Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, DVD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.06.2009., 09:48   #61
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 969
http://www.krtuning.net/


heh

ne se srditi
__________________
C I C E.... TRGOVAC 1 , 2 ,
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2011., 23:01   #62
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,380
Za 400/450KN bih mogao dobiti Phase Evolution Box 12V... Imam trenutačno Kickera comp c12 u kompresiji od 33L, ali htio bih nešto glasnije. :-) Pojačalo je panasonic 380W. Je li se neko susretao s tim phaseom?!
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 250GB 410AS & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-10 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.11.2011., 02:52   #63
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,516
pa di crni brate sa kompresije na br?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2011., 03:56   #64
Franf
Registered Usro
Moj komp
 
Franf's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Međimurje
Postovi: 107
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Pojačalo je panasonic 380W. !
koji tocno model panasonica? 380rms? ili max?
đabe ti novi woofer ako nemas snage za potjerati ga...
phase 12v box je ok igracka i bit ce glasniji od c12 u kompresiji ako ti amp moze gurati ga.
__________________
Franf je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2011., 15:45   #65
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,380
PANASONIC CY-PA2003N

Kompresija je odlična za slušat, ali je problem buka. :-) Imam struje dovoljno, budem pogledao i BR kutije pa bubnem možda i kickera unutra, ako mi se ne sviđa lagano se vratim nazad.
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 250GB 410AS & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-10 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2012., 18:44   #66
VulcanRaven
Premium
Moj komp
 
VulcanRaven's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Rijeka-Belveder
Postovi: 741
Pitanje u vezi autoakustike

Da li tko zna gdje se na podrucju Rijeke i okolice moze nabaviti MEDIAPAN debljine vece od 20 mm? Treba mi za izradu kutije za subwoofer od 1kw RMS-a?

Usput jos jedno pitanje:

Da li je ovo preslaba kutija,

http://www.ronis.hr/kutije-za-subwoo...bassreflex30m/

za ovaj sub,

http://www.ronis.hr/pioneer/77/subwo...4/TS-W3002D4/?

Kazu u Ronisu da bi trebao deblji mediapan.

Znam da terminal treba promijeniti... tnx

Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 20.01.2012. u 20:00.
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2012., 19:01   #67
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,025
mislim da bi kutija bila ok, mozda samo ju malkoc vecu napraviti jer ova ima oko 42litre...a ti da napravis recimo 45L

ovako nesto

http://www.crutchfield.com/p_777BB12...ml#details-tab
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2012., 19:14   #68
samsung89
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Našice-Osijek
Postovi: 324
Pogledaš na netu specifikacije suba i izračunaš koliki volumen kutije ti treba.
Ova što si ti stavio mi se čini premalog volumena za taj sub.
samsung89 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2012., 20:08   #69
VulcanRaven
Premium
Moj komp
 
VulcanRaven's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Rijeka-Belveder
Postovi: 741
Ok,recimo da nadem za kupit kod nas kutiju veceg volumena,koliko je bitan taj deblji mediapan,recimo 18mm i 20+ mm? To je ono sto me zanima,ovu kutiju sam dao za primjer. Par litara mi ne igra neku veliku ulogu.

Nisam od volje za radit kutiju bas,ako bi ovakva bila ok za taj sub bez nekih velikih gubitaka kvalitete,onda bi ju uzeo.

Inace,sub se spaja na ovo:

http://www.ronis.hr/1-kanalna-mono-p...00/PDX-1_1000/

Akcija je,treba iskoristiti.

I da li su potrebni kablovi od 50mm2 ili je dovoljno 35mm2 za pojacalo? tnx

Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 20.01.2012. u 21:03.
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2012., 21:53   #70
VulcanRaven
Premium
Moj komp
 
VulcanRaven's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Rijeka-Belveder
Postovi: 741
Ekipo,Da li je pogodno spojiti ovo pojacalo iz proslog posta sa subom od 1500/750W Rms-a. Pitam to jer sam citao puno razlicitih misljena os spajanju pojacala i subova sa razlicitom peak i rms snagom,od pregrijavanja pojacala,mehanicke stete na pojacalima i subovima do postepenom propadanju suba( cliping). Inace max power pojacala je 2200w a suba 1500w kako sam i napisao. tnx
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.01.2012., 22:28   #71
samsung89
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Našice-Osijek
Postovi: 324
Te brojeve objesi mačku o rep. Nit to pojačalo ima toliko RMS-a, a bogme ni sub.
Umeš si pojačalo sa recimo 30 tak % više snage nego sub i nemaš frke.

Iznenadio bi se kada bi vidio šta radi kod mene u autu sub od "jadnih" 200W prave snage.
samsung89 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 08:32   #72
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,025
Ovako uvijek kada sam spajao po autima, sam išao da ide pojačalo npr 1000w sa 1000w subom ili 500w na 500 ili 250w sub...

Znaci ako ces ici na to pojačalo, bolje recimo usmes neki slabiji sub,em ti odmah onda moze i ona kutija biti dovoljna

Kablove, ja imam 20mm za svoju mac tubu 500w sa 500w pojačalom...ukratko, sto kvalitetnije i deblje kablove to bolje! Ali 35mm ti je sasvim dovoljno za ovo

P.s. ako vec tolike novce trosis na ozvučenje, nije li bolje da odes tipa u autosound ili neki drugi koji ti to se sve kuze i mogu sve ljepo naštimati i postaviti u auto? Kazes im ljepo, Trebam to i to, za toliko i toliko para max i neka ti oni daju ponude sto bi bilo najbolje za tvoj auto, jer ipak puno toga i ovisi kakav je auto...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 12:17   #73
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Citiraj:
Autor VulcanRaven Pregled postova
http://www.ronis.hr/1-kanalna-mono-p...00/PDX-1_1000/
I da li su potrebni kablovi od 50mm2 ili je dovoljno 35mm2 za pojacalo? tnx
Piše da je rms na 1%thd što isto nije baš realno jer je tu izobličenje veliko
Uzeo bih snagu tog pojačala s velikom rezervom ali evo računice za tu snagu
Ako je dužina kabela 4 metra 35 kvadrata na tih 83A pad napona će ti bit 2,8% odnosno 0,3v što je dovoljno dobro(bar po meni)
S nešto kondenzatora pred pojačalom će bit i znatno manje
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 12:24   #74
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,516
ja imam 8kvadrata napajanje na dls ca41, zadnja dva u bridge-u i nema nikakvih problema... sub je 4ohma, znači u mostu ga vidi na 2ohma što bi reklo da u peaku bi max davao kakvih 250-300w prema subu.

nema potrebe za nikakvim kondenzatorima u maltene bilo kakvom setupu... dobar accu i kablovinje i bok.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 12:36   #75
dean225
DD9512
Moj komp
 
dean225's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,791
ja sam uredno stavljao bar 50% jace pojacalo od suba.. I to mi se pokazivalo najbolje, najbolja kontrola bassa, najfinija mekoca bassa.. E sada taj pionner ne svira lijepo, ali je glasan. Kutija bi mogla bit veca, cca 40 lit je malo iako moze svirat i u takvoj kutiji.. Ta Alipina itekako ima 1000rmsa i fino ce potegnut taj bas. Iako taj bass ide i na puno jaca pojacala.. Kabal za 1000rmsa minimalno 25kvadrata.. Sub je 8 ili 2 ohma ovisi kako spojis zavojnice..
__________________
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 12:36   #76
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Sub ima 4ohma u mostu ili bez....
Kondenzatori su dobro došli ali da se može bez njih...da može se
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 12:39   #77
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,516
impedancija drivera iliti otpor vs. freq raspon je konstantan, tak jasno... međutim u mosnom spoju pojačala, samo pojačalo vidi otpor sa druge strane duplo manje.

kond nisu sigurno dobro došli u sq setupu.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 12:42   #78
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Ne kužim....kako može vidjet otpor od 4ohma kao 2
Zašto kondenzatori nisu dobro došli?
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 12:48   #79
dean225
DD9512
Moj komp
 
dean225's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,791
vidi on otpora tocno koliko ga ima.. Ili 2 ili 8 ohma ovisi kako spojis zavojnice!!! (u ovom slucaju jednog pojacala, a sto syss kaze kad spojis u most 2 pojacala, dijele otpor po pola)
__________________

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 25.01.2012. u 13:01.
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 13:06   #80
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,516
zato kaj svaki kanal fura svoju periodu i vidi ga kao duplo manji otpor, ergo daje duplo više snage van i može uletiti u nestabilnost... mislim to mi nekak logički gota vodu, može biti i da griješim.

ako je sistem optimalno podešen, onda nema potrebe za kondenatorom i sve funkcionira normalno... tamo gdje se treba ugraditi kondenzator zbog dimmanja svjetala i sl. anomalija - nešto ne štima + cucla konstantno još više struje iz baterije pošto se puni nakon svakog pada... nepotrebna karika u lancu imho.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 13:09   #81
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Ne radi to baš tako, jedan kanal ide u negativnu poluperiodu a drugi u pozitivnu(neznam dal sam to točno napisao) i time se duplira napon i struja te se dobiva teoretski 4 puta veća snaga(neš manje zbog gubitaka)
Preduhitrio si me
To kad se vidi smanjenje svjetla na oko to je gadno netko pogriješio u računici
Smatram da je izuzetno dobro baš kod sub pojačala(nazovimo ih tako) stavit dodatne kondenzatore jer pad napona(koji je uvjek prisutan bez obzira koju kvadraturu staviš)će bit manji, a kod takvih pojačala snaga je dana na udare ne konstantno pa kondenzatori mogu smanjiti taj pad napona

Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 25.01.2012. u 13:15.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 13:18   #82
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,516
mislim ja da oni furaju i dalje kompletnu periodu ali with a twist od 180... ako je tako onda stvarno svaki kanal bi trebao vidjeti pola otpora spikera i davati do duplo više snage.

najbolje da zememo neki 2ohm woofer i spojimo ga na nešto u bridge što nemre teoretski raditi na 1ohm
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 13:29   #83
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Ako imas konstantan otpor a u ovom sličaju imaš jer otpor zvučnika ne možeš promjenit(osim ako ne odmotaš par namota:-) snaga će ovisiti umnošku struje i napona.
Ako tko misli da je drugačije morat će promjenit osnove elektrotehike:-)
Imam Alpine v12 na servisu MRV-F545 pa kad to osposobim pogledat ću na scope kako to izgleda a vjerujem da će se ovo potvrdit
Što se bar ovog V12 tiče......nije nešto....čak malo razočaran
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 13:32   #84
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,516
tak jasno da je otpor, tj. impedancija spikera konstanta i tu nema mijenjanja... ajd pliz provjeri to, živo me zanima pogotovo ako imaš scope

nisam nikad imao neku želju za alpine ampovima iskreno, eto izgleda opravdano
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 13:36   #85
dean225
DD9512
Moj komp
 
dean225's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,791
ne dobiva se 4 puta veca snaga vec se samo zbrajaju snage pojacala.. Ostavi se corava posla ako nisi probao.. Probao sam i izmjerio, jednostavno je da jednostavnije bit nemoze.. U bridge se spajaju 2 ista pojacala i zbraja im se snaga i to je to.. Kondenzatori nemaju nikakve koristi za jace sisteme jer pojacalo jako puno struje vuce i velikom brzinom prazni kondenzator.. Rijesenje za treptanje svijetala je jaci akuu i min 35 kvadrata kabal i po potrebi pojacat minus na akuu sa 35 kvadrata.. Syss i to je rijeseno sa d-klassom pojacala. Kod mene je bass od 1,2kw radio na 3kw pojacalu na 0.5ohma bez ikakvih problema.. Logika je davno izgubila vezu sa stvarnoscu!!
I otpor je konstantan na zvucniku samo kad membrana miruje, kad se membrana krece, otpor se mijenja..
To alpine pojacalo je jako dobro.. cista d-klasa i radi provjereno na 1 ohm pa i manje.. na 1 ohm ima cca 1000rms a na 4 ima negdje izmedu 500-600..
__________________

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 25.01.2012. u 13:43.
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 13:54   #86
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Ok, okanim se čorava posla al....
Vidim da se ti poprilično kužiš u ovu tematiku pa bih te molio da mi malo objasniš svoju teoriju.....tj na koji način se zbrajaju snage...dali se zbraja napon izlaza ili struja izlaza ili oboje
Pošto si vješt i u mjerenju to 3kw pojačalo radi na koliko volti? onako me zanima malo...
Usput mi objasni i kako su dobili iz 2*125 W u mostu 500w
http://www.sonicelectronix.com/item_...-MRV-F545.html
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 14:14   #87
dean225
DD9512
Moj komp
 
dean225's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,791
ma nije moja teorije upitanju.. nemam teoriju vec praksa!! Zbrajaju se naponi izlaza, snagu nisam imao s cim izmjerit.. Moje je pojacalo radilo na 14.4 V.
Ovaj primjer pojacala sto si uzeo ti je 4 kanalno pojacalo. Nije 2x125 vec 4x125. Poprilicno jasno! Znaci bridge ch1 i ch2 250W na 2 ohma isto tako 3i 4ch na 2 ohm 250W. bridge 1i4 ch= 500W na 4Ohma, s tim da na manje ohma vjerovatno nebi bilo stabilno.. Cini mi se da se radi o d-klasi pojacala, svaki kanal moze radit na 1ohm, ali u bridu ili 2ohma (2x250) ili 4(1x500)
__________________
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 14:37   #88
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Ne, kad se ide u bridge spajaju se samo kanal 3 i 4
Tj može radit kanal 1-2 125 ili 250w ovisno o impedanciji zvučnika dok kanal 3-4 ako ide u most s 125w ide na 500w što i je 4 puta veća snaga
Tvoje pojačalo ne radi na 12 odnosno 14,4 V nego na znatno višem naponu(mislio sam na izlazni stupanj)
Max snaga na 12v je cca 20w u mostu(ab klasa)
Proučavanjem i mjerenjem sam si izvukao formulu kojom sam izračunavao rms pojačala(otprilike)
P=U*U/R*8
Ja sam priznajem, malo zaboravio sve to jer zadnje pojačalo sam si napravio pred više od 10g ali uglavnom sam imao home made pojačala u autu ali ipak se nekih stvari sjećam
Btw. ako sti se zbrajaju naponi na istom otporu raste ti i struja proporcionalno naponu a snaga se kako sam napisao računa umnoškom struje i napona
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 14:47   #89
dean225
DD9512
Moj komp
 
dean225's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,791
Alvine, pa sve pise tamo u specifikaciji pojačala.AB klasa mi je nekako ljepša za uho. D klasa je čista snaga. Ja sam odustao od popravljanja d-klase. Ako je upitanju ozbiljno oštećenje pojačala, teško ćeš ga popravit a da radi kako treba.. Nemam više ni volje, ni strpljenja ni živaca za to..
__________________
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 14:58   #90
Alvin
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 853
Ja volim komplicirat:-)
Bio je potopljen.....ne pitaj....
Već ću ja njega....
Alvin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na