Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, DVD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.08.2007., 19:40   #121
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
E, ne bi vjerovao, ali isprobao sam sve mogućnosti. I setup toga iz TVserver optionsa, pa do čistog MP setup-a. Onda sam malo prosurfao njihovim forumom i izgleda da je to do SVN-a ili TVservera. Zato i pitam, jer malo sam tražio po forumu te SVN-e i servere i pol njih ima problema, em ne radi TXT na jednom, pa TV na drugom () pa onda na trećem EPG i uglavnom, shit.

A dobro, budem isprobao par njih.

Citiraj:
hoću li moći koristiti daljinski od tv kartice ako stavim taj media portal?
Ja svoj mogu bez problema, ali to je zato jer ima dodatan softver za moj daljinac, pa na njemu moš staviti sve. Ja sam si pometao jednostavno key shotcutove od MP-a na daljinac.

Ali MP ima dobru podršku (koliko sam vidio) za sve moguće daljince. Uostalom, probaj pa sam vidi

Njihov site ti je na http://www.team-mediaportal.com/ i imaš forum, pa vidi podržane kartice, iako to nije nikakvo mjerilo.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 07.08.2007. u 19:50. Razlog: A bedak, fulo link...
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 19:46   #122
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Citiraj:
Autor Bugger Pregled postova
hoću li moći koristiti daljinski od tv kartice ako stavim taj media portal?
Nisam/smo vidoviti. Vjerojatno hoćeš, po defaultu podržava nekoliko daljinskih + pluginovi. Instaliraj pa probaj.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.08.2007., 20:10   #123
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
E, ne bi vjerovao, ali isprobao sam sve mogućnosti. I setup toga iz TVserver optionsa, pa do čistog MP setup-a. Onda sam malo prosurfao njihovim forumom i izgleda da je to do SVN-a ili TVservera. Zato i pitam, jer malo sam tražio po forumu te SVN-e i servere i pol njih ima problema, em ne radi TXT na jednom, pa TV na drugom () pa onda na trećem EPG i uglavnom, shit.
Ja sam trenutno na čistom 0.2.3.0, imaju problema sa Vistom (većina developera ili svi su još na WinXP) pa se zna srušiti. Čak razmišljam da se vratim na 0.2.2.0 sa nekim SVN-om u kojem radi snimanje ako nema EPG-a (stari BUG kojeg sam bio lovio i postao na njihovom forumu).
Već sam pisao o tvom problemu i novom EPG graberu ovdje Sam graber iz nekog razloga pogrešno prepozna vremensku zonu i doda dva sata, možda da pogledaš kako to riješiti.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 21:09   #124
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Ja sam na starom EPG-u, onom prvom.
Na SVN-u i serveru kojeg sam imao na 0.2.2 je radi super (i prvi i drugi EPG, samo se drugi nakon par tjedana zblesirao i više nije radio).

Inače, meni je na 32-bit Visti 0.2.2 radio probleme, nije se rušio ali je nestajala pozadinska slika u prozoru (vrlo vjerojatno posljedica korištenja Aera).
Sada sam isto na 0.2.3RC1 i sve radi super na istoj Visti, osim naravno tog problema sa timezone-om.

Inače, meni je sam MP u standalone-u radio super, radilo je snimanje i dok je bio WebEPG, ali sam onda morao preći na server jer je i buraz htio gledat telku.

Mislim, meni uopće neće niti dodat 2 sata, niti oduzet. Velim, isprobao sam i setup-u od TVservera i običnom setupu, od standalone verzije. I onda čitam na forumu, vele da je to do SVN-a ili TV servera (neznam sad više točno, od čitanja sam se zgubio već pomalo).
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 16:04   #125
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 4,012
što je ovo?
http://www.imagesforme.com/images/6636MP.JPG
to mi je prije bilo samo kad sam htio ići na setup, pa sam napravio reinstall MP-a, a nakon toga mi se ta poruka pojavljuje i kad hoću MP pokrenuti

još imam jedan problem, a to ej da mi ponekad kad stavim nešto snimati sa tv-a, jednostavno slika stane, i stoji slika, a to je vjerojatno stvar do samog softwarea koji koristim(winfast PVR2) ili možda zato što direktno snimam u PS, a ne u TS?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 16:38   #126
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
To je bass engine za audio reprodukciju, možeš izabrati neki drugi u setup-u. Vjerojatno si stavljao svn, pa ti se nešto zbrkalo. Deinstaliraj MP, obriši njegov folder i ponovo instaliraj. Samo si sačuvaj skin i xmltv ako koristiš.
Drugi problem, sa čime zapravo snimaš MP-om ili sa PVR2?
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 16:49   #127
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 4,012
snimam sa PVR2-om, media portal još nisam naštimao

danas ili sutra ću pobrisat sve što ima veze sa MP-om i onaj TV server i MSQL server pa ću sve ispočetka

e ovak, vidim da taj MP podržava gledanje videa u LANu, jel onda drugi korisnik u LANu bira program koji hoće gledat ili mora gledat isto što gleda prvi korisnik(tj. onaj kod koga je tv kartica)
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2007., 17:00   #128
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Citiraj:
Autor Bugger Pregled postova
e ovak, vidim da taj MP podržava gledanje videa u LANu, jel onda drugi korisnik u LANu bira program koji hoće gledat ili mora gledat isto što gleda prvi korisnik(tj. onaj kod koga je tv kartica)
Ako digneš tv server, onda možeš snimati/gledati više programa u isto vrijeme. Zapravo ti ćeš gledati jedan, drugi korisnik drugi, treći će se snimati... Naravno svi programi moraju biti na istom kanalu/odašiljaču tj transport streamu, ako imaš jednu DVB karticu. Ako imaš više kartica onda možeš svašta dokle god ti tvoja konfiguracija dopušta... Još uvijek je u beti pa nekad radi dobro nekad baš i ne, zapravo možda sad radi dobro nisam se dugo igrao jer malo gledam tv.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2007., 17:15   #129
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 4,012
ako mi pod setupom MP-a ne vidi tv karticu(kad idem na add, neželi jer neprepoznaje tv karticu kao da je nema) jel to znači da ja mogu zaboraviti MP do neke novije verzije?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2007., 18:03   #130
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Citiraj:
Autor Bugger Pregled postova
ako mi pod setupom MP-a ne vidi tv karticu(kad idem na add, neželi jer neprepoznaje tv karticu kao da je nema) jel to znači da ja mogu zaboraviti MP do neke novije verzije?
Da si malo pažljivije čitao thread vidio bi da je već postavljeno isto pitanje i pročitao odgovor
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.08.2007., 17:27   #131
aneznam
Premium
Moj komp
 
aneznam's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 169
Jućer mi je napokon stigla leadtek dtv 2000 H kartica i sav sretan idem instalirat glupi software i naravno digitalna televizija mi je u crnoj boji ne nalazi programe. Analogna radi, ali slika nije čista i imam samo htv1,2, rtl i novu. I onda sam pokušao instalirati media portal ali sam zapeo na samom početku jer nigdje nemam onaj autotune. Kliknem na karticu-edit i piše unable to create graph... to onda vjerojatno moram onim grapfom napravit ili? i otvori mi se neki prozor ali nema autotune. Onda sam probao sa tv serverom koji ne nalazi niti jedan program. E sad jel ima ko kakav savjet da ja to zamjenim za nešto drugo, kupim novu antenu ili kupim neki koš i sve pošaljem u p.m.

Edit:
Evo napravio sam graf, ali ne kužim ovaj dio:"devid=”paste moniker here (every time there is an & add amp; after it)“" jel ga trebam "zalijepit" poslije ovog & amp; ili i to pobrišem??

Zadnje izmijenjeno od: aneznam. 23.08.2007. u 23:01.
aneznam je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 19:42   #132
aneznam
Premium
Moj komp
 
aneznam's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 169
Dajte pomagajte ljudi jel da kupim bolju antenu, sad imam obićnu "riblju kost" i nije na krovu nego na tavanu jel to smeta za signal?
aneznam je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 20:00   #133
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Ja ti imam riblju kost isto pod krovom i normalno hvatam DVB-T signal. Jačina je na 100%, kvaliteta na 20% ali svejedno je slika super bez ikakvih trzanja. Bolje pitanje je di se ti nalaziš ?
Na običnoj telki mi je slika isto ok, tako da mi antena dobro hvata.

Probaj sa DVBViewer-om skenirat pojedinačno kanale, ovisno di se nalaziš. Kanale nađeš preko www.oiv.hr
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 20:15   #134
dc1109
Registered User
 
dc1109's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 4
ovo je super pošto sam nov u ovome (imam karticu tek par dana i ovo mi je puno pomoglo). zanima me da li se može ovime pokupiti croatelov signal i discovery u hd-u i ako može kako.
pozdrav
dc1109 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 20:26   #135
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Pitaš za MediaPortal ? editiraš dvb-t.xml i dodaš frekvencije od Croatela te ga potražiš u MP-u.

Ali, problem je kod mene bio što je slika u MP-u treperila (osim HD programa koji je radio dobro). Mislim da ti je od verzije 0.2.3RC1 moguće gledati HD kanale.
Ja i dalje koristim MP za gledanje telke (ali sa Sljemena, jer kao što rekoh - Croatel mi baš i ne radi zadovoljavajuće), a za eventualno gledanje HD kanala (bilo to od HRT-a ili Croatela) koristim DVBViewer. Jer kaj, HD kanali non-stop vrte sve isto, tako da od gledanja baš i nema neke koristi. Ali za škicnut - ok.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 20:26   #136
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Citiraj:
Autor aneznam Pregled postova
Edit:
Evo napravio sam graf, ali ne kužim ovaj dio:"devid=”paste moniker here (every time there is an & add amp; after it)“" jel ga trebam "zalijepit" poslije ovog & amp; ili i to pobrišem??
Slijedi upute na onom linku koji sam dao, ja na sreću nisam morao praviti taj graph. Možda nisi dobro instalirao drivere od TV kartice? Tako je lega slip streamao drivere u Win instalaciju i kartica je kao radili ali nije u MP. Kad sam instalirao drivere kako treba onda se pojavila u MP setup-u. Probaj joj staviti onaj driver što sam napisao, ako ima isti chip kao moja. Ovo što si pitao probaj sam, koliko vidim piše da zalijepiš poslije, ako ne radi probaj preko.

Citiraj:
Autor aneznam Pregled postova
Dajte pomagajte ljudi jel da kupim bolju antenu, sad imam obićnu "riblju kost" i nije na krovu nego na tavanu jel to smeta za signal?
Kad već toliko moliš za pomoć stvarno si mogao ispuniti profile kako treba i staviti gdje se nalaziš a ne "blizu" Meni također radi sa antenom ispod krova, logično je da je nešto slabiji signal ali mi je bilo lakše za montirati.

Citiraj:
Autor dc1109 Pregled postova
ovo je super pošto sam nov u ovome (imam karticu tek par dana i ovo mi je puno pomoglo). zanima me da li se može ovime pokupiti croatelov signal i discovery u hd-u i ako može kako.
pozdrav
Može, Jelc je to radio. Već neko vrijeme (stavi zadnji SVN) u Setup MP postoji opcija odabira HD decodera. Na žalost kod mene se još ne emitira HD pa ne mogu isprobati.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 21:02   #137
dc1109
Registered User
 
dc1109's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 4
JEL ZNA TKO FREKVENCIJE EMITIRANJA CROATELA?
dc1109 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 21:14   #138
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,343
Citiraj:
Autor dc1109 Pregled postova
JEL ZNA TKO FREKVENCIJE EMITIRANJA CROATELA?
Ne deri se
UHF 24/498
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 11:17   #139
aneznam
Premium
Moj komp
 
aneznam's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 169
Već sam reko nekad prije (u svom topicu valjda) da sam oko 60 km od najbližeg odašiljača, a na običnoj telki mi je čista slika, ali samo na hrt1,2, rtl-u i novoj. Dvbviewer isto ništa ne nalazi.
aneznam je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 13:13   #140
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
60km ne bi smjelo biti nikakav problem za DVB-T, ali ti očito ne možeš uhvatiti DVB-T signal.
Nažalost...
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 16:02   #141
aneznam
Premium
Moj komp
 
aneznam's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 169
A nova jača antena možda pomogne? Probat ću još nešto iskemijat sa MP-om
aneznam je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 16:22   #142
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
također dvb-t ne radi pod određenim kutom. Ja u Opatiji gdje imam pogled na odašiljač čisti i desetak kilometara od mene je ne hvatam ništa.

Zato jer sam u rupi, i preveliki je kut koliko sam ja shvatio.
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 16:30   #143
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,309
Dajte ljudi pogledajte kartu pokrivanja i raspitajte se lokalno gdje se nalazi DVB odašiljač. To što možete primati analognu TV sa određenog odašiljača ne znači da se sa istog mjesta emitira i DVB. Možda će te morati okrenuti antenu u sasvim drugom smjeru.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 15:40   #144
snowdog
Premium
Moj komp
 
snowdog's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zg
Postovi: 29
Pozdrav

Složio sam si HTPC i naletio na ovaj tutorijal. Instalirao sam sve potrebno prema Lacyevom naputku:
Citiraj:
Prvo skinite Media Portal pa onda zadnji SVN i zadnji TV engine v3 (To je ustvari TV server), te Microsoft SQL Server 2005 Express Edition.
i naletio na problem.Stvar je u tome da koristim DCM kablovsku i u Tvserver mi ne nalazi niti jedan program???
Tv tuner je Leadtek DVT2000 H
Također zanima me može li se koristiti Leadtekov daljinski za Media Portal i ako da kako.
snowdog je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2007., 09:33   #145
Zeee
Registered User
 
Zeee's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 6
Eo jedan problemčić pa ako se nekom nešto slično desilo nek pomogne.... Kartica je Gigabyte GT-PTV-TAF-RH, sve je lijepo konfigurirano i radi u media portalu, ne koristim tv server.... Svi programi uredno rade osim slavonske televizije na kojoj imam samo sliku bez zvuka.... pokušavao sam ponovo skenirati ali opet ista stvar... i promjenom audio codeca isto.... Parametri kanala su ispravni.... Kako da dobijem zvuk ?
Zeee je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 15:34   #146
hkatic
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Citiraj:
Autor Zeee Pregled postova
Eo jedan problemčić pa ako se nekom nešto slično desilo nek pomogne.... Kartica je Gigabyte GT-PTV-TAF-RH, sve je lijepo konfigurirano i radi u media portalu, ne koristim tv server.... Svi programi uredno rade osim slavonske televizije na kojoj imam samo sliku bez zvuka.... pokušavao sam ponovo skenirati ali opet ista stvar... i promjenom audio codeca isto.... Parametri kanala su ispravni.... Kako da dobijem zvuk ?
Ajde mi molim te reci kako si uspio da ti ta kartica radi u media portalu...ja sam fakat pokušavo i nikako...unaprijed hvala
hkatic je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 17:50   #147
Dule
Premium
Moj komp
 
Dule's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb, Kajzerica
Postovi: 487
zna li netko koju kombinaciju programa i codeca trebam da bi uhvatio HDTV Promo? DVBdream + nVidia Pure Video ili ffdshow ne rade (invalid video codec blabla).

E i da li je Croatel prestao sa emitiranjem programa (primam programe na signalu 100%, cak i EPG cini mi se, ali slike nema)?
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2007., 18:20   #148
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Nije prestao sa emitiranjem programa, samo moraš imat sreće sa codecima, jer puno previeš toga može poći krivo.



Trenutna kombinacija kod mene ti je, osim TerraTec Cinergy HT PCI kartice:
Nero 7 Premium + PowerDVD 7.3 + HomeCinema v5.30 (od Terrateca program) + DVBViewer 3.6.1.2

A ovo su mi postavke u dotičnom DVBVieweru. Sada sam probao, a gore na slici vidiš da vrtim HRT Plus sa Croatela (privrememo sam stavio na WMR 7 da bi mogao slikati SS inače na Overlay mixeru dobijem crnu sliku na SS-u).



Pitaj Boga što meni ne treba od sveg ovog software-a. Ali trenutno mi jedino postavke ove sa samo DVBViewerom rade, a niti jedan drugi program ne šljaka sa Croatelom (dok je davno prije i samo Home Cinema + PowerDVD 6.5 HD radilo kako treba).
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 12:58   #149
branacdb
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: CROATIA
Postovi: 7
Evo jedno pitanje za znalce MP-a
Zašto prilikom instaliranja SVN-a u konfiguraciji izgubi se tv kartica i nikako se više nemože konfigurirati.
Koristim MP 0.2.3.0 RC2
TV kartica Hauppauge WinTV-HVR-3000 (hibridna 3u1)
OS VISTA

pozdrav
branac
branacdb je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 15:16   #150
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Nisam još isprobao RC2, ali daj kaži na kojoj konfiguraciji se izgubi TV kartica ? U TVserveru ili baš MP configu ?
Pošto spominješ SVN, pretpostavljam da onda govoriš o setup-u kartice u serveru...

Ako je tako, probaj drugi SVN.
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na