Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, DVD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.01.2016., 11:02   #1
ruzinavi_brod
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2
Bežično spajanje Smart TV i računala

Pozdrav,
molim pomoć onih koji se razumiju u sljedeće, ako je moguće što detaljnije jer surfam i surfam i ne mogu doći u kraj

Imam Philips Smart TV, model 40PFL4528H/12...računalo Windows 7 Ultimate, procesor AMD Athlon (tm 64x2 Dual Core Processor 5000+ 2,61 GHz)....kako ih bežično spojiti da možemo pokrenuti film na računalu i gledati ga na TV-u?
Za HDMI mi je puno metara.
Na TV sam shvatila i uključila opciju Miracast, al što, koji program instalirati na računalu?
Inače, tablet i mobitel se bez problema spoje, već imaju tu opciju, TV ih prepozna, doduše samo za Youtube.

Eto, ako se kome da malo peglati sa mnom....

Hvala unaprijed!
ruzinavi_brod je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2016., 14:55   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,550
Vidim da te nitko ne doživljava
Za početak uzmi manual telke > http://download.p4c.philips.com/file...12_dfu_eng.pdf
i spoji je žično ili bežično na svoj router tj. mrežu, možda si to već odradila.
Na taj način će raditi SMART igrokaz vezan za internet.

Ako se ne varam Miracast traži novije os - eve sa podrškom za WiDi i osnovni mod rada je da se neki uređaj (mob, tablet, lap) direktno poveže sa display - em tj. telkom.

Za željeno a to je gledanje * beep* kolekcije filmova imaš jednostavniju varijantu,
u TV možeš ugasiti Miracast jer ga i tako ne koristiš,
na kompu otvori novi folder ili na neki postojeći "sa materijalom" postavi / omogući Share na mreži,
pretpostavljam da tv među aplikacijama ima neki media player pa kroz njega a preko mreže samo pozoveš odr. film.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.01.2016., 15:17   #3
ravkan
Premium
Moj komp
 
ravkan's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 753
Da bi radio miracast sa PC-a na TV potrebno je imati win 8.1 + ( drugim rijecima ili Win 8.1 ili Win10 ).
Sljedeci zahtjev je da racunalo sa kojeg bi zeljela sherati sliku mora imat NDIS driver veci od 6.4. To mozes provjeriti sa :

Citiraj:
Fire up Windows PowerShell: Windows Key + R , type "powershell" , press Enter
In PowerShell, type: Get-NetAdapter | Select Name, NdisVersion (Tip: You can also just copy it to your clipboard, click the Icon at the top-left of the PowerShell window, highlight "edit", click "paste".)
Ukoliko zadovoljavas sve uvjete ( NDIS driver i win 8.1 ili win 10 ) jednostavno ides na Devices > Project > Add a wireless Display.

P.S. Radi na intel platformi bez greske, na AMD platformi zna zezat makar i imas sve sto treba ! Drugim rijecima Miracast ne moze raditi sa tvog PC-a.

Mogucnosti kako bezicno gledati filmove je da stavis DLNA server na svoj komp, sheras folder i stavis encoding opciju ( jedino tako mozes gledat film sa titlovima ). Ukoliko samo sheras Folder na PC-u i preko televizora pristupis, moci ces gledati film ali bez titla ( ukoliko titl nije zaprzen na sami film ).


Ovdje imas vise infomacija, te zadnji moj post ti je jedan super FREE DLNA server koji radi bez greske.
__________________
Red Vishera Blue Devil

Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 06.01.2016. u 15:26.
ravkan je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2016., 22:43   #4
ruzinavi_brod
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2
Hvala što ste me doživljeli ) hvala na odgovorima.

Ovako, uspjela sam preko servera TVMOBILI napokon ih spojiti i raaaadi !
Sva sam ponosna hahaha, jer vas pola od napisanog ne razumijem, ali barem nešto znam šupkati pa evo, upalilo.
TVMobili mi se nije učinio kompliciran, sharea foldere, doduše malo ih podupla, izmješa, ali snađeš se.
Točno kako je Ravkan i rekao, treba film/seriju najprije transkodirati i onda će ići i prijevod.

Evo, muž me pila da vas još pitam .... postoji li šansa da gledamo i online filmove, a ne samo ovo što imam na HD? Imam Popcorn i on mi daje mogućnosti da streamam film na Philips TV, prepoznaje ga, na TV se čak nešto i pokrene, vrti i onda izbaci da ne podržava format.

Hvala momci još jednom
ruzinavi_brod je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2016., 02:37   #5
Veki-os
Premium
Moj komp
 
Veki-os's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,921
Koliko metara bi bilo za spajanje HDMI-em?
Možeš spojiti na 10-15 metara i radit če bez problema.
Tako bi riješila sve probleme.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2016., 15:30   #6
Bodisson
Premium
Moj komp
 
Bodisson's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 199
Citiraj:
Autor ruzinavi_brod Pregled postova
Evo, muž me pila da vas još pitam .... postoji li šansa da gledamo i online filmove, a ne samo ovo što imam na HD?
Smart TV? Imate gore internet? Ako da, ima gomila web stranica preko kojih se mogu gledati filmovi online.
Brijem da ne smijem staviti link...
Ali ja na svom Samsung TVu gledam filmove online. I da, Samsung je WiFi spojen na mrežu...
Bodisson je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2016., 12:41   #7
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 283
Evo da ne otvaram novu temu, nadam se da ne smeta jer će i ova poslužiti sasvim ok .

Imam 15.6 BayTrail laptop sa 1366*768 rezolucijom i Samsung fullHD sa 1920*1080 rezolucijom.
Odlučio sam se poigrati sa screen projectionom i uspio sam sve uredno spojiti, tj dobiti da na Samsungu imam extended desktop. Sve štima.
Ali...problem je šta u konzoli od Intelovih grafičkih drajvera nemogu na Samsungu dobiti rezoluciju veću od 1366*768 iako su zasloni uredno u extended modu. To je max šta nudi.

Jeli moguće da tehnologija widi ne dopušta drugi zaslon sa rezolucijom većom od onog koji projektira ?
Ili možda postoji nekakav trik da se isforsira full hd rezolucija na tv-u ?
Ili je možda to ograničenje samog Baytraila, možda sa i3 ili i5 cpu to ograničenje ne postoji ?
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2016., 12:54   #8
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,550
Probaj umjesto extended desktop postaviti clone (znači duplikat). Trebao bi ti ponuditi i druge rezolucije koje podržava TV.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2016., 13:07   #9
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 283
Ma kakvi, evo probao i ''duplicate'' i ''show only screen 2'' , ali ne mrda preko 1366*768.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2017., 15:05   #10
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 283
Očito drajveri rade neki belaj. Naime, na windows 10-ki nemogu na tv-u dobiti više od 1366*768 sa 60fps.
Vratio na win 8.1 i daje mi opciju 1920*1080, ali na max 30 fps

Valjda ću naletiti jednom na prave drajvere
Ante M je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.11.2017., 10:54   #11
MadManBD
Premium
Moj komp
 
MadManBD's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 474
Da ne otvaram novi topic, imam pitanje, naime, preselio se kod djevojke u stan i komp i moj TV nisu na istoj strani prostorije, kad bi vodio HDMI kabel uz zidove trebalo mi bi kabel od 15 metara što mi se preiše i ne sviđa, tako da sam odlučio spojit bežično njih dvoje.

TV je Grundig 48VLE 6420BH Smart TV, Windowsi su 10-ka, grafa ati rx480, oboje su spojeni bežično na internet, ista mreža, to sve radi, upalim Screen Share na tvu, na kompu odem connect, i pod devices pronađe tv, spoje se međusobno ali slika na TVu bude crna, dok audio radi normalno na tvu, pod connect sam odabrao Duplicate opciju, ali sam isprobao i onu extend, ništa ne radi.

Imate kakav savjet?

edit: e da, isprobao sam spojit Samsung Note 8 i TV, sve radi savršeno, tako da na tvu taj screen share radi, do neke opcije na kompu je izgleda.

Hvala
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 12:32   #12
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,550
Uzet manual od telke i pročitati podržane rezolucije.
Obzirom da se radi o Grundigu vjerojatno cca 1366 x 768, to postaviti u drajveru za taj "ekran".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 23:26   #13
MadManBD
Premium
Moj komp
 
MadManBD's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 474
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Uzet manual od telke i pročitati podržane rezolucije.
Obzirom da se radi o Grundigu vjerojatno cca 1366 x 768, to postaviti u drajveru za taj "ekran".
Mislis da preko HDMI telka podržava 1080p a screen share tako nisku rezu?
A gdje da uopce probam promjenit rezoluciju, ne vidim nigdje u postavkama...

edit: evo sad sam stavio na Extend these displays i svaku rezoluciju probao i ništa

Zadnje izmijenjeno od: MadManBD. 24.11.2017. u 23:37.
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 23:30   #14
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,550
Ne mora biti ovo sa rezolucijom al to je prvo šta bi po logici trebalo provjeriti.
Pa valjda ima negdje za postaviti, jednako kao kad se radi o std. monitoru.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2017., 23:50   #15
MadManBD
Premium
Moj komp
 
MadManBD's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 474
Procitao manual, sve sto pise za live share je da spojis telku na istu mrezu, upalis sheranje i nista vise xD

Rezolucije sam probao mjenjat, ništa, neka druga ideja?
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2017., 11:33   #16
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,483
Da te odmah pitam - za što planiraš koristiti taj share preko mreže?

To ide preko standarda miracast koji je poprilično... loš i ako planiraš gledat filmove preko toga velika je vjerojatnost da će ti dolazit do trzanja slike, kašnjenja zvuka itd.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2017., 22:44   #17
MadManBD
Premium
Moj komp
 
MadManBD's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 474
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Da te odmah pitam - za što planiraš koristiti taj share preko mreže?

To ide preko standarda miracast koji je poprilično... loš i ako planiraš gledat filmove preko toga velika je vjerojatnost da će ti dolazit do trzanja slike, kašnjenja zvuka itd.
Upravo to, gledat filmove xD

A niš onda, 15 metara hdmi kabela i to je to

edit: bude ipak 5 metara koje budem vukao svaki put kad budemo htjeli gledat film, cura je malo protiv povlacenju 15 metara kabela uz zid hahaah

Zadnje izmijenjeno od: MadManBD. 25.11.2017. u 22:57.
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 07:51   #18
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,483
Da, na žalost ne bi ti to radilo zadovoljavajuće pa ti je najbolje HDMI i gotovo.

Ja sam uvijek za trajna riješenja i 15 metara, ali ako je cura protiv onda hebiga
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 09:34   #19
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,397
Vidi odgovara li tu chromecast solucija (zadnjih 1-2 stranice se pisalo o castanju filmova i desktopa izmedju pc-a i tv-a):
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249993

Probao sam gledati fullhd film tako i radi jako dobro. Pisao sam u temi, a i drugi su predlozili nekoliko opcija pa skicni...
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 10:14   #20
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,351
A zašto si ne nabaviš NAS? 'Krcaš' ga materijalom s kompa preko routera, a gledaš na telki na koju ga možeš spojiti LAN kabelom.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2017., 08:55   #21
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,440
Potpis ^^^
Ako ti je punokrvni NAS komplicirano rjesenje, uzmi u obzir da neki roteri imaju implementirano nesto kao buđet nas opciju pa provjeri... Mozes i to iskoristiti
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2017., 08:33   #22
MadManBD
Premium
Moj komp
 
MadManBD's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 474
Ma evo stoji hdmi kabel ispod kauca, pa kad treba samo jedan kraj spojim u tv, drugi je ionak cijelo vrijeme spojen u kompu, zasad nek bude tako
MadManBD je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na