Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.11.2008., 19:54   #1
Matija Š.
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Đurđevac
Postovi: 62
Preporuke kupovine i novosti na tržištu DDR3 memorije

Zna ko gdi u Hrv. ima za nabaviti DDR3 memoriju frekvencije 2000 Mhz (PC3-16000) ili više. Memorija može biti single ili dual-channel kit, bilo bi poželjno da je Intel XMS certificirana. Biti ce korištena na matičnoj sa x58 chipsetom (Gigabyte ga-ex58-ext).

Razlog kupovine ovako brze memorije je taj što u bliskoj budučnosti dok DDR3 još pojeftini, je kupovina 3x2GB kit-a koj radi na 2000Mhz.
Pa da mi onda stara memorija nestoji sastrane zbog manje frekvencije, nego da ih ljepo mogu upariti. Makar nisam siguran dali je onda moguce koristiti svih 5 modula, 2x1GB u Duall-channelu i 3x2GB u Triple-channelu.!?

Zadnje izmijenjeno od: Matija Š.. 20.11.2008. u 20:21.
Matija Š. je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 20:15   #2
Pippincro
Premium
Moj komp
 
Pippincro's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Čakovec
Postovi: 615
to mislis uparivati s nehalemom jel?
Nebi islo tako lako
Pippincro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.11.2008., 20:20   #3
Matija Š.
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Đurđevac
Postovi: 62
Konkretnije sa 920 procesorom.
Matija Š. je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 20:29   #4
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
kao prvo Nehalem podržava DDR3 do 1333MHz (govorim bez OC-a)
jerbo nema viši mem djelitelj

Tak da fakat ne vidim što će tebi 2GHz RAM ako to ionako nećeš iskoristit

Kao drugo u normalnim uvijetima današnje DDR3 memorije koje idu na 2GHz isto tako nisu podržane bez OC-a jer da bi postigao taj takt moraš podić takt sabirnice (izuzev na nForce 790Ultra pločama koje imaju unlinked funkciju dizanja taktova)

No kako god bilo takav RAM ti fakat ne treba

inače imaš ih u HR .....u Linksu imaš Crucial Ballistix tih brzina
tj bilo ih je i bili su bezobrazno skupi oko 2k kn za 2GB

Probao ga i nije me se pretjerano dojmio
Osobno bi radije uzeo sporije deklarirani PC12800 odnosno 1600MHz koji ionako nosi iste čipove




Citiraj:
Autor Matija Š. Pregled postova
Makar nisam siguran dali je onda moguce koristiti svih 5 modula, 2x1GB u Duall-channelu i 3x2GB u Triple-channelu.!?
Nije moguće
Ne moš imat i kruške i jabuke
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 20:54   #5
Matija Š.
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Đurđevac
Postovi: 62
Znam da je za postizanje 2000 Mhz-a potreban overclock.

Ako kao što kažeš nemogu imati triple chane i još dva dodanta modula i da sve radi na 2000 Mhz, onda cu uzeti 2x1GB Dual Channel 1333Mhz za nekih 500kn i pricekati da triple channel kitovi pojeftine.
Ionako dok si budem kupovao tripple-channel kit koju god staru memu budem imao necu ju moci koristiti...

Zadnje izmijenjeno od: Matija Š.. 23.11.2008. u 10:13.
Matija Š. je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 10:19   #6
Callidus
Premium
 
Callidus's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb - Gornje Jesenje
Postovi: 83
Kod nas se mogu dobiti napredne memorije (i triple channel kitovi i 16gb ddr2 kitovi i 2000mhz i više memorije)

evo, u ovoj konfi se mogu recimo vidjeti ove brze
http://www.callidus.hr/detalji.php?ID=39

ko treba više detalje zna gdje se mora obratiti
Callidus je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2008., 15:33   #7
pinsla
Caught Somewhere In Time
 
pinsla's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: zg-vrbani, vž u srcu
Postovi: 1,860
Citiraj:
Autor Matija Š. Pregled postova
Znam da je za postizanje 2000 Mhz-a potreban overclock.

Ako kao što kažeš nemogu imati triple chane i još dva dodanta modula i da sve radi na 2000 Mhz, onda cu uzeti 2x1GB Dual Channel 1333Mhz za nekih 500kn i pricekati da triple channel kitovi pojeftine.
Ionako dok si budem kupovao tripple-channel kit koju god staru memu budem imao necu ju moci koristiti...
vjerojatno možeš koristiti 3+2 modula, ja sam probao 3+1 i radilo je bez problema

na 2 GHz ti sigurno neće radit pogotovo ne sa 920

jedino XE 965 ima množitelje za tako brzu memoriju
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 14:08   #8
istrazitelj
Registered User
Moj komp
 
istrazitelj's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 12
Intelov i7 procesor ima memorijski kontroler koji podržava DDR3 na 1066Mhz, mislim da ćeš imati problema sa svim drugim memorijama. Clockanje ovako jakih procesora je obična perverzija, ali netko i to voli. Triple chanel može samo iskoristiti server, a za sada niti jedna aplikacija (program) za običnog korisnika. Dual chanel je ok, ali i to je sve upitno dali ti treba osim ako nisi profi za obradu slike, zvuka ili filma. Pričekaj do ljeta, intel izdaje slabije i7 procesore sa dvokanalnim memorijskim kontrolerom, ali ne sa 1366 utorom. Novi utor će biti sa manje pinova, ali dostupnije cijene.
istrazitelj je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2009., 15:59   #9
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
Kasniš oko mjesec dana s komentarom a i daj pliz elaboriraj ovo dolje


Citiraj:
Autor istrazitelj Pregled postova
voli. Triple chanel može samo iskoristiti server, a za sada niti jedna aplikacija (program) za običnog korisnika. Dual chanel je ok, ali i to je sve upitno dali ti treba osim ako nisi profi za obradu slike, zvuka ili filma.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 23:51   #10
denied
Premium
Moj komp
 
denied's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,045
Jedno kratko.....namjeravam kupiti i7 pa me zanima da li je okej ona gskill 6GB 1333MHz mema u linksu za solidan OC?
"Rekreativni" sam overkloker, znači kolko ide bez nekih egzibicija....Pitam zato jer mi nije još ni skroz jasno cijeli princip OC-a i7 proca....
denied je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.01.2009., 20:01   #11
Tefek
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Novigrad(ISTRA)
Postovi: 50
Veliko pitanje 3x2GB DDR3

Zanima me vase misljenje.

Uzeti cu ovu maticnu Gigabyte MBO GA-EX58-Extreme S.1366 ATX i sada neznam posto ona podrzava Tripple channel DDR3 dali mi se isplati uzeti tih tri modula svaki po 2GB, jer neznam da ce mi ijedan operativni sustav to prepoznati, Vistu ne koristim tako da neznam iako znam da 32bitana nece sigurno, i dali to zaista ima smisla kupovati..

Hvala
Tefek je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 20:03   #12
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,929
Prepoznat ce svaki 64bitni a 32bitni pak nece, ali ti sam moras odluciti jel ti treba toliko RAMa . Ako ti treba ona predji na 64bit XP/Vista i to je to.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 20:36   #13
IvanKulic5
Registered User
 
IvanKulic5's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Vitez
Postovi: 7
Koliko rama moze da prepozna xp 64bit-a?
IvanKulic5 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 20:47   #14
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Aschaffenburg, DE
Postovi: 1,697
Mislim da moze do 128 GB, al nisam 100% siguran...
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 20:52   #15
IvanKulic5
Registered User
 
IvanKulic5's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Vitez
Postovi: 7
128GB ??? pa ko jos ima toliko rama?
IvanKulic5 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 21:01   #16
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,312
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 21:06   #17
IvanKulic5
Registered User
 
IvanKulic5's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Vitez
Postovi: 7
Pa sta ce toliko rama,ima svakakvih ljudi...
IvanKulic5 je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 21:16   #18
e1ectra_one
Creepshow
Moj komp
 
e1ectra_one's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 413
Ja sam vidio da XP X64 vidi samo 4.25 a ima 5GB ubačeno
e1ectra_one je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 21:18   #19
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
vjerovao ili ne ali OS ne služi samo geymerima i vikend pro_juzerima za enkodiranje p0rna

btw ak ti ne treba 6GB uzmi si 3GB kit (3x 1GB)
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2009., 08:29   #20
Tefek
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Novigrad(ISTRA)
Postovi: 50
6GB sigurno mi ne treba.... i ja sam razmisljo da uzmem taj kit 3x1GB i cini mi se da ce biti bas tako.. 64bit OS necu koristiti tako da sve preko te kolicine nema smisla kupovati... hvala vam jos jednom i ispricavam se moderatorima sto su imali posla za menom...
Tefek je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 17:06   #21
m&n
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 770
Evo nadam se da nikome nece smetata ako ovdje postavim pitanje i da cu dobit adekvatan odgovor..

Treba mi ddr3 memorija , imam 2 x 1 gb ddr3 patriot signature line, e sada zanima me da li da kupim jos jedan paket 2 x 1 gb rama tih istih... ili da prodam ove sta imam i kupim neke ajmo reci bolje rame?

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033919 ove imam..

ako je bolje da kupim neke druge moze preporuka nebi isao ovaj puta vise od 1000kn + sta dobim za ove tj oko 300-400kn. Hvala,lp
__________________
m&n je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2009., 16:58   #22
Toncho
Banned
Moj komp
 
Toncho's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Našice
Postovi: 60
3xDDR3 Pitanje

Ovako imam XFX nForce 790i Ultra pa me zanima ako kupim memoriju za i7 Procesor tj za maticnu sa x58 da li ce ta memorija biti kompatibilna sa 790i maticnom.
Toncho je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2009., 17:08   #23
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp
 
hammer_of_thor's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 5,422
Naravno da će biti.

790i je DDR3 ploča
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2009., 22:14   #24
Overhaul
Premium
Moj komp
 
Overhaul's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: zg
Postovi: 517
prilicno je mrtvo na dedr3 forumu, cudno s obzirom da vidim sve vise korisnika ddr3 memorije, kako am3 juzera, tako i s1366 korisnika.
Enivej, htjedoh pitat jedno laicko; postoji li popis aktualnih i dostupnih dobro clockabilnih ddr3 chipova negdje u blizini par klikova? Takodjer, kako bez raskapanja hladnjaka provjeriti koji chipovi su u kojoj memoriji? cpu-z je dovoljan pokazatelj? Pitam za Corsairovu ovu memoriju kojom sam se opskrbio, nije da me gnjavi, samo bih volio znati jel s razlogom tako relativno povoljna ?
Overhaul je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2009., 11:11   #25
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
većinom sve te X58 based odnosno low voltage DDR3 memorije imaju na sebi Elpidu i većina ih ide na oko 1600 C7 pa do oko 1800 na C8/C9 i to bez obzira radilo se o Kingmaxu, Kingstonu, SuperTalentu, GSKillu, OCZ-u, GeIL-u i ostalima
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2009., 00:14   #26
Beeman
Premium
Moj komp
 
Beeman's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 91
pozdrav momci!

zanima me dali ću ja osjetiit razliku između dd3 1333 i 1600, bavim se malo video editiranje i mislim upregnuti neki Quad pa ćisto da ima adekvatnu podršku sa ram strane.
hvala na odgovoru!
Beeman je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2009., 15:58   #27
Matija Š.
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Đurđevac
Postovi: 62
Gamer sam i mogu ti reci da nisam osjetio neku razliku, ali EVEREST je

Evo ti slike testova koja sam napravio, pa si pogledaj...

Matija Š. je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2009., 17:15   #28
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
Citiraj:
Autor Beeman Pregled postova
pozdrav momci!

zanima me dali ću ja osjetiit razliku između dd3 1333 i 1600, bavim se malo video editiranje i mislim upregnuti neki Quad pa ćisto da ima adekvatnu podršku sa ram strane.
hvala na odgovoru!
Razliku osjetiti baš i nećeš osim ako ne vrtiš po cijele dane Everest i buljiš u njegove rezultate
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2009., 00:11   #29
Beeman
Premium
Moj komp
 
Beeman's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 91
A koja bi bila razlika između DDR3 1333 i DDR2 1066?
Hvala na odgovoru
Beeman je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 12:23   #30
Bravo
Premium
 
Bravo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VŽ county
Postovi: 1,426
Kupujem 2x2Gb ddr3.Zanimaju me ovi kingmaxi u vemilu, 2x2Gb Kingmax 1333Mhz.Koliko bi se dali klokati da mogu tako normalno raditi..
Bravo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na