Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.02.2012., 09:51   #31
Remixer
Premium
Moj komp
 
Remixer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Irska
Postovi: 1,056
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Nemoraš se uopće patit da podešavanjem idle i load okretaja, nariktaj neke srednje okretaje na kojima ti buka venta neiskače iz zvučne slike i tako ostavi za stalno i gotovo.

Ljudi dosta kompliciraju s ventom u napajanju, a većina ljudi ima jače napajanje neg je potrebno(ovdje na forumu, ne generelano), koje radi pod malim opterećenjem pa se i malo grije. I nije potrebno terat vent do ibera.
Bojim se da bi sa drugim ventilatorom (koji se vrti tri puta sporije od ovog) počelo pregrijavati napajanje? -vidio sam i neki od 120mm za 30kn, evo ga: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6022 ali taj je najjeftiniji pa se bojim da će mu ležajevi otić prebrzo... -u ADM-u ću kupiti, sada krećem za ZG pa mi je ADM najbliži tamo di idem.
__________________
http://img845.imageshack.us/img845/7167/croatia240animatedflagg.gif
Remixer je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2012., 09:54   #32
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,571
Nisam rekao da staviš neki koji se tri puta sporije vrti i jeftin, već da tog skajta staviš na neke srednje okretaje i zaboraviš na njega.
Pupo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.02.2012., 10:06   #33
Remixer
Premium
Moj komp
 
Remixer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Irska
Postovi: 1,056
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Nisam rekao da staviš neki koji se tri puta sporije vrti i jeftin, već da tog skajta staviš na neke srednje okretaje i zaboraviš na njega.
Aha, znači taj vent. je dobra kupnja, OK, hvala.

EDIT: vratih se doma, kupih u ADM-u najtiši koji su imali (105 kn) - ovaj SCYTHE: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7897 ...i prezadovoljan sam, vent. je NEČUJAN!!! -sad jedino što čujem je ultra tih zvuk sva 3 ventilatora koja imam u PC-u (PSU, CPU, GPU) a sad se najviše čuje hard disk hehe. Nema plave LEDice ovaj SCYTHE kao onaj moj original (iz napajanja), al nema veze, dodao sam svoje LEDice pa sam na istom
Eto, preporuke za ultra tihi vent. 120mm (500 okr, 5dB, 0.015A, a onaj je bio 2500 okr, blizu 40dB te 0.45A) Uglavnom, prezadovoljan sam!
__________________
http://img845.imageshack.us/img845/7167/croatia240animatedflagg.gif

Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 02.02.2012. u 20:57.
Remixer je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2012., 12:21   #34
Remixer
Premium
Moj komp
 
Remixer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Irska
Postovi: 1,056
PROBLEM: nekoliko postova unazad vidjeli ste da sam kupio novi vent. za napajanje (zbog buke) i... nakon pola mjeseca počeo krepavat kompjuter (užasno spor da se miš jedva micao po desktopu) i odmah sam pomislio na to da novi vent. preslabo hladi napajanje, pa sam kasno sinoć vratio original vent. i vidim da ipak jače puše od onog kkojeg sam nedavno kupio (i to za 105kn).

Ne znam zašto se to nije pokazalo odmah prvi dan, nego sad nakon pola mjeseca? -sad dobro radi kompjuter, ali ne mogu durat' tu buku, zuji kao 1000 bumbara, grozno, od toga poživčanim! Sad nemam novaca da kupujem opet neki drugi, što mi savjetujete?


P.S.: kad sam spojio original vent. na molex (12V) skužio da tek tada radi punim kapacitetom (buka 10 puta glasnija, LEDice blješte, vrti k'o lud) pa sam ga zatim spojio na njegov original konektor (unutar napajanja) i vidjeh da tad radi kao i prije (LEDice lagano svijetle i vidi se da vrti sporije, ali buka je i dalje nepodnošljiva!) -nisam imao mjerni instrument da vidim koliko Volti dobiva taj vent, čini se da 5 ili 7, hm... Kako izmjeri brzinu vrtnje ventilatora ako nema treću žicu (senzor) ? !
__________________
http://img845.imageshack.us/img845/7167/croatia240animatedflagg.gif
Remixer je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 12:00   #35
gt4freak
Registered User
Moj komp
 
gt4freak's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: Novska
Postovi: 33
Super je ovo, ali mene zanima kako da povećam brzinu ventilatora mog CPU-a? Probao sam kroz BIOS namještati preko Smart Fana, ali uvijek isto. Znam da moj ventilator za CPU može raditi na većoj brzini, ali ne znam kako da to namjestim. Meni buka ne smeta, a zanima me stvarno koliko povećanje brzine može spustiti temperaturu.

Koristim Intelov stock hladnjak (onaj veći, s bakrenom bazom, LGA775), a matična je Biostar P43-A7 s najnovijim BIOS-om.

Znam da mogu kupiti adapter i spojiti hladnjak direktno na napajanje ali zanima me postoji li još koja mogućnost da ga natjeram da radi na većoj brzini?. Trenutno radi na 3200rpm, a znam da može ići i preko 4700.

Hvala.
gt4freak je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 12:15   #36
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,571
Jesi siguran da može ići preko tih 3200okr? Sumnjam da se stock vent vrti na tih 4700koje spominješ.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 13:04   #37
gt4freak
Registered User
Moj komp
 
gt4freak's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: Novska
Postovi: 33
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Jesi siguran da može ići preko tih 3200okr? Sumnjam da se stock vent vrti na tih 4700koje spominješ.
100% sam siguran, kad upalim nešto jako zahtjevno (npr neku igru) i kad se sve dosta zagrije, počne ruljati ko nenormalan i Aida mi tad pokazuje 4700rpm ili tu negdje. Na hladnjaku piše D34017-002.
Nadam se da postoji neki način da mu povećam brzinu.
gt4freak je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 14:40   #38
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,959
Zašto?

Stock hladnjak bi trebao adekvatno hladiti procesor na stock vrijednostima. Ova verzija sa bakrenom jezgrom vjerujem da bi se trebala nositi i sa lagano overklokanim procom.

Stock hladnjak je moguće natjerati do kojih 3300-3400 okretaja, bar sam ja tako upoznat. AMD-ove zujalice imaju veći broj okretaja.

Inače, i dalje mi nejde u glavu zašto da tako uništavaš vent? Smanji OC ako je OC u pitanju, ako trebaš hladnije temperature probaj undervolt a ako ne trebaš previše megaherca onda uz undervolt i underclockaj.
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 15:58   #39
gt4freak
Registered User
Moj komp
 
gt4freak's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: Novska
Postovi: 33
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Zašto?

Stock hladnjak bi trebao adekvatno hladiti procesor na stock vrijednostima. Ova verzija sa bakrenom jezgrom vjerujem da bi se trebala nositi i sa lagano overklokanim procom.

Stock hladnjak je moguće natjerati do kojih 3300-3400 okretaja, bar sam ja tako upoznat. AMD-ove zujalice imaju veći broj okretaja.

Inače, i dalje mi nejde u glavu zašto da tako uništavaš vent? Smanji OC ako je OC u pitanju, ako trebaš hladnije temperature probaj undervolt a ako ne trebaš previše megaherca onda uz undervolt i underclockaj.
Upalio sam prime95 i otvorio Aidu da vidim što se događa. Kao što se vidi na slici, ventilator je radio na oko 3300rpm i polako se diže do 3750 i tu staje. Onda sam otvorio kućište i isključio ispušni 120mm vent (koji se inače okreće na oko 2000rpm) i ponovo zatvorio kućište. Rezultat se vidi - 4200rpm. Išao bi on i dalje ali ipak imam solidan airflow u kućištu, onih 4700 je bilo u starom, šrot MS kućištu.

Ako netko zna kako da ga natjeram da radi na svom maksimumu, neka slobodno kaže.

I da, CPU nije clockan.

http://www.pohrani.com/f/2z/P5/2ptBmfKw/untitled.jpg
gt4freak je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 16:39   #40
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,959
Enzo čoeče nisi mi odgovorio na nijedno pitanje

Možeš ga natjerati da radi tako - vrtnjom prime95, tj. maksimalnim opterećenjem procesora.

Iako, pada mi na pamet spajanje venta na neki potenciometar? Ili na molex možda? Ne znam, nek netko pametniji potvrdi moj prijedlog da li je moguć i da li je dobar.
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.07.2012., 17:42   #41
gt4freak
Registered User
Moj komp
 
gt4freak's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: Novska
Postovi: 33
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Enzo čoeče nisi mi odgovorio na nijedno pitanje

Možeš ga natjerati da radi tako - vrtnjom prime95, tj. maksimalnim opterećenjem procesora.

Iako, pada mi na pamet spajanje venta na neki potenciometar? Ili na molex možda? Ne znam, nek netko pametniji potvrdi moj prijedlog da li je moguć i da li je dobar.
Mislio sam da ventu neće smetat ak stalno bude radio na maksimumu. Želim to samo zato da vidim koliko će se temperatura jezgre smanjiti u odnosu na sad, ništa više, naravno da bi me u kući ubili da stalno tako radi

Spojio sam ga na molex, ali onda opet radi na nižim okretajima (osjeti se po zvuku), tak da sam sad stvarno zbunjen.

I da, sad kad si mi se već javio... Imam na jednom kompu Radeona X800, standardnog. E sad, vent stalno radi na 43% što je u redu, al kad mi sestra upali Simse na tomu, užas, temp. GPU-a ide na preko 68 stupnjeva. Probao sam preko drivera, Afterburnerom, čime sve nisam, ali kad god i gdje god da forsiram 100% ili bar 75% brzine venta, on ostane na 43 i ne ide dalje.
Istu stvar sam na svojoj grafičkoj riješio instalacijom nTune programa, ali ono nije Nvidia pa ne bi radilo...
gt4freak je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 18:24   #42
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,959
Temperatura će ići dolje ali ništa spektakularno, možda 5-6 stupnjeva.

A što se tiče x800 to bi trebalo ići preko Catalysta. Al opet, 68°C nije nešto opasno za tu grafičku.

Kad smo kod te grafe kako očitavaš temperaturu? Shadow (znaš ga ) ima x800 XT i ne prikazuje mu temperaturu. Ajd napiši kako gledaš temperaturu na onom našem forumu
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2012., 13:36   #43
dragan333
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 2
hladjenje

Koja je max temperatura napajanja(remote)
dragan333 je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 21:17   #44
Milivoje
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Leskovac
Postovi: 1
meni se chip zove Winbond w83627DHG at $A10 on ISA!
Milivoje je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2014., 12:35   #45
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,146
Imam jednu situaciju sa ovim programom a nisam ga dosad koritio često pa neznam dali postoji kakvo zaobilazno rješenje.

Radi se o ploči ASRock 775Twins-HDTV
Pokušavam namjestit automatiku za proc.
E sad ovo je problem:
u biosu imam smart fan opciju i ako nju disableam mogu ručno namjestit koju god hoću brzinu venta no neradi mi automtika
npr. desired temp 50 warning temp 60, speed fan minimum value 40% maximum value 80%.
e sad kad u biosu enableam smart fan automatski se pojavi opcija minimum fan speed 85% i nema postavke za niže,
sad bi pretpostavljam automatika u speedfan radila ali bios joj neda da spusti vent ispod 85%.
Postoji koji workaround za ovo?
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2014., 23:43   #46
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,146
Problem slučajno riješen prelaskom na WIN XP
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 07:50   #47
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 811
Speedfan ne radi na ASUS P5Q

Isključena regulacija brzine u biosu. Speed fan konfiguriran kako treba (koristim ga na mojkomp konfi, tamo radi bez problema).

Na ASUS ploči CPU vent vrti stalno punom brzinom, program javlja da je konfiguracija OK, (cpu vent na 40 % u idlu) ali ne spušta broj okretaja, odnosno ne varira ga u odnosu na opterećenje.

Dali se netko susreo sa sličnim problemom, ako jest može li se riješiti ?
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 10:32   #48
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp
 
dh41400's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zabreg
Postovi: 3,254
Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
Isključena regulacija brzine u biosu. Speed fan konfiguriran kako treba (koristim ga na mojkomp konfi, tamo radi bez problema).

Na ASUS ploči CPU vent vrti stalno punom brzinom, program javlja da je konfiguracija OK, (cpu vent na 40 % u idlu) ali ne spušta broj okretaja, odnosno ne varira ga u odnosu na opterećenje.

Dali se netko susreo sa sličnim problemom, ako jest može li se riješiti ?
Prije mjesec-dva mi je trebala podrška ovog programčića za Asusovu ploču, jer Asusov FanXpert ne očitava temperaturu CPU-a sa samog čipa, već sa MBO, što dovodi do značajne razlike u očitanoj temperaturi. Plus što sam htio postaviti dodatnu regulaciju ventova na H100i dodatno ovisnu o temperaturi GPU-a, pošto su H100i ventovi također i case ventovi, a GPU nerijetko zna biti osjetno topliji od CPU-a. Nažalost, ništa od SpeedFan podrške, pa sam se snašao na drukčiji način.

Asusove ploče gotovo u pravilu ne podržavaju SpeedFan, dok dobar broj Gigabyte-ovih podržava. Od 3 Asusove koje sam imao, niti jedna nije podržavala ovaj programčić, dok su sve 3-4 GigaByte koje sam imao podržavale regulaciju ventova na ovaj način.

Takva je situacija sa Asusom i ne vjerujem da postoji način da SpeedFan osposobiš na toj ploči.
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 11:13   #49
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 811
dh41400

Puno hvala na informaciji.
Možda znaš neki drugi način (program) kako na asusici držati ventove pod kontrolom pošto je regulacija iz biosa vrlo rudimentarna, a ploča podržava FanXpert Ver.1 koji je isti takav.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2015., 14:34   #50
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp
 
dh41400's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zabreg
Postovi: 3,254
Nažalost, ako ne uspiješ sa Fan Xpert v1, onda nema nade ... jer doslovno ništa ne podržava Asusove ploče.

Btw zar ne bi ta prva verzija Fan Xperta trebala podržavati "User" profil na kojem je moguće kreirati krivulju (sa 4-pin PWM ventom na CPU)?

Link ... i isprike na glazbi, nije moj video
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2016., 14:37   #51
strgani
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: krizevci-zagreb
Postovi: 168
Pozdrav,

imam lenovo z560 i malo se grije više od običnoga, čak i nakon čišćenja i zamjene paste i padova. Temp se u idleu krece izmedju 50 i 65, do 75 pod regularnim opterecenjem i zanima me koji jos program osim speed fan-a mogu koristiti za regulaciju brzine vrtnje venta? Kod pokretanja programa speedfan zablokira i ne pokrene se uopce.
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2016., 01:14   #52
suedamA obmaR
Game, PC ,motobikes, bike
Moj komp
 
suedamA obmaR's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Sibenik
Postovi: 639
Zna li tko kako ugasiti ono da mi zavrti cpu vent na 100% trenutak prije nego li se pokrene speedfan pri botu, jer ovo moje čudo ide do 5000 okretaja.
__________________
suedamA obmaR je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2016., 06:04   #53
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 811
rambo

Nema šanse. Prilikom boota ventovi idu na 100%. Kod mene isto tako (vidi MB pod moj komp).Skratiti vrijeme vrištanja venta možeš jedino ako ubrzaš boot. Kod mene traje cca. 40 sekundi dok se vindoze odnosno speedfan ne pokrenu.
__________________
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2016., 13:56   #54
suedamA obmaR
Game, PC ,motobikes, bike
Moj komp
 
suedamA obmaR's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Sibenik
Postovi: 639
Nije takav problem nego doslovno kad se speedfan pokreće zavrti vent na max jednu sekundu, nije puno ali ako može bez toga bilo bi dobro.
__________________
suedamA obmaR je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2016., 14:31   #55
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,387
Teško ćeš preskočiti / riješiti taj skok na 100% zbog konstrukcije odnosno kako je riješeno upravljanje.
Osim šta zvučno smeta taj "feature" je čak i dobar da izbaci nataloženu prašinu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2016., 15:34   #56
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp
 
dh41400's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zabreg
Postovi: 3,254
Taj feature je postavljen zbog načina rada ventova tj. ima puno ventova kojima nije dovoljno 5V da bi se pokrenuli, ali im je dovoljno 5V za rad nakon što dobiju onaj početni moment. U biti k'o kurbla na starim autima

Ista stvar se događa i kod puno matičnih ploča, prilikom pokretanja računala.

To je u biti safety feature
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2016., 15:41   #57
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,387
Bravo za dodatno pojašnjenje, zaboravih to dodati gore.
Neka za utjehu zamišljaju scenu u kokpitima mnogih novih skupih auta kojima se po davanju kontakta na trenutak upali "cijela tabla" a instrumenti skoče na max pa se vrate na 0 pa tek onda na pravu trenutnu vrijednost.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na