Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.11.2019., 14:28   #4021
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 155
Koliko se sjecam sluzbeno se splita svaka nit na do 64 korisnika (svaka gpon grana moze imati do 64 korisnika) znaci 2.5 gbps/1.25 gbps se dijeli na do 64 korisika ali gotovo niti jedna gpon grana nema toliko. Koliko se sjecam u HT-u se koriste 3 generacije huawei gpon plocica: na 1. generaciju se spajaju do 4 gpon grane, na drugu do 8 i na zadnju do 16 gpon grana (1 grana je 1 nit koja se kasnije spaja na splitter koji ju dijeli na do 64 niti). Svaka plocica ulazi u ajmo reci neki rack u koji se spaja do 16 tih plocica, naravno jos postoji 1 plocica za napajanje sa lijeve strane, 2 za management u sredini i skroz desno plocica gdje se spaja uplink u koji su utaknuta 2 sfp+ svaki propusnosti 10 gbps, ukupno 20 gbps. Znajte da uglavnom na 3. generaciji od maksimalnih 16 uglavnom stavljene su 4 kartice (svaka sa 16 grana). Racunicom se dolazi da na takav gpon moze biti spojeno trenutno do 4096 ali pretpostavljam da je spojeno najvise pola ili trecina korisnika, sto znaci da 2000 i manje kucanstava dijeli 20 gbps brzinu. I za sada je ocito takav uplink bio dovoljan jer vecina korisnika ionako potrosi sigurno ispod 200 GB mjesecno po mojoj nekoj racunici. Znajte da u ht-u huawei dslam ma5600 koristi 2x 1 gbps uplink cak i kod fttc-a sa vectoringom i ocito je dovoljno i u peak satima.
Smatram da bi jedan gpon sa boljim uplinkom mogao pokriti jedan veci grad da se popune sve plocice i da se mreza tako napravi da sve niti odnosno kabeli zavse u jednoj prostoriji gdje je olt. Zato vecina operatera i izabire gpon kao rjesenje za ftth. Za koju godinu (najranije po meni za 3-4 godine) ce se uvesti 10 gbps gpon (XG-PON, XGS-PON ili najvjerojatnije NG-PON2).
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2019., 14:33   #4022
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,771
Citiraj:
Autor demetrius Pregled postova
imaš 500/250 još za izabrat s obzirom da više nema giga strema,ko zna jel nekom ostao.
Bilo je koliko ono, +200 kn/mj, tako da nisan zaintereseiran bio nikako, da mi ga daju i za 30 kn/mj ne znači mi pretjerano, 200/100 je i više nego što mi je potrebno
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2019., 16:29   #4023
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,593
@crazyy - puno hvala na info! Slusao sam na faksu “Brze komunikacijske mreze”, al nisam imao puno znanja kako je provedeno u praksi.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2019., 16:48   #4024
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,068
očito nekaj trebaju preslagivat ,5 dana moram čekat prebacivanje sa 200 na 500-zagreb malešnica
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2019., 17:19   #4025
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 120
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
očito nekaj trebaju preslagivat ,5 dana moram čekat prebacivanje sa 200 na 500-zagreb malešnica
Jesi siguran da se nije zagubio zahtjev negdje? Pa kolegi su na prošloj stranici pustili isti dan, jel ti trebaju mijenjati router možda pa traje toliko?
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2019., 18:22   #4026
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp
 
Charmander's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 863
Da i ja pocnem s "da li netko zna": prije tocno tjedan dana sam predao zathtjev za 500/250 jer imam 200/100 i jos nista. Zvao sam u sri i u sub o rekli su da pocekam iako mi je obecano da ce u sri biti i pogonu. Tehnicka sluzba sve provjerila, sve moze, ide, nema problema.

Da ih dalje spammam pozivima ili nesto radikalnije?
__________________
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Charmander je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2019., 19:41   #4027
great9
Premium
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 162
Citiraj:
Autor crazyy Pregled postova
Koliko se sjecam sluzbeno se splita svaka nit na do 64 korisnika (svaka gpon grana moze imati do 64 korisnika) znaci 2.5 gbps/1.25 gbps se dijeli na do 64 korisika ali gotovo niti jedna gpon grana nema toliko. Koliko se sjecam u HT-u se koriste 3 generacije huawei gpon plocica: na 1. generaciju se spajaju do 4 gpon grane, na drugu do 8 i na zadnju do 16 gpon grana (1 grana je 1 nit koja se kasnije spaja na splitter koji ju dijeli na do 64 niti). Svaka plocica ulazi u ajmo reci neki rack u koji se spaja do 16 tih plocica, naravno jos postoji 1 plocica za napajanje sa lijeve strane, 2 za management u sredini i skroz desno plocica gdje se spaja uplink u koji su utaknuta 2 sfp+ svaki propusnosti 10 gbps, ukupno 20 gbps. Znajte da uglavnom na 3. generaciji od maksimalnih 16 uglavnom stavljene su 4 kartice (svaka sa 16 grana). Racunicom se dolazi da na takav gpon moze biti spojeno trenutno do 4096 ali pretpostavljam da je spojeno najvise pola ili trecina korisnika, sto znaci da 2000 i manje kucanstava dijeli 20 gbps brzinu. I za sada je ocito takav uplink bio dovoljan jer vecina korisnika ionako potrosi sigurno ispod 200 GB mjesecno po mojoj nekoj racunici. Znajte da u ht-u huawei dslam ma5600 koristi 2x 1 gbps uplink cak i kod fttc-a sa vectoringom i ocito je dovoljno i u peak satima.
Smatram da bi jedan gpon sa boljim uplinkom mogao pokriti jedan veci grad da se popune sve plocice i da se mreza tako napravi da sve niti odnosno kabeli zavse u jednoj prostoriji gdje je olt. Zato vecina operatera i izabire gpon kao rjesenje za ftth. Za koju godinu (najranije po meni za 3-4 godine) ce se uvesti 10 gbps gpon (XG-PON, XGS-PON ili najvjerojatnije NG-PON2).
1/64 je zesci oversell ako imas par heavy usera ili srednjih firmi, IMHO. Kod mene u mjestu (blizu Cakovca) je postavljeno 1/64 po PON portu na OLT-u, ukupno 8 portova po OLT-u (vecina su kuce, par zgrada).

Zanimljivi su podaci za DSLAM centrale - koliki je kapacitet end-usera portova u tipicnom setup-u hrvatskog t-coma?
Interesira me koliki je peak T-Coma ukupno u dloadu i uploadu - uporno ne zele peerati s drugim ISP-ovima u RH putem CIX-a osim s drzavom a s njima moraju.
great9 je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2019., 19:57   #4028
ange
Premium
Moj komp
 
ange's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Varaždin
Postovi: 95
Citiraj:
Autor Charmander Pregled postova
Da i ja pocnem s "da li netko zna": prije tocno tjedan dana sam predao zathtjev za 500/250 jer imam 200/100 i jos nista. Zvao sam u sri i u sub o rekli su da pocekam iako mi je obecano da ce u sri biti i pogonu. Tehnicka sluzba sve provjerila, sve moze, ide, nema problema.

Da ih dalje spammam pozivima ili nesto radikalnije?
Pozdrav. Ja sam podnio zahtjev u četvrtak za povećanje brzine sa 200/100, na 500/250. Zvao sam ih par puta i stalno bude, bude, danas brzina povećana...trebaš malo dosađivati..
__________________
ange je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2019., 11:06   #4029
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,068
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Jesi siguran da se nije zagubio zahtjev negdje? Pa kolegi su na prošloj stranici pustili isti dan, jel ti trebaju mijenjati router možda pa traje toliko?
zvao ih 3 puta jučer mi rekla da će napisati hitno,ali štangasinger i dalje 200/100 ,s time da baš nedobijam djelatnike na 08009000 odveć inteligentiše
čekam pol sata provjerava nešto.

p.s. nako 45 min čekanja veli da nešto nije bilo dobro unešeno(3 djelatnika prije nje su unašali + ja na moj telekom stranici) i da će biti u roku od 24h
__________________

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 12.11.2019. u 11:12.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2019., 12:36   #4030
G.ost
Premium
Moj komp
 
G.ost's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb / Malešnica
Postovi: 140
ma traje to i kod mene desetak dana, 2.11. podnio zahtjev i tek jučer mi digli,ali samo upload, download ostao isti koji sam imao,Zagreb, Malešnica... naravno nakon što sam nazvao i pitao zašto to tako, nemaju pojma, al kaže pričekajte 24 sata pa ako opet bude isto da nazovem..evo sad čekam tih 24 sata pa ću zvati
G.ost je online   Reply With Quote
Staro 12.11.2019., 16:41   #4031
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,068
Citiraj:
Autor G.ost Pregled postova
ma traje to i kod mene desetak dana, 2.11. podnio zahtjev i tek jučer mi digli,ali samo upload, download ostao isti koji sam imao,Zagreb, Malešnica... naravno nakon što sam nazvao i pitao zašto to tako, nemaju pojma, al kaže pričekajte 24 sata pa ako opet bude isto da nazovem..evo sad čekam tih 24 sata pa ću zvati
nakon 4 sata ničega nešto su zeznuli pa je palo sve prema meni i čekanja da nazove centrala eto proradilo.

trebaš bit dosadan 2 x dnevno ih zvat najmanje,očito nisu djelatnike podučili za ovo pa su ti podaci možda krivo upisani

__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2019., 09:41   #4032
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp
 
Charmander's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 863
Mali update: nakon 8 dana i 4 poziva konacno ukljucili 500Mbps. Sad ne radi net.

Da ne bi slucajno jednim pozivom sve bilo rjeseno....
__________________
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Charmander je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2019., 10:34   #4033
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,175
Pa šta se buniš ?
Jesi tražio da upale 500Mbps ?
Eto jesu, to šta sad net ne radi uopće nije bitno
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 13.11.2019., 12:57   #4034
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 269
Citiraj:
Autor Charmander Pregled postova
Mali update: nakon 8 dana i 4 poziva konacno ukljucili 500Mbps. Sad ne radi net.

Da ne bi slucajno jednim pozivom sve bilo rjeseno....
"Iskljucite router iz struje na 2 minute te probajte ponovo"
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2019., 18:59   #4035
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,499
Ljudi, da li je 169kn mjesečno ok cijena za net+tel paket na optici? Tražio sam 159kn po cjeniku, ali nude mi po 169kn net 100/20 I doplatu 20kn za 200/100. Nakon 2 god istekom ugovorne obveze bi cijena narasla za 30kn.
Novi korisnik, nova Infrastruktura.

Trenutno sam na iskon dsl-u po 120kn. 35/7mbit. Ali varira s vremenom, puca kod grmljavine itd. Optika je Optika...
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2019., 19:42   #4036
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,175
Mislim da je tih 169 Kn ok obzirom na trenutne cijene / ponude.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 13.11.2019., 20:16   #4037
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp
 
Charmander's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 863
Ja imam 169 + 25 za 500/250 ako si na magenti. Samo da jos proradi net...
__________________
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Charmander je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2019., 10:59   #4038
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp
 
Charmander's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 863
Update: sve slozili dobri ljudi iz tcoma ali sad imam pitanje za one koji imaju 500/250: jel normalno datu brzinu postici samo kad radim speedtest prema nekoj zemlji koja nije hr? Recimo samo graz i maribor mogu to postici, rvacka nikako (skoro pa neovisno o operateru).

Pricamo o wifi speedtestu na AC mrezi.
__________________
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Charmander je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2019., 11:13   #4039
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,499
Citiraj:
Autor Charmander Pregled postova
Ja imam 169 + 25 za 500/250 ako si na magenti. Samo da jos proradi net...
ove doplate su cijene van magente , po službenom cjeniku.

negdje po forumu se spominjala doplata od 10kn za 200/100 ako se ne varam.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2019., 12:16   #4040
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 653
Citiraj:
Autor Charmander Pregled postova
Pricamo o wifi speedtestu na AC mrezi.


Ili kaba ili nemoj speedtest i wifi u istoj rečenici spominjati.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2019., 12:29   #4041
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 269
Ja koristim nperf.com i zurich server 100Gbps za speedtest, ostali serveri su cca 250-300Mbita.
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2019., 02:37   #4042
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,068
Citiraj:
Autor Charmander Pregled postova
Update: sve slozili dobri ljudi iz tcoma ali sad imam pitanje za one koji imaju 500/250: jel normalno datu brzinu postici samo kad radim speedtest prema nekoj zemlji koja nije hr? Recimo samo graz i maribor mogu to postici, rvacka nikako (skoro pa neovisno o operateru).

Pricamo o wifi speedtestu na AC mrezi.
ovisi koji server zakačiš evo frankfurt na dva različita:

neki gmbh



vodafon
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2019., 13:31   #4043
Wannabes
Premium
Moj komp
 
Wannabes's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Sk
Postovi: 124
Ne znam jesam pogodio temu, ali zvali su me jučer iz t coma da li smo suglasni da se postavi na naš priključak optika, valjda se širi/radi mreža ? Ako sam ju dobro razumio. Nisam stigao previse ispitat pa sam rekao da me nazove ovaj tjedan.


Kak to funkcionira sad, jel postoji realna šansa da će mi nešta zbrljat oko ovog šta imam sad ili da im dozvolimo ? Nisam imao u planu se prebacit na optiku, niti ću mjenjati paket, ali generalno ne vidim razloga da odbijemo širenje mreže ?
Wannabes je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2019., 17:43   #4044
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,771
Funkcionira tako da će te sa bakra prebacit na optiku i samim tim svi paketi i pogodnosti koje sad imaš, ako iste ne dogovoriš prije instalacije će nestat. Tako da prije ikakve instalacije dogovori s njima ugovor/pogodnosti kakav ti odgovara, a ako ti to sve skupa ne treba nemoj im dat dozvolu da išta mijenjaju...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2019., 18:03   #4045
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,175
Sa dodatkom da je generalno ista usluga na optici skuplja ali sa druge strane možeš dobiti veće brzine interneta, više TV a to vjerojatno nije bilo moguće na bakru.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 19.11.2019., 18:56   #4046
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,068
bar su meni rekli da po novom postoji uvijek mogučnost produljiti ugovor po dosadašnjim cijenama ako su bile povoljnije samo se ko nesmije čekat istek ugovora.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2019., 19:22   #4047
susan
Mala crna
Moj komp
 
susan's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: ZD
Postovi: 105
Nama u zgradi sad rade migraciju na optiku sa bakra.Postojeći ugovor 229 kn (Trio paket - 20/2 net, Maxtv - prošireni, sport plus paket) - istek 2021. god.
Nova cijena na optici sa istim Maxtv paketom - 319 kn. Fino - 90 kn skuplje. Kažu ne može jeftinije.
susan je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2019., 20:03   #4048
alcro
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 65
Jbg ja sam mislio da kad masovno uvode novu optiku u zgradu da cijelom kvartu omoguće neki dobar popust. Tipa kao kad je Bnet dao 3D paket 24 mjeseca na 50% popusta. Ajd nemora biti 50% ali recimo Max3 + poneki dodatni paketic programa za 230-260kn bi bilo ok. I naravno prava opticka brzina, 100Mbps nije optički internet.
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2019., 20:18   #4049
SympForTheDevil
Registered User
 
SympForTheDevil's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 107
Kako nije? Znači li da imam coax unutar tih tankih optičkih niti ako imam 100mbit?
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2019., 20:23   #4050
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 716
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
Kako nije? Znači li da imam coax unutar tih tankih optičkih niti ako imam 100mbit?
Pa realno gledajući upravu je. Mislim kužim što hoće reći jer danas se može putem koaksa na docsis 3.0 a i preko bakrene parice sa g.fastom postići brzine od 100mbps.

Optika bi sad trebala biti za brzine od 500mbps do 1gbps.
To bi onda mogli danas nazvat optičkim internetom jer samo optika može postići te brzine. Žiku?
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na