Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 01.03.2005., 16:26   #1
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
DFI LP UT nF4 Ultra/SLI/Expert problemi i rješenja

Vidim da dosta ljudi kupuje te ploče pa bi bilo zgodno staviti temu jedno vrijemu u sticky tako da nemamo dnevno sto threadova na isti temu.

Dakle-sve vezano uz DFI NF4 ploče.

Ja ću naveče objesiti par linkova sa nekim generalnim objašnjenima, BIOS-ima i sl.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2005., 01:08   #2
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Najbolje bi bilo uzeti si malo vremena i pročitati par stickya na DFI forumu:
http://www.dfi-street.com/forum/forumdisplay.php?f=22
i tu:
http://www.dfi-street.com/forum/forumdisplay.php?f=13

Obavezno navratiti i na:
http://www.xtremesystems.org/forums/...splay.php?f=58

Zadnji BIOS-i su tu:
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=6369

Neke dosta bune ram divideri pa ću staviti u attach jedan mali prog sa kojim možete sve fino izračunati

I još malo o ram divederma za početnike:
http://forums.extremeoverclocking.co...d.php?t=149717

CPU-Z i ClockGen možete skinuti tu:
http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?
t=149717

Uglavnom-ove DFI se fino clockaju, stabilne su, samo je bitno pri overclocku raditi jedno po jedno, ne žuriti se i ne odjednom narihtati sve u BIOS-u i onda se žaliti kak je nestabilno i kak neće delati kak treba.
Attached Files
File Type: zip a64memfreq11.zip‎ (10.7 kB, 426 views)
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.03.2005., 01:43   #3
MentalHarikiri
Premium
Moj komp
 
MentalHarikiri's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 2,560
evo i malo o hlađenju >>

http://www.dfi-street.com/forum/show...highlight=fast

http://gathering.tweakers.net/forum/...96599#22796599

mislim da mi ova druga varijanta ne gine ,ako chipset cooler glasan kao što se priča

EDIT :

evo za one s vodenim >>

home made:
http://www.xtremesystems.org/forums/...283#post720283
http://img227.exs.cx/img227/4548/nf4blockcad8wl.jpg

blokovi iz masovne proizvodnje koji bi mogli ići gore:
http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=7804

Zadnje izmijenjeno od: MentalHarikiri. 02.03.2005. u 02:35.
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2005., 03:07   #4
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Pa nije baš da je nečujan, ali ako imaš dobro ventilirano kućište nije potrebno da se vrti full-ako nije svinjski clockano.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2005., 03:19   #5
MentalHarikiri
Premium
Moj komp
 
MentalHarikiri's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 2,560
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Pa nije baš da je nečujan, ali ako imaš dobro ventilirano kućište nije potrebno da se vrti full-ako nije svinjski clockano.
ma imam averziju spram tih chipset zujalica od epizode sa abitom. a neki ljudi traže apsolutnu tišinu svog setup-a

baš malo švrljam okolo i dosta se ljudi žali da im je cooler prebučan a sys tem visoka.....a izgleda da nema pristojne zamjene za stoc zujalicu

eventualno vantec iceberq (i to ona starija verzija)
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2005., 14:19   #6
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Ja ću lijepo skinuti taj vent i provjeriti kakva je pasta gore, eventualno namazati novu.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2005., 18:46   #7
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp
 
LorD ClockaN's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Veli Lošinj
Postovi: 4,601
Evo stavljeno kao sticky na molbu autora, "da ostala deca ne otvaraju isti thread"
__________________
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
HTC HD OC 528@710MHz 24/7
Dell Strak OC 1000@1267MHz 24/7 +250mV
HTC Desire HD OC 1000@1800MHz
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 12:48   #8
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Evo još jednog linka gdje su svi BIOS-i izašli za DFI NF4, ispod su i A64 Tweaker 0.5X beta, Clockgen nForce 4 v1.02, CPU-Z 1.27, WinFlash 1.76, nVidia nTune 2.00.23.

http://www.techpowerup.com/articles/other/114
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 21:45   #9
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,787
Imam dfi ultra d plocu,amd 3500+ winchester , ocz rev2 ddr400 memoriju, enhance napajanje 520 vata.
Memorija je u utorima 2 i 4.
Windowzi mi se ne dizu kada stavim fsb na 203 ili vise sa htt na x5 a postavke mem su 2-2-2-5 ili 2-2-2-7,probao sam i sa vecim fsb-om i htt x4-isto nista. vidio sam Ozrene da ti imas slicnu konfu pa ak mi mozes navest koje su tocno tvoje posatvke u biosu? Hvala

2. Isto tako mi se chipset na maticnoj dosta zagrijava, dali je to normalno(oko 43 stupnja).

3.u biosu nemam broj okretaja ventilatora za napajenje, zar nebi to trebao imati???

Molio bih sve koji imaju slicne konfe da pomognu, hvala!


E da ploca masno undevolta, stavim cpu vid na 1.45volti da bi on bio na 1.41volti za pravo.
Inace probao sam i sa 1.55volti isto nikaj(realno 1.52),memorija na 2.7 i 2.8volti nista.
Bios nisam mjenjao.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2005., 06:44   #10
smash3r
Premium
 
smash3r's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: 220 km/h a mozda i malo brze,cekam novi auto
Postovi: 180
samo pitanje da klokam ovo sto mi je u des........
jer komp jos nije stari niti 1 tjedan mislio sam malo pricekat da se razdela pa onda ???
__________________
smash3r je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.03.2005., 12:11   #11
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp
 
LorD ClockaN's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Veli Lošinj
Postovi: 4,601
Citiraj:
Originally posted by smash3r
samo pitanje da klokam ovo sto mi je u des........
jer komp jos nije stari niti 1 tjedan mislio sam malo pricekat da se razdela pa onda ???
Pa nije to skuter da se mora razraditi.

Udri sine!!!
__________________
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
HTC HD OC 528@710MHz 24/7
Dell Strak OC 1000@1267MHz 24/7 +250mV
HTC Desire HD OC 1000@1800MHz
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2005., 12:48   #12
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Originally posted by Gigi1
Imam dfi ultra d plocu,amd 3500+ winchester , ocz rev2 ddr400 memoriju, enhance napajanje 520 vata.
Memorija je u utorima 2 i 4.
Windowzi mi se ne dizu kada stavim fsb na 203 ili vise sa htt na x5 a postavke mem su 2-2-2-5 ili 2-2-2-7,probao sam i sa vecim fsb-om i htt x4-isto nista. vidio sam Ozrene da ti imas slicnu konfu pa ak mi mozes navest koje su tocno tvoje posatvke u biosu? Hvala

2. Isto tako mi se chipset na maticnoj dosta zagrijava, dali je to normalno(oko 43 stupnja).

3.u biosu nemam broj okretaja ventilatora za napajenje, zar nebi to trebao imati???

Molio bih sve koji imaju slicne konfe da pomognu, hvala!


E da ploca masno undevolta, stavim cpu vid na 1.45volti da bi on bio na 1.41volti za pravo.
Inace probao sam i sa 1.55volti isto nikaj(realno 1.52),memorija na 2.7 i 2.8volti nista.
Bios nisam mjenjao.
Dosta ljudi je imalo problema sa OCZ-om i tvorničkim BIOS-om.
Probaj onaj beta sa DFI sitea.
Probaj prvo clocknuti proc malo, smanji mem. divider na 166, isključi bank interleave.
LTD na 4 ili 3, podebljaj napon na chipsetu.

Cpu Startup VID = 1.425 Volts, CPU VID 1.425 Volts.
CPU VID Special Control = 110% ili više
Erratta94 isključiti.(za Winchester procove)
Cpu throttling isključi.

I onda polako.
Prvo smanji LTD, restart, onda diži FSB dok ne dobiješ frekvu koju hoćeš.
Pa kad vidiš do kud ide proc možeš se početi zezati sa memorijom da vidiš do kud ti ide na 1.1 omjeru.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2005., 01:06   #13
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,787
evo ovako malo sam se pozabavio,stavio beta bios 2.18. rezultati su sljedeci:
- sa postavkama mem. na 2-3-3-6 fsb je dogurao do 237 x5,cpu mult x11, 1:1 o stabilnosti nemrem previse rec za sad mi se nije srusio no nisam ga bas ni benchao prevec.
-sa 2-2-2-5 je iso do 222x5,cpu mult x11,1:1 ist kao i gore za stabilnost jos neznam kakva je.
Ali sa 2-2-2-7 ili 2-2-2-5 ili 2-2-2-10, cpu mult x10, fsb 250x4, ddr333(5:6) nece da buta windowze. ????????????

i nisam uspjel rjesit problem rotacije ventilatora od napajanja.?????

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 05.03.2005. u 02:38.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2005., 12:48   #14
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Originally posted by Gigi1
evo ovako malo sam se pozabavio,stavio beta bios 2.18. rezultati su sljedeci:
- sa postavkama mem. na 2-3-3-6 fsb je dogurao do 237 x5,cpu mult x11, 1:1 o stabilnosti nemrem previse rec za sad mi se nije srusio no nisam ga bas ni benchao prevec.
-sa 2-2-2-5 je iso do 222x5,cpu mult x11,1:1 ist kao i gore za stabilnost jos neznam kakva je.
Ali sa 2-2-2-7 ili 2-2-2-5 ili 2-2-2-10, cpu mult x10, fsb 250x4, ddr333(5:6) nece da buta windowze. ????????????

i nisam uspjel rjesit problem rotacije ventilatora od napajanja.?????
Ma gledaj-ono kaj je bitno je to da moraš raditi jedno po jedno.
Na toj ploči si moraš odvojiti malo više vremena da bi dobio optimalne perfomanse.
Pročitaj one linkove na početku threada i npr. ovaj:

http://forums.extremeoverclocking.co...d.php?t=149717

Ja npr. volim prvo vidjeti do kud mi ide proc.
Pa memoriju.
Najbitnije je da ti na procu i chipsetu ne fali napona, onda sa memom polako eksperimentiraš...
Ja sam sinoć imao FSB i na 300, i na 240 1:1 i...pa svejedno imam još bar par dana čačkanja dok ga ne dobijem baš kak ja hoću
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2005., 14:20   #15
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,787
gle napona niti jednoj komponenti ne fali, cpu vid 1.55, chipset 1.60(iako je ozren rekao da ga netreba podebljavat jer nedobivam nikaj svejedno sam podigao, mem. 2.90volti(realno 2.93)znaci struja nije problem.
Mene osobno bedira kaj mi nece 250x4 cpu mult x10,(ddr333) butat.
no svejedno jos cu malo pozabavit iako sam jucer 5 sati konstantno j**** s kompom!

dal tebi prikazuje brzinu ventilatora napajanja u bios-u???
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2005., 15:35   #16
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Originally posted by Gigi1
gle napona niti jednoj komponenti ne fali, cpu vid 1.55, chipset 1.60(iako je ozren rekao da ga netreba podebljavat jer nedobivam nikaj svejedno sam podigao, mem. 2.90volti(realno 2.93)znaci struja nije problem.
Mene osobno bedira kaj mi nece 250x4 cpu mult x10,(ddr333) butat.
no svejedno jos cu malo pozabavit iako sam jucer 5 sati konstantno j**** s kompom!

dal tebi prikazuje brzinu ventilatora napajanja u bios-u???
Pa ako ti ne ide sa 10x probaj sa 9x
Samo podigni FSB.
Meni je na 10x 3200+ radio fino, dosta se grijao ali to je zbog stock coolera koji ni nije za te frekve.

Ne, ne očitava mi vrtnju venta napajanja.
Ne znam zašto bi?

Daj mi napiši točno koliki ti je napon na
Cpu Startup VID
CPU VID
CPU VID Special Control (%)

I koliki ti napon proca prijavljuje Smartguardian.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2005., 20:33   #17
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,497
Eto da se i ja ubacim:

Winchester 3200 (2000) @ 10 x 250MHz
A-data DDR 500 2,5 4 4 7 250MHz
Watercooling home made

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 05.03.2007. u 23:52.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2005., 01:53   #18
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,497
Zar nikom nije neobicna voltaza?

Citiraj:
Originally posted by LAcy
Eto da se i ja ubacim:

Winchester 3200 (2000) @ 10 x 250MHz
A-data DDR 500 2,5 4 4 7 250MHz
Watercooling home made
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2005., 12:22   #19
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,787
i sa ovim postavkama nisam uspio: cpu satrtup vid 1.425, cpu vid 1.425, cpu special control 110%.
smartgurdian nisam probao.
nece ni sa cpu multi 9x i vecim fsb-om.
e da i sa 2-2-2-5, 210x5 nestabilno(znaci onih 222x5 od prije navedenih pada u vodu).
sto se tice napajanja i ventilatora mislim da sam negdje vidio da prikazuje,a posto u pc heath statusu u biosu ima opcija za regulaciju okretaja pomocu min. i max. temperature u napajanju bilo bi mi logicno da i prikazuje te okretaje.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2005., 12:45   #20
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Zar nikom nije neobicna voltaza?
Koji steping proca?
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2005., 12:53   #21
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,497
Pa attachirao sam cpu-z screenshot, evo sad sam malo spustio ali su naponi na auto i lijepo se vidi da ploca undervolta. Nije mi bas nesto jasno u cpu-z mi pise 1,36 a u nVidia monitoru core 1,53, u BIOS mi se sad neda ulaziti.

Eh da niti meni privi dan nije htio iznad 2200MHz ali kad sam malo bolje postavio bios ode... iskljucio sam cpu throttling i erratta 94 (cemu ovo zapravo sluzi?) i ltd je 3 mada radi i na 5 kad je mem 200 tj. radi htt na 1000 ako hocu ali sam cuo da to bas nema nekog utjecaja na performance.

p.s.
Ovo pise na procesoru
ADA3200DIK4BI
CBBHD 0450VPEW


Citiraj:
Originally posted by Jelc
Koji steping proca?

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 05.03.2007. u 23:52.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2005., 12:59   #22
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Originally posted by Gigi1
i sa ovim postavkama nisam uspio: cpu satrtup vid 1.425, cpu vid 1.425, cpu special control 110%.
smartgurdian nisam probao.
nece ni sa cpu multi 9x i vecim fsb-om.
e da i sa 2-2-2-5, 210x5 nestabilno(znaci onih 222x5 od prije navedenih pada u vodu).
sto se tice napajanja i ventilatora mislim da sam negdje vidio da prikazuje,a posto u pc heath statusu u biosu ima opcija za regulaciju okretaja pomocu min. i max. temperature u napajanju bilo bi mi logicno da i prikazuje te okretaje.
Probaj koristiti samo 4 ili 3 LTD, instaliraj smartgurdian da bi mogao pratiti sve voltaže, možda ti proc ne želi delati pri ovima (meni sa stock coolerom traži 1.6v) za 2400 stabilno.
To je očitanje smartgurdiana, ne iz BIOS-a.

Dakle-LTD mi je 4x, 240 FSB, 10x množitelj proca, mema 1:1 (sa posuđenim Corsairom)
Uštekan ATX, dodatni 12v 4 pinski konektor i molex priključak na ploči.
CnC isključen.
Probaj prvo memoriju držati na najlabavijem dok ne vidiš do kud ti ide proc i koliki napon treba da bi delao stabilno.
Ako je lošija serija-trebaš mu dati više napona.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2005., 13:57   #23
Gigi1
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,787
znači misliš da me ne kochi memorija.(naveo si da se bas nevoli sa ocz-om-ak je to nadam se da ce ispraviti biosom)

proc je radio na 2607 sa 1.55v (237x5,mem 2-3-3-6)???

jos cu se malo zaigrat da vidim kaj ce bit pa javim.
Gigi1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2005., 15:19   #24
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Evo i jednog linka za ponosne vlasnike OCZ-a

http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=6345
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2005., 21:31   #25
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,497
Slika govori vise od 1k rijeci :clap:

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 05.03.2007. u 23:52.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2005., 22:38   #26
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Originally posted by LAcy
Ovo pise na procesoru
ADA3200DIK4BI
CBBHD 0450VPEW
To je dosta bolja serija od CBBID-a, gdije si ga kupio i kad?
Meni CPU-Z pokazuje isto kao i Smartguardian.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2005., 22:49   #27
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,497
Ve-mil mislim 4.3. tj. islo je preko frenda. Jesi li vidio 2600? Interesantno je da boota na 2500 sa 1,392V, inace mi je default 1,36V. Moram napraviti novi vodeni blok jer sa ovim se zagrije preko 60m iako dok ugasim burn padne na 30tak. Imas neki prijedlog za blok, a da nije previse slozen? Neznam sto se dogodilo s mojim, dobro je hladio XP a sad nesto zeza s ovim.

Citiraj:
Originally posted by Jelc
To je dosta bolja serija od CBBID-a, gdije si ga kupio i kad?
Meni CPU-Z pokazuje isto kao i Smartguardian.

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 09.03.2005. u 09:26.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2005., 14:12   #28
E.T.
Moderator
Moj komp
 
E.T.'s Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,457
Neznam da li sam zbunjen ili sta ali nikako nemogu dobiti zvuk na front izlazima za slusalice od kucista. Spjio sam konektore na DFI-jku i kad prikopcam slusalice nema zvuka(slusalice rade). Moze netko napisat ili poslat sliku kako je spojio na maticnu one konektore mic, speaker L/R,stereo,central, gdn za dovest zvuk naprijed na kuciste.
__________________
www.rabbits-clan.com
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2005., 16:21   #29
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,384
Citiraj:
Originally posted by E.T.
Neznam da li sam zbunjen ili sta ali nikako nemogu dobiti zvuk na front izlazima za slusalice od kucista. Spjio sam konektore na DFI-jku i kad prikopcam slusalice nema zvuka(slusalice rade). Moze netko napisat ili poslat sliku kako je spojio na maticnu one konektore mic, speaker L/R,stereo,central, gdn za dovest zvuk naprijed na kuciste.
Jesi li siguran da si dobro proučio manual sa CD-a (postavke jumpera)???
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2005., 16:45   #30
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,497
Vidim da je jucer izasao novi BIOS pa ako netko ima problema neka proba:

http://www.dfi.com.tw/Support/Downlo...FLAG=A&SITE=US
LAcy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na