Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.04.2019., 20:47   #2821
deda.cro
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Sesvete
Postovi: 55
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Usput A1 od 4.4 ima u ponudi stvarni flat
Misliš na ovo?
deda.cro je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2019., 10:19   #2822
Armor
Premium
 
Armor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: HR Zagorje
Postovi: 127
Kaj uopće znači "last seen" kod cellmappera?
Za jednu ćeliju kraj mene piše last seen 6.travnja ali još je na 1800.

Meni je zapravo od jučer signal na 2100mhz još malo lošiji.
Armor je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2019., 17:14   #2823
Darac00
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Pozdrav svima.

Ovako zanima me mišljenje o tele 2 pokućnom int. Jer mi je istekao ugovor kod A1( bio sam na žici kod Amisa) i nude -10kn popust i naravno vecu cijenu nego što je bila kod Amisa.Obečavaju do 20mbps,ali znam da je nemogu isporučiti jer im je max što dobijem dl:9mbps.takodjer svi ostali provaideri su u banani sa brzinama na mojoj adresi

Ovako udaljen sam cca300m zračne linije od bazne stanice, a 600m kad bih pješice isao do nje. Sa terase ulovim preko mobitela RSPR: 80-85dBm a 90dBm u kući. Kad dodjem do ulice gdje je bazna pade na 70-80dBm. Uglavnom dl: mi je oko 15-60na mob. Tele2

Slike su slikane s parkinga di su bazne stanice

https://postimg.cc/QHnxD24x
https://postimg.cc/kVLb5VTG

Zadnje izmijenjeno od: Darac00. 08.04.2019. u 17:17. Razlog: Slike se nisu uploadale
Darac00 je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2019., 17:40   #2824
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 572
Darac00, odeš lijepo u tele2 centar, uzmes pokućni sim karticu bez UO (ruter imaš ili uzmeš nekaj s njuškala) i furaš par dana. Treba testirati konstantno. Brzine će varirati ovisno o dobu dana ak nisi sam na vrhu brda tak da jednostavno moj savjet, uzmi probaj, ostavi ili vrati. Proporcionalno kolko si koristil platiš dok raskidaš, ugrubo je 5.5kn dan
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2019., 21:22   #2825
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 787
"Kad dodjem do ulice gdje je bazna pade na 70-80dBm"


To je minus 70-80 dBm ( -70 do -80 dBm) i što si bliži to je jači signal .
npr . -67 dBm je duplo jači od -70dBm.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 10:00   #2826
sipe
Premium
Moj komp
 
sipe's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Samobor
Postovi: 930
Citiraj:
Autor Armor Pregled postova
Kaj uopće znači "last seen" kod cellmappera?
Za jednu ćeliju kraj mene piše last seen 6.travnja ali još je na 1800.

Meni je zapravo od jučer signal na 2100mhz još malo lošiji.

Last seen znači kad je zadnji put neko imao upaljenu cellmapper aplikaciju i podijelio podatke.


Ako hoćeš, skineš na svoj mobitel cellamapper, prođeš kvartom, uplodaš podatke, za dan dva se pojavi točno di si išao i imaš najfriškije podatke na karti.

Usput gledaš u stvarnom vremenu podatke o signalu na mobitelu.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2019., 21:55   #2827
GeN0
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Šibenik
Postovi: 12
Pozdrav, može mala pomoć

Danas sam uzeo tele2 pokućni i kupio tplink archer mr200.
Napravio quick setup, novi firmware, sve 5.
Speedtest 25-40mbit DL, 0.00mbit UL

Stavim tele2 pokucni karticu u mobitel, DL i UL 25-40mbit.

Stavim VIP karticu u router, DL i UL 25-40mbit.

Dakle Tele2 preko routera nema uploada.
Router uredno spojen na 4g. Prebacim na 4g only, ista stvar. Prebacim na 3g only, ima uploada ali 2-4mbit.
Probao mijenjati APN sa internet.tele2.hr na mobileinternet.tele2.hr, nema razlike.

Ima netko rijesenje?
GeN0 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2019., 22:08   #2828
Pink_Floyd
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Split
Postovi: 317
Citiraj:
Autor GeN0 Pregled postova
Pozdrav, može mala pomoć

Danas sam uzeo tele2 pokućni i kupio tplink archer mr200.
Napravio quick setup, novi firmware, sve 5.
Speedtest 25-40mbit DL, 0.00mbit UL

Stavim tele2 pokucni karticu u mobitel, DL i UL 25-40mbit.

Stavim VIP karticu u router, DL i UL 25-40mbit.

Dakle Tele2 preko routera nema uploada.
Router uredno spojen na 4g. Prebacim na 4g only, ista stvar. Prebacim na 3g only, ima uploada ali 2-4mbit.
Probao mijenjati APN sa internet.tele2.hr na mobileinternet.tele2.hr, nema razlike.

Ima netko rijesenje?
Kako si mjerio brzinu dok je kartica bila u archer mr200? Wirelessom ili? Ja sam imao problem s asus 4g-ac68u, note 9 spojen na njega download uredno sve upload 0. Preko lana ok sve. Rijesenje nisam nikakvo nasao, kupio na kraju na njuskalu huawei b525..
Pink_Floyd je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2019., 22:47   #2829
GeN0
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Šibenik
Postovi: 12
Sve preko wlana, sa vise uređaja na 2.4 i 5ghz. Mislim da nije to stvar jer je radilo sve super sa VIP(A1) karticom
GeN0 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2019., 13:00   #2830
GeN0
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Šibenik
Postovi: 12
Evo isprobano i na LANu, 0 bodova
GeN0 je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2019., 13:56   #2831
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 268
Jesi probao uplodat bila sta na neki drive tipa google?
Jel stvarno nema uploda ili je bug..
axo je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2019., 19:29   #2832
GeN0
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Šibenik
Postovi: 12
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Jesi probao uplodat bila sta na neki drive tipa google?
Jel stvarno nema uploda ili je bug..
Ma jesam, nula bodova.

Jedino uspijem nekad dobit 2-4mbps na laptopu sa win 10 na 5ghz wifi. Androidi, laptop sa win7 preko 2.4ghz nula bodova. Ko da neki firewall ili slicno blokira, ali zasto onda radi sve besprijekorno na A1 kartici?
GeN0 je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2019., 21:01   #2833
GeN0
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Šibenik
Postovi: 12
Itko?
Postoji možda neki port koji je zaključan ili slično?

Zadnje izmijenjeno od: GeN0. 15.04.2019. u 21:29.
GeN0 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na