Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, DVD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.05.2007., 09:37   #91
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Citiraj:
Autor Majestic Pregled postova
Odlican tutorial . Sam bi ja jos uz DVB stavio -T sufiks tam di ga nema da ne bude zabune. I da umjesto www.oiv.hr stavio http://www.oiv.hr/Download/2007/03/02/DVB-T_v4.html
Hvala na pohvali Ja bih čak maknio -T, jer se može primijeniti sa malim izmjenama i na satelitski prijem. Stranicu OiV sam stavio za slučaj da promijene link na kartu a i zbog toga što im je to ipak službena stranica.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2007., 00:22   #92
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
@ LAcy

Stavio sam ovaj novi WebEPG, ali nikako ne mogu vidjeti te dodatne informacije. Raspored normalno imam, ali nikako ovaj dodatni sadržaj.

Išao sam na desni klik kada je TV na full screen (kada nema izbornika) i ona onu opciju Programme info (ova srednja slika kod tebe) ali opet, svaki puta kada pogledam nema tog dodatnog info-a. Stvarno sam jedno 10 puta gledao u razna vremena. Ili nešta ne šljaka kako spada ili su te dodatne informacije toliko rijetke da još nisam uspio niti jednom uhvatit?
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.06.2007., 14:13   #93
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Radi samo na HTV1 i 2, postoje sadržaji filmova, serija čak i domaćih emisija.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2007., 15:25   #94
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Radi samo na HTV1 i 2, postoje sadržaji filmova, serija čak i domaćih emisija.
Znam, nisam se zabunio pa gledao na RTL-u ili Novoj TV. Pogledao sam sa notepadom tvguide.xml i stvarno tamo ih hrpa opisa - kako ti kažeš, filmova i serija, ali nema meni toga u MediaPortalu

A dobro, nije bed. Budem isprobavao još malo, više me muči TV server, non stop se servis gasi.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 20:10   #95
Renesis
Gastarbajter
Moj komp
 
Renesis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Stuttgart / Rijeka
Postovi: 5,252
OK, imam jedno pitanje. recimo da stavim TV karticu na jedan komp. jeli moguce preko mreze da svaki klijent gleda svoje? da on odabire koji želi program? koliko je programa moguće gledati?
__________________

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 20:15   #96
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
OK, imam jedno pitanje. recimo da stavim TV karticu na jedan komp. jeli moguce preko mreze da svaki klijent gleda svoje? da on odabire koji želi program? koliko je programa moguće gledati?
Da, upravo tome i služi TV server. Sve si to mogao pročitati na TV-Engine_0.3. Broj programa ovisi o tome koliko imaš kartica, koliko programa se emitira na jednom kanalu i snazi tvoje konfiguracije.

Edit, moj odgovor na PM koji mislim da bi mogao i druge zanimati.
Pitanje:
Daklem, imamo jednog durona 900 sa 256rama viška. sluzio bi kao file server, ali razmišljamo i da postavimo tv server. znači kolko ljudi moze opskrbljivati jedna kartica. kod nas su ako se ne varam svi programi na istom kanalu.
Odgovor:
Na žalost ne mogu ti dati jednoznačan odgovor, morati ćeš sam probati i onda javiti nama ostalima. Ja sam taj server probao na vlastitom kompu, bez drugog kao klijentskog. Gledao sam 1 program a dva snimao u isto vrijeme. I taj prvi je imao uključen time shift. To je bila relativno rana beta, od tada su možda još doradili server. Nekoliko je ograničenja za maksimalni broj kanala koja mi padaju na pamet:
- brzina sabirnice na koju je spojena TV kartica
- brzina memorije
- brzine hard diska ako se koristi snimanje, time shift
- brzina mrežne kartice...
Sam procesor čak i nije toliko ograničenje obzirom da nema rekodiranja već samo izdvaja program stream iz transport streama. Ako imaš DVB karticu, ubodi je i probaj, osim malo vremena nećeš ništa drugo izgubiti.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W




Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 04.06.2007. u 20:39.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:12   #97
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Dobro ti je LAcy rekao, tome i je svrha TV servera. Gledaj ovako, doma imam 2 kompa, svoj i burazov. Moj je ujedno i server, buraz je klijent.

Ja sam odjednom snimao 3 programa, jedan gledao (jer, imam samo 4 programa na digitalnoj sa Sljemena), a buraz je snimao sebi jedan (a mislim da on snima na moj HDD jer nije moguće snimati na više pozicija) i gledao jedan. Sve je radilo kako spada, snimljeno se moglo kasnije normalno gledati, tu i tamo je bio koji glitch na sekundu.

Fora je u tome da su svi programi na jednoj frekvenciji i ti šalješ samo jedan stream sa videom dalje i onda ostali vataju šta hoće iz tog stream-a.

Ali veći problem ti je složiti TVserver da radi kako spada konstantno. Meni u 90% slučajeva radi, a burazu baš i ne. Očito dolazi do klanja jer imamo oboje WLAN i LAN kartice.
Ponekad on može izprve (da ja nemoram niš kemijat na TVserveru ili SQL-u) dobiti sliku, ali jedno 90% da neće raditi nakon restarta ili gašenja pa paljenja kompa (bilo mojeg ili njegovog). A onda ili ja moram ponovno upaliti SQL servis koji se čudom sam od sebe ugasio iako je postavljeno da je non stop upaljen, ili moram ugasiti servis od TVservera i opet ga upaliti.

Uglavnom, davno prije je puno bolje radio, zadnjih par puta kako sam to išao sređivati veće su šanse da kod buraza ne radi kako spada (a velim, kod mene radi u 90% slučajeva). Ali, kako je to sve u beti i jedinstven program, nemogu mu takve stvari zamjeriti. Bude bilo novijih verzija valjda
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:32   #98
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ali, kako je to sve u beti i jedinstven program, nemogu mu takve stvari zamjeriti. Bude bilo novijih verzija valjda
Dva puta dnevno izlaze buildovi, nekad sa većim ili manjim izmjenama. Nekad ne radi nešto što je prije radilo. Uglavnom kao što je Vuco rekao, sve je još u razvoju, a ja bih još dodao i besplatno. Prema tome ne možemo ljudima zamjerati, rade koliko stignu, možemo se eventualno uključiti u projekt i pomoći.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:42   #99
Renesis
Gastarbajter
Moj komp
 
Renesis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Stuttgart / Rijeka
Postovi: 5,252
interesiram se jer ja bio postavio karticu na server koji bi bio tv server i file server. a imao bi 3 klijenta. server bi radio 24/7...

znači nema mi druge nego isprobat
__________________

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 21:49   #100
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
interesiram se jer ja bio postavio karticu na server koji bi bio tv server i file server. a imao bi 3 klijenta. server bi radio 24/7...

znači nema mi druge nego isprobat
Vrlo vjerojatno će raditi, samo tih 256MB je malo za WinXP.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.06.2007., 22:21   #101
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 969
kako mislis 256mb malo za xp? meni je radio normalno na toliko od kada sam kupio komp dok nisam uzeo jos 512mb...bo...
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 22:22   #102
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Sve što treba za server - TVserver service + SQL procesi zauzimaju oko 90MB RAM-a (dok se ne gleda televizija, znači samo procesi u zaleđu).
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 22:33   #103
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
kako mislis 256mb malo za xp? meni je radio normalno na toliko od kada sam kupio komp dok nisam uzeo jos 512mb...bo...
Nemojmo ulaziti u off topic, ovisi što smatraš normalnim radom. Nisam rekao da WinXP neće raditi sa 256MB, sve ovisi koliko servisa imaš podignuto, koje aplikacije vrtiš, koliko brz odziv sustava želiš...
Da bi podigao TV server, kao što Vuco reče, treba SQL server i tv server, mislim da treba i .net. Ako se samo to bude vrtilo, možda bude i radilo ok, zapravo trebalo bi. No danas je memorija prilično jeftina a za ugodan rad u WinXP treba 512 ili 1GB, no kao što rekoh ovisi što se radi.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 11:16   #104
sholky
Premium
Moj komp
 
sholky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 227
Da ne mucim vise Lacya pmovima :P

Daklem, problem je u Gigaybetici digital hybrid (ona iza 330kn iz ve-mila)

OS je vista 32 bitna

Problem broj 1:
nema zvuka u power cinemi

Ostali problemi:
ne radi daljinski
nema digitalne tv u powerc cinemi
u media portalu pise da nema tv kartice uopce
media center se srusi cim kliknem sa settingse tva

i tako dalje i tako dalje...

Ali samo da se rijesi zvuk ja sretan

Drivere za karticu sam instalirao vise puta, kao i power cinemu, ne pomaze...

Ove drivere za k-world bas i ne uspijevam nac, na siteu kworlda postoje driveri za neku slicnu karticu, zapravo, bolje receno postoji link na drivere, iza kojeg se krije jedno veliko nista.
Drivere za zvucnu na maticnoj (gigabyte nforce430) sad skidam, ali gigabyteov server je nesto najsporije ikad, na 100Mbit vezi koja inace skido po nekoliko MB/s sad ide oko 10kB/s, i zapelo je na 45%

I tako, ideje? :P
sholky je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 11:17   #105
hkatic
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav svima
Tema je zanimljiva, no ja sam zapeo na prvom koraku, naime MP mi ne prepoznaje karticu...imam Gigabyte Hybrid TV card GT-PTV-TAF-RH...mislim da je slična onoj koju lacy ima...probao sam napraviti onaj graph, ali bez uspijeha i također nemogu nać one drivere koje je lacy naveo u prvom postu za vlasnike gigabyte kartica...molim za pomoć ako je to ikako moguće, jer već sam lud pomalo

sad sam tek vidio sholkyev post...isti problem u potpunosti
hkatic je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 11:37   #106
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Instalacija K-World generičkih drivera (znači onih koji dolaze sa Vistom).

Device Manager-> Sound, video and games controllers-> Desni klik na Multimedia devices ili kako se već zove, sad ne vidim jer je driver već instaliran, Properties->Driver->Update driver->Browse my computer for driver software->Let mi pick...->Ako odmah ne vidi da je to tv kartica još odete na manual pa kažete da je to multimedial device ili tako nekako-> Manufactures->KWorld->pod model KWorld NV-TV 210 Hybrid TV/FM->Next->Yes... i dalje valjda znate.

Ako baš ne znate, onda ću morati deinstalirati driver kod sebe i ponovno instalirati a to mi se neda. Ja sam na x64 Visti ali mislim da je jednako i na 32 bitnoj. Kao što sam već pisao, ovaj driver bolje radi od originalnog Gigabytovog.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 12:29   #107
sholky
Premium
Moj komp
 
sholky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 227
Instalirao taj driver, instalirao opet drivere za zvucnu na maticnoj, i usput dva puta windowse jer su odjednom iz nepoznatok razloga odbili radit

Sad je tu powercinema 5, u njoj je slika savrsena, digitalna tv je tu (iako ne nalazi niti jedan program u centru zg), u "audio input" sam imao izbor izmedu pci audio i master volume, s tim da je pci nakon nekog vremena misteriozno nestao, ali koji god da je bio odabran zvuka uz tv jos uvijek nema. Inace, u drugim dijelovima powercineme zvuk radi bez problema.
sholky je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2007., 15:46   #108
Raging Demon
Premium
Moj komp
 
Raging Demon's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 220
ja san ima prije jednu TV karticu kojoj si morao spojit njen izlaz na line in kompa ili na druge zvucnike da bi se zvuk cuja... neznan kako je na novijin karticama, al eto mozda nekome pomogne... il odmogne..
Raging Demon je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 12:00   #109
sholky
Premium
Moj komp
 
sholky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 227
Proradila nekako kartica, sa KWorld driverima. Sad je (veci) problem sto su wondowsi sami od sebe crkli vec dva puta, a na to mi nitko ne odgovara u problemima...

Ali tv konacno radi, hvala svi!
sholky je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 13:00   #110
suba
Vozi katru :))
Moj komp
 
Datum registracije: May 2003
Lokacija: Rijeka
Postovi: 135
Ja imam Leadtek WinFast DTV1800 H i MP mi ju ne prepoznaje, probao sam izraditi onaj graf, ali nije upalilo..
Ni na forumu od MP mi nitko ne odgovara, niti se igdje spominje moja kartica..
Jel ima neki program koji bi mogli preporučiti da je sličan ovome i da se isto može web epg koristiti?
suba je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 14:24   #111
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
WebEPG radi i sa MCE.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2007., 14:36   #112
suba
Vozi katru :))
Moj komp
 
Datum registracije: May 2003
Lokacija: Rijeka
Postovi: 135
MCE, Media Center Edition ?
Ne bi baš mijenjao cijele windowse ako ne moram
Šta nema nikakva druga alternativa tome?
Ako nema, morat ću se strpit da MP uvede podršku za moju karticu
suba je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2007., 17:46   #113
joeprdekana
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 10
pozdrav svima...novi sam ovdje i imam jedno pitanje...postoji li koji software za gledanje dvb-t u kojem se mogu poštelati codeci konkretno h.264...DVBViewer u kojemu se to može nisam uspio nagovoriti na suradnju
joeprdekana je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 18:50   #114
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 4,057
Je li snimanje više programa od jednom, karakteristika software-a ili mora biti podržana od same TV kartice, naime, ja preko PVR2 nemogu staviti u rasporedu da mi snima dva programa od jednom, bi li instalacija drugog softwarea(ovog koji je Lacy objašnjavao) omogućila snimanje više programa od jednom

kartica je Leadtek DT1800H
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 18:53   #115
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Stvar software-a i odašiljača. Moraju svi programi biti na jednoj frekvi, kao i što je i je kod nas. Ostalo je stvar softwarea.

Dok nisam vidio MediaPortal, nisam ni znao da se to može
A sve radi na principu timeshiftinga (hm, možda kartica mora i to moći podržavati?) koliko sam ja skužio.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 19:09   #116
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Malo si pobrkao, mora podržavati TS=transport stream tj. da može isti isporučivati a ne samo PS (program stream). Tada će odgovarajući software jednostavno iz tog TS izvući ono što želi gledati/snimiti. Neki software-i znaju snimati kompletan TS, znači sve programe koji se u njemu nalaze, što bi kod nas bilo 4-5 ovisno o odašiljaču. Većina kartica podržava transport stream iako originalni software koji dolazi sa njima ne koristi tu mogućnost.
Time shift iako ima istu kraticu kao i trasnport stream, služi za pauziranje i vraćanja live programa naprijed/nazad. Vrlo korisna opcija kad se na nju navikne, više ne znam gledati TV bez nje ovisi isključivo o software-u.
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 19:22   #117
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 4,057
ah, leadtekov PVR2 izgleda neomogućava snimanje više programa od jednom, a software mi se čini ok, no dobro, stavit ću ovaj media portal pa da vidim kako on snima
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 19:25   #118
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Ma ja sam mislio da moraju i biti na istoj frekvi. Tipa, da nemreš snimati istovremeno sa Croatela i Sljemena. Jesam i tu fulo, ili ?

Inače, LAcy, ajde pliz ako si još na MediaPortalu, pogotovo ovom novom 0.2.3 i TV serveru, pogledaj koji SVN imaš i eventualno ako se sjećaš koji TV server si skinuo.

Ja imam neki koji neće uvatit promjene u tvguide.xml što se tiče timezona pa mi WebEPG kasni 2 sata za programom.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 19:28   #119
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp
 
LAcy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Santa Clara, CA
Postovi: 4,330
Samo isključi da uzima vrijeme iz tvguide.xml
__________________




Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
Gigabyte GeForce GTX 1070 WINDFORCE OC 8GB 256-Bit GDDR5
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Moto Z Play
Motor X Force
-----------------
DFI LP DK P35 T2RS, Q6600, Xigmatek HTD-S1238, Kingmax DDR2 800 4x2GB
Gigabyte GF 8800GTS 512MB G92, (GV-NX88S512H-B), DELL UltraSharp U2412M, Fujitsu Siemens L22-1W
SEAGATE Barracuda 320 GB, 7200.10, 16 MB, Samsung SP2504C, BENQ DW1670
Logitech MX 518 blue, Trust 4000P 5.1 Home theatre system, Gigabyte Theater Hybrid TV card
Corsair VX550W



LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2007., 19:37   #120
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 4,057
hoću li moći koristiti daljinski od tv kartice ako stavim taj media portal?
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na