Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.09.2008., 13:27   #31
xulos
Das Beste oder nichts
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,087
testiraj memoriju s mem testom.. jedan po jedan keks .ako imas DFI plocu nasnimi zadnji beta bios..
xulos je online   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 14:08   #32
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
konfiguracija je
asus p5q pro
e7200
hd4850
kingston hyper-x pc2-6400(800mhz)

Problem rijesen, prvo prebacim oba modula u crne slotove i sve radi kako treba, al posto u manualu pise da se najbolji oc rezulteti postizu u zutim slotovima(a1,b1) opet vratim nazad i sad sve radi bez problema. Vjerovatno su kontakti u b1 zezali al sad je nebitno, hvala svima

Zadnje izmijenjeno od: bannjac. 05.09.2008. u 15:41.
bannjac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.03.2009., 16:01   #33
e-one
Civic (ab)user
Moj komp
 
e-one's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Zagreb-Dubrava
Postovi: 466
Da li ima tko 2gb module? Mogu dosta povoljno doći do 2x2gb Hyper-X 800 pa me zanima koje chipove na njima mogu očekivat i do kolko bi mogli povuć?
e-one je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2009., 17:13   #34
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Moji 2GB CL5 800MHz HyperX moduli idu na 1000MHz CL5 sa 2.1v. Gore je mislim Elpida (no nisam siguran) pa bi trebalo isprobat do koliko idu pojedini moduli posto s Elpidom siguran visok clock je vise iznimka nego pravilo.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2009., 19:07   #35
e-one
Civic (ab)user
Moj komp
 
e-one's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Zagreb-Dubrava
Postovi: 466
koliko sam uspio naći svi bi trebali biti elpida. ak će ić na 1000mhz @ cl5 ja zadovoljan.
e-one je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2009., 22:53   #36
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Pitanje sto sada stavljaju gore i kakve su mogucnosti chipovima!? Ja imam jedne od prvih serija i rade ok. Najbolje da mozes isprobat, no ako te nece kostat puno nece biti bacanje novaca ni u kom slucaju. Pazi samo da su CL5 moduli, vidim sad da ima i CL6 modula doduse drugacije serije, no isto oznake HyperX.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 11:05   #37
e-one
Civic (ab)user
Moj komp
 
e-one's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Zagreb-Dubrava
Postovi: 466
Uzeo ih još jučer. U svakom slučaju idu bolje od bivših 2x2gb Transcenda s promos chipovima. Nisam se jučer stigao igrati pa sam nabrzinu postavio na 933mhz @ 5-5-5-15
@ 2v. Odgovaralo bi mi kad bi mogli povuć do 1050mhz jer mi je to sljedeći korak pri podizanu meme ako želim ostavit cpu na 350fsb-u. Oznaka je KHX6400D2/2G.
e-one je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2009., 10:30   #38
eXer
Premium
 
eXer's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 76
Citiraj:
Autor e-one Pregled postova
Uzeo ih još jučer. U svakom slučaju idu bolje od bivših 2x2gb Transcenda s promos chipovima. Nisam se jučer stigao igrati pa sam nabrzinu postavio na 933mhz @ 5-5-5-15
@ 2v. Odgovaralo bi mi kad bi mogli povuć do 1050mhz jer mi je to sljedeći korak pri podizanu meme ako želim ostavit cpu na 350fsb-u. Oznaka je KHX6400D2/2G.

I dokle su povukli, imam priliku nabaviti dva sticka KHX6400D2/2G pa me zanima dokle idu?
__________________

eXer je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2009., 14:31   #39
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Racunaj 1000MHz uz 2.1v. Recimo 400FSB x2.5 mnozitelj za memoriju. Do 1000 imas slobodu sve do 500FSB-a ne vjerujem da ces trebat vise.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 11:34   #40
Vrbaa'''
Registered User
Moj komp
 
Vrbaa''''s Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: BiH
Postovi: 84
Kingston HyperX blu - problem sa naponom!?

Jucer kupio 8GB memorije - Kingston HyperX blu.. Zacudilo me kada sa vidio da je bios automatski postavio rad memorije na 1.5V, a na memoriji pise da radi na 1.7V - 1.9V.. Zasto je bios automatski postavo rad memorije na 1.5V, je li to ok?
Vrbaa''' je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 27.01.2012., 11:59   #41
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,732
Jel ti radi na 1,5V?
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 12:00   #42
Vrbaa'''
Registered User
Moj komp
 
Vrbaa''''s Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: BiH
Postovi: 84
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Jel ti radi na 1,5V?
Da, je li to ok? Ili treba u biosu podesiti neki drugi napon?

Zadnje izmijenjeno od: Vrbaa'''. 27.01.2012. u 12:05.
Vrbaa''' je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 12:07   #43
tomov
Premium
Moj komp
 
tomov's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 381
Citiraj:
Autor Vrbaa''' Pregled postova
Da, je li to ok? Ili treba u biosu podesiti neki drugi napon?
Pa u čemu je onda problem?
tomov je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 12:09   #44
Vrbaa'''
Registered User
Moj komp
 
Vrbaa''''s Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: BiH
Postovi: 84
Citiraj:
Autor tomov Pregled postova
Pa u čemu je onda problem?
Ma buni me to sto na memoriji pise 1.7V - 1.9V, a kod mene radi na 1.5V
Vrbaa''' je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 12:11   #45
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,732
Ako ti je komp stabilan nema potrebe da dižeš napon. Pogotovo ako ti memorija radi ispod deklarirane brzine.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 12:18   #46
Vrbaa'''
Registered User
Moj komp
 
Vrbaa''''s Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: BiH
Postovi: 84
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ako ti je komp stabilan nema potrebe da dižeš napon. Pogotovo ako ti memorija radi ispod deklarirane brzine.
Ok, hvala ti!

Memorija radi na svojoj normalnoj brzini, na 1600MHz... Znači, uredu je ovo sto radi na 1.5V? Da ne diram nista? Na koliko bi normalno ova memorija trebala raditi?
Vrbaa''' je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 12:20   #47
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,732
Pa nije ovdje nitko vidovit da zna na koliko je tvoja memorija deklarirana pošto se nisi baš potrudio i napisao o kojem se točno modelu radi! A i ako kažeš da je deklarirana na 1600 i radi na toliko, to je to onda


Ako primjetiš da ti je komp nestabilan zbog memorije onda malo digni napon istoj, ako je sve ok, nemaš potrebe dizati.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2012., 12:45   #48
Vrbaa'''
Registered User
Moj komp
 
Vrbaa''''s Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: BiH
Postovi: 84
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Pa nije ovdje nitko vidovit da zna na koliko je tvoja memorija deklarirana pošto se nisi baš potrudio i napisao o kojem se točno modelu radi! A i ako kažeš da je deklarirana na 1600 i radi na toliko, to je to onda


Ako primjetiš da ti je komp nestabilan zbog memorije onda malo digni napon istoj, ako je sve ok, nemaš potrebe dizati.
Deklarirana je i radi na 1600MHz. Ali sada ne mogu odvrtiti u Intel Burn Testu ili LinX-u stability test, odnosno temperature procesora se povecaju, ali nikako da pocne i da se zavrsi test, evo stoji vec 1h, a Run-ovi se ne mijenjaju.. Dok sam imao 4gb drugog rama, test se normalno vrsio..
Vrbaa''' je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 02:53   #49
xnautix
Premium
 
xnautix's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 99
Citiraj:
Autor Vrbaa''' Pregled postova
Ma buni me to sto na memoriji pise 1.7V - 1.9V, a kod mene radi na 1.5V
Kingstonu je ocito ostalo previse naljepnica za potrositi. Pa nisu imali novci za printati nove

Citiraj:
Autor Vrbaa''' Pregled postova
Memorija radi na svojoj normalnoj brzini, na 1600MHz... Znači, uredu je ovo sto radi na 1.5V? Da ne diram nista? Na koliko bi normalno ova memorija trebala raditi?
Proizvodjaci tipa Kingstona cesto mijenjaju chipove ispod HS unutar iste serije, tako da nekog moze iznenaditi memorija koja stvarno i radi na 1.7V. Inace bolje je da memorija radi stabilno na nizoj voltazi danas kad procevi imaju mem kontroler u sebi, a nesretnik ne voli napon visi od 1.6V za 24/7 radno vrijeme. DDR3 s vecim naponima je bio uobicajen u pocetcima s 1GB modulima gdje su tada overklokerski moduli ddr3 imali 1.8V-2.0V nazivne napone kao i ddr2 (1.80V), dok su danas aktualniji LP/ULP moduli koji mogu raditi na 1.35V/1.2V.
xnautix je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2013., 18:10   #50
devouring
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2012
Lokacija: ZG
Postovi: 37
pozdrav imam proc Quad Q9400, clokan 3200 MHz (8 x 400)

maticna Gigabyte GA-EP45-DS4

memorija 2x 2 GB DDR2-800 : Kingston PC2 6400 -9905316-173.A00LF (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
u cpu-z mi je 533,2 x2 _1066mhz

zanimaju me tajminzi sad mi je 7 7 7 20 na 2 v ,zanima me dali je bolje stavit na manje , probo stavit 5 5 5 15 na 2,2 v i rusi se ,isto stavio na 6 6 6 18 ista stvar
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG‎
Views:	106
Size:	56.2 kB
ID:	12250   Click image for larger version

Name:	Capture 2.JPG‎
Views:	103
Size:	41.5 kB
ID:	12251   Click image for larger version

Name:	Capture 3.JPG‎
Views:	98
Size:	50.5 kB
ID:	12252  
devouring je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na