Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.03.2008., 08:21   #1
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
Kingston HyperX 800/1066MHz

U kutiji mi stoji kit 2x1gb na 1066mhz KHX8500D2K2/2G a nikako da dođem do svog kompjutera. Tako da danas mislim da ću konačno stić do ASUS P5WDH i vidjet može li ram potegnut na 1200mhz što mi je cilj.

PC2-8500 HyperX
KHX8500D2K2/2G
5.0-5-5-15 @ 2.2V
Micron D9GKX (B6-25E) (some)

PC2-9600 HyperX
KHX9600D2K2/2G 9905316-069.A00LF
5.0-5-5-15 @ 2.3 ~ 2.35V
Micron D9GKX (B6-25E)


Sad koliko sam vidio po čipovima 1200mhz model koji je znatno skuplji ima iste čipove. Dakle nadam se jako dobrom kloku. Moj je plačen je u češkoj preračunato 650kn

__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2008., 08:24   #2
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,087
Ako nejde, donesi je meni pa ce ici i na 1300. Uspjeh zajamcen.
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.03.2008., 08:33   #3
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
A nadam se da me neće ploča kočit, pošto je 975X čipset. Lako vama sa p35 i novim čipovima
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2008., 08:39   #4
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,622
Ploča će kočiti, šteta.

Šalji za Varaždin, nema druge

Šalu na stranu, možeš nabaviti još koji KIT?

To bi trebalo ići jako fino, s obzirom na to kako moji Ballistixi potežu, od ovih nebih očekivao manje od 1400MHz+.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2008., 21:46   #5
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
Ako potegnu na 1400mhz to je više nego sam očekivao.

Na kraju nisam stigao danas u Umag tako da nema rezultat, sutra.
A što se tiče nabave rama, nažalost više nisam u češkoj, tamo sam nabavio ram i neke sitnice...
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 23:06   #6
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
Vjerojatno je do ploče, ali ja sam malo razočaran memom. Ide na deklariranih 1066mhz na 5 5 5 15 i ide do 1100mhz na 5 6 6 18 sve na 2,2V

Nešto me i quad zeza pa nisam stigao iztestirat što hoću
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 23:14   #7
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,500
GKX

Ima da gori dok ne pređe 1400
__________________
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 18:57   #8
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
PC6400 HyperX

rodjak mi je uzimao komp, e8500, asus striker II formula, gf 8800gts, fortron 650W...
lik u servisu mu je stavio ovu memoriju(2Gb) kingston PC2-6400, 400Mhz@5.0-5-5-18@1.8V

e sad memorija mu je vjerovatno najsabija komponenta sistema ali me interesuje koliko ce mu i hoce li uopste kociti i usporavati sistem?


Zadnje izmijenjeno od: bannjac. 31.08.2008. u 19:23.
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 20:07   #9
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,500
Kao prvo je li memorija Kingston hyperX ili je neka value?
Ako je hyperX onda je to posebna kingstonova memorija koja je namjenjena za bolje performanse (OC).
BTW Ako sve bude radilo na defu nece osjetiti promjenu kakav god RAM da stavi na 800MHz.
__________________
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 20:26   #10
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Moj HiperX ide 1000MHz 5-5-5-15 na 2.0V
etna22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.08.2008., 20:26   #11
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
ma ne znam ni ja je li hyper-x, poslao mi je ovu sliku da mu dam savjet...

ako je hyper-x valjda vi pisalo u cpu-z, nego me interesuje sto mu pise da memorija radi na 400mhz, jel to 400mhz*2=800mhz zbog ovoga dual channels

p.s. nije hyper-x, sad sam ga pitao
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 20:40   #12
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Meni piše samo Kingstone. Pa reci prijatelju da pogleda račun od kompa i neka zaviri u kućište. Treba vidit plave pločice na kojima piše HiperX
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 20:45   #13
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
gledao je, nije hyper-x
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 21:23   #14
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp
 
hammer_of_thor's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 5,422
Hiperice zapravo imaju zgodan dodatak na HSu gdje zapravo piše HyperX
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2008., 11:49   #15
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,500
Citiraj:
Autor bannjac Pregled postova
ma ne znam ni ja je li hyper-x, poslao mi je ovu sliku da mu dam savjet...

ako je hyper-x valjda vi pisalo u cpu-z, nego me interesuje sto mu pise da memorija radi na 400mhz, jel to 400mhz*2=800mhz zbog ovoga dual channels

p.s. nije hyper-x, sad sam ga pitao
Nije zbog Dual Channela nego zbog Double Data Rate. To je u redu (memorija radio na 800MHz efektivno).
__________________
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2008., 15:28   #16
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
A jel zna neko kakva je ova memorija, cini mi se da ovoj ploci i procesoru ipak treba nesto jace, mislim radice i sa ovom, ali ako bude bilo kakvog OC-a vjerovatno ce stekati?
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2008., 16:03   #17
flajpan
.....
Moj komp
 
flajpan's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Zagreb, Centar
Postovi: 1,671
Što će štekati?
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2008., 16:57   #18
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
pa recimo da ce biti najslabija komponenta sistema...

nego, hoce li mu i koliko smanjivati perfomanse sistema i koliko je losija ako nije hyper-x...
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2008., 20:00   #19
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,500
Citiraj:
Autor bannjac Pregled postova
pa recimo da ce biti najslabija komponenta sistema...

nego, hoce li mu i koliko smanjivati perfomanse sistema i koliko je losija ako nije hyper-x...
NEĆEEEEEEEEEEEEEE!!!


Svaka memorija koja radi na istoj frekvenciji i latencijama ce postizati iste rezultzate bez obzira na ime. Jedino ces mozda imati problema sa OC-om, sve zavisi kakve si kekse potrefio i do koliko ces tjerati memoriju.
__________________
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2008., 12:53   #20
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
Kad već vidim da mi je podignut thread da vas upitam na koliko držite svoje hyperX kingstone?

Meni je na 5 5 5 18 na 1100mhz 2,3V
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2008., 14:52   #21
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Citiraj:
Autor Mortal Pregled postova
Kad već vidim da mi je podignut thread da vas upitam na koliko držite svoje hyperX kingstone?

Meni je na 5 5 5 18 na 1100mhz 2,3V
Moji su na 1000MHz 5-5-5-15 2.0V, ali imam 2x2GB tako da bolje od toga ne ide. Ne znam baš je li ti pametno držat in na 2.3V, to ti je neka gornja granica za memoriju...
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2008., 15:12   #22
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
Mislim da je kingston deklarian na 1066mhz pri 2,2V tako da sam mu dao samo 0,1V više al nisu posebno vreli i tako rade već nekoliko mjeseci. A davao sam im i do 2,8V

Imam 4x1gb
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 11:09   #23
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
a kolika je stvarna razlika izmedju dual i single channel memorija
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 11:59   #24
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
Dual channel ti je kad imaš dvije memoriju upiknute u kompu i rade u dual channelu.

Možda si mislio pitat razliku izmeđi single sidded i dual sidded memorija?
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 12:17   #25
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26


mislim na razliku channels# dual vs single
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 12:41   #26
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp
 
Mortal's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Opatija - Umag
Postovi: 2,675
A bolje preformanse čitanja i zapisivanja memorije
__________________


Core duo Q6600 G0 SLACR- 3300mhz 1.28V
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
4x1GB Kingston 1066mhz@1100mhz 5 5 5 18
DFI LP UT-P35 T2R
Segate 500GB Server edition
torrent Maxtor 80GB MO
Segate 1TB
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
Asus 4770
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad



1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0


i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70



Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m




Mortal je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 12:52   #27
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
interesuje me, posto je druga slika(single slot) moj novi komp, mogu li prebaciti memoriju da radi u dual channel...
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 13:00   #28
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp
 
naram-sin's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 194
Ako me sjecanje ne vara, ukupan real life efekt dual channel-a su od 45-55%
sveukupno bolje performanse memorije u odnosu na single channel. Dakle, u
odredjenim situacijama bolja su 2 DIMMa nego 3 DIMMa. Ako ne i uglavnom.

Malo o dual channel-u

Ukratko, radi se o necem sto je slicno strippingu kod RAIDa, mem. kontroler zapisuje i cita
podatke iz memorije paralelno u/iz oba modula i tako teoretski udvostrucuje broj izvedivih
operacija (ako se varam). Efektivno je kako sam prije naveo.

Nemozes je "prebaciti", osim ako je nisi upiknuo u krive slotove.
S obzirom da nisi ispuno Moj komp, govorit cu napamet.
Ako imas jedan modul od 1024MB (cini mi se da je tako), moras kupiti jos jedan istovjetan
modul (za dual channel je potreban parni broj modula) i upiknuti ga u utor, najcesce iste
boje kao i ovaj u kojem je postojeci modul, najcesce su to, tecimo, DIMM_1 i DIMM_3 ili
slicno. Bilo bi dobro da pogledas manual.

Za slucaj kad bi imao 2*512MB module onda je dovoljno promijeniti konfig na nacin da
jedan od modula (najcesce onaj drugi od proca) upiknes u slijedeci prazan DIMM utor.
Uglavnom je tako...
Manual je majka.

EDIT: btw, mislim da su neke (ili sve?) nvidia 6100 bazirane maticne sa ukljucenom on-board
grafikom radile sa memom samo u single-channel modu... mislim da to nije uobicajeno,
__________________


naram-sin je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 13:11   #29
bannjac
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: bih
Postovi: 26
imam dva modula 1024mb i bili su utorima razlicite boje(slo1 i slot2) pa sam ih prebacio u utore iste boje medjutim sad mi prijavljuje samo onaj modul koji je u slot1, onaj iz slot3 uopste ne registruje
bannjac je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 13:15   #30
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp
 
naram-sin's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 194
Pa vrati ga natrag, ili stavi u slot_4 ili promijeni cijeli config, slot_2, slot_4, ne znam.
Niti itko moze znati napamet.

Nadji manual i citaj. Nerjetko razlicite ploce imaju razlicite confige. Ak nemas papeback,
trazi na netu, pedeef ili nesto...
__________________


naram-sin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na