da je razlog sljedeci-u biosu namjestim napon za memu na 2.8v-u biosu ocitava vrijednost 2.84v ali smartguardian kaze 2.68v ???
Meni napon meme očitava ok.
U BIOS-u je 3.2v, u smartguardianu piše 3.23v.
Imaš napajanje sa 24 pinskim konektorom i uštekan molex u ploči???
Ako ti je tih 250 na CL2-to je super.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 13:01   #42
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,672
Da imam 24 pinsko enhance napajanje eps 520w, sve je pristekano kako treba(kako manual kaze). Sad ko laze; novi bios ili smartguardian neznam, da cl2 je(ddr333,5/6) i brzina meme je 208.4mhz moze to i vise(trbalo bi) zato i jesam pljunuo tolko para za ocz!!!!

Koliko inace ide ocz na 2-2-2-x???
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 13:44   #43
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by Gigi1
Da imam 24 pinsko enhance napajanje eps 520w, sve je pristekano kako treba(kako manual kaze). Sad ko laze; novi bios ili smartguardian neznam, da cl2 je(ddr333,5/6) i brzina meme je 208.4mhz moze to i vise(trbalo bi) zato i jesam pljunuo tolko para za ocz!!!!

Koliko inace ide ocz na 2-2-2-x???
Ufff...to je malo
Škvadra inače OCZ stavi na 2.5CL i dere dokle ide.
Do koliko ti ide na 1:1?

Probaj staviti postavke kao kaj je tu napisano pa vidi...
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=1541
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 15:22   #44
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Ufff...to je malo
Škvadra inače OCZ stavi na 2.5CL i dere dokle ide.
Do koliko ti ide na 1:1?

Probaj staviti postavke kao kaj je tu napisano pa vidi...
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=1541
Ili tu:
New OCZ Plats, Need help OC
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=7194
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 15:25   #45
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Da ponovim pitanje jer vidim da ste se zabavili zvukom, a ovo me ipak malo zabrinjava.

Citiraj:
Originally posted by LAcy
Jel' ima netko problema s temperaturom PWM IC? To bi bila kao temperatura stabilizatora napona i meni je evo sad u idle 49 stupnjeva i crveno je u smartguardianu.
LAcy je online   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 15:35   #46
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Da ponovim pitanje jer vidim da ste se zabavili zvukom, a ovo me ipak malo zabrinjava.
Budući da imaš vodeno mislili smo da ćeš i sam skužit da ti fali malo propuha

Mislim-ak Sapphire može stavit na novu ATI matičnu vodeno i za mosfete-mogao si i ti:clap:

Imaš otvoreno kućište?
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 15:41   #47
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Otvorio sam ga bas zbog toga i graficke, je*ga pa necu cijeli komp uronit' u vodu. Sto da radim s tim PWC? Da stavim neki vent? Nakon svih muka s vodenim sad cu morati stavljati ventove i povecati buku zbog ostalih komponenti

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Budući da imaš vodeno mislili smo da ćeš i sam skužit da ti fali malo propuha

Mislim-ak Sapphire može stavit na novu ATI matičnu vodeno i za mosfete-mogao si i ti:clap:

Imaš otvoreno kućište?
LAcy je online   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 16:09   #48
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Otvorio sam ga bas zbog toga i graficke, je*ga pa necu cijeli komp uronit' u vodu. Sto da radim s tim PWC? Da stavim neki vent? Nakon svih muka s vodenim sad cu morati stavljati ventove i povecati buku zbog ostalih komponenti
Na grafu silencer koji i izbacuje zrak iz kućišta, mosfete i podnožje socketa možda nekim tihim ventom na maloj brzini???

Silencer će ti sigurno skinuti par stupnjeva temperature u kućištu.
I sa grafe...
i ziher je TIŠI od stock coolera grafe.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 17:22   #49
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Moram vidjet kakvih ventova imam pa cu nesto sklepat, a za silencer za grafu cu vidjet' da li mi se to isplati. Nego kolika je max temperatura tih PWC?
LAcy je online   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 21:10   #50
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Moram vidjet kakvih ventova imam pa cu nesto sklepat, a za silencer za grafu cu vidjet' da li mi se to isplati. Nego kolika je max temperatura tih PWC?
Po meni se Silencer uvijek isplati
Bolje hladi i izbacuje topli zrak iz kućišta.
A i tiši je.

Za max temperaturu ne znam, te komponente u pravilu mogu podnjeti i do 70-110 c, ali zagriju sve okolo i opet je nečem prevruće

Navodno je to onaj pasivac u gornjem desnom kutu iznad 24 pinskog utora.
Probaj prstom da li je to to
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 21:39   #51
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Hmmm...ili je ovo???
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dfinf3pwm.jpg‎
Views:	268
Size:	25.9 kB
ID:	3549  
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 00:22   #52
E.T.
Moderator
Moj komp
 
E.T.'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,457
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Start/All Programs/Accessories/System Tools/System Information
Ne možeš mjenjati ali možeš vidjeti koji uređaj ima koji IRQ, koji se uređaji kolju za resurse i slično.
IRQ mijenjaš samo u BIOS-u.
Podesio u BIOS-u sad kartica radi i u prvom utoru. Hvala jos jednom Jelc.
Sad je sve OK. Nisam imao vremena za neki veci oc a ionako imam stock hladnjak (trenutno) pa sam dosao do rezultata iz sig-a. Kingmax Hardcore (sinkrono) 9x250@2,5-3-3-6... Ploca je super samo me malo zivcira to sta mi Gainwardica doslovce lezi na hladnjaku (od mbo-a).
__________________
www.rabbits-clan.com
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 11:10   #53
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
A i meni ATI-ca tako leži, tu nema pomoći
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 15:32   #54
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Hmmm ako je to onda to puno toga objasnjava jer kod vodenog tu ne puse nista. Jucer sam bez veze uglavio jedan mali vent prema onim hladnjacima desno kod 24 konektora i temperatura je vrlo brzo pala na PWM IC, tako da se cini da je ipak to to. Uh kakva glupost, napravim vodeno i sad opet moram stavljati ventove za hladenje stabilizatora napajanja Mislim da cu izbusit' rupu na bocnoj stranici i lupit' jedan veliku vent pa neka hladi.


Citiraj:
Originally posted by Jelc
Hmmm...ili je ovo???
LAcy je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 15:50   #55
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Hmmm ako je to onda to puno toga objasnjava jer kod vodenog tu ne puse nista. Jucer sam bez veze uglavio jedan mali vent prema onim hladnjacima desno kod 24 konektora i temperatura je vrlo brzo pala na PWM IC, tako da se cini da je ipak to to. Uh kakva glupost, napravim vodeno i sad opet moram stavljati ventove za hladenje stabilizatora napajanja Mislim da cu izbusit' rupu na bocnoj stranici i lupit' jedan veliku vent pa neka hladi.
Mislim da je to ipak onaj duguljasti chip odmah iznad 12v dodatnog napajanja.

Ona tri pasivnjaka su za hlađenje regulatora napajanja memorije.

Tak barem kažu:confused:

Ma nije to neka velika temperatura-sada, vidjet ćemo kad zatopli...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 15:54   #56
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Koji sad chip?!

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 24.03.2008. u 21:50.
LAcy je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 15:59   #57
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Ma ne, nego iznad onog 4 pinskog dodatnog konektora koji je pored 24 pinskog ATX-a.

Pravokutni chip, stoji okomito.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 16:02   #58
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
A ovaj?! Pa koji k* nisu stavili neki hladnjak na njega? Vidim da ima hladnjak na onom iznad njega tj. to bi bio neki fet il' sl. Danas cu istrazivati koji je to chip, prstom i ventilatorom kad nemam onog spreja za pothladjivanje.

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 24.03.2008. u 21:50.
LAcy je online   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 16:09   #59
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,374
Citiraj:
Originally posted by LAcy
A ovaj?! Pa koji k* nisu stavili neki hladnjak na njega? Vidim da ima hladnjak na onom iznad njega tj. to bi bio neki fet il' sl. Danas cu istrazivati koji je to chip, prstom i ventilatorom kad nemam onog spreja za pothladjivanje.
Navodno je taj:confused:
Samo pazi sa prstom, dosta je uzak-ako spojiš nešto neće bit veselo

Ili probaj hladiti ventom samo njega i gledati temperaturu...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2005., 16:10   #60
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Stockholm, Swe
Postovi: 4,437
Meni nista nece biti

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Navodno je taj:confused:
Samo pazi sa prstom, dosta je uzak-ako spojiš nešto neće bit veselo

Ili probaj hladiti ventom samo njega i gledati temperaturu...
LAcy je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na